Éjfél után Bucks-Raptors a Sport TV-n

Lesz Heat-Sixers és Celtics-Bulls, Denverbe látogat a Lakers, otthon játszik a Nets - mutatjuk a játéknap felvezetőjét.

Milwaukee Bucks - Toronto Raptors 00:30 (Sport 1)

A felek tíz napja találkoztak ugyanitt és akkor az éppen bombaformában lévő Raptors nyerni tudott, de azóta kicsit fordult a kocka: a kanadaiak az előző két meccsüket elbukták és most úgy játszanak back-to-backet, hogy előző este Detroitban szenvedtek kínos vereséget. A Milwaukee ellenben a gyengébb teljesítmények után éppen legutóbb, a Golden State ellen játszott újra jól és aratott sima, könnyed győzelmet, most pihentebb is ellenfelénél, és bár Jrue Holiday még mindig nem térhet  vissza, de azzal a legutóbbi játékkal így is esélyesek lehetnek Giannis Antetokounmpóék. A győzelem mindkét gárda számára nagyon fontos lenne, de most a pihentség, a pályaelőny és talán a forma is a Bucks sikerét ígéri, a Torontónak vissza kellene találnia korábbi önmagához, hogy legyen esélye. 

 

Washington Wizards - Portland Trail Blazers 01:00

A Washington sorozatban hármat nyert és bár mindegyik kötelező volt, de valahogy csak sikerült behúznia őket, úgyhogy nincs rossz formában, ennek köszönhetően pedig ismét 50% fölé javult. A Portland két győzelem után legutóbb 140 pontot kapott Denverben és már Simons is kidőlt, jelen állás szerint rá, Lillardre, McCollumra és Powellre sem számíthatnak a vendégek, ennyi playmaker nélkül pedig nem igazán lehet elvárni, hogy ez a csapat nyerni tudjon. Simons hiánya hivatalosan még nincs megerősítve, az pedig biztató hír, hogy McCollum állítólag jövő héten visszatérhet, de most még nem lesz ott a parketten, így a Wizardsnak papíron megint jobb esélyei vannak még úgy is, hogy Bradley Beal is karanténban van - támadásban nélküle sem rosszak, védekezésben pedig a Blazerstől sem kell várni semmit. 

 

Atlanta Hawks - New York Knicks 01:30

A Hawks back-to-backet játszik, előző este Miamiban kapott ki a gárda úgy, hogy az utolsó percig partiban volt a győzelemért és sokáig vezetni is tudott. Most viszont fáradtabban kérdés, hogy mire lesznek képesek Trae Youngék, akik nagyon rossz formában vannak, zsinórban négyszer kaptak ki és otthon is pocsék időszakukat élik. A Knicks pihentebb és ötből négyet nyert mostanában, ezzel felhozta magát 50%-ra, eddig oda-vissza megverte az Atlantát is a szezon során és ezen a bizonyos öt meccsen csak egyszer engedett 100 pontot aktuális ellenfelének. Ez nagy különbség a felek között, védekezésben sokkal hatékonyabbak Randle-ék, most amúgy is több energiájuk lehet és bár támadásban nem túl acélos a gárda, de így is stabilabb, mint az Atlanta - ha nem fognak ki remek dobóformát a hazaiak, akkor nehéz dolguk lesz. 

 

Brooklyn Nets - New Orleans Pelicans 01:30

Ezúttal nagyon kellene a győzelem a Brooklynnak, a most már meccsek óta gyengélkedő gárda átgázolt a Chicagón, majd másnap fizikálisan teljességgel leharcolt állapotban újra kikapott - azóta viszont volt egy pihenőnapja, nem kellett utaznia, úgyhogy most már javulnia kell. A Pelicans viszont jó passzban van, négyből hármat nyert, támadásban gördülékenyen játszik mostanában az Ingram-Valanciunas párosra építve, a center pedig most is komoly károkat okozhat az ezen a poszton igazi megoldással továbbra sem rendelkező Netsnek. A hazaiaknál azért Durant, Mills és elvileg Claxton is visszatérhet, ha sikerült felfrissíteniük magukat, akkor otthon nyerniük kell ezzel a kerettel még Irving és Harris nélkül is - nagyon szoros a harc Kelet élén, bőven van esélyük az első helyre is, de ha nem szedik össze magukat, akkor lassan utoléri őket a többi üldöző. 

 

Miami Heat - Philadelphia 76ers 02:00

Ez keleti rangadó lesz két jó csapat között, de mindkettő back-to-backet játszik, úgyhogy nincs könnyű helyzetben egyik sem - a Heat egy fárasztó, kemény meccsen gyűrte le az Atlantát, a Sixers pedig a Bostont verte meg könnyebben, majd át kellett utaznia Miamiba. A floridaiaknál most már mindenki visszatért Bam Adebayót leszámítva, úgyhogy nem mondhatják, hogy tartalékos a keretük, de azért Joel Embiid ellen komoly feladat vár az ifjú Yürtsevenre, főleg hogy a Philly centere kiemelkedő formában van most már hetek óta. A vendégeknél Milton és Green sérült, elvileg most sem játszhatnak (előbbi biztosan nem), így ők a periméteren lesznek szűkebben, de tulajdonképpen náluk is minden adott ahhoz, hogy ezt ellensúlyozzák. Mindkét gárda jól védekezik és Butler, valamint Embiid révén van clutch játékosa is - a Heat kerete most már mélyebbnek tűnik, több lábon állhatnak a hazaiak, de a Sixersnél is vannak éles fegyverek. Alapvetően mindkét gárda jó formában van, eddigi egyetlen találkozójukat pedig a Miami megnyerte Philadelphiában, de a Sixers idén valamiért extra hatékonyan dolgozik vendégként. 

 

Oklahoma City Thunder - Cleveland Cavaliers 02:00

Itt a Cavs játszik back-to-backet a San Antonióban aratott szoros győzelmet követően, amely során a negyedik negyedben kellett ellenfele fölé nőni, míg az OKC pihentebb, otthon játszhat, viszont természetesen egészen más színvonalat képvisel. Ezzel együtt Giddey-ék legutóbb nyertek Brooklynban, kihasználták, hogy Hardenék elengedték azt a derbit, előtte viszont meccsekig csak a vereségeket gyűjtögették, így nehéz megmondani, hogy pontosan milyen formában is vannak. A kulcsemberek mindkét oldalon bevethetőek, papíron jobb csapat a Cavs, amely ellen nehéz is játszani, de a pihentség és a hazai pálya mindebből valamennyit ellensúlyozhat - kíváncsian várjuk, hogy mennyit. 

 

Boston Celtics - Chicago Bulls 02:30

Itt is mindkét csapat b2b lép pályára, a Boston Philadelphiában szenvedett egyértelmű vereséget, a Bulls pedig hatalmas pofont kapott otthon a Golden State-től. A nemrég még sztárcsapatnak tűnő vendégek egy-két meccs alatt nehéz helyzetbe kerültek, volt két kiütéses hazai vereségük, amelyet már a közönség is nehezen viselt, elöl-hátul atomjaira hullott az eddig parádézó társaság, ráadásul előbb Derrick Jones Jr.-t, majd tegnap Zach LaVine-t is elvesztették - ők nem játszhatnak, úgyhogy egyre tartalékosabbá is váltak. A Celtics eddig jó passzban volt, a Sixers ellen viszont nagyon nem találták a ritmust Brownék, támadásban továbbra is kissé esetleges ez a Brown-Tatum páros köré épült rendszer, ráadásul Marcus Smart egy sérülés miatt nem játszhatott és a hírek szerint még most sem lehet majd ott a parketten. A Bulls helyzete miatt viszont így is a Celtics tűnik esélyesebbnek előzetesen, ha a vendégek nem szedik össze magukat egyik napról a másikra, akkor nehéz elképzelni, hogy most javítanak 

 

San Antonio Spurs - Los Angeles Clippers 02:30

Itt a Spurs a back-to-backes csapat a Cavs elleni hazai vereség után, amely során nem is játszott rosszul Gregg Popovich alakulata, de nyerni továbbra sem tud: sorozatban ötödször, összességében tízből kilencedszer kapott már ki a gárda. A Clipperst nehéz belőni, bizonyos meccseken extra védekezésre képesek Morrisék, egyébként viszont nagyon gyengék támadásban, úgy pedig bárki ellen nehéz nyerni, főleg idegenben - a SAS még most is könnyedebben, folyékonyabban játszik, meglátjuk, hogy a b2b második felén ez mire lesz elég. Hátul azért elég gyengék most már jó ideje a texasiak, de a kulcs itt inkább a Clippers játéka lesz: ha Jacksonék jól dobnak, vagy ráéreznek egy-két gyenge pontra, akkor pihentebben nyerhetnek, de ehhez mindenképpen javulniuk kell a legutóbbi pocsék teljesítményükhöz képest támadásban. 

 

Denver Nuggets - Los Angeles Lakers 03:00

A Nuggets négyből három győzelem után, alapvetően stabil védekezéssel, míg a Lakers sorozatban két vereség után, az utóbbi négy meccs során átlagosan 121 kapott ponttal érkezik ebbe a buliba. Támadásban egyértelműen jobbak a vendégek, LeBron James remeklése azért viszi magával a brigádot úgy is, hogy Russell Westbrook botrányos formát fut, de védekezésben muszáj lesz javulniuk, ha akarnak valamit. A centerposzt is érdekes lesz, hiszen a Los Angeles továbbra is erősen small-ball-párti, míg a Nuggetsnél ott van a regnáló MVP, Nikola Jokics, akivel nagyon nehéz lesz bírni bármilyen szerkezetben. Ami kérdéses, az a denveri rotáció, Will Bartonra nagy szükségük lenne, de legutóbb nyaksérülést szenvedett és hivatalosan kérdéses a játéka, illetve JaMychal Green pályára lépése sem biztos, pedig ő is nagyon kellene nekik - a Lakersnél Anthony és Howard kapott kérdéses besorolást. 

 

Dallas Mavericks - Orlando Magic 03:30

Itt kötelező nyernie a Dallasnak, mindkét csapat egy győztes meccs után játszik back-to-backet, de nincsenek egy súlycsoportban. A Magic továbbra is sereghajtó, de a charlotte-i győzelem azért arra rávilágított, hogy lebecsülni nem szabad a csapatot még a pocsék mérleg és az eddigi tízes vereségszéria ellenére sem, mert sok szoros meccset vívtak Anthonyék és most a két Wagnerre építve nagy energiákat mozgósítva át is tudták ezt billenteni, de a Mavericks azért más kategória: a memphisi siker után a liga egyik legjobb formában lévő csapatát alkotják Doncicék, akik a nyugati elit után próbálnak szaladni. Ha kellően komolyan veszi a meccset a Dallas, akkor elvileg nem lehet nagy gondja és nem is szabadna hibáznia ezen az összecsapáson.

 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus