Este Suns-Jazz rangadó a Sport TV-n

19:00-tól egy Knicks-Sixers nyitja a játéknapot, de rendeznek Warriors-Mavericks derbit is. 

New York Knicks - Philadelphia 76ers 19:00

A Sixersnél legutóbb debütált James Harden, méghozzá szenzációs játékkal és nemcsak egyénileg, de csapatszinten is: a Philly nagyon jól nézett ki az új irányítóval, Joel Embiid és Tyrese Maxey is villogott, kiütéssel nyertek, ráadásul ezek miatt most a morál is kiváló a csapatnál. A Knicksnél mindebből semmi sem igaz, Rose újabb kiesése, Walker mellőzése, és az egészen pocsék forma sem ígér sok jót: zsinórban négyszer, kilencből nyolcszor és tizenhétből tizennégyszer kaptak ki. Jelenleg nem is látni, hogy mi fordítana náluk ezeken a dolgokon, támadásban teljesen más szinten van hozzájuk képest a Philly és mivel új sérült nincs a vendégeknél, így a papírforma az ő sikerüket ígéri - sőt óriási blama lenne, ha elbotlanának a jelenlegi, padlón lévő New Yorkban. 

 

Phoenix Suns - Utah Jazz 21:30 (Sport 2)

Ez kiemelt rangadó lesz, az erőviszonyok pedig érdekesen alakulnak. A Suns húszból tizenkilenc győzelem után legutóbb vereséget szenvedett és az azért kiderült, hogy hiányzik Chris Paul: a veterán irányítóra jó ideig nem számíthatnak, nélküle pedig eddig két döcögős meccsen hoztak 1-1-et a szünet óta. Kíváncsian várjuk, hogy ezúttal mire mennek, a Jazz legutóbb remek védekezéssel bontotta le a Dallas és Luka Doncic játékát, megnyerte a fontos rangadót és ha hasonlóan agresszív tud lenni a periméteren Devin Bookerrel, akkor az irányító poszton bajban lévő Sunst is megfoghatja. Az Ayton-Gobert és a Crowder-Bogdanovic matchupokra is érdemes lesz figyelni, de nyilván döntő lesz, hogy Booker és Donovan Mitchell mennyire tud majd szabadon alkotni. Eddig egyébként a felek mindkét meccsét a Phoenix nyerte, de most a fő playmaker hiányában más lehet a phoenixi helyzet. 

 

Indiana Pacers - Boston Celtics 23:00

A Boston back-to-backet vív, előző este szoros csatában tudta megverni a Detroitot, meglátjuk, hogy ez mennyit vett ki az egyébként hosszú hetek óta remek formában lévő együttesből. A Pacers pihentebb, otthon játszhat, de legutóbb az OKC-től is kikapott, szörnyű védekezést mutatott be és a Brogdon-Hield-Haliburton trióban van pont, van fantázia, de a jelenlegi Celtics ellen nem biztos, hogy ez elég. Minden szempontból egységesebb és minőségibb csapatot alkotnak a vendégek, a hazaiaknál még mindig csak tanulják, hogy hogyan is néznek ki a cserék után, ráadásul hiányzóik is vannak - ha nem eresztenek le nagyon Tatumék, akkor nekik áll a zászló. 

 

Charlotte Hornets - Detroit Pistons 01:00

A Pistons back-to-back lép pályára, előző este a Celticset tartotta, ameddig lehetett, viszont most emiatt egyrészt fáradtabb, másrészt Marvin Bagley III megsérült a negyedik negyedben, rá biztosan nem számíthat a gárda. A Charlotte-nak nagyon kellene a győzelem, mert szoros csatában van a keleti középmezőnyben, legutóbb viszont frissnek, motiváltnak tűnt a társaság, amikor kiütötte a Torontót - azzal a játékkal most is nyernie kell, kérdés hogy a szünet előtt elvesztett, de legutóbb megtalált dobóforma megmarad-e. Ha igen, akkor nem lehet kérdés, bár a Pistons az utóbbi három meccsén azért jelezte, hogy nem szabad leírni, de most fáradtabban, Bagley nélkül nehéz dolguk lesz a vendégeknek. Eddig egyébként kétszer találkoztak egymással idén a felek és a Hornets mindkétszer elérte a 140 dobott pontot. 

 

Houston Rockets - Los Angeles Clippers 01:00

A Lakers elleni körömrágós győzelem után Houstonba magabiztosabban utazhat el a Clippers, amely ötből négy győzelemmel jó formába lendült, míg a Rockets az előző nyolc mérkőzését elvesztette - legutóbb a ligautolsó Orlandótól is kikapott és nincs is igazán motivációja arra, hogy nyerjen. Otthon azért lehet, hogy kicsit jobban akar majd a gárda, de a Los Angeles akkor is más szinten van és bár annyira azért a vendégek sem jók, hogy üzembiztosan hozzák a kötelezőt, de most mégis ez lenne a papírforma. A csapatok egyébként a szünet előtti utolsó napon találkoztak egymással és akkor 142-111-re nyert otthon a Clippers, ha ekkora különbségre nem is számíthatunk, de kínos betli lenne a megszokott kerettel kiálló Morrisék részéről, ha kikapnának. 

 

Golden State Warriors - Dallas Mavericks 01:30

Ez is kiemelt rangadó lesz a ligamásodik és a nyugati ötödik között, hiszen a szünet előtt még egyértelműen a Mavs volt lendületben, a GSW pedig gödörben, az All-Starról visszatérve viszont fordult a kocka: a Dallas gyengébb támadójátékkal kikapott a Jazztől, a Warriors pedig gálaelőadást rendezve ütötte ki a Portlandet. A felek idén eddig 1-1-re állnak, mindig az aktuális hazai csapat nyert és talán most is a Warriors az esélyesebb, de csak akkor, ha a szünet alatt tényleg összekapta magát és a legutóbbi játék nemcsak egy kicsúszott este volt. Új sérült egyik oldalon sincs, sem a GSW, sem a Mavericks nem teljes kerettel érkezik, de mostanában mindig ez volt a helyzet, nincs benne újdonság - mindkét csapat extra védekezésre képes, meglátjuk, hogy melyik tudja ezt előhúzni és hogy hogyan alakul a Curry-Doncic csata, melyik extraklasszis tud inkább dominálni. 

 

Portland Trail Blazers - Denver Nuggets 03:00

A Denver back-to-back érkezik a Kings elleni szoros, utolsó fél percben kiharcolt győzelem után, így a kérdés természetesen az, hogy frissek lesznek-e eléggé a vendégek ahhoz, hogy ráerőltessék akaratukat a Portlandre. A Blazers pihentebb és a szünet előtt váratlanul nagy formába lendült, de az All-Star után simán kikapott a Warriorstól, ráadásul elvesztette Jusuf Nurkicot, akire most sem számíthat - így azért elég nehéz belelátni azt, hogy megveri a Denvert. Persze ha laposak, tompák lesznek Jokicsék, akkor egy agresszív, motivált, kintről jól dobó Blazers okozhat meglepetést, de sok a hiányzója a hazai csapatnak és a minőség sem említhető egy lapon a Denverével. 

 

Los Angeles Lakers - New Orleans Pelicans 04:00

A Lakersnek égető szüksége lenne minden elcsípett győzelemre és most ott tart a csapat, hogy a Pelicans közvetlen riválisa lehet, mert az arany-liláknak gyakorlatilag a playinbe jutás lehet a reális céljuk - 3,5 meccs az előnyük a New Orleansszal szemben, vendégsiker esetén ez már látótávolságon belülire szűkülne. A vendégek jól jöttek vissza a szünetről és bravúrgyőzelmet arattak Phoenixben, támadásban továbbra is nagyon stabil a McCollum-Ingram-Valanciunas trió, de azon az estén a védekezést is összekapták az All-Star előtti borzalomhoz képest, nagy kérdés, hogy ezt sikerül-e állandósítani. A Lakersnél valahogy semmi sem akar összeállni, Davis hetekig nincs, James és Westbrook próbálkozik inkább kevesebb, mint több sikerrel és ugyan az utolsó két meccsükön ők is egész jól védekeztek, de ez náluk is bármikor széteshet az eddigiek alapján. Nem mondhatjuk, hogy a Los Angeles most jobb csapat lenne a Pelsnél, a hazai pálya és egy esetleges James-extra szólhat a társaság mellett - meglátjuk, hogy ez elég lesz-e.

 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus