Clippers-Rockets és Nuggets-Celtics kiemelt rangadó is lesz hajnalban

Tíz összecsapást rendeznek a soron következő játéknapon, pályán a Lakers, a Sixers, a Heat, a Mavericks és a Jazz is.

 

Detroit Pistons - Atlanta Hawks 01:00

Mindkét csapat pocsék formában van, a Detroit öt, az Atlanta négy vereséget szenvedett el zsinórban, a Hawks ráadásul olyan vállalhatatlan védekezéssel, hogy azt nehéz értelmezni - 128, 150, 122 és 135 pontot kapott a gárda ezen a négy meccsen, amíg ez így marad, addig nem nagyon lesz komoly esélye a győzelemre. A Pistons viszont most finoman szólva is verhető állapotban van, legutóbb négy nap pihenő után 89 pontra és egy húszpontos vereségre volt képes Chicagóban, teljes letargia volt a csapat játéka, óriási kérdés, hogy Dwane Casey-nek sikerül-e kirángatnia ebből együttesét. Alapvetően a hazai pálya mellettük szól, ha a Drummond-Griffin páros jól dolgozna, akkor bőven lenne keresnivalójuk, de az utóbbi meccseik után nehéz azt mondani, hogy esélyesek - persze a Hawksról éppen olyan nehéz ezt mondani, de halkan említsük meg, hogy Trae Youngék idén egyszer már nyertek ebben a csarnokban 17 ponttal. 

Washington Wizards - Charlotte Hornets 01:00

A Wizards az előző három meccséből kettőt is megnyert, a támadójáték talán még a korábbinál is jobban működik most a csapatnál és bár a védekezése továbbra is pocsék, de idegenben a Minnesotát, otthon pedig a Spurst is túl tudta dobni, úgyhogy ezúttal sem lehet leírni. A Hornets az idegenbeli túra negyedik állomásához érkezik már és az előző két meccsén borzasztóan gyenge volt, mindkétszer száz dobott pont alatt maradt, Torontóban teljesen szétesett és bár a Washington ellen ennél jóval könnyebb támadni, azt azért érdeklődve várjuk, hogy egy pontháborút meg tudnak-e nyerni PJ Washingtonék. 

Brooklyn Nets - Sacramento Kings 01:30

Mindkét csapat felfelé ível, a Kings már egy ideje remekel a hiányzói ellenére, az utóbbi nyolc meccséből csak a Lakers elleni idegenbelit vesztette el egy hajszállal, az összes többit megnyerte, úgyhogy parádés formában van, de a Nets is behúzott most négyből hármat úgy, hogy Kyrie Irving nem volt ott a pályán. Az irányító még most sem játszhat, viszont ha a legutóbbi védekezésüket előveszik, akkor most is lehet keresnivalójuk, főleg otthon, Jarrett Allen kisebb sérülése rendben van és ő pályára léphet, vele, Dinwiddie-vel, Prince-szel, Harrisszel azért lehet bennük annyi tűzerő, hogy jó meccset játsszanak. A Kings védekezése nagyon harap mostanában, de támadásban nekik is limitáltak a fegyvereik Fox nélkül, úgyhogy túl sok pontra nem számíthatunk - a vendégek jobb formában vannak, de a Nets mellett van a hazai pálya és a legutóbbi, Charlotte elleni védekezés, meglátjuk, hogy ez mire lesz elég. 

Chicago Bulls - Miami Heat 02:00

Kiváló formában van a Miami, a floridaiak továbbra sem lassítanak, legutóbb a Clevelandet lépték le és bár a könnyebb sorsolásuk előnyeit is élvezik, de nem lehet tőlük elvitatni, hogy egyelőre a keleti harmadik helyen vannak 10-3-mal. A Bulls más szint, de a legutóbbi, Chicago elleni húszpontos siker azért valószínűleg jót tett a társaságnak, Lauri Markkanen hosszú hetek óta először játszott agresszíven, ha ezt a formájukat megtartják, akkor otthon okozhatnak meglepetést. Ezzel együtt a Heat természetesen esélyes, Jimmy Butlerék elöl-hátul nagyon egyben vannak és ha megfelelő fordulatszámon pörögnek, akkor ez a meccs még idegenben is kötelező nekik - Butlernek a chicagói látogatás valószínűleg egyébként is érdekes lesz, ráadásul most már elutazik a csapattal Justise Winslow is, bár a játéka még nem valószínű. A Bullsnál Otto Porterre nem számíthatnak, továbbra is nélküle kell megoldaniuk a feladatot. 

Oklahoma City Thunder - Los Angeles Lakers 02:00

Ez rangadó lesz, a Lakers ugyan papíron sokkal jobb csapat, de három napja otthon, pihentebben is nagyon megizzadt a Thunderrel, most idegenben visszakaphatja a kölcsönt - ha hasonlóan sok lábon fog állni és hatékonyan játszani az OKC, akkor benne lehet a levegőben a meglepetés. A Los Angeles nehéz időszaknak vág neki ezzel a meccsel, de azért az eddigi 12-2 imponáló mérleg, elvileg a kisebb sérüléssel bajlódó Anthony Davis, Kyle Kuzma és Alex Caruso is játszani fog, a ligaelső védekezésükkel és LeBron Jamesszel pedig természetesen nincs mitől tartaniuk, ám a legutóbbi meccsen azért meggyűlt a bajuk az OKC játékával. A hazaiak megverték a Phillyt, majd egylabdás vereséget szenvedtek a Clipperstől, végül másnap megszorították a Lakerst, azóta most pihenhettek, hazatérhettek és egy győzelemmel nyomatékosítanák a szezon elejéhez képest javuló játékukat - fontos hiányzójuk nincs, mindenkire számíthatnak. 

Philadelphia 76ers - San Antonio Spurs 02:00

A Sixers próbál felzárkózni a keleti élcsapatok közé, az előző két meccsét be is húzta a gyengébb időszaka után, de a Knicks ellen a vártnál sokkal jobban megszenvedett a csapat, úgyhogy továbbra is javulnia kell, ráadásul ez most megint egy olyan mérkőzés, ami kötelező - otthon, a liga talán legrosszabb formában lévő csapata ellen egyszerűen nem hibázhatnak Joel Embiidék. A zsinórban hét vereségből érkező Spursnél nagyon komoly gondok vannak, a védekezés katasztrófa, a támadójátékban nincs igazi átütőerő, legutóbb Washingtonban is kikaptak, nagyon nem működik a csapat, ráadásul Derrick White játéka megint kérdéses - hacsak nem éppen most táltosodnak meg, akkor egyértelműek az erőviszonyok. A Phillynél Josh Richardson és Trey Burke játéka is kérdéses, pedig legalább egyikük jó lenne azért, hogy Ben Simmonsnak ne kelljen végigjátszania a meccset. 

Dallas Mavericks - Cleveland Cavaliers 02:30

A Dallas és Luka Doncic nagy formában van, a fiatal szlovén zseni sorra szórja a parádés meccseket, a tripla-duplákat, az olyan teljesítményeket, amelyek miatt akár az MVP-versenybe is beleszólhat - a PER-listát jelenleg éppen vezeti, egészen elképesztő produkciót nyújt. Így viszont egy Cavs elleni hazai meccs természetesen óriási kötelező a texasiak számára, a vendégek éppen sorozatban öt vereségnél tartanak, az idegenbeli túrájukon sem New Yorkban, sem Miamiban nem volt igazi esélyük, a jelenlegi Dallas ellen akkor miért lenne - visszakapják mondjuk Tristan Thompsont, de ettől még a Mavs egyszerűen nem hibázhat ezen az estén.

Utah Jazz - Golden State Warriors 03:00

A Jazz két vereség után visszavágott a Minnesotának, most pedig abszolút kötelező győzelem előtt áll, a ligautolsó ellen egy hazai mérkőzés nem lehet kérdés egy olyan csapat számára, amelynek a bajnokság végkimenetelét illetően is komoly céljai vannak. Nincs azért minden rendben a Utah oldalán, akadozik a játék, de a minőségbeli különbség szakadéknyi, a Warriors pedig eddig összesen három meccset nyert, a memphisi meglepetés után legutóbb 142-94-re kapott ki Dallasban, ha ekkora verést azért nem is várhatunk, de a papírforma mindenképpen a magabiztos, könnyed hazai győzelem. 

Denver Nuggets - Boston Celtics 03:00

A játéknap végén rendeznek két kiemelt rangadót, melyből az egyikre Denverben kerül sor, ahol a nyugati második Nuggets fogadja a keleti második Celticset. A vendégek egy kőkemény nyugati túra ötödik állomásához érkeztek, úgyhogy kicsit sem frissek, főleg, hogy legutóbb hosszabbításban kaptak csak ki a Clippers vendégeként - háromból két vereséget begyűjtöttek, Gordon Hayward nélkül azért nem egyszerű nekik ez a kirándulás. A Nuggets viszont az Atlanta elleni blama óta három szép győzelmet húzott be, legutóbb 95 ponton tartotta a Houstont is, úgyhogy most otthon, pihentebben szintén jó esélyei lehetnek - főleg, hogy nem igazán látni, hogy Nikola Jokiccsal mihez kezd majd a Boston. Új sérült egyik oldalon sincs, az eddigi keretek rendelkezésre állnak, magas színvonalra és nagy csatára lehet számítani, a Celticsnek azért ebben a formában is megvannak a fegyerei Walkerrel, Tatummal és Brownnal, esetleg Smarttal ahhoz, hogy nyerjen, de ha a Rockets elleni védekezést most is bemutatja a Denver, akkor jobb esélyei lesznek a sikerre. 

Los Angeles Clippers - Houston Rockets 04:30

A másik rangadón pedig a Staples Centerben dobják fel a labdát, a Clippers fogadja az említett Houstont. A hazaiaknál éppen legutóbb állt össze először a Leonard-George duó és bár elsőre még nem kápráztatták el a világot, de biztosak lehetünk benne, hogy fognak ők még jobban játszani együtt, George egyébként is parádés formában tért vissza, a csapat otthon 9-1-re áll és azért a tabella miatt kellene neki ez a győzelem is. A Rockets nyolc siker után kapott ki legutóbb Denverben, ott nem ment a szekér, de ezzel a James Hardennel bármire képesek lehetnek és Houstonban egyébként idén egyszer már meg is verték a Clipperst 102-93-ra - ha olyan jól tudnak most is védekezni, akkor simán benne van, hogy nyernek. Nagyon nehéz tippelni, eddig talán többet mutatott a Rockets és ha Harden olyan napot fog ki, akkor nincs mit tenni, de a hazai pálya és a Leonard-George duó inkább a Los Angeles mellett szól - egyébként érdekes lesz egymás ellen látni George-ot és Russell Westbrookot, hiszen nyáron éppen PG döntése miatt kellett távoznia Westynek is Oklahoma Cityből. Ami a sérüléseket illeti: a Clippersnél Landry Shamet továbbra sem bevethető, míg a Houstonnál Eric Gordon maródi, de Danuel House Jr. játéka is erősen kérdéses. 

A meccsekhez élő streameket az alábbi linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus