Bostonba látogat a Jazz, Los Angelesbe a Sixers

A Memphis a Brooklynt fogadja, a Heat a GSW-t látja vendégül, a Wolves pedig a Suns ellen bizonyítana - mutatjuk, hogy mit érdemes tudni a játéknap előtt. 

Charlotte Hornets - New York Knicks 00:00

A Knicks back-to-backet játszik a Hawks elleni szoros hazai vereség után, úgyhogy nem lesz pihent, Julius Randle egy elhúzódó sérüléssel bajlódik és igazából a szezonjuk már elment, csak matematikai esélyük maradt a playinre. Ezzel szemben a Hornets szárnyal, a hazaiak sorozatban ötöt nyertek, jó csapatokat is megvertek, pihentebbek, otthon játszhatnak, igazából minden mellettük szól. Bridgeséknél a keret is egyben van, otthon eredményesek, a New York ellen pedig 2-0-ra állnak idén - jelen helyzetben meglepetés lenne, ha a Knicks tudna győzelmet aratni. 

 

Detroit Pistons - Atlanta Hawks 00:00

Itt a Hawks a back-to-backes csapat a New York-i győzelem után, de a forma azért kérdéses Youngéknál, hiszen főleg idegenben voltak bizonytalanok eddig - a Knicks csarnokában megvolt a kellő motiváció, de nem biztos, hogy ez Detroitban is meglesz, különösen így, fáradtan. A Pistons egyébként nincs jó passzban, de az Atlantát egyszer már legyőzte hazai pályán, a Cunningham-Bey-Grant trióból bármikor kijöhet egy jó meccs, úgyhogy kíváncsian várjuk a fejleményeket - tét már csak a Hawks számára van, de a hazai fiatalok is szeretnének bizonyítani. 

 

Indiana Pacers - Sacramento Kings 00:00

Teljességgel tét nélküli mérkőzés, egyik csapat sem küzd már semmiért, a találkozó pikantériáját leginkább az egymással nemrég meghúzott csere adja - viszont Domantas Sabonis megsérült, úgyhogy ő például nem lép pályára korábbi otthonában. A Haliburton-Hield páros azért alighanem szeretné megmutatni a Kingsnek, hogy mire képes és a Sabonis nélküli vendégeknek van is min aggódniuk, főleg úgy, hogy a hírek szerint De'Aaron Fox sem tudja vállalni a játékot. A hazaiaknál is lehet hiányzó, sőt még Haliburton pályára lépése sem biztos, de nagy csatára sehogy sem számíthatunk, mert nincs miért hajtani - sok pont azért lehet, mert védekezni egyik fél sem tud. 

 

Boston Celtics - Utah Jazz 00:30

Ez már érdekes rangadó lesz, a Boston viszont jelenleg gyakorlatilag bárki ellen esélyesként léphetne pályára, főleg saját csarnokában. A Celtics hónapok óta a liga egyik, ha nem a legjobb formában lévő csapata abszolút szenzációs védekezéssel, valamint egy kiválóan dolgozó Tatum-Brown párossal, nagyon hosszú ideje alig-alig hibázik Ime Udoka csapata, ráadául a legutóbb pihenő Smart-Robert Williams páros is ott lehet a parketten. A Jazznél ennyire nem szép a helyzet, ugyan nyert három meccset a magára találó társaság, de legutóbb Brooklynban megint kikapott, Bojan Bogdanovic pedig továbbra is sérült, ő most sem állhat rendelkezésére. Jelenleg egyértelműen jobb csapat a Boston, de a Utah okozhat gondokat, ha a Mitchell-Conley páros jó napot fog ki és a Gobert-O'Neale-Whiteside magas rotáció elfoglalja a festéket - idei első meccsüket otthon egyébként meg is nyerte a Jazz, de most a körülmények ismeretében bravúrnak számítana egy vendégsiker. 

 

Miami Heat - Golden State Warriors 00:30

A GSW back-to-backet játszik az orlandói vereség után, amelyet követően Steve Kerr és Draymond Green is a puhaságot, az intenzitás hiányát emelte ki - sorozatban hármat buktak, Steph Curry nélkül megakadt a gépezet. A Heat sincs viszont jó passzban, legutóbb a Sixerstől kapott ki úgy, hogy kötelező lett volna nyernie, most pedig megint Butleréken lesz a teher: otthon, a legjobbja nélküli, rossz formában lévő, fáradtan érkező Warriors ellen ismét nyerniük kell. Papíron ehhez mindenük adott is, a kérdés az, hogy ők mennyire lesznek agresszívek és koncentráltak, mert náluk is elsősorban ezzel vannak gondok, a győzelem viszont nagyon kellene nekik, hogy meg tudják őrizni az első helyüket Keleten. Érdemi hiányzójuk nekik nem lesz, nincs mire fogni...

 

Memphis Grizzlies - Brooklyn Nets 00:30

Ez izgalmas mérkőzés lesz, a Nets ugyanis javuló formát mutat, hétből hatot nyert, az az egyet is dudaszóra vesztette el, legutóbb a Jazzt is legyűrte, ráadásul most az utóbbi meccsekkel ellentétben újra pályára léphet Kyrie Irving is, akinek egészen bődületes teljesítményei voltak mostanában. A Memphis is jó szériát fut, ötből négyet nyert, most tért haza az idegenbeli túráról és két teljes napot pihenhetett is a találkozó előtt, viszont Ja Morant térde nem jött rendbe: már be is jelentették, hogy ő ezen a mérkőzésen sem léphet pályára. Így azért nem lesz egyszerű dolguk egy jó formában lévő Durant-Irving párossal szemben, a többieknek mind fel kell szívniuk magukat, ha nyerni akarnak - jelen pillanatban ez egy szoros csatának tűnik, amely bármelyik irányba eldőlhet. 

 

Minnesota Timberwolves - Phoenix Suns 01:00

Ez is rangadónak számít, hiszen a Suns a ligaelső, amely nagyon közel áll már az első kiemelés bebiztosításához, míg a Minnesota az utóbbi hetek egyik "legforróbb" csapata, amely otthon bárkire veszélyes jelenleg. A Wolves legutóbb pont kikapot a Mavstől, ott besült az addig remeklő támadójáték, de ha kicsit kiigazodik a dobóforma, akkor most megint képesek lehetnek bármire, míg a Phoenix sorozatban ötöt nyert és hozza a kötelezőket, bár legutóbb pont hosszabbításra kényszerült a Kings ellen. Nehéz jósolni, mert tényleg két remek csapatról van szó, a Towns-Ayton csata kiváló lehet, ahogy az is, hogy Bridgesék mire mennek Anthony Edwardsszal és az is, hogy Devin Bookerre lesz-e válasza a Minnynek a periméteren. Eddigi mindkét egymás ellenijüket a Suns nyerte, de mindkétszer szoros csatában, a realitás nagyjából most is ezt diktálja - a vendégeknél viszont újra bevethető lesz Crowder és Payne is. 

 

Oklahoma City Thunder - Orlando Magic 01:00

Tét nélküli kiesési rangadó, ráadásul a felek három napja találkoztak, amikor szörnyű minőségű meccsen 90-85-re nyert a Magic Orlandóban. Ahhoz képest annyi változott, hogy Oklahoma Cityben rendezik a visszavágót és a Magic back-to-backet játszik, miután előző este bravúrt mutatott be a Golden State-tel szemben, de nagy csodákat azért nem várhatunk az említett mérkőzéshez képest. Alapvetően jobb passzban van az Orlando, de az említett körülmények a Thunder mellett szólnak, amely sorozatban tíz vereségnél tart, de legutóbb támadásban egészen jól nézett ki a Celtics ellen, meglátjuk, hogy abból mit sikerül átmentenie. 

 

Dallas Mavericks - Houston Rockets 01:30

A meccs "lényege", hogy Luka Doncic nem lép pályára a Dallasnál, a szlovén sztár a bokáját fájlalja és a csapatnál eldöntötték, hogy most nem küldik parkettre, nélküle kellene megoldaniuk a feladatot. Így a Dinwiddie-Brunson páros kezében lesz majd a karmesteri pálca, de a győzelem receptje úgyis a védekezésben lesz, ha kellően komolyan veszik a meccset és tepernek hátul, akkor még Doncic nélkül is sokkal jobbak a Houstonnál. A Rockets legutóbb Christian Wood 8/9 triplájával nyerni tudott a Wizards ellen, de idegenben csak hét győzelme van az egész szezonban és egyrészt nem is érdekelt abban, hogy ismét győzzön, másrészt a realitás talaján maradva nem is biztos, hogy képes rá - a papírforma így is a hazaiak sikerét jósolja, meglátjuk, hogy mennyire fog majd kellemetlenkedni a Houston. 

 

Los Angeles Lakers - Philadelphia 76ers 03:00

Mindkét csapat nyerni tudott legutóbb, a Lakers LeBron James nagy meccsével győzött Clevelandben, míg a Sixers Embiid és Harden nélkül lepte meg a Miamit egy back-to-back második felén. A két szupersztár most ott lehet a parketten, nem is lesznek fáradtak, úgyhogy igazából nekik kéne nyerniük, mert sokkal egységesebb és minőségibb kerettel rendelkeznek, mint a néha megvillanó, de összességében a nyugati 9-10. helyre jó Los Angeles. James nyilván bármikor képes bármire, de a Phillyben megvan a kellő tűzerő ahhoz, hogy bármire legyen válasza, a kérdés az, hogy a néha előforduló lazaság vagy pontatlanság, dekoncentráltság előjön-e ismét - ha nem, akkor idegenben is ők a favoritok. A Lakerst nehéz megítélni, de az egész szezon alapján nem szabad, hogy megtévesszen bárkit is mondjuk a legutóbbi győzelem... 

 

Portland Trail Blazers - San Antonio Spurs 03:00

A Spursnek még mindig van esélye a playinre, két mérkőzéssel van elmaradva a nyugati 10. New Orleanstól, úgyhogy van miért küzdenie, a Portland ellen pedig jelenleg mindenkinek kötelező nyernie akkor is, ha a Blazers egy-két váratlan eredményt azért szállított mostanában - legutóbb például Hart nélkül nyert Detroitban, ott nagy kedvvel, motiváltan játszott. Most akárhogy is fog játszani, a San Antonio egyértelműen előrébb tart, Murray-éknél is meg kell lennie a kellő akaratnak és szakmailag semmilyen érv nem szól a Portland mellett még úgy is, hogy a vendégeknél Langford, Bates-Diop és Walker IV sem léphet pályára. 

 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus