Doncic és Leonard is bemutatkozott, legyőzte a GSW-t a Minnesota

Luka Doncic és Kawhi Leonard is jól debütált új csapatában, nem izzadt meg a Jazz, a Minnesota pedig a GSW legyőzésével nyitotta az előszezont.

 

Visszajátszás: Doncic megérkezett Dallasba - videók

Toronto Raptors - Portland Trail Blazers 122-104

Kawhi Leonard bemutatkozott. A gyakorlatilag teljesen kihagyott tavalyi idény után Torontóban kötött ki a Spurs korábbi franchise(nak tartott) playere és nem is húzta az időt, az első edzőmeccsen rögtön pályára is került: 19 perc alatt 12 ponttal, illetve 3 gólpaszal zárt és bár a dobásai nem ültek (3/8 mezőnyből, 0/4 tripla, 6/11 büntető), így is biztatóan mozgott. Vele egyébként alacsony szerkezetben kezdett a gárda, Jonas Valanciunas csak a padról érkezett, Kyle Lowry mellett Danny Green és CJ Miles volt a két wingman, Leonard négyes poszton szerepelt és Serge Ibaka volt a center - ez nem is működött rosszul, bár a viszonylag mély kispadra is nagy szükségük volt ehhez a győzelemhez. A 12-20 percet játszó kezdő mögött ugyanis még nyolcan kaptak tíznél több játékpercet, a 33-32-re elveszített első negyed után pedig nekik is köszönhetően tudták kézbe venni az irányítást és végül 18 pontos sikert aratni.

Akadozott a Blazers. Jelenleg, szeptember végén még nem állt össze annyira a Portland, mint a Toronto, voltak jó időszakai Terry Stotts legénységének, de csapatszinten azért vár még rájuk munka. Az első ötös nem volt rossz, Damian Lillard nagyon pontosan célzott (12 perc, 12 pont, 3/4 mezőnyből) és CJ McCollum, valamint Jusuf Nurkic sem unatkozott, de a kispadról érkezők nem igazán tudtak úgy felnőni a feladathoz, mint a Raptors cseréi. Az újoncok közül Anfernee Simons hét, Gary Trent Jr. nyolc pontot tett hozzá, de egyelőre nem igazán találták a helyüket, így a Mo Harklesst nélkülöző (Jake Layman volt a kezdő) Portland vereséggel nyitotta az előszezont.

A Raptors legjobb dobói: Valanciunas 17, Lowry 15/3, K. Leonard 12
A Trail Blazers legjobb dobói: M. Leonard 14/9, Lillard 12/6, Nurkic 9/3, McCollum 9/3

Dallas Mavericks - Beijing Ducks 116-63

Luka Doncic: elsőre jó. Nagy várakozás előzi meg az idei 1/3-as európai csodatini, Luka Doncic NBA-debütálását és természetesen ezt a meccset is illik még fenntartásokkal kezelni, hiszen nem NBA-csapat volt az ellenfél - ezzel együtt a szlovén játékos remek teljesítményével gyakorlatilag a Mavs legjobbja volt. Tegyük hozzá, hogy 30 percet játszott, de dobott 16 pontot 3/4 triplával, leszedett hat lepattanót és kiosztott három blokkot is, ráadásul több egészen látványos megmozdulást is bemutatott - szép passzok, szép cselek és előfordult, hogy két egymást követő támadásból is triplával büntetett. Ezek után még inkább várhatjuk, hogy mit mutat egy NBA-csapat ellen...

Felhozó meccs. Nem nagyon kellett megizzadnia a Dallasnak ezen a találkozón, a Beijingnél az NBA-ben is három szezont lehúzó magasember, Justin Hamilton próbálkozott (29 pont, 6/19 mezőnyből, 15/17 büntető, 13 lepattanó), rajta kívül egy valaki érte el a tíz pontot és még egy valaki tudott egynél többször is (!) a gyűrűbe találni, így nem volt nehéz dolguk a texasiaknak. Az említett Doncic mellett Dennis Smith Jr. (16 pont, 6 gólpassz), Max Kleber (15 pont, 8 lepattanó, 3/3 tripla) és DeAndre Jordan (9 pont, 8 lepattanó, 4 gólpassz, 2 blokk 18 perc alatt) is dicsérhető, bár a nagyszünetben még csak tíz pont volt közte és a 29-14-re megnyert harmadik, valamint főleg a 35-7-re hozott negyedik negyedben küldte padlóra ellenfelét a Mavs.

A Mavericks legjobb dobói: Doncic 16/9, Smith Jr. 16/3, Kleber 15/9
A Ducks legjobb dobói: Hamilton 29/6, Shuo 10/3, Jackson 5

Golden State Warriors - Minnesota Timberwolves 110-114

Jones a kezdőben. Steph Curry (21 pont, 4 gólpassz, 5/9 tripla), Klay Thompson (17 pont, 3/4 tripla) és Kevin Durant (16 pont, 2/3 tripla) is jó teljesítményt nyújtott elsőre a bajnoknál, Draymond Green (2 pont, 8 lepattanó, 4 gólpassz) inkább a háttérbe húzódott, de amíg ők fent voltak, jobb volt ellenfelénél a Warriors - ez pontosan húsz percet jelentett, mind a négyen ennyit töltöttek parketten. Az ötödik kezdő hely "kiadó" egyelőre a gárdánál, ezúttal Damian Jones került be az első ötösbe és játszott 12 percet (nem rosszul), a gond inkább a kispaddal volt, onnan jött több gyenge teljesítmény, így a második félidőben a támadójáték nagyon visszaesett (71 pont az elsőben, 39 a másodikban), ami a győzelembe került számukra. Steve Kerr ennek ellenére nem lehet elégedetlen, a húzóemberek jó állapotban vannak, az újoncok közül Marcus Derrickson kifejezetten hasznosan mozgott és bár van még munka a szezonrajtig, nagy félnivalójuk azért nincs.

Jól nézett ki a Rose-Teague kettős. Jimmy Butler hiányában együtt kezdett a Wolves két irányítója és mindketten tették is a dolgukat, Teague 17 ponttal és 3 gólpasszal, Rose pedig 16 ponttal zárta 21 percét, ráadásul mindketten jól is dobtak, megfelelően mozgatták csapatukat. Karl-Anthony Towns (12 pont, 6 lepattanó, 2 blokk) is igyekezett, a kispadról Anthony Tolliver rámolt be 5/10 triplát és még Luol Deng is pályára került öt perc erejéig - a félidei hatpontos hátrányból előnyt kovácsolt a fordulás után a cseresor, a hajrában pedig éppen Deng (108-108 után három kosár jött tőle az utolsó négy percben,.ez volt a Wolves utolsó három jó dobása) volt a döntő faktor.

A Warriors legjobb dobói: Curry 21/15, Thompson 17/9, Durant 16/6
A Timberwolves legjobb dobói: Teague 17/6, Rose 16/3, Tolliver 15/15

Utah Jazz - Perth Wildcats 130-72

Könnyed bemelegítés. Ez a találkozó még edzőmeccs-szinten sem állította kihívás elé a Jazzt, Quin Snyder alakulata 44-13-ra nyerte az első negyedet, ezzel pedig mindent el is mondtunk az összecsapásról - a kezdők nagyjából negyedórát játszottak (kivéve Donovan Mitchellt, ő 21 percet) és összesen 17-en léphettek pályára, ebből 14-en legalább tíz perc erejéig. Az 54,2%-os mezőny-, a 42,1%-os triplamutató, a 60-41-re nyert lepattanózás és a 32 gólpassz is remekül mutat, főleg hogy a borzasztóan szenvedő Perth alig 27%-kal dobott, 16,7%-kal triplázott, illetve megállt 12 gólpassznál. Nagyon kevés érdemi dobóhelyzetet engedtek ellenfelüknek Gobert-ék az összeállítástól függetlenül és bár az első negyed után természetesen több dolgot is ki lehetett már próbálni, az olló folyamatosan nyílt és végül közel hatvan pont lett a különbség.

Grayson Allen biztató volt. A Utah idei 1/21-es választottja a nyári ligában is jól mozgott és az első előszezon-meccsen is megmutatta, hogy van benne potenciál: 19 pontot, közte 5/9 triplát rámolt be a padról beszállva, ezzel ő lett csapata legeredményesebb játékosa. Érdemes még kiemelni a 18 ponttal és 4/6 triplával jelentkező Alec Burks, valamint a palánk alatt tarthatatlan Rudy Gobert játékát is, de összességében ezen a meccsen nem nagyon láthatttunk gyenge teljesítményt - kezdő hármasként egyébként ezúttal Royce O'Neale kapott szerepet.

A Jazz legjobb dobói: Allen 19/15, Burks 18/12, Gobert 14
A Wildcats legjobb dobói: Cotton 14, White 11/3, Kay 10

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus