Giannis-Durant és Jokics-Doncic párharcok a Sport Tv-n

Már kora este megkezdődik a mai NBA-program, európai időben nézhetünk meg két csúcsrangadót: a Suns Milwaukee-ba, a Nuggets Dallasba utazik, sima meccs előtt állhat a Boston, újra nyerne a Clippers, de jön a Heat-Pistons és a Magic-Raptors visszavágója is. Íme az előttünk álló NBA-játéknap programja.

Milwaukee Bucks – Phoenix Suns 18:00 (ÉLŐ – Sport 2)

Kora este rögtön egy érdekes rangadóval indul a forduló, a Bucks a keleti második, a Suns a nyugati hatodik helyen áll jelen pillanatban, két abszolút playoff-csapat csatája lesz ez tehát, amely bármelyik irányba eldőlhet. A Bucks ugyan az elmúlt hetekben úgy tűnt, hogy magára talált, de a csapat az utóbbi öt meccséből megint csak kettőt tudott megnyerni, kikapott például a Warriors, a Lakers és a Kings otthonában is – ezek rangadók voltak, és most megint egy ehhez hasonló derbi vár Giannisékra. A Phoenix viszont szintén felemás teljesítményt hozott az utóbbi napokban, Durantéknek nem sikerült hosszabb győzelmi sorozatot kiépíteniük, sőt, felváltva érkeztek a győzelmek és a vereségek: a Raptors legyőzése után a Celticsszel nem bírtak az arizonaiak, ami után ugyan a Cavs ellen nagy meccset nyert meg a csapat, de ezt követően megint kikapott Bostonban, hogy aztán legutóbb a Hornets otthonában érvényesítse a papírformát – ingadozó tehát a vendégek teljesítménye, a 26-7-es hazai mérleggel hasító Milwaukee ellen pedig így nem feltétlenül esélyesebbként lépnek pályára. A hírek szerint Khris Middleton újra pályára léphet a Bucksban, de egyelőre Antetokounmpo és Beasley játéka is kérdéses – valószínűleg a görög azért ott lesz ezen a rangadón, rá nagy szüksége is lesz a hazaiaknak, hiszen a Suns is képes bárki ellen megrázni magát. A felek előző rangadóját a Phoenix húzta be, meglátjuk, hogy most melyik topcsapat tud a másik fölé kerekedni, abszolút kétesélyes derbire van kilátás.

 

Detroit Pistons – Miami Heat 20:00

A Miaminak minden győzelemre szüksége van, hiszen jelenleg csak a nyolcadik a csapat a Keleti Konferenciában – Butleréknek két napja a Pistons ellen sikerült megtörnie a négy meccs óta tartó vereségsorozatukat, most jöhet a visszavágó, ahol ismét kötelező a győzelem a floridaiak számára. A Detroit szokatlan módon háromszor is győzni tudott az elmúlt öt találkozóján, a Brooklyn, a Charlotte és a Toronto is kikapott tőlük – nagy dolgokat viszont nem kell várni a hazaiaktól, a Pistons továbbra is a liga egyik utolsó csapata, amely gyakorlatilag mindenki ellen esélytelenként lép pályára. A vendégek oldalán Tyler Herro és Kevin Love mellett ezúttal Nikola Jovics is hiányozni fog, de egyelőre Jimmy Butler játéka sem biztos – mindezek ellenére is muszáj lenne nyernie a Heatnek, különben tovább távolodik a hőn áhított hatodik helytől, jelenleg egy meccs a hátránya a Pacerstől, a csapat célja pedig egyértelműen az, hogy odaérjen a top 6-ba az alapszakasz végére.

 

Dallas Mavericks – Denver Nuggets 20:30 (ÉLŐ – Sport 2)

A játéknap legnagyobb rangadója lesz ez, a Dallas mindössze egyetlen meccsre van a stabil playoff-indulást érő hatodik helytől, a Nuggets pedig a Thunderrel karöltve holtversenyben vezeti a tabellát, mindkét csapat kifejezetten jó formának örvend, már csak emiatt is nagyon izgalmas rangadóra számíthatunk. Na meg persze nem hagyhatjuk ki a Jokics-Doncic csörte újabb felvonását sem, a két délszláv játékos eddigi mindkét párharcát a szerb nyerte és most is alapvetően a címvédő felé billen a mérleg nyelve, de hazai pályán az Irving és Doncic vezette dallasiakat sem szabad leírni. A hazaiak néhány napja a listavezető OKC-től kaptak ki, előtte viszont egymás után négy győzelemig jutottak – a Nuggets még ennél is elképesztőbb formában van, jelenleg zsinórban öt, összességében pedig tizenkettőből tizenegy siker áll a nevük mellett, az alapszakasz utolsó heteire abszolút playoff-üzemmódba kapcsoltak. A Nuggets sikeressége persze egészségükből is fakad, most sem fog hiányozni senki a részükről, a texasiaknál viszont hivatalosan Luka Doncic játéka kérdéses – valószínűleg a szlovén klasszis nem fogja kihagyni ezt a rendkívül fontos mérkőzést, az ő külön párharcuk Jokiccsal egészen biztosan extra élvezeti értéket ad majd ennek a várhatóan egyébként is magas színvonalú derbinek.

 

Orlando Magic – Toronto Raptors 23:00

Itt igencsak egyértelműek az erőviszonyok, a Magic nagy lendületben van és már ötödik Keleten, sőt, csupán egyetlen meccsel van lemaradva a már pályaelőnyt jelentő negyedik helytől – Wagnerék kifejezetten jó időszakot teljesítettek és abszolút pozitív csalódás az ő szereplésük az egész szezonban. A Raptorsról ez nem mondható el, a kanadaiak nyolcszor is kikaptak az utóbbi tíz alkalomból, most pedig zsinórban hat zakó áll a nevük mellett, a papírforma alapján idegenben nem nagyon tudjuk elképzelni, hogy meg tudnák szorongatni a menetelő Orlandót. A Magic ugyan néhány napja két fontos rangadót bukott el a Knicks és a Pacers ellen, de azóta javítani tudott, legutóbb például éppen Torontóban tudott győzni, jöhet most a visszavágó, hazai pályán pedig egyszerűen nem hibázhat a társaság. A vendégeknél Barnes, Barrett és Poeltl személyében három kezdőjátékos is hiányzik, velük sem jelentett komolyabb ellenállást a Raptors, nélkülük pedig végképp bedobhatják a vendégek a törölközőt – a Magic számára nagyon fontos lenne ennek a kötelező meccsnek a behúzása, hiszen azzal karnyújtásnyira megközelítenék a negyedik New Yorkot.

 

Washington Wizards – Boston Celtics 23:00

Valószínűleg nem mondunk nagyot azzal, hogy nem ez lesz a legkörömrágósabb mérkőzés a mai programban, a tankoló Wizards egész szezonban kilátástalan helyzetben volt, sőt, mára már másfél meccsel a korábban alulmúlthatatlannak tűnő Pistons mögé is került, jelenleg a fővárosiaké a mezőny legrosszabb mérlege, az esélytelenek nyugalmával vághatnak neki ennek a meccsnek is. A Celtics ligaelső, hatalmas, közel tízmeccses előnnyel vezeti a Bucks előtt Keletet, ahogyan a Washingtonnak, úgy neki sem kell már semmi miatt izgulnia – valószínűleg magabiztosan nyerik meg az alapszakaszt és gőzerővel fókuszálnak az újabb playoff-menetelésükre. A kelták bő egy hete Denverben szenvedtek utoljára vereséget, azóta viszont egymás után négy meccsüket is megnyerték, beleértve a két Suns ellen aratott fontos sikerüket – ezzel szemben a Wizards egymás után háromszor maradt alul a Memphis, a Houston és a Chicago otthonában, Kuzmáéknak öt hónap alatt mindössze 11 győzelmet sikerült összeszenvedniük, most back-to-back lépnek pályára, valószínűleg minimális erőfeszítésekkel. A vendégek biztosan nem számíthatnak Derrick White és Kristaps Porzingis szolgálataira, de egyelőre még Brown és Tatum szereplése sem biztos – a ligautolsó viszont annyira gyenge és céltalan, hogy még akkor is a kelták győzelmére lenne nagyobb esély, ha négy legjobb játékosuk is kiülné ezt a mérkőzést.

 

San Antonio Spurs – Brooklyn Nets 00:00

Két alsóházi csapat mérkőzése sok érdekességet valószínűleg nem tartogat majd számunkra, a Spurs utcahosszal lemaradva utolsó Nyugaton, a Nets pedig a „senki földjén” kóborog Keleten, hiszen 26-41-es mérlege még a tankoló brigád elé, ugyanakkor bőven a playinért küzdő csapatok mögé sorolja őt. Mindkét csapat ötből csak egy mérkőzését nyerte meg, a SAS óriási meglepetésre Wembanyama nélkül verte meg a hét elején a Warriorst, a Nets pedig néhány napja Clevelandben aratott hasonlóan nagy győzelmet – mindkét félnek ez csak egy egyszeri fellángolás volt, valójában egyik csapat sem kompetitív, egyikük számára sem bírnak már különösebb téttel a mérkőzések. A vendégek tegnap is pályán voltak, akkor Indianapolisban maradtak alul, így ma pihenőnap nélkül kell San Antonióba utazniuk. Nehéz megmondani, hogy melyik fél az esélyesebb, a frissesség a Spurs mellett szól, viszont csapatként talán a Nets jár előrébb egy fokkal – nagy színvonalra nem kell számítanunk, valószínűleg egyik csapat sem fog megszakadni a győzelemért.

 

Los Angeles Clippers – Atlanta Hawks 02:30

A Clippers az elmúlt hetekben egyértelműen lépést tévesztett, ötből csak két meccsét nyerte meg és miután utoljára a Pelicans elleni rangadót is elbukta, így már csak másfél meccsel van az ötödik hely előtt – Leonardéknak muszáj lenne valahogyan újra rátalálniuk a győztes útra, különben könnyen elképzelhető, hogy nemhogy lemaradnak az élmezőnytől, de a gőzerővel zárkózó New Orleans is elveszi tőlük a pályaelőnyt jelentő negyedik helyet. A Hawks egymás után három vereségnél tart, hiába produkál Dejounte Murray remek mérkőzéseket, a csapat nem képes fellépni mellé, az utolsó két alkalommal ráadásul Portlandben és Utahban is nyerhető meccset bukott el a gárda – jelenleg nem úgy néz ki, hogy elmozdulnának a keleti tizedik helyről, már a kilencedik Bullstól is hárommeccses a lemaradásuk. Bár nem most éli legjobb napjait a LAC, de most egyértelműen feléjük billen a mérleg nyelve, ez a meccs kötelező lesz a hazaiak számára, még akkor is, ha Westbrook mellett lehet, hogy Harden és Powell is kihagyja a mérkőzést kisebb sérülések miatt.

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

Kérjük, hogy látogass el a Kezdő5 támogatói felületére, ahol plusz tartalmak várnak! Részletek ide kattintva!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus