A Hawks a Warriorst, a Lakers a Maverickset fogadja

Nyolc mérkőzéssel jelentkezik az NBA hajnalban, mutatjuk a programot.

Charlotte Hornets – Philadelphia 76ers 00:00


Teljesen egyértelműek az erőviszonyok, a Sixers jelenleg zsinórban hat győzelmével a liga legjobb formában lévő csapata, a vendégek az elmúlt tíz mérkőzésükből hetet behúzva jelzik, hogy nem elégednek meg a keleti harmadik hellyel az alapszakaszban. A csapat néhány napja a Cleveland elleni fontos rangadón is nyerni tudott, akkor Embiid és Harden ismét egy klasszis produkciót tett le az asztalra, így amellett, hogy meg tudott lépni a negyedik Cavstől, továbbra is lőtávon belül van a második Boston mögött. A Hornets ismét bebizonyította, hogy a február végi sikeres időszaka szinte csak a véletlennek volt köszönhető, az akkor zsinórban megnyert öt mérkőzés óta nyolcból csak két győzelemnél jár a csapat, jelenleg pedig hárommeccses nyeretlenségi sorozatukat próbálják megszakítani. Erre az előjelek alapján nincsenek jó esélyeik, a Sixers a liga egyik legjobb csapataként kötelező győzelem előtt áll, amely egy győzelemmel akár utol is érheti az előtte lévő Bostont a tabellán és ha kitart hónapok óta tartó remek formájuk, akkor talán még az alapszakaszgyőzelemről sem mondtak le…

 

Atlanta Hawks – Golden State Warriors 00:30


Mindkét csapat felemás formában van, a Hawks és a Warriors is csak két meccsét tudta megnyerni az elmúlt öt mérkőzéséből, az Atlantánál az edzőváltás sem hozott nagy fordulatot, míg a GSW idegenben továbbra is szenved. A hazaiak a keleti nyolcadik helyen állnak, de a hetedik Heatet már csak tisztes távolságból követik, köszönhetően annak, hogy Quin Snyder kinevezése óta sem igazán tudtak eddig előrébb lépni. A Hawks most két vereség után próbálna újra győzni, a Boston és a Minnesota ellen is 130 pont fölött kaptak Youngék, a védekezés teljesen szétesett ezeken a találkozókon. A Warriors talán egy fokkal kedvezőbb helyzetben van, a címvédő továbbra is egy hajszállal a playoff-vonal fölött van, az elmúlt öt meccsen viszont ők is csak kétszer tudtak győzni, igaz azok komoly diadalok voltak a Suns és a Bucks ellen. Legutóbb Steph Curry 50 pontja sem volt elég a Clippers elleni rangadón, az egy ötmeccses idegenbeli túra első felvonása volt, most jön a következő, a GSW pedig köztudottan a liga egyik leggyengébb idegenbeli mutatójával rendelkezik, ha nem lesznek képesek ezen javítani, akkor akár bajba is kerülhetnek a végelszámolásnál. Ma különösen nehéz dolga lehet a Warriorsnak, hiszen amellett, hogy Andrew Wiggins még mindig a csapattól távol van, Draymond Green megkapta legutóbb a szezonbeli 16. technikaiját, így eltiltás miatt nem lehet ott a pályán. Ha idevesszük azt is, hogy egyelőre Steph Curry játéka is kérdéses és a GSW idegenben lép pályára, akkor az esélyek máris az Atlanta felé billennek, meglátjuk, hogy a hazaiak képesek lesznek-e kihasználni az előttük adódó lehetőséget.

 

Cleveland Cavaliers – Washington Wizards 00:30


A Cleveland legutóbb egy jól sikerült idegenbeli túráról tért haza, hatból öt győzelem után azonban legutóbb nem bírta el a csapat Mitchell és Garland gyengébb dobóformáját és vereséget szenvedett a 76ers elleni rangadón. A Wizardsnak minden meccs fontos, jelenleg a tizedik helyen éppen a playin-vonal fölött vannak a fővárosiak, de őket fél meccses lemaradással követi a Pacers-Bulls páros, úgyhogy nincsenek biztonságban, nagyon is érdemes hátrafelé tekintgetniük Bealéknek. A hazai pályán egyébként kifejezetten erősnek számító Cavs ellen fel van adva a lecke a vendégeknek, még úgy sem őket mondanánk esélyesnek, hogy Jarrett Allen továbbra sem bevethető a hazaiaknál. A felek eddigi mindkét meccsét a hazaiak nyerték, a várakozások szerint nagy meccsre lesz szükség Bealtől és Kuzmától ahhoz, hogy ne söpréssel vigye el ezt a párharcot a Cavs, meglátjuk, hogy képesek lesznek-e meglepetést okozni a vendégek a liga második legjobb védekezése ellen.

 

Chicago Bulls – Minnesota Timberwolves 01:00


Két közel azonos formában lévő csapat mérkőzését láthatjuk, a Bulls továbbra is a keleti tizedik hely eléréséért kapar, jelenleg csupán fél mérkőzés a hátránya a Washingtonhoz képest. Legutóbb zsinórban két győzelem után a Kings bizonyult nagy falatnak számukra, előtte viszont LaVine-ék komoly skalpot szereztek a Denver legyőzésével, így semmiképpen sem írnánk le őket ezen a mérkőzésen sem. A Minnesota egy kisebb hullámvölgyben van, az elmúlt tíz meccsén hatszor is kikapott, a legutóbbi négy találkozóján pedig csak egyszer sikerült győzelmet ünnepelnie. A Hawks elleni siker után Edwardsék szoros meccsen maradtak alul a szintén gödörben lévő Boston ellen, a szoros nyugati mezőny tagjaként ezúttal viszont nem nagyon fér bele még egy vereség a Chicago ellen. Karl-Anthony Towns és Jaylen Nowell sérülése mellett Rudy Gobert és Naz Reid játéka is kérdéses, míg a hazaiaknál Alex Caruso szereplése bizonytalan. A mérkőzés esélyesebbje talán a vendégcsapat, de a Bulls számára is kiemelt fontossággal bír a mérkőzés, hiszen egy győzelemmel akár előzhetnek is a tizedik helyen. A csapatok már találkoztak egymással korábban, az a mérkőzés elég emlékezetesre sikeredett, akkor 150 pontot dobva tudott nyerni a Timberwolves, ma meglepődnénk, ha ennyire sima meccs kerekedne ebből, meglátjuk, hogy melyik csapat mutatja a jobbik arcát.

 

Houston Rockets – New Orleans Pelicans 01:00


A Pelicansnak kezd nagyon sürgős lenni a győzelmek gyűjtögetése, a csapat ugyanis már csak a tizenkettedik Nyugaton, igaz csak fél meccsel áll a tizedik hely mögött. Ettől függetlenül semmi nem mutat abba az irányba, hogy egy jó sorozat kialakításával megindulna felfelé a NOP, az elmúlt tíz meccsükből hétszer is kikaptak, most ráadásul megint egy négymeccses nyeretlenségi szériában vannak Ingramék. A Rockets a főcsoport sereghajtója, ennek ellenére az elmúlt két meccsén két hatalmas győzelmet szerzett, előbb a Bostont, majd a szintén egyre jobb formába lendülő Lakerst győzte le a tankoló csapat – ennek ellenére egyértelműen a liga leggyengébb csapatai között tarthatók számon. A vendégek számára minden meccs élet-halál kérdése, muszáj lenne behúzniuk ezt a győzelmet, ha életben akarják tartani playin-reményeiket. A Houstont nem szabad alábecsülni, hiszen láthattuk, hogy képesek komoly meglepetéseket okozni komolyabb erőt képviselő csapatok ellen is. Zion Williamson mellett Jose Alvarado sem lehet ott a pályán a Pelcans részéről, viszont ennek ellenére is óriási blama lenne, ha nem tudnának nyerni a vendégek, ha újabb vereséget szenvednek, akkor már-már szinte lemondhatnak a keleti top 10-be kerülésről.

 

San Antonio Spurs – Memphis Grizzlies 01:00


A Memphis már-már úgy tűnt, hogy három egymást követő győzelmével kikerül a gödörből, azonban legutóbb Miamiban közel 140 pontot kapva szaladtak bele egy kissé váratlan pofonba, ennek ellenére továbbra is tartja harmadik helyét a csapat. A liga döntése alapján Ja Morant néhány mérkőzésen belül visszatérhet a csapatba, viszont Steven Adams és Brandon Clark továbbra is sérültlistán van, ami okozhat még problémát a vendégeknek a jövőben. Ma azonban három kezdőjátékosa nélkül is van esélye a győzelemre, a Spurs ugyanis hiába szerzett elvétve győzelmeket, a várakozásoknak megfelelően az alapszakasz befejeztével nemsokára hivatalosan is véget ér Gregg Popovich csapatának szezonja. A Grizzliesnek még van esélye visszavenni a második helyet a tabellán a Kingstől, Moranték nagy valószínűséggel ezért küzdenek az alapszakasz hátralévő részében, egy mai győzelemmel ez akár össze is jöhet, meglátjuk, hogy a Bane-Brooks-Jackson Jr. trió fémjelezte csapat tudja-e hozni a kötelezőt.

 

Portland Trail Blazers – Boston Celtics 03:00


A Blazers úgy tűnik, hogy kiszállt a nyugati playinért vívott harcból, hiszen azok után, hogy csak három meccset tudott nyerni az elmúlt tíz pályára lépéséből, már két meccs a hátránya a tizenkettedik Pelicanstól is, ami bár nem hangzik nagy különbségnek, de ebben a szoros mezőnyben kifejezetten tetemesnek számít. Lillardék zsinórban négy vereségből érkezve fogadják a keleti második Bostont, amely talán most kezd visszatalálni régi formájához – ötből mindössze csak egy győzelem után négyből három siker következett a vendégeknek. A hírek szerint Jayson Tatum játéka egyelőre kérdéses, ahogyan a túloldalon többek között például Jerami Grant szereplése sem biztos. Tekintve a Blazers pocsék formáját és helyzetét, nem elképzelhetetlen, hogy ezt a szezont már végleg elengedte Billups csapata, így a támadásban és védekezésben egyaránt negyedik Boston akár Tatum nélkül idegenben is toronymagas favoritnak számít, meglátjuk, hogy érvényesül-e a papírforma.

 

Los Angeles Lakers – Dallas Mavericks 03:30


A játéknap egyik legérdekesebb mérkőzése lesz ez, hiszen a nyugati nyolcadik és kilencedik helyezettet mindössze egyetlen mérkőzés választja el egymástól, a Lakers és a Mavs számára is nagy jelentőséggel bír ez a találkozó. A Dallas nem teszi ki az ablakba az utóbbi hetek produkcióit, az elmúlt öt meccséből csak kettőt nyert meg Kidd csapata, legutóbb egy hárommeccses nyeretlenségi sorozatot sikerült megszakítani egy Spurs elleni, hosszabbításban szerzett győzelemmel. A Lakers viszont gőzerővel hajrázik, az utóbbi tíz meccséből hatot is megnyert, igaz, legutóbb egy back-to-back estén a Rockets ellen csúszott be egy kellemetlen zakó, de azon a meccsen az egyébként is sérült LeBron James mellett Anthony Davis is pihenőt kapott – persze így is kellemetlen volt a sereghajtótól kikapni. Luka Doncic ezen a mérkőzésen sem lehet még ott a parketten, mint ahogyan Kyrie Irving, Tim Hardaway Jr. és Markieff Morris játéka is kérdéses egyelőre, a Mavs tehát ismét tartalékos csapattal állhat fel egy számára nagyon fontos meccsen. A Lakersnél James és Bamba még mindig nem bevethető, de Anthony Davis ott lesz a csapatban, így az esélyek is inkább a hazaiak felé billennek. A felek legutóbbi találkozóján a Los Angeles 27 pontos hátrányból fordítva tudott nyerni, egymás elleni meccsekben viszont egyelőre 2-1-re vezet a Mavs, ha a vendégek megint nyerni tudnak, akkor elviszik a tie-brakert, ami még fontos lehet a végső elszámolásnál. Ehhez azonban nagy szükségük lenne Kyrie Irving játékára, ha az irányító játékra alkalmas állapotban lesz, akkor egy szoros rangadót láthatunk, amely bármelyik irányba eldőlhet, ellenkező esetben inkább a hazaiak az esélyesek, kíváncsian várjuk, hogy mit nyújtanak a csapatok. 

 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus