A Knicks a Warriorshoz utazik, a Philly a Miamit fogadja

A Cleveland a Indianához, a Heat a Sixershez utazik, kötelező előtt áll a Boston, a Sacramento és a Minnesota is, újra nyerne a Lakers, a Knicks pedig a Warriorsszal vív ki-ki meccset - mutatjuk, hogy mire számíthatunk az NBA következő játéknapján.

Indiana Pacers – Cleveland Cavaliers 00:00

A Cleveland az All-Star szünet óta nem tud visszatérni régi formájához, a csapatot sérülések is hátráltatják és az eredmények sem jönnek úgy, ahogyan azt a szurkolók várják. Az Indiana ötből három meccsét is megnyerte, győzni tudott például Orlandóban és Oklahomában is, úgy néz ki tehát, hogy a hazaiak ismét jobb passzban vannak és talán meg tudják őrizni keleti hatodik helyüket. A Cleveland az utóbbi négy meccséből csak egyszer tudott nyerni, az elmúlt alkalommal a Rockets ellen szenvedett kellemetlen vereséget, most ráadásul megint nem számíthat Donovan Mitchellre, Evan Mobley és Max Strus pedig még nem térhet vissza. A felek első két találkozóját az Indy nyerte és alapvetően ma sem a vendégek lesznek az esélyesebbek, a Pacers teljes kerettel állhat ki és egyébként is jobb formában van, meglátjuk, hogy fenn tudják-e tartani ezt Haliburtonék.

 

Boston Celtics – Detroit Pistons 00:30

Teljesen világos, hogy itt mire számíthatunk, a Boston fölényesen dominálja nem csak Keletet, de az egész ligát, hazai pályán 33-ből 30 győzelem áll a gárda neve mellett – Tatumék szinte legyőzhetetlenek saját környezetükben, az előzetes jóslatok szerint pedig valószínűleg nem ma fog egy újabb vereség bekerülni a nevük mellé. A Detroit már nem ligautolsó, a Washingtonnak sikerült alulmúlnia őket – önmagában már ez is nagy eredmény az autóvárosiak szezonjában –, de természetesen a mezőny azon csapatai közé tartozik, amely alig mutat ellenállást az ellenfelekkel szemben, a Boston otthonába pedig abszolút az esélytelenek nyugalmával utazhatnak. Mindkét csapat pályán volt a tegnapi fordulóban is, a Celtics a Wizards ellen hozta a kötelezőt, a Pistons pedig két napon belül másodjára kapott ki a Miamitól Bam Adebayo utolsó másodperces triplájával. A hazaiaknál Brown, Porzingis, White és Hauser játéka is kérdéses, de a fővárosiak után ma is növelniük kellene az előnyüket a másik sereghajtó ellen, függetlenül attól, hogy lesz-e nem bevethető játékos a kulcsembereik közül. Meglepő módon a csapatok előző meccsén, decemberben csak hosszabbítás után tudott győzni a keleti első, most azért egy jóval magabiztosabb győzelmet várunk a keltáktól.

 

Philadelphia 76ers – Miami Heat 00:30

Néhány hónappal ezelőtt nem gondoltuk volna, hogy ezt kell mondanunk, de ez a derbi bizony nagyon fontos lesz mindkét fél számára a playin-helyek szempontjából – a Sixers Embiid sérülése óta zuhan a tabellán és már csak nyolcadik Keleten, míg a Heat továbbra is ott van a 6-7-8. helyek egyikén, Butlerék jelenleg a Philly-t csak egymás elleni eredményekkel előzve állnak a hetedik helyen. A hazaiak számára egy örökkéválóságnak tűnnek az elmúlt hetek, január vége óta csak nyolc sikert számlál a csapat, hiába Tyrese Maxey jó formája, már középcsapatok ellen sem fogadnánk jó szívvel a Sixers győzelmére – ez pedig érvényes a mai meccsre is. A Miami is túl van egy gyengébb időszakon, legalábbis a csapat a két detroiti győzelmével maga mögött hagyta négymeccses nyeretlenségi sorozatát, ha itt is sikerül nyerniük, akkor lépéselőnybe kerülhetnek riválisukkal szemben. A hazaiaknál Embiid, Melton és Covington sem lesz ott a pályán, de az előző mérkőzéseket kihagyó Harris játéka sem biztos még – a túloldalon Herro és Love mellett elképzelhető, hogy Butler és Jovics sem lesz bevethető. A vendégek pihenőnap nélkül érkeznek Philadelphiába, tegnap este Bam Adebayo dudaszós triplájával sikerült legyőzniük a Detroitot, azon a mérkőzésen nem volt ott Jimmy Butler, aki, ha ma elérhető lesz, akkor pihenten érkezve a Heat felé billentheti a mérleg nyelvét – persze ez nagyban függ attól is, hogy a kiegészítőkből mennyit vett ki a Pistons ellen kiizadt siker. A felek eddigi mindkét meccsét a Miami nyerte, éppen ezért lenne nagyon fontos, hogy ma a Sixers összekapja magát és az utolsó szalmaszálba kapaszkodva harcoljon a hatodik hely eléréséért, de Maxey-ék jelenlegi helyzetét elnézve egy keleti középcsapat ellen még a pihentség sem áll mellettük…

 

Chicago Bulls – Portland Trail Blazers 01:00

Egyik csapat sincs túl jó passzban, mindketten két meccsüket nyerték meg az elmúlt öt találkozójukból és a közös bennük, hogy igazából egyiküknek sincs már miért küzdenie a szezonban: a Bulls valószínűleg a kilencedik (vagy legrosszabb esetben a tizedik) helyen befutva ér oda a playin-tornára, míg a Blazersnek egész szezonban a tankolás volt a legfőbb célja, ennek megfelelően pedig a nyugati sereghajtók között szerepel a csapat. A Chicago az elmúlt három mérkőzéséből kettőt is behúzott, legutóbb a Wizards ellen hozta a kötelezőt a csapat, de az igazán nagy eredmény a Pacers legyőzése volt idegenben. A Portland nemrég a Bostontól, a New Yorktól és a New Orleanstól is kikapott, reális esélye pedig még a keleti kilencedik ellen sem lehet a győzelemre, ugyan Simons és Ayton remek meccseket produkálnak, de ők ketten nagyon kevesek ahhoz, hogy ez győzelmekben is megmutatkozzon. A hazaiaknál Coby White kétséges, Alex Caruso pedig kérdéses besorolást kapott, a Portland viszont ma is Grant, Brogdon és Sharpe nélkül fog pályára lépni, sőt, egyelőre még Thybulle státusza is bizonytalan – akármilyen középszerű teljesítményt is nyújt idén a Bulls, DeRozanék itt egy nyerhető meccs előtt állnak, kudarc lenne számukra, ha egy alsóházi csapat győzné le őket.

Utah Jazz – Minnesota Timberwolves 02:00

Ugyan a Wolves az elmúlt egy héten belül előbb Clevelandben, majd Los Angelesben is kikapott, de ezt követően a Clippers és a Jazz otthonában is javítani tudott – jöhet tehát most a felek visszavágója, aminek ugyanolyan nagy esélyekkel vágnak neki Edwardsék, mint az előző találkozónak. A Minny egyébként KAT kidőlése után bár már nem vezeti Nyugatot, de még mindig ott van a közvetlen üldözők között, csupán egyetlen meccs a gárda hátránya a listavezető OKC mögött, ma muszáj lenne ezen a nyerhető meccsen tovább csökkenteni a különbséget. A Jazz nagy ellenállást senki ellen sem tanúsít, tízből csupán három meccsét nyerte meg és masszívan bebetonozta magát a nyugati alsóházba. Idén mindhárom egymás elleni mérkőzést papírforma szerint behúzta a Wolves, ma is kötelező előtt állnak a vendégek, még úgy is, hogy Gobert, Anderson és Morris játéka sem biztos még.

 

Golden State Warriors – New York Knicks 03:00

Ez egy érdekes mérkőzés lehet, hiszen mindkét félnek nagy szüksége lenne egy győzelemre: a Knicks talán még nem tett le a keleti harmadik hely eléréséről (amire a Cavs zuhanórepülésével talán még esélye is lehet), ugyanakkor figyelnie kell a fél meccsre maga mögött lévő Orlandóra is. A Warriors legutóbb a Lakers ellen aratott nagyon fontos győzelmével már a kilencedik helyen találja magát, csupán három meccsre a hőn áhított hatodik helytől – a LAL elleni derbigyőzelem komoly löketet adhat Curry-éknek, akiknek a nyugati szoros középmezőnyben minden győzelem gyakorlatilag az életet jelenti. Curry visszatérésével elvileg nincs hiányzója a GSW-nek, a vendégeknél viszont még mindig nem épült fel Julius Randle, de egyelőre még O.G. Anunoby szereplését is kérdőjelek övezik. Nehéz megmondani, hogy mire számíthatunk ezen a rangadón, a NYK zsinórban három győzelemnél jár és egymás után öt meccset játszott le úgy, hogy száz pontot sem kapott (!), nagyon egyben van Brunsonék védekezése, erre mindenképpen építhetnek ma is. A Warriors formája döcögősebb, de a Lakers elleni diadal kellő önbizalmat adhat a folytatásra, kíváncsian várjuk, hogy mi tartogat számunkra ez az izgalmasnak ígérkező derbi.

 

Sacramento Kings – Memphis Grizzlies 03:00

A Kings ugyan csak három meccsét nyerte meg az utóbbi öt találkozójából, és tíz meccsre vetítve sem dobjuk el az agyunkat az 50%-os mérlegétől, de a csapat a legfontosabb mérkőzésein tudta megrázni magát, az utóbbi hetekben legyőzte többek között a Minnesotát, a Milwaukee-t és kétszer a közvetlen rivális Lakerst is – ezzel jelenleg övéké a nyugati hatodik hely, de a Dallas és a Suns is holtversenyben követi őket, nincs eldőlve semmi. A Grizzlies számára viszont nincsenek izgalmak, a csapat egész szezonban a leggyengébb egyesületek körét erősítette, a sérülések brutális mértékben rányomták a bélyegüket a Macik céljaira, bár az elmúlt alkalommal Desmond Bane hosszú kihagyás után ismét pályára léphetett, de még így is hiányzik az aktív rotáció 90%-a, ennek fényében pedig ma sem igazán rúghatnak labdába a memphisiek. A hazaiaknál Lyles és Vezenkov maródi, viszont Domantas Sabonis élete formájában játszik, De’Aaron Fox is tudja hozni magát, ráadásul Malik Monk személyében folyton olyan extrák érkeznek a kispadról, ami az idei szezon legjobb hatodik embere díjat is eredményezheti számára. Nehezen tudjuk elképzelni, hogy ne tudja érvényesíteni a papírformát a Sacto, már oldottak meg sokkal nehezebb feladatokat is a hazaiak, muszáj lenne nyerniük, hogy tovább őrizzék a stabil playoff-helyüket.

 

Los Angeles Lakers – Atlanta Hawks 03:30

A Los Angeles két napja a Warriors ellen bukott el egy nagyon fontos rangadót, így jelenleg csak a tizedik helyen áll a csapat – a playin-indulás valószínűleg nincs veszélyben, de aligha ez a legfőbb célja Darvin Ham csapatának idén. A hazaiak ötből háromszor is kikaptak az utóbbi időszakban, a GSW mellett vereséget szenvedtek kétszer a Sacramentótól is – egy nagyon nehéz sorsolás végére értek most Jamesék, amit bár nem teljesítettek összességében rosszul, de a kulcsmeccseket az utolsó napokban elbukták és így nem tudtak feljebb zárkózni. A Hawks sem éppen a jó formától dagad, bár érdemes megemlíteni, hogy a tegnapi játéknapon a Clippers otthonában bravúrgyőzelmet aratott a csapat – ezt megelőzően viszont úgy kapott ki egymás után háromszor, hogy ebből egy zakó a Blazers, egy pedig a Jazz ellen született, ezek abszolút kellemetlennek még egy tizedik helyezett csapatnak is. A vendégek számára sok izgalom már nem lesz az alapszakaszban, az utolsó playin-hely biztosnak tűnik, a kilencedik Bulls viszont már majdnem három meccsre van tőlük, ennél feljebb reálisan aligha kerülhetnek. A nagyobb nyomás most a Lakersen lesz, a hazaiaknak nem szabad hibázniuk ezen a mérkőzésen – bár a sérültlista igencsak hosszúra nyúlik náluk, hiszen Reddsih, Vincent, Wood és Vanderbilt ma sem lesz ott a pályán, de egyelőre Anthony Davis szemsérülése sem biztos, hogy rendbejött két nap alatt. Az Atlanta Youngot és Okongwut nélkülözi az aktív rotációból, viszont tegnap ennek ellenére is nagy bravúrt tudtak aratni a másik Los Angeles-i csapat ellen, meglátjuk, hogy most a b2b második felén mire lesznek képesek Murray-ék.

 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

Kérjük, hogy látogass el a Kezdő5 támogatói felületére, ahol plusz tartalmak várnak! Részletek ide kattintva!

 

 

 

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus