Este héttől Pacers-Raptors a Sport TV-n

Tíz órától Clippers-Thunder, majd pályán a Boston és a Milwaukee is. Mutatjuk, hogy mit érdemes tudni az összecsapások előtt. 

Indiana Pacers - Toronto Raptors 19:00 (Sport 1)

Ez keleti rangadónak számít, ahol az utóbbi öt meccséből négyet nyerő Raptors igyekszik tovább zárkózni, a Myles Turnert legutóbb visszakapó Pacers pedig igyekszik nem lemaradni a keleti élcsapatoktól. A hazaiaknál Turner nagyon kellett legutóbb, Brogdon és Sabonis is jó formában van, úgyhogy minden meccsen van mire építeni, Turner visszatérésével a magasrotáció is helyreállt, míg a Toronto a Miami ellen gyenge meccset leszámítva úgy tűnik, hogy összekapta magát. A kanadaiaknál azért nem lenne baj, ha a legutóbbi meccset kihagyó Kyle Lowry játszhatna, de ez erősen kérdéses a lábujj-fertőzése miatt - ha ő nincs, akkor azért még Warren és LeVert hiányában is jó esélyei lehetnek az Indynek. 

Los Angeles Clippers - Oklahoma City Thunder 22:00

A felek két napja találkoztak ugyanebben a csarnokban és akkor magabiztosan nyert az esélyesebb Clippers, a papírforma pedig azóta nem változott: Tyronn Lue együttese zsinórban hatot nyert, elöl-hátul remek formában van, minden kulcsember egészséges, úgyhogy természetesen most is favoritnak számít. A Thundernek voltak jó meccsei, legutóbb mondjuk pont nem ütötte meg a saját maga által korábban hozott szintet, de meglátjuk, hogy ezen tud-e javítani - nagy csodákat azért nem várhatunk a társaságtól, nyilvánvalóan más célokért küzd, mint ellenfele. 

Boston Celtics - Cleveland Cavaliers 01:00

A Cleveland a Brooklyn oda-vissza legyőzésével ismét megmutatta, hogy komolyan kell venni, és bár volt egy gyengébb időszaka, amikor a rotáció fele egyszerre dőlt ki, de azóta Collin Sexton visszatérésével, illetve a két új igazolás megérkezésével ismét jobban néztek ki. Így Bostonban sem lesznek esélytelenek, főleg, hogy a hazaiaknál Jayson Tatum még mindig nem játszhat, ráadásul a jó formát mutató Payton Pritchard is kidőlt - a sérülések egyelőre Brad Stevens csapatát sem kímélik, ennek ellenére jól állnak, bár most már sorozatban három vereségnél tartanak. Éppen ezért nagyon kellene nekik a siker hazai pályán, de kérdés, hogy ők megoldják-e azt, amit a Brooklyn nem...

Orlando Magic - Charlotte Hornets 01:00

A Hornets kissé érthetetlenül esett szét mostanában és vesztett el zsinórban négy mérkőzést, úgyhogy óriási szüksége lenne erre a sikerre, de a Magic kezdi összeszedni magát, az előző három meccsén folyamatosan javult, Evan Fournier jó formában tért vissza, úgyhogy Vucsevicsék felfelé ívelnek éppen. Ezért lehet ez érdekes meccs, hiszen az Orlando a szezon elején nagyon jó volt, aztán Fultz (és a többiek) sérülése megborított mindent, mostanában viszont mintha megint észhez térnének - új sérültjük nincs, megmaradhat a lendület, míg a Charlotte gödörbe került, amelyből elsőre Cody Zeller visszatérése sem tudta kirángatni a csapatot. Meglátjuk, hogy mire mennek egymással a felek, de mindkettejüknek nagyon kellene a győzelem.

San Antonio Spurs - Washington Wizards 02:00

A Wizards hosszú idő után tér vissza ismét, hiszen a koronavírus miatt a csapat jó pár meccsét elhalasztották, konkrétan utoljára két hete lépett pályára a gárda, így a fő kérdés nyilván az, hogy ez hogyan érintette a játékosokat. Hogy kik lesznek bevethetők a vendégeknél, az azért még kérdéses, Russell Westbrook játéka például rögtön bizonytalan, és nyilván a koronavírus, illetve a protokoll miatt többeknél sem biztos, hogy rendelkezésre áll majd. A Spursnél ilyen gondok nincsenek, bár a gárda elvesztette az előző két meccsét és mindkettőn 120 pont felet kapott, ami nem túl biztató, úgyhogy meglátjuk, hogy védekezésben tudnak-e javulni DeRozanék. Ezzel együtt egy "bizonytalan" Washington ellen otthon nyerniük kéne még akkor is, ha a bokasérülést szenvedő Dejounte Murray nem játszik.

Milwaukee Bucks - Atlanta Hawks 02:00

A Bucks zsinórban két rangadót vesztett el, úgyhogy most otthon nagyon javítani szeretne, míg az Atlanta éppen most szedte össze magát, Trae Young felállt a padlóról és játszott egy-két parádés meccset, a Hawks pedig sorozatban hármat nyert, úgyhogy magabiztosabban utazhat el Milwaukee-ba is. Ettől függetlenül természetesen Giannis Antetokounmpóék az esélyesek és nagyon kellene is a siker, sérültjük, hiányzójuk nincs, úgyhogy papíron abszolút ők a favoritok, nyerniük kell - az Atlanta még mindig tartalékos, úgyhogy igazából egy Young-megőrülés és a Bucks "laposabb" formája lehet a vendégcsapat esélye. 

Portland Trail Blazers - New York Knicks 04:00

A Knicks három győzelem után legutóbb gyengébb estét produkálva kikapott a Kingstől, most szeretne visszatérni a siker útjára a "sebzett" Portlanddel szemben, amely viszont a halasztások miatt egy szűk hete nem lépett pályára. Ez viszont nem segített azon, hogy Jusuf Nurkic és CJ McCollum nem játszhat, ők továbbra sem bevethetőek, úgyhogy a keretük nem lett egészségesebb, csak a meglévő embereik pihenhettek valamennyit - csak 8-6-ra állnak, nem engedhetik meg maguknak a szétesést, nagyon kellene nekik ez a hazai győzelem is. A New Yorknál az alapemberek bevethetőek, Bullock játéka valószínűleg, Riversé kérdéses megjelölést kapott, a többiek elvileg ott lesznek a parketten. 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus