Este 7-től Knicks-Clippers a Sport TV-n

Fél tíztől Wizards-Celtics, de lesz Heat-Lakers, Dallas-Memphis, hajnalban pedig egy Warriors-Jazz is.

New York Knicks - Los Angeles Clippers 19:00

A Knicks pocsék formában van, az elmúlt egy hét során három hazai meccset vesztett el gyenge játékkal és a Madison Square Garden közönsége ismét erős nyomást helyez a társaságra, meglátjuk, hogy most hogyan reagál erre a társaság. A Clippers magához képest javuló tendenciát mutat, ebben az egy hétben három jó meccset vívott a gárda, amelyből kettőt megnyert, legutóbb komoly bravúrt mutatott be Philadelphiában, úgyhogy mentálisan mindenképpen jobb állapotban van, mint mostani ellenfele. A győzelem nagyon kellene mindkét gárdának, új sérült egyik oldalon sincs, kíváncsian várhatjuk, hogy mire mennek egymással - ha a Knicks fejben összeszedi magát, akkor otthon minden további nélkül nyerhet, míg a Clippersnél szokás szerint a támadójáték és a playmaking lesz majd a fő kérdés. 

 

Washington Wizards - Boston Celtics 21:30

A Wizards egy jobb időszak után most négyből hármat bukott, mindegyiket otthon, bár tény, hogy az ellenfelek is jók voltak többségében és mindhárom vereség szorosan alakult, egyszer sem játszottak alárendelt szerepet a fővárosiak. A Boston is két hazai vereségből érkezik, a tripladobás továbbra sem megy a csapatnak, Jayson Tatum már sorozatban húsz távoli kísérletét lőtte mellé, nagy kérdés, hogy ezen tudnak-e fordítani ezen az estén. Jó hír számukra, hogy hat kihagyott találkozó után a hírek szerint most már visszatérhet Marcus Smart, aki némi extra energiát vihet a gárda játékába, míg a Wizards oldalán nincs változás, igazából mindenki bevethető, aki számít. Idén eddig oda-vissza nyerni tudott ebben a párharcban a Washington, a bostoni védekezés egyszer sem tudta megállítani Bealéket, meglátjuk, hogy ez folytatódik-e - a Celtics 8-14-es idegenbeli mérlege mindenesetre nem túl biztató. 

 

Miami Heat - Los Angeles Lakers 00:00

A Lakers több gyenge meccs után legutóbb nyerni tudott Orlandóban és ezzel kezdte meg hosszú idegenbeli túráját, amelyen nagyon stabilnak kell lennie a társaságnak ahhoz, hogy ne merüljön el - minden győzelem nagyon kell most a Vogel-legénység számára és nemcsak azért, mert inoghat a kispad a vezetőedző alatt. A Heat alapvetően jobb formában volt ellenfelénél, de legutóbb kikapott Atlantában és Lowry, Herro, valamint minden bizonnyal PJ Tucker sem játszhat még, így három meghatározó játékosát kell nélkülöznie az együttesnek. Sok múlik majd a Butler-Adebayo pároson (Butler legutóbb sokat tett azért, hogy kikapjanak...), illetve azon is, hogy a hazai hátvédek mennyire dobnak majd jól, mennyire lesznek ponterősek - a Lakerst nehéz belőni, James jó játékát leszámítva nem sok minden stabil a vendégeknél. Érdekes hír az arany-lilák részéről, hogy Anthony Davis állapota váratlanul kérdésesre javult, így elképzelhető, hogy ezen a mérkőzésen visszatér. 

 

Orlando Magic - Chicago Bulls 00:00

Ez kötelező meccs a Bulls számára, DeRozanék egy szép győzelem után legutóbb megint borzasztóan játszottak és kikaptak Milwaukee-ban, ezzel elvesztették vezető helyüket Keleten, a sereghajtó otthonában viszont így is nyerniük kell. Nehezíti a helyzetüket, hogy az éppen most visszatérő Alex Caruso megint hetekre kidőlt a sorból egy sérüléssel, a Ball-LaVine párosra pedig még mindig nem számíthatnak, így ismét nagy teher lesz a White-Dosunmu duón, meglátjuk, hogy hogyan kezelik ezt. A Magicről nem tudunk újat írni, továbbra is az a helyzet, hogy szinte mindenki ellen partiban vannak, senki ellen nem adják könnyen magukat, de nyerni nem nagyon tudnak, ezért utolsók az egész ligában és otthon is csak két meccset nyertek eddig a szezon során. 

 

Toronto Raptors - Portland Trail Blazers 00:00

A Portland a hosszú idegenbeli túra hatodik állomásához érkezett, már régen eljött otthonról a gárda, viszont eddig várakozáson felül teljesít ezen a kiránduláson, hiszen a legutóbbi, bostoni sikerével 3-2-re javította a minimérlegét. A Toronto egy jobb időszak után megtorpant és csak 2-3-at hozott a maga túráján, viszont éppen legutóbb tudott nyerni a Washington ellen, talán ez és a hazatérés visszaállítja a kanadaiakat a helyes irányba. Papíron most otthon ők az esélyesebbek, legutóbb már Trent Jr. is visszatért, nincs fontos hiányzójuk, alapvetően jó védekezésre képesek és bár centerposzton lehetnek gondjaik Jusuf Nurkiccsal, de annyira sok lábon képesek állni, hogy ezt ellensúlyozhatják. A Blazersszel kapcsolatban nehéz jósolni, ha esetleg Nurkic dominál, a Simons-McCollum páros jó napot fog ki és védekezésben is az utóbbi meccseken látott formájukat hozzák, akkor biztosan lesz keresnivalójuk, de alapvetően azért jobb csapat jelenleg a Toronto. 

 

Charlotte Hornets - Atlanta Hawks 01:00

Mindkét gárda jó formában van, a Hornets nyolcból hét sikerrel zárkózott fel a keleti élmezőnyhöz, az egészen eddig letargikus állapotban lévő Atlanta pedig sorozatban három hazai sikerrel indult el felfelé - viszont mindháromszor elsősorban a jó támadójáték miatt nyert, védekezésben továbbra is megvannak a hiányosságok. Ebben persze szerepe van Capela és Bogdanovics folyamatos hiányzásának is, de a center legutóbb már visszatért és valamelyest javultak is ezen a téren, meglátjuk, hogy hosszabb távon is képesek-e stabilizálni magukat hátul. Bogdanovics biztosan nem lesz még és a Huerter-Gallinari páros játéka is kérdéses, a Charlotte-nál viszont nincs komoly hiányzó, a fontos játékosok közül mindenki bevethető. A Hornets azért alapvetően előrébb tart, mostanában védekezésben is biztató dolgokat csinálnak Bridgesék, letisztultabb a játékuk, otthon játszhatnak, de Trae Youngot sosem lehet leírni, nem lenne óriási meglepetés egy esetleges vendégsiker.

 

San Antonio Spurs - Philadelphia 76ers 01:00

A Sixers hetek óta masszív, de a legutóbbi, Clippers elleni, 24 pontos előnyből elvesztett meccs megint okozhat némi törést ebben a lendületben, főleg hogy Doc Riverst felkérdezték a vereség után, hogy ugyan már, van-e bármi köze az ilyen eseteknek az edzői munkához. Joel Embiid MVP-formája mindenesetre így is 13-ból 10 győzelemig repítette a gárdát, bár az elmúlt hat találkozójukon csak 3-3-ra állnak, itt ütött be az, hogy sorra dőltek ki a periméter-játékosok - jelenleg Curry, Thybulle, Green és Milton sem játszhat, ami erősen megtépázza a rotációt és a lehetőségeiket. A Spurs sokkal rosszabb formában van és bár az elmúlt meccseken kiegészült a keret, de a Suns, majd a Nets is beárazta a gárdát ebben a csarnokban, így a realitás most is az, hogy ha jól játszik a Sixers, akkor vendégként is esélyesebbnek számít. Ehhez persze nagyon kell egy újabb Embiid-extra, ami Pöltl ellen azért nem lesz egyszerű és az sem ártana, ha a kiegészítők fel tudnának lépni a center mellé - eddig 16-9-et hoztak vendégként, míg a SAS csak 9-14-et otthon, így a hazai pálya előnye talán kevésbé jelentős.

 

Dallas Mavericks - Memphis Grizzlies 01:30

Ez abszolút rangadónak számít jelen pillanatban két remek csapat között, amelyek egyébként másfél hete találkoztak már Memphisben és akkor rendkívül sima, 112-85-ös Mavericks-győzelem született. Azóta egyrészt fordult a pályaválasztás, másrészt a Memphisnél Brooks mellett Bane sem játszhat, ráadásul a texasiak két napot pihenhettek a rangadó előtt: a szép sikerszériájuk legutóbb a Suns ellen megszakadt, most viszont egy újabb nívós ellenfél ellen bizonyítanának. A Grizzlies akadozik kicsit, de legutóbb remek játékkal és Ja Morant extrájával nyerni tudott Denverben, viszont Adams és Clarke játéka sem biztos jelen pillanatban, úgyhogy bőven van azért probléma a vendégcsapatnál. Emiatt nehéz jósolni, a Dallas számára viszont jó hír, hogy a legutóbb nyaksérülést szenvedő Luka Doncic tegnap már edzett és bejelentették, hogy játszani fog ezen az összecsapáson. 

 

Minnesota Timberwolves - Brooklyn Nets 02:00

A Brooklyn négyből hármat nyert, az idegenbeli túráján 2-1-re áll Kevin Durant nélkül és bár nem brillírozik, de a Harden-Irving párosra azért építhet és ezekkel a sikerekkel visszavette a keleti első helyet, így érkezik meg Minnesotába. A Wolves nyert kettőt, majd legutóbb pocsék védekezéssel kikapott Atlantában, azóta viszont három teljes napot pihenhetett, készülhetett erre a derbire, úgyhogy most mindenképpen jobb állapotban várhatja az estét, mint a Nets. A vendégeknél Durant mellett Millsap és természetesen Harris sem lesz, illetve Claxton játéka is erősen kérdéses sorozatban hetedjére is, márpedig Karl-Anthony Towns ellen azért fontos lenne egy megbízható magasember - megint sok múlik majd LaMarcus Aldridge-en. Alapvetően sok pontra számíthatunk ezen a találkozón, kíváncsian várjuk, hogy ki lesz hatékonyabb, illetve kiegyensúlyozottabb, nem egyértelmű favorit a Brooklyn. 

 

Denver Nuggets - Detroit Pistons 02:00

Kötelező meccs a Denver számára, bár a Detroitot az utóbbi hetekben komolyan kell venni, de azért a 11-34-as mérleg és a 4-20-as idegenbeli mutató a verhető kategóriába tartozik - a vendégek ráadásul a túrájuk negyedik állomásához érkeztek, úgyhogy nem feltétlenül most lesznek majd csúcsformában. A Denvert most nehéz "olvasni", támadásban alapvetően kiemelkedő időszakukat élik Nikola Jokicsék, de a védekezésük finoman szólva is ingadozó, így az eredményeik is azok, legutóbb például ebben a csarnokban kikaptak a Memphistől. Akárhogy is, most új hiányzójuk nincs (bár mindkét Green pályára lépése kérdéses) és ezzel a kerettel a Pistonst meg kell verniük otthon, ha a playoff-vonal felett szeretnének maradni - blama lenne, ha belenéznének egy vereségbe. 

 

Golden State Warriors - Utah Jazz 02:30

Ez kiemelt rangadónak számít, hiszen a liga második legjobb mérlegével rendelkező csapata fogadja a negyediket, de az utóbbi időben mindkét együttes gépezete erősen akadozik. A Warriors az elmúlt tíz meccséből csak négyet nyert meg, közte a legutóbbi, dudaszós Curry-kosárral behúzott Rockets ellenivel, míg a Jazz nyolcból kettőt tudott megnyerni, igaz, legutóbb Gobert-ék is győztek a Detroit ellen. Játékban viszont egyikük sem brillírozik, a Warriorsnál Draymond Green, a Utah oldalán pedig Mitchell fog biztosan hiányozni, de a vendégeknél Gobert és Whiteside játéka is kérdéses - előbbi a bokájával küszködik, nem biztos, hogy bevetik. Így érdekes meccs lesz és igazából az fog dönteni, hogy magához képest melyik gárda tud jobban úrrá lenni a gondjain - idei első találkozójukat a GSW Salt Lake Cityben nyerte meg úgy, hogy akkor egyértelműen a Jazz volt az esélyesebb, most a hazai pálya szólhat Steph Curryék mellett. 

 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus