A mai rangadók: Pacers - Grizzlies, Clippers - Wolves, Bulls - Cavs

Ma éjjel újabb színvonalas meccsdömping jön az NBA-ből és bizony elég komoly rangadókat rendeznek ezen a játéknapon. A még mindig veretlen Indiana Pacers a hullámzóan teljesítő Memphis Grizzlies ellen szeretne makulátlan maradni, a Clippers és a Wolves vívja a legkiszámíthatatlanabb nyugati derbit, a Bulls és a Cavs csata pedig a Rose - Irving párharc miatt is külön csemegének számít. Nézzük, mit érdemes tudnunk a mai program előtt!

Charlotte Bobcats - Atlanta Hawks (01:00)

A Bobcats ma visszakapja Al Jeffersont, akivel a kezdőben azért merőben máshogy néz majd ki az utóbbi években állandó sereghajtónak számító Charlotte, az idegenben eddig nem túl eredményes Hawks pedig felkötheti az alsóneműt, ha el akarja hozni idegenből a diadalt a még mindig hiányzó Lou Williams nélkül. Szoros derbit várhatunk, ahol vélhetően nem nagyon engedik majd el a felek egymás kezét a 48 (vagy még több) perc alatt.

Indiana Pacers - Memphis Grizzlies (01:00)

A Pacers a valaha volt legjobb idénykezdetén javíthat még, ha legyűri otthon a Grizzliest, mely talán már bevetheti Jerryd Bayless-t kisebb kihagyása után. A felek stílusát, felépítését elnézve elég hasonló dolgokat tapasztalhatunk, így pláne csemege ez a derbi, ahol csak azért számít favoritnak a Vogel-legénység, mert a Memphis még egyelőre csak keresi tavalyi formáját. Elég egyértelműen a palánk alatti csata, valamint a kispadok harca lehet, ami dönthet az egyéni klasszismegoldásokon kívül.

Philadelphia 76ers - San Antonio Spurs (01:00)

A 76ers még mindig nem akar pofozógéppé, illetve tudatosan tankoló gárdává degradálódni, de a Spurs nagy falat lehet Michael Carter-Williamséknak még saját közönségük előtt is. Hiába játszik back-to-back a texasi alakulat, tegnap 30 ponttal verte a San Antonio a New Yorkot idegenben. Lehet ebből egy szoros derbi, de van annyira rutinos és összeszokott gárda a Spurs, hogy ne okozzon gondot egy ilyen végjáték behúzása számára.

Boston Celtics - Orlando Magic (01:30)

A Celtics kisebb meglepetésre megnyerte mindkét floridai találkozóját a múlthéten, így az orlandóit is, így most saját közönsége előtt, önbizalommal telve, zsinórban három sikerrel a tarsolyában még Rajon Rondo nélkül is inkább esélyesnek tartható Brad Stevens fiatal legénysége, mint az ex-bostoni Big Baby Davis nélküli Magic. Victor Oladipóék is inkább a kellemes meglepetés kategóriájába tartoznak idén, de mintha kicsit kezdene alább hagyni a lendületük a remek start után.

Chicago Bulls - Cleveland Cavaliers (02:00)

Az utóbbi években a legnépszerűbb fiatal irányítók között tartották számon Rose-t és Irvinget, de a két játékmester sérülékenysége miatt nem láthattuk még őket egymás ellen éles helyzetben, úgyhogy ma eljön a nagy pillanat, ez a párharc extra pikantériát ad az amúgy is színvonalasnak remélt derbinek, melyen nem lesz számottevő hiányzó sérülés miatt egyik oldalon sem.

Houston Rockets - Toronto Raptors (02:00)

A Rockets elég rendesen küzd az eredményességgel és a nyerő szerkezet/rotáció felépítésével, egyre inkább úgy fest, hogy a csapat számára a Howard, Asik páros a palánk alatt inkább hátrány, mint előny, de ezt figyelembe véve is kisebb csoda lenne, hogy ha a Lakers és a Clippers után a Raptors is bevenné Houstont.

Utah Jazz - Denver Nuggets (03:00)

A Jazz nagy esélyt kap arra, hogy megnyerje első meccsét idén és ne legyen egyetlenként nyeretlen a teljes mezőnyben, bár Wilson Chandler visszatérésével azért a Gallinari és McGee nélküli Nuggets sem ígérkezik egyszerű feladatnak a Trey Burke kidőlése miatt irányítóban egyértelműen a liga leggyengébb együttesének számító Utah számára. A két szomszédvár általában pikáns csatákat vív egymással, de idén ez inkább "alsóházi rangadónak" titulálható.

Portland Trail Blazers - Detroit Pistons (04:00)

A Blazers elkapta a fonalat, ráadásul minden kulcsember egészséges az oregoniaknál az újonc McCollumon kívül, de utóbbi nélkül is úgy fest, hogy szépen elvan a Stotts-alakulat és képes eredményesen szerepelni. A Pistons mindenkivel mindenhol jó meccsekre képes, így Portlandben sem sansztalan, de valami mintha még hiányozna a palánk alatt igen masszív és magas detroitiaktól a kiugró szerepléshez.

Los Angeles Clippers - Minnesota Timberwolves (04:30)

A Clippers két floridai buktája után jóvátett valamit a houstoni diadalával, de mindez akkor lesz igazán pozitív kicsengésű, ha otthon ezen a rangadón Kevin Love-ékat is két vállra fekteti Doc Rivers csapata. A tegnap tripla duplázó Ricky Rubio irányította Minny viszont nem az az ijedős csapat, ráadásul idegenben is hozott már komoly derbiket Rick Adelman legénysége. Egyes poszton a Paul - Rubio csata, négyesben pedig a Griffin - Love párharc számít komolyabb csemegének, a játéknap leglátványosabb harca lehet ez, igazi favorit nélkül.

Erre a linkre kattintva az összes mai mérkőzés élőképpel megtekinthető!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus