Este Wizards-Jazz a Sport TV-n, hajnalban Clippers-Nuggets

Kötelező előtt a Heat és a Grizzlies, lesz Raptors-Spurs, visszatérhet Kyrie Irving - 21:30-kor kezdődik a játéknap, nézzük, hogy mit érdemes tudni előtte.

Washington Wizards - Utah Jazz 21:30 (23:00-tól Sport 1)

A liga legjobb formában lévő csapata látogat az utóbbi hetek meglepetéscsapatához, úgyhogy érdekes mérkőzés kerekedhet ebből. Az nem kérdés, hogy a Utah az esélyesebb, Donovan Mitchellék parádéznak most már hosszú ideje, Jordan Clarkson megszerzése óta 8-0-ra állnak, legutóbb félgőzzel, pihenve is simán hoztak egy kötelezőt és bár ez most idegenben lesz, de papíron most is hasonló fölényben lehetnek a Washington ellen. A fővárosiak viszont mostanában többeket is megleptek, megverték a Miamit, a Denvert és a Bostont, legutóbb pedig a feltörekvő Atlantát, úgyhogy most sem lehet őket leírni - otthon bármire képesek, kivívták azt, hogy ne lehessen egy legyintéssel elintézni őket. Még egy adalék: elvileg Beal és Bryant játékára, visszatérésére is van esély, a feldobás előt fognak majd dönteni a sorsukról.

New York Knicks - Miami Heat 21:30

Kötelező meccs a Heat számára, legutóbb a Brooklyn vendégeként erőtlenül játszott a csapat, Erik Spoelstra nem is rejtette véka alá a véleményét, úgyhogy meglepődnénk, ha egymás után kétszer is ugyanilyen langyos lenne a társaság - ha más nem, hát Jimmy Butler biztosan hajtani fogja a társait. A Knicks nincs jó formában, sorozatban öt vereség után próbálna megkapaszkodni valamiben, de amíg 120 pontot kap átlagban, addig sok reménye nem lehet - ha ezen tudnak változtatni Randle-ék, akkor... is a Miami az esélyesebb, de ha ezt nem tudják megtenni, akkor biztos, hogy nem tudnak meglepetést okozni. A vendégeknek ráadásul nagyon kell is a győzelem, hiszen a Bostonnal harcolnak a keleti második helyért, a brooklyni vereség után nem fér bele még egy ilyen jellegű bukta. 

Toronto Raptors - San Antonio Spurs 00:00

A Raptorsnak most jutott némi plusz pihenő, hiszen három teljes napot pihenhetett a gárda, ami rá is fért, tekintve, hogy tulajdonképpen a kerete fele, méghozzá annak "első fele" hiányzott már. Most viszont javult a helyzet: Norman Powell biztosan játszhat, valamint Siakam és Gasol játéka is kérdéses, meglátjuk, hogy velük mi lesz, bár Nick Nurse szerint az egy kicsit optimista vélekedés, hogy már most visszatérhetnek - Fred VanVleet mindenesetre biztosan nem lesz még ott a parketten. A Spurs a Bucks és a Celtics sima legyőzése után 134 kapott ponttal alulmaradt Memphisben, továbbra is ingadozó a gárda formája, mostanában egy dolog állandó csak, DeRozan parádéja, aki sorra hozza a jobbnál jobb meccseket. Az ő szerepe most is különleges lehet a torontói múltja és az onnan való távozása miatt, de hogy a meccs merre billen, az jó kérdés - ha Siakam és Gasol is játszik, akkor otthon jó esélyei lehetnek a Raptorsnak, ha nem, akkor egy jó kinti dobóformával elviheti a győzelmet a San Antonio.

Memphis Grizzlies - Golden State Warriors 00:00

Ez kötelező mérkőzés a Memphis számára, hiszen Ja Moranték zsinórban négy győzelmet szereztek és konkrétan playoff-helyen állnak, abszolút komolyan kell venni őket - parádésan támadnak, gyorsan és ellenállhatatlanul játszanak előre, ezt pedig most már nem csak egy-egy meccsen, hanem stabilan tudják hozni. A Warriors nyilván más szint, hiszen sorozatban hét vereséget szenvedett el, bár tegyük hozzá, hogy jó csapatokat is meg-megszorongatott Steve Kerr együttese - legutóbb a Clippers, előtte a Bucks ellen tudott tisztességesen helytállni, meglátjuk, hogy mire megy most Memphisben. Paschallék amúgy idén egyszer nyertek már ebben a csarnokban és a Grizzlies fiataljaitól még nem lehet elvárni, hogy minden meccsen hozzák a stabil jó formát, lehetnek náluk kilengések - az esélyek mellettük szólnak, kíváncsian várjuk, hogy tudják-e ezt érvényesíteni.

Brooklyn Nets - Atlanta Hawks 00:00

A Brooklyn legutóbb sorozatban hét vereség után talált magára és megverte a Miamit, míg az Atlanta továbbra is képtelen nyerni, az előző meccsén éppen Washingtonban kapott ki - hiába javultak Trae Youngék a korábbiakhoz képest, ez még mindig nagyon kevés. Az este legnagyobb híre mindenesetre ehhez a meccshez kapcsolódhat, hiszen úgy tűnik, hogy nagyon hosszú kihagyás után végre visszatérhet Kyrie Irving: már öt az öt ellen edzett és mérvadó sajtóértesülések szerint beveti őt a Brooklyn. Hogy ez milyen hatással lesz a csapatra, azt majd meglátjuk, mindenesetre otthon esélyesebbnek számít Kenny Atkinson együttese - az Atlantában persze benne lehet a sok pont most is, de ligautolsóként nem tudjuk esélyesként kezelni.

Denver Nuggets - Los Angeles Clippers 02:00

A Nuggets back-to-backet játszik a Cleveland elleni hazai meccs után, ami kínos vereséggel zárult számára, úgyhogy nagy kérdés, hogy most sikerül-e igazán feltüzelnie magát - sokkal-sokkal agresszívebb, intenzívebb kosárlabdára lesz szükségük akkor, ha meg akarják nyerni ezt a rangadót. A Clippers sincs túl jó formában, a Grizzlies elleni hazai pofon után két kiscsapatot birkózott le nagy nehezen otthon, idegenben pedig csak 10-8-ra áll, ráadásul Paul George-ot most sem vetheti be Doc Rivers - JaMychal Green játéka is kérdéses, de ő végül lehet, hogy pályára kerül. A vendégek frissebbek, de az említett dolgok ellenük szólnak, meglátjuk, hogy melyik fél tudja érvényesíteni az akaratát - persze egy jó Kawhi Leonard mindig képes döntő faktor lenni és George nélkül is van elég pontszerzőjük ahhoz, hogy túldobják a fáradtabb Denvert.

Phoenix Suns - Charlotte Hornets 02:00

A Hornets sorozatban három vereségből érkezik, a Suns pedig egy olyan győzelemből, amely már nagyon kellett neki - a gyengébb meccsek után legutóbb végre sikerült összeszedetten és jól védekezni, illetve a végjátékban jó döntéseket hozni, clutch játékokat megcsinálni. Ezek után egy újabb nyerhető hazai meccs következik Devin Bookerék számára, úgyhogy természetesen szeretnék is behúzni, míg a vendégeknél talán azon gondolkoznak, hogy mi történt Devonte' Grahammel, aki egy parádés időszak után most már meccsek óta csak keresi önmagát. Idei első egymás elleni meccsüket egyébként idegenben is megnyerte a Suns, ha a legutóbb látott védekezés megmarad Rubióéknál, akkor inkább nekik áll a zászló, ha viszont nem, akkor egy jó kinti dobóformával lehet keresnivalója a Hornetsnek - ha hagyják őket könnyedén operálni hátvédposzton, akkor működni tud az ő játékuk is.

A meccsekhez élő streameket az alábbi linken találtok!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus