Este Hornets-Rockets a Sport TV-n

A Sixerst fogadja a Warriors, pályán a Nuggets, a Jazz és a Memphis is.

Charlotte Hornets - Houston Rockets 23:00 (Sport 2)

Az előző két mérkőzés után most muszáj lenne javítania a Houstonnak, a texasiak mindkétszer nagyon gyengék voltak a festékben, mindkétszer kaptak legalább 120 pontot és mindkétszer vereséget szenvedtek - a Knicks elleni pofon már önmagában is blama, a Clippers ellen pedig esélyük sem volt. A Hornets ellen össze kell szedniük magukat, a dolgukat viszont jelentősen megnehezíti, hogy ezúttal sem Russell Westbrook, sem Eric Gordon nem fog játszani, előbbi pihentetés, utóbbi pedig térdsérülés miatt hagyja ki az összecsapást, így óriási teher lesz James Hardenen és a kiegészítőkön. A Charlotte nincs rossz passzban, de azért az előző három meccsét megint elvesztette, viszont jó csapatok ellen is tudtak szoros estéket produkálni, a tartásuk megvolt - hiányzójuk Malik Monkon kívül most sem lesz, ha a mostanában látott formájukat hozzák, akkor nem lesznek elveszettek a tartalékos Rockets ellen. 

Detroit Pistons - Utah Jazz 01:00

A Bostonban aratott győzelem után, back-to-back érkezik a Jazz Detroitban, de kifejezetten jó formában vannak Mike Conley-ék, ezzel a sikerrel az önbizalmuk is a helyére került, az egyetlen dolog, ami ellenük szól, az a fáradtság. A Detroit az utóbbi tíz meccséből kilencet elveszített, ha az ellenfél ad rá esélyt, akkor képes megnehezíteni bárki dolgát, de azért közel sincs egy szinten a Jazz-zel - továbbra sem számíthatnak többek között Derrick Rose-ra, bár Brandon Knight elvileg játszhat. A vendégeknél Conley hiányozhat a back-to-back második felén, de ettől még ők az esélyesek, meglepő lenne, ha most kapnának ki. 

Cleveland Cavaliers - Denver Nuggets 01:30

A GSW elleni nagyon csúnya égés után Charlotte-ban ugyan nyerni tudott a Denver, de ott is messze volt a jótól, most pedig hasonlóan kötelező feladat vár rá Clevelandben, ami igazából hasonlóan nehézzé válhat, ha nem teszi oda magát kellően a csapat. A kérdés most is ez, igazából Jokicsék egészségesek, elöl-hátul sokkal jobbak a Cavsnél, idegenben is 18-12-re állnak, ez sem akkora faktor, de egész egyszerűen a nagycsapatok közül talán leginkább ők hajlamosak kiengedni az ilyen meccsekre, ezt pedig az is bizonyítja, hogy a Cleveland idén már nyert egyszer Denverben. A hazaiak sorozatban négyszer kaptak ki, a Bickerstaff érkezése utáni jó periódus azért elmúlt, bár tegyük hozzá, hogy nagyszerű csapatokkal találkoztak, a Pels, a Pacers, a Celtics és a Jazz volt a négy ellenfél, amely megverte őket - most jöhet az ötödik erős ellenfél, meglátjuk, hogy mire mennek vele. A sérülések azért nem segítik őket, Garland biztosan nem fog játszani, de Drummond és Thompson játéka is kérdéses.

Memphis Grizzlies - Atlanta Hawks 02:00

Mindkét csapat egy vereség után, a back-to-back második felén lép pályára, a Hawks Trae Young nélkül kapott ki Washingtonban, a Memphis pedig több parádés meccs után érthetetlenül összeesett Dallasban, meglátjuk, hogy összeszedi-e magát. A back-to-back egyik csapatnak sem eshet jól, egyiknek sincs túl bő rotációja, az Atlantánál pláne sok a fiatal, akiknél benne van a jelentős formaingadozás, meglátjuk, hogy ki kezeli jobban a helyzetet - a hazai pálya a Memphis mellett szól, illetve természetesen egyébként is Moranték a jobbak, de ez változhat, például ha Young most bevethető lesz. Ez egyébként erősen kérdéses, betegség miatt kellett kihagynia az előző estét, nem valószínű, hogy egy nappal későbbre összeszedi magát. 

Golden State Warriors - Philadelphia 76ers 02:30

Legutóbb fontos győzelmet aratott Sacramentóban a Sixers, Brett Brown csapata egy nagyon hosszú idegenbeli vereségszériát tört meg egy jó együttes otthonában, úgyhogy érdeklődve várhatjuk, hogy a GSW vendégeként mire lesznek képesek. A Warriorsnál visszatért Steph Curry és a csapat rögtön szoros meccset játszott a Torontóval, most is érdemes lesz figyelni, hogy a kétszeres MVP mit csinál, illetve hogy mit hoz ki a csapatából, mert a GSW ettől még ligautolsó, de egy ilyen kaliberű játékossal okozhat meglepetést, főleg otthon, különösen a mostani Philly ellen. A vendégeknél az Embiid-Simmons-Richardson trió nem játszhat, egyébként is a nyugati túra negyedik állomásához érkeztek, míg a hazaiaknál lehet, hogy Draymond Green is pályára léphet már. Nehéz mit írni az esélyekről, papíron sokkal jobb a Sixers, de a fáradtság és a hiányzók jelentősen befolyásolhatják a teljesítményüket, Curryvel pedig a Warriors a játékerőt tekintve elléphet a ligautolsó helyről. 

Portland Trail Blazers - Sacramento Kings 04:00

A Portland back-to-backet vív a phoenixi veresége után, méghozzá egy közvetlen riválisa ellen, úgyhogy borzasztóan kellene neki a győzelem. A két csapat egálban van egymással a nyugati 9-10. helyen, mindkettő a 3,5 meccsel előrébb lévő Memphist célozza, de ehhez egymást is le kell birkózniuk, úgyhogy nagy jelentősége van a találkozónak, főleg hogy egymással idén utoljára találkoznak és eddig 2-1-re a Blazers vezet. A Kings pihentebb, de elég ingadozó formában van, legutóbb otthon kapott ki a tartalékos Sixerstől, míg a Portland mellett a hazai pálya, ellene pedig a fáradtság szól - nehéz jósolni, mindkét oldalon vannak olyan játékosok, akik bármikor eldönthetik a meccset, meglátjuk, hogy hol milyen egyéni teljesítmények születnek majd. 

A meccsekhez élő streameket az alábbi linken találtok!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus