Az Indiana szériáját is megtörné a Cleveland

Újabb nagy formában lévő csapathoz látogat a bajnok - a Bullst fogadja a GSW - javíthat a Spurs és a Wizards - folytatná a Heat.

 

Philadelphia 76ers – San Antonio Spurs 01:00

A Spurs Memphisben megkezdte nyolcmeccses idegenbeli túráját, ennek második állomásához érkezik most a sorozatban négy vereségnél tartó és Joel Embiidet továbbra is nélkülöző Philly ellen. A center játékára egyébként most van esély, vele a parketten pedig nagyot javulhat a Sixers, mert mióta nincs, eléggé összeestek, de természetesen teljes fegyverzetben is a Spurs az esélyes – még akkor is, ha a vendégeknél is vannak hiányzók. Pau Gasol nincs, de legutóbb Kawhi Leonard sem játszott, az ő játéka most is kérdéses, ráadásul elképzelhető, hogy Popovich pihentet még valakit az alapemberek közül, hiszen hosszú túra áll még előttük. Sok múlik azon, hogy ki tud végül játszani és hogy a San Antonio melyik arcát mutatja, mert a Grizzlies ellen borzalmas támadójátékot produkáltak Parkerék, ha nem javulnak nagyot, megéghetnek ezen az estén.

Indiana Pacers – Cleveland Cavaliers 01:00

Ez nagyon komoly rangadó lesz, hiszen a címvédő összeszedte magát és két napja hosszabbításos derbit húzott be Washingtonban, a Pacers viszont hasonlóan jó formában van, mint a Wizards volt – jelenleg zsinórban hét győzelemnél tart a gárda. Ebben megfogták a Houstont és az OKC-t is, védekezésben szenzációs dolgokra képesek (az előző négy meccsből csak egyszer kaptak 90 pont felett), és ha ezt hozzák most is a valószínűleg fáradtabb Cavs ellen, akkor megint lehet keresnivalójuk. Érdekes lehet a George-James párharc, ahogy az Irving-Teague csata is, de kérdés, hogy a Cleveland triplavetőit mennyire tudják limitálni a hazaiak, és hogy a vendégeknél kap-e valaki pihenőt. Idén egyszer már összefutottak a felek ebben a csarnokban, akkor 103-93-ra nyert a Pacers, de akkor nem játszott James.

Brooklyn Nets – Washington Wizards 01:30

A sorozatban tíz vereségnél tartó Nets ellen természetesen kötelező a győzelem a Wizards számára, hiszen a gárda közelharcot vív a keleti élmezőnyben, ahol nem férnek bele „ki nem kényszerített” hibák. A fővárosiak ugyan két napja kikaptak a Cavstől, de ezzel együtt is nagy formában vannak, az egyetlen gondjuk a rövid rotáció, hiszen tulajdonképpen hat ember kap komoly játékidőt, és általában még ketten pár percet, így pedig azért nehéz magas szinten játszani folyamatosan. Most mindenesetre nem hibázhatnak, a Netsnél LeVert és Bogdanovic sem teljesen egészséges, egyébként is pocsékul védekezik a hazai együttes, nincs emberük Wallra és Bealre, cserébe viszont kellő tűzerejük sincs ahhoz, hogy tartsák a lépést, ha hozza magát a Washington.

Atlanta Hawks – Denver Nuggets 01:30

A Hawks két napja méretes pofont kapott a Jazztől, és amit védekezés címén bemutatnak most már hetek óta, azt nem nagyon lehet értékelni – cserébe viszont elöl is csak ritkán szólnak nagyot, így pedig eléggé akadozik most a gépezet. A Denver sem jobb, hasonlóan szellős a védekezés, támadásban viszont talán egy fokkal stabilabb a játék, csak éppen most minimum Gallinari hiányozni fog, de Mudiay és Faried sem teljesen egészséges. Mindkét gárdánál kérdés, hogy most melyik arcukat látjuk, ha össze tudnák kapni magukat hátul Millsapék, akkor esélyesebbek lehetnek, hiszen tőlük legalább már láttuk, hogy képesek jól védekezni, míg a Nuggets elsősorban Jokicsban bízhat – őt Howardnak kell majd megfognia, ez izgalmas párharcnak ígérkezik.

Detroit Pistons – Los Angeles Lakers 01:30

A Pistons az előző négy meccséből hármat megnyert, és úgy fest, hogy valamire sikerült rátalálnia a gárdának, míg a Lakers is éledezik, legutóbb New Yorkban játszott remekül és aratott győzelmet Luke Walton csapata. Kérdés, hogy most ki tudja érvényesíteni az akaratát, tudja-e stabilizálni a támadójátékát a Los Angeles, és képes-e védekezésben legalább kizökkenteni az erre azért hajlamos Detroitot. Drummond nyilvánvalóan komoly faktor lesz a palánk alatt, vele a Randle-Mozgov-Zubac triónak kezdenie kell valamit, de ha ezt megoldják a vendégek, nagyobb tűzerejük révén bőven lehet keresnivalójuk.

Milwaukee Bucks – Miami Heat 02:00

A sorozatban tizenegy győzelemnél járó Miami manapság szinte mindenhol esélyesnek számít, igaz, Dion Waiters „varázslata” legutóbb már kevésbé ült, de Goran Dragic továbbra is hatalmas formában van. A Bucks egy komoly bukószériát tört meg legutóbb 137 pontot dobva a Suns ellen, de ennél is nagyobb öröm számukra, hogy ezen a mérkőzésen megkezdheti a szezont Khris Middleton: nagyon vártak már erre a pillanatra, igaz, elsőre valószínűleg nem Middleton lesz a nyerőember. A felek nemrég találkoztak, még a Heat szériájának elején, akkor Waiters 33 pontjával tudtak nyerni a floridaiak, a gödörben lévő Milwaukee-nál pedig Parker büntetésből a padról jött, míg Antetokounmpót jól megfogták Whiteside-ék – kérdés, hogy otthon mennyit javul ehhez képest Jason Kidd legénysége.

Memphis Grizzlies – Phoenix Suns 02:00

A Memphis az OKC elleni vereség óta megint nyert kettőt, és összességében most már jó ideje remek formában van, míg a Suns éppen ellenkezőleg: lassan hetek óta nem nagyon tud nyerni a gárda. Védekezésben iszonyatos különbség van a felek között, nem nagyon látni, hogy ki fogja meg Gasolt (Chandler lehet rá opció), illetve hogy mihez kezdenek a vendégek a Grizzlies fizikai fölényével – a túloldalon ellenben vannak lehetőségek a sokszor magát túlvállaló Booker, valamint Bledsoe levédésére. A hazaiaknak fontosabb a meccs, és saját közönségük előtt kötelező is számukra a győzelem – akár meg is előzhetik a Clipperst ezen az estén.

New Orleans Pelicans – Utah Jazz 02:00

A Jazz már a Houstont próbálja hajtani maga előtt, miután átlépte a Clipperst, és idegenben is mindenképpen favorit még akkor is, ha a Pelicans is győzni tudott legutóbb. A hazaiak jóval ingadozóbbak, néha képesek határozott védekezésre, és Anthony Davis mellé mások is fel tudnak nőni, legtöbbször viszont lyukasak hátul, és AD egyedül küzd elöl – ez most biztosan kevés lesz. A Jazz védekezése továbbra is ligaelit, nagyon ritkán kapnak száz pont felett, Rudy Gobert bőven megnehezítheti Davis életét, és ha a New Orleans nem talál ki valamit, a Hayward-Hill duó szétszedi őket a túloldalon – legutóbb nagyon extrán, 60% felett dobtak mezőnyből Quin Snyder tanítványai, elöl is képesek parádéra. Tyreke Evans mindenesetre valószínűleg hiányozni fog a hazaiaknál, így egy opcióval kevesebb marad támadásban.

Minnesota Timberwolves – Toronto Raptors 02:00

A Wolves sorozatban négy vereségnél tart, és egy jobb időszak után ismét elég sok a felhő a csapat körül, Tom Thibodeau legutóbb arra hívta fel a figyelmet, hogy mindenki számára a csapat legyen az első, mert néha nem ezt érzi – még mindig hiányzik némi akarat, keménység, határozottság a gárdából. A Toronto viszont éppen most talált vagy találhat magára, legutóbb visszatért DeRozan, és megverték a Clipperst, előtte a Brooklynt gyűrték le, és egy újabb győzelemmel stabilizálhatnák magukat. Ugyan Patterson hiányzik, de a vendégeknél LaVine sérült, illetve Dunn sem 100%-os, így egyik oldalon sem teljes a keret – a kulcs az lehet, hogy Wigginsék milyen intenzitással védekeznek, és hogy lesznek-e ismét leolvadásaik, mert ez most a Lowry-DeRozan kettős ellen valószínűleg nem fog beleférni.

New York Knicks – Los Angeles Clippers 02:00

Mindkét együttesnek borzasztóan kellene ez a győzelem, a Knicks az utóbbi húsz meccséből 14-et, a Clippers pedig az elmúlt kilenc találkozójából hetet veszített el, folyamatosan zuhan a két csapat. A New Yorknál gyakorlatilag semmi sincs rendben, nem elég kemények, gyengén védekeznek, támadásban is szétesett a játék, a morál sem az igazi, sérüléseik is voltak, míg a Clippersnél igazából Chris Paul kidőléséből fakad minden – Blake Griffin visszatérése óta sem fordult jobbra a sorsuk. Alapvetően azért arra megvannak az embereik, hogy a Knicks védekezését szétszedjék, a periméterről a Redick-Crawford-Rivers-Felton sor képes lehet erre, míg négyes poszton Griffin és Porzingis érdekes párharcot vívhat – viszont Jennings és Rose lendületére sincs sok válaszuk védekezésben. Alapvetően sok pontra számíthatunk, de a hazai pálya és a LAC formája ellenére meglepetés lenne, ha nyerni tudna a New York.

Golden State Warriors – Chicago Bulls 04:30

Összekapta magát a Chicago, legutóbb Dwyane Wade vezette sikerre a Jimmy Butlert nélkülöző csapatot, de most már nagy szükségük lenne utóbbi játékára is – a ligaelső otthonában még vele sem ők lennének az esélyesek, de nélküle különösen nehéz helyzetben lehetnek. A GSW legutóbb hosszabbításban kikapott a Kingstől, és itt előhozhatjuk ismét azt a statisztikát, mely szerint az elmúlt 137 meccs során nem kaptak ki kétszer egymás után az alapszakaszban, ráadásul idén az előző hét vereségük után átlagosan 10,8 ponttal nyertek. Most azért a sérülések nehezítik a dolgukat, Pachulia és West még mindig maródi, de Klay Thompson játéka is kérdéses nagyapja halála miatt – elég rövid lehet így a rotáció, ráadásul legutóbb Kevin Durant is gyengén játszott, ez valószínűleg most sem fog beleférni.

Sacramento Kings – Boston Celtics 04:30

A Warriors legyőzése után nehéz helyzetben van a Kings, DeMarcus Cousins ugyanis megkapta 16. technikaiját, így ezen a meccsen eltiltás miatt nem léphet pályára, nélküle pedig nyilvánvalóan teljesen más csapatról beszélünk. A Boston egyébként is remek formában van, az előző hét találkozóját behúzta a gárda, Isaiah Thomas még mindig szenzációs, és bár idegenben kevésbé meggyőzőek, így is feléjük billen a mérleg nyelve. Cousins nélkül a palánk alatt sem lehet fölényben a Kings, elveszítették fő fegyverüket, akire a teljes játék épült, nélküle valószínűleg nem tudják majd kontrollálni az összecsapást – ráadásul Al Horford is szabadon mozoghat majd a vendégeknél. Ebben a helyzetben komoly bravúr lenne egy hazai siker, pedig nagyon kellene nekik a győzelem a playoff-harcban.

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus