Curry 35 pontjával ismét megverte a Houstont a GSW

Pontzáporos derbi volt a Warriors-Rockets - fél perc alatt döntött a Spurs Miamiban - túlórában nyert a Jazz Dallasban, villantott a Bucks

Steph Curry 35 pontos estéje többet ért James Harden 37 egységénél az észak-amerikai profi kosárliga (NBA) alapszakaszában, a címvédő Golden State ismét megverte a Houstont és őrzi hazai veretlenségét. A San Antonio fél perc alatt eldöntötte a meccset Miamiban, a Washington John Wall vezérletével nyert a Madison Square Gardenben, drámai hajrá döntött a Milwaukee-Boston derbin, a Jazz pedig hosszabbításban aratta sorozatban hetedik sikerét – íme a részletek!

Miami Heat – San Antonio Spurs 101-119

Egy labdabirtoklás eldöntötte. Fordulatos meccset vívtak a csapatok a negyedik negyed elejéig, akkor éppen a Miami dolgozta le már tíz pont feletti hátrányát és hét egységre közelített – ám kevesebb, mint fél perc alatt eldöntötte a találkozót a Spurs. Patty Mills dobott egy triplát faulttal együtt, közben Whiteside és Marjanovics akadt össze, a Heat centerére flagrant 2-t fújtak könyöklésért – Marjanovics egy büntetőt értékesített, majd a visszakapott labdából Leonard dobott még egy tempót is. Innentől nem volt miről beszélni, a 28 pontos Aldridge és a 23-ig jutó Leonard vezetésével lemenedzselte a meccset a San Antonio Duncan és Ginobili nélkül is.

Hiába dobott pontosan a Heat. A hazaiak 57%-kal (!) tüzeltek mezőnyből, ami a Spurs védekezése ellen különösen extrának számít, azonban a vendégek is 50% fölé jutottak, ráadásul majdnem hússzal több mezőnykísérletből – ennyivel kevesebb támadópattanót szedtek le és ennyivel több labdát adtak el Wade-ék. A jó dobóforma miatt meglepően sok pont született, de az említett okok és a döntő labdabirtoklás miatt végül a Heat két vereséggel mehet az All-Star szünetre.

A Heat legjobb dobói: Wade 20, Bosh 18, Whiteside 14
A Spurs legjobb dobói: Aldridge 28, Leonard 23/3, Green 15/6

New York Knicks – Washington Wizards 108-111

A negyedik negyed és Wall döntött. A Wizards kezdett jobban, az első félidőben már 16 ponttal is vezettek a fővárosiak, ám a fordulás után váltott a Knicks és a teljes különbséget eltüntette – a záró etapnak egállal futottak neki a felek. Ekkor vette kézbe a dolgokat a parádésan játszó John Wall (28 pont, 17 gólpassz), egymaga beszórt kilenc pontot a játékrész második felében és két perccel a vége előtt már tíz pont volt közte – innen nem rontották el a vendégek, így fontos győzelmet arattak. Wall extrája mellett ki kell emelnünk a 26 pontos Bradley Bealt, valamint Jared Dudley-t is – főleg nekik köszönhető, hogy a Wizards 16 triplát süllyesztett el 61,5%-os hatékonysággal.

Kurt Rambis vereséggel debütált. Derek Fisher kirúgása után most ült először a Knicks-kispadon vezetőedzőként Rambis, de ő sem tudta kiküszöbölni a csapat egyik legnagyobb hibáját, a gyenge kezdést – az első negyedben 35 pontot kapott a New York. Ugyan a harmadik játékrészben az akkor 14 pontot szóró és szebbnél szebb kosarakat szerző Porzingis, valamint a szenzációsan játszó (33 pont, 13 lepattanó) Carmelo Anthony vezérletével kiegyenlítettek, sőt egy ponttal a vezetést is átvették, az utolsó percekben megint nem tudták megállítani a Washingtont. A gárda az utóbbi tizenegy meccséből tizedszer kapott ki és egyre fogy a remény a rájátszással kapcsolatban.

A Knicks legjobb dobói: Anthony 33/9, Porzingis 20/6, Lopez 14, Galloway 14/6
A Wizards legjobb dobói: Wall 28/9, Beal 26/15, Gortat 14, Dudley 14/12

Milwaukee Bucks – Boston Celtics 112-111

Monroe és MCW a padról jött, megszakadt a széria. Greg Monroe eddigi pályafutása 348 mérkőzése alatt mindössze 12 alkalommal volt csere újonc szezonja óta, most azonban Jason Kidd úgy döntött, hogy a kispadra teszi a nyáron megszerzett centert. Monroe ezt egy 29 pontos, 12 lepattanós estével „hálálta meg” és óriási szerepe volt abban, hogy csapata zsinórban öt vereség után nyerni tudjon. Carter-Williams is csak a padról jött, a helyén Mayo kezdett (0 pont, 18 perc) és MCW szintén sokat tett azért, hogy 19 pontos előnyben legyen csapata – Kidd szerint semmi baj nincs sem vele, sem Monroe-val, csak most valami mást szeretett volna kipróbálni.

Drámai végjáték. Ugyan a Bucks leadta 19 pontos előnyét, de Monroe kosarával úgy tűnt, hogy mégis megnyerik a meccset – ám egy másodperccel a vége előtt Olynyk révén egyenlített a Boston. Ez az egy másodperc azonban elég volt a hazaiaknak, mert Bradley faultolta Middletont, aki értékesített egy büntetőt, amivel szállította a győzelmet csapata számára. A Boston elsősorban a festékbeli védekezés miatt veszített, itt húsz ponttal kaptak ki Sullingerék és a 18 eladott labda sem segítette a játékukat – így is csak Bradley faultján múlt, hogy nem lett hosszabbítás, de végül megszakadt győzelmi sorozatuk.

A Bucks legjobb dobói: Monroe 29, Middleton 20/6, Carter-Williams 16
A Celtics legjobb dobói: Crowder 18/9, Bradley 18/12, Thomas 15, Olynyk 15/3

Dallas Mavericks – Utah Jazz 119-121 – hosszabbítás után

Hayward meccset nyert. Ugyan a Dallasnak volt már tizenöt pontos előnye is, a negyedik negyedben feljött a Jazz, majd másfél másodperccel a rendes játékidő vége előtt Hood berámolt egy óriási triplát, amivel hosszabbításra küldte a feleket – ez mindössze a harmadik hármas volt a teljes második félidőben. A ráadásban is fej-fej mellett haladtak a felek, 4,2 mp-cel a vége előtt Hayward kapta a labdát, aki a dudaszó pillanatában elsüllyesztett egy tempót Pachulia felett – ezzel hatalmas csatát nyert meg a Jazz, ráadásul sorozatban hetedik győzelmét aratta és megelőzte a Houstont.

Nem tudta megtartani előnyét a Mavs. Hiába remekelt Chandler Parsons és Deron Williams, hiába dobott jól Wesley Matthews, a festékben nem tudták megállítani a Jazzt – Haywardék összesen hat bedobott triplával, de a palánk alól hatvan szerzett ponttal zártak. Carlisle csapata rendre rosszul jött ki a kulcsfontosságú helyzetekből, így két nap alatt nem tudott két hosszabbítást nyerni – fájó vereség ez számukra hazai pályán, különösen az All-Star szünet előtt.

A Mavericks legjobb dobói: Parsons 24/9, Williams 23/6, Nowitzki 17/3, Felton 17/3
A Jazz legjobb dobói: Hood 29/6, Hayward 20, Favors 16

Golden State Warriors – Houston Rockets 123-110

Curry megint Curry volt, de nélküle döntötték el. A regnáló MVP zseniális estét produkált és az első három negyed róla szólt – ez alatt 35 pontot szórt be 60%-kal (és 7/12 triplával) nyolc gólpassz mellett, a mérkőzés mégis döntetlenre állt. A záró etap elején aztán Barnes és Iguodala két triplával, Bogut pedig három blokkal (hattal zárt 13 pont és 11 lepattanó mellett) juttatta ismét előnyhöz a hazaiakat, akik a nyolc-tíz pontos fórt már megtartották a végéig – Curry innentől csak a rontott triplákat gyártotta, de így is nagyon impresszív estét zárt. Klay Thompson (5/19 mezőnyből, 0/7 tripla) és Draymond Green (2/3 mezőnyből, kilenc pattanó, öt gólpassz) ezúttal nem játszott igazán jól, de ez is belefért: ha holnap nyerni tud Steve Kerr együttese Phoenixben, az All-Star szünetre jobb mérleggel mehet, mint a 72-10-es Bulls.

Harden hiába játszott nagyot. James Harden nem szerzett pontot az első negyedben és ekkor komoly hátrányba is került csapata (a GSW 42-27-re nyerte ezt a játékrészt), de ezt követően kézbe vette az irányítást és vezérletével fordítani tudott a Rockets. Ő a záró etapban is hozta magát (ekkor tíz pontot szórt) és végül 37 egységig jutott, de ez sem volt elég: a padról csak Thornton tudott hozzátenni és az utolsó negyed elején bekapott 8-0-s rohamra már nem tudtak válaszolni. A texasiak ezzel ismét 50%-ra süllyedtek vissza és megelőzte őket a Jazz – sőt, már csak fél meccsel vezetnek a Portland előtt a nyugati nyolcadik helyen…

A Warriors legjobb dobói: Curry 35/21, Barnes 19/6, Speights 15/3
A Rockets legjobb dobói: Harden 37/18, Ariza 19/12, Howard 16

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus