A Dallast fogadja a Lakers, a Pelicanst a GSW

James vs. Doncic Los Angelesben - folytatná szériáját a bajnok - Minnesotába látogat a Utah - hét meccset rendeznek hajnalban, nézzük, hogy mit kell tudni előttük!

 

Brooklyn Nets - Detroit Pistons 00:30

Hiába volt eddig több biztató teljesítménye is a Brooklynnak, a gárda most már sorozatban három vereségnél és 2-5-ös mérlegnél tart, a látványos támadójátékból egyelőre ennyit tudtak kihozni, most hazai pályán igyekeznek tovább emelni a tempón. A Pistons zsinórban kétszer kapott ki a 4-0-s rajt óta, mindkétszer a Bostontól, legutóbb pedig tegnap este, így egy back-to-back második felén, fáradtabban érkezhet meg a gárda - ráadásul komoly erőket mozgósítottak a Celtics ellen, ez is sokat kivehetett belőlük. A két csapat játszott már idén egymással, akkor 103-100-ra nyert otthon a Detroit, most ezért vágna vissza a Nets - külön pikantériát adhat a derbinek Jarrett Allen és Blake Griffin összecsapásra, hiszen utóbbi már kétszer próbálta meg idén áthúzni előbbit, de mindkétszer komoly blokk lett a vége...

New York Knicks - Indiana Pacers 1:00

A Knicks éppen legutóbb szakította meg rossz szériáját, Dave Fizdale változtatásai feljavították a védekezést, így megverték a Brooklynt, míg a Pacers továbbra is összevissza játszik, az előző meccsükön a Portlandtől kaptak ki Oladipóék úgy, hogy csak 93 pontot dobtak. Náluk minden a ritmusról szól egyelőre, ha hagyják őket játszani, akkor bármire képesek, ha széttördelik a játékukat, vagy éppen a túloldalon simán átjátsszák a védekezésüket, akkor összeesnek - nagyon fontos lehet, hogy a New York hogy kezdi a meccset. Emmanuel Mudiay a tervek szerint már több lehetőséget fog kapni, Porzingis, Knox és Lee viszont még mindig nem bevethető a hazaiaknál, míg a Pacersnél a hírek szerint nincsenek sérültek.

Chicago Bulls - Denver Nuggets 1:00

Itt egyértelműek az esélyek, a Nuggets toronymagas favorit idegenben is, hiszen a társaság egyetlen vereség mellett minden meccsét nyerte eddig, stabilan védekezik, támadásban pedig mindig megtalálja azokat a gyengepontokat, amiket ki tud használni - a Bulls ezzel szemben a Thompson-show után érkezik és bár nyert már két mérkőzést, nem lehet összehasonlítani a Denverrel. Ha a vendégek megfelelően fognak pörögni, most is meglesz a kellő energiájuk és fegyelmük védekezésben, akkor kötelező számukra a győzelem, ha lazábban állnak hozzá az estéhez, akkor az erősen tartalékos Chicago Zach LaVine nagy meccsével okozhat nekik kellemetlenséget. 

Minnesota Timberwolves - Utah Jazz 1:00

Idegenbeli túrája negyedik állomásához érkezik a Jazz, de eddig magabiztos játékkal 3-0-ra áll ezen a kiránduláson, nincs tehát oka panaszra - a Wolvesnál nem ilyen egyértelmű a helyzet, nagyon csúnya vereségeik is voltak már, de legutóbb éppen egészen jól játszottak és legyőzték a Lakerst. Otthon azért mindig erős ez a csapat még akkor is, ha Andrew Wiggins játéka kérdéses, a matchupok viszont érdekesek lehetnek: Karl-Anthony Townsnak nagyon fel kell kötnie a felkötnivalót Rudy Gobert-rel szemben, míg Donovan Mitchell Jimmy Butlert kaphatja meg a nyakába. A Utah egységesebb, összeszedettebb, stabilabb a pálya mindkét oldalán eddig, a Wolves viszont talán pihentebb és a hazai pálya előnyét is élvezheti.

Golden State Warriors - New Orleans Pelicans 3:30

A Pelicans esetében a sérülések jelentősen befolyásolták az elmúlt mérkőzéseket és ez most is így lesz, Anthony Davisnek ugyanis még mindig fáj a könyöke, Elfrid Paytonnak pedig a bokája, utóbbi biztosan, előbbi valószínűleg hiányozni fog. A Golden State viszont remek formában van, zsinórban ötöt nyert a gárda, méghozzá ebből négyet legalább húszpontos különbséggel, legutóbb Klay Thompson dobása is előkerült, megy a szekér - ezek után hazai pályán természetesen masszív favorit a címvédő, ha csak nem veszi valamiért túl könnyedén a New Orleanst.

Los Angeles Lakers - Dallas Mavericks 3:30

Mindkét csapat izgalmas, a Lakersnél LeBron Jamest és a körülötte formálódó játékot érdemes figyelni, a Dallasnál pedig Luka Doncicot és a szintén alakuló csapatjátékot, de azt nehezen lehet megtippelni, hogy mire mennek majd egymással. Alapvetően egyikük sem játszik rosszul, de a szoros végjátékokkal akadnak gondok, meglátjuk, hogy a Los Angelesnél sikerül-e ezt kezelni, mert legutóbb azért már James és Luke Walton is felemelte kicsit a hangját - teljes a keretük, mindenki visszatért, itt az ideje nyerni, főleg otthon. A Mavsnél Dirk Nowitzki nem áll még rendelkezésre, de Harrison Barnes kezd belelendülni, meglátjuk, hogy mire mennek Kaliforniában - DeAndre Jordan és Javale McGee ugrópárbaja is érdekes lehet, de előbbinek papíron azért uralnia kéne a palánk alatti területet.

Phoenix Suns - San Antonio Spurs 3:30

Devin Booker még mindig nem 100%-os és jó eséllyel ezúttal sem tud pályára lépni, nélküle pedig az elmúlt meccseken nagyon gyengén szerepelt a Suns, nincs egy szinten a San Antonióval - a texasiaknak is volt gyengébb meccsük, de már három egylabdás végjátékot is behúztak, DeMar DeRozan nagyon megtalálta a helyét. A papírforma szerint most azért ennél simábban kellene nyerniük, a Phoenixben Booker nélkül nincs igazán átütőerő és a védekezés sem állt még össze, a San Antonio annál rutinosabb és tehetségesebb, hogy ez ne legyen kötelező győzelem számára.

A mérkőzésekhez élőképes streamet ezen, vagy ezen a linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus