A ligaelső Raptors ellen szedheti össze magát a Boston

Pályára lép többek között a Bucks, a Warriors és a Rockets is - nézzük, hogy mit érdemes tudni a találkozók előtt. 

Detroit Pistons - Orlando Magic 1:00

A Magic két szép hazai győzelem után, újjáéledt önbizalommal várhatja a meccset, de most idegenben kell pályára lépni, ami azért megtörheti a lendületet - ezen a két találkozón remekül játszottak Augustinék, nagyon keveset hibáztak, a végjátékokat is okosan csinálták, most is ezt az arcukat kell mutatniuk. A Pistons nincs ilyen jó passzban, de egy hosszabb idegenbeli túra után most otthon javíthat a gárda, ha képes magát elfogadható szintre hozni - legutóbb annyira szenvedtek minden téren, de természetesen főleg támadásban, hogy azt szörnyű volt látni. Érdekes matchup lesz a Griffin-Drummond páros küzdelme a Gordon-Vucsevics duóval, két atletikus, agresszív négyes találkozik két statikus, magas, erős ötössel, de a periméteren több fantázia van ebben a Magicben - amit a detroiti hazai pálya aztán egy pillanat alatt le is nullázhat. 

Boston Celtics - Toronto Raptors 2:00

Kiemelt rangadó két keleti sztárcsapat között, de a Boston olyan gyengén játszott a három idegenbeli meccsén és ismét olyan mentális problémái voltak, hogy ezúttal leginkább csak a hazai pályában bízhat - otthon azért jó formában volt a túra előtt, meglátjuk, hogy vissza tudnak-e találni ahhoz Tatumék. Kyrie Irving már nem szerepel a sérültjelentésben, elvileg játszhat, viszont Marcus Smart játéka kérdéses, míg a Raptorsnál vannak azért gondok: Valanciunas és Anunoby biztosan nem lesz, VanVleet és Miles játéka is kérdéses, de Leonard sem 100%-os, bár a hírek szerint ő pályára lép. A Toronto összességében kiváló formában van, az előző öt meccsét nyerte és idegenben kiemelkedően eredményes, igaz, Bostonban egyszer már kikapott idén - ugyanakkor ez a Celtics továbbra sem AZ a Celtics...

Houston Rockets - Brooklyn Nets 2:00

A Houston mintha azt játszaná, hogy hogyan lehet még nehezebbé tenni James Harden dolgát: jelenleg ott tartunk, hogy a kezdőből megsérült mellette Paul, Gordon és Capela, House-t pedig elvesztették, mert nem tudtak vele megegyezni - nem nagy túlzás azt állítani, hogy PJ Tuckert leszámítva nem nagyon van komoly szinten határozottabban számításba vehető kosárlabdázó az MVP mellett. Ezzel együtt (amúgy Brandon Knight sincs, de ki számolja) otthon bármire képesek lehetnek, Harden játékát felesleges ragozni, mert egy szinttel a liga felett van hetek óta, ha Rivers, Green, Tucker, Ennis bedobálják a kiosztásait, védekezésben pedig fegyelmezetten megteszik, amit kell, akkor egy újabb Harden-parádéval minden további nélküli nyerhetnek most is. A Nets egyébként kifejezetten jó formában van, keleti élcsapat-szint körül mozog mostanában a gárda, de azért idegenben kevésbé meggyőző és szintén nem 100%-os a kerete, ennek ellenére persze egyértelműen benne lehet az ő győzelmük is, ha Harden most "csak" egy átlagos szupersztár lesz.

Memphis Grizzlies - Milwaukee Bucks 2:00

Back-to-backet játszik a Bucks, de nem igazán szakadtak meg Khris Middletonék előző este, úgyhogy nem túl fáradtan utazhatnak el Memphisbe - igaz, a back-to-back akkor is back-to-back, főleg idegenben. A Grizzlies viszont nagyon erősen zuhan most már bő egy hónapja és bár a szezon korábbi szakaszában Mike Conley-ék egyszer nyertek már 116-113-ra Milwaukee-ban, ez most nem az a párharc, ahol ők 116 dobott ponttal mérkőzést tudnak nyerni. Ha lesz esélyük, akkor vagy egy elképesztően extra dobóformával, vagy még inkább egy lassabb, fizikálisabb, kevéspontos meccsen lehet, ahol felőrlik a valamivel fáradtabb vendégeket, de előzetesen ez a meccs mindenképpen Antetokounmpóéknak áll. 

Dallas Mavericks - San Antonio Spurs 2:30

Ez Dallasban érdekes meccs lehet, mert a Mavs éppen most kezd éledezni annak ellenére, hogy Dennis Smith Jr. és JJ Barea sincs, hiszen az előző három meccsből kettőt megnyert a gárda, egyet pedig kiélezett végjátékban bukott el a Warriors ellen, miközben a Spurs az előző négy meccséből hármat elvesztett (a győzelem pedig az értelmezhetetlen dobószázalékkal történt), legutóbb otthon, a Charlotte ellen elég váratlanul gyenge játékkal. És hogy miért fontos, hogy hol van a meccs? Mert a Mavs otthon 18-5-re áll, míg a San Antonio idegenben 7-14-re, ez a faktor kiegyenlítheti azt a tudáskülönbséget, ami azért megvan LaMarcus Aldridge-ék javára. A vendégeknél DeRozantól sokkal több kellene, az utóbbi időben ő kevésbé találja a helyét és amikor jók, akkor az inkább LMA miatt van úgy, viszont minden bizonnyal visszakapják ezen a meccsen Rudy Gayt, aki hozhat egy kis pluszt a támadójátékukba. 

Portland Trail Blazers - Cleveland Cavaliers 4:00

A back-to-back idegenbeli vereségek után otthon ez most nyilván kötelező meccs a Portland számára, abba a kétnapos bukásba belenéztek Lillardék, egyik a másikból is jött kicsit, ez van, a Cavs ellen viszont hazai pályán természetesen nem hibázhatnak. Annyi, hogy Sextonék valamire rátaláltak azért támadásban, gyorsultak is és kicsit nagyobb önbizalommal, tudatossággal játszanak, több pontot szereznek és legutóbb megverték idegenben a Lakerst, ezt érdemes figyelembe venni - nem lehet "edzőmeccsnek" felfogni hazai oldalon, de a tudáskülönbség egyértelmű és otthon főleg nagyon meggyőző volt mostanában a Blazers. Különösebb sérülés sem hátráltatja Terry Stotts alakulatát, Mo Harkless sérült csak (egy ideje), igaz, a Cavsnél sincs új ember ezen a listán. 

Golden State Warriors - New Orleans Pelicans 4:30

A Golden State back-to-backet játszik azok után, hogy előző este erőt demonstrált Denverben és bár fáradtabb ellenfelénél, azért hazai pályán mindenképpen esélyesnek számít, főleg úgy, hogy talán most először kezdjük látni az "igazi" arcát - az előző öt meccsüket megnyerték Curryék, méghozzá meglehetősen látványos játékkal. A Pelicans nagyon fontos sikert könyvelhetett el legutóbb a Clippers vendégeként és most is bravúrra készül, az előző öt találkozójukból négyet megnyertek Anthony Davisék, teljes a keretük, minden adott ahhoz, hogy elinduljanak felfelé - nyilván nem feltétlenül az Oracle-ben elvárás a győzelem, de valamelyest azért fáradtabb a Warriors még akkor is, ha nem szakadt meg Denverben. A New Orleans eddig idegenben nagyon keveset mutatott, de Los Angelesben már jól tudott játszani és ha jó dobóformát fog ki, Holiday kicsit lassítani tudja Curryt, Davisék pedig magas poszton maguk alá gyűrik Greenéket, akkor lehet keresnivalójuk. 

Los Angeles Clippers - Utah Jazz 4:30

Ebben a párosításban egyértelműen a Utah van jobb formában annak ellenére, hogy vannak sérültjei, az utóbbi hét meccsből hatot hozott a gárda, bár nagyrészt kötelező győzelmekről beszélhetünk, míg a Clippers éppen most csúszott bele egy gödörbe - zsinórban három vereségből érkezik a társaság, ebből az utolsó kettőt otthon szenvedte el. Pedig eddig a hazai pályában azért bízhattak Harrisék, most viszont már ez sem annyita stabil alap, főleg hogy a Utah egyébként kifejezetten eredményes vendégként. Mitchelléknél az irányítók ezúttal sem lesznek bevethetők, de ezt eddig is megoldották, a LAC védekezése pedig ritkán állítja ellenfeleit megoldhatatlan feladatok elé - viszont Joe Ingles bokája sem az igazi, az ő kidőlése már lehet, hogy sok lenne a vendégeknek. 

A mérkőzésekhez élőképes streamet ezen, vagy ezen a linken találtok!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus