Hajnalban Bulls-Lakers a Sport TV-n

Lesz Hawks-Cavs, Suns-Hornets, vagy Brooklyn-Denver is, mutatjuk a kilenc meccs felvezetőjét.

 

Detroit Pistons - Miami Heat 00:00

A Pistons back-to-back lép pályára a Houston elleni hazai vereséget követően, így ligautolsóként, sorozatban 14 vereséggel a háta mögött fogadhatja a Miamit. A vendégek ugyan erősen tartalékosak voltak mostanában, de így is nyertek ötből négyet, most pedig pihentebbek és eddig vendégként is jól szerepeltek, hiszen 10-8 az idegenbeli mérlegük. Butler, Adebayo és Morris most sem léphet pályára, de Herro visszatérésére a hírek szerint van esély, hivatalosan kérdéses a státusza, meglátjuk, hogy ő besegíthet-e - ha nem, akkor továbbra is nagyon sok múlik majd a Vincent-Strus páros dobóformáján, akik az utóbbi találkozókon extra produkciókkal tolták meg a csapat szekerét. Ők a pihentebbek és bár sok a fontos hiányzójuk, de még így sem rosszabb a keretük, a szoros keleti közelharcban pedig nem nagyon lehet elhibázni egy ilyen meccset, úgyhogy nagyon kellene nekik a győzelem. 

 

Memphis Grizzlies - Portland Trail Blazers 00:00

A felek alig négy napja találkoztak Portlandben és akkor tíz ponttal nyert a Memphis, a papírforma pedig most is Bane-ék sikerét jósolja. A Blazers legutóbb ugyan megtörte hosszú vesszőfutását és megverte a Charlotte-ot, de ott sem védekezett jól, egyszerűen a Hornets is pocsék volt hátul és Damian Lillard szezoncsúcsot dobott, de most úgy mennek el idegenbe, hogy vendégként eddig csak 1-11 a mérlegük a szezonban, míg a Grizzlies sorozatban öt mérkőzést nyert meg és ott van a nyugati negyedik helyen. Jelenleg egyértelműen jobb csapatot alkotnak a hazaiak, sokkal jobban védekeznek, fejben is teljesen más szinten vannak - a McCollumot nélkülöző Blazersben ugyan több lehet, ha összeszedi magát, de erre nem sok jelet láttunk eddig az egész alapszakasz során.

 

Sacramento Kings - San Antonio Spurs 00:00

Itt még vendégként is a Spurs tűnik esélyesebbnek, a texasiak nyeregetik azért a meccseiket, legutóbb komoly bravúrt mutattak be Salt Lake Cityben, míg a Kings egyrészt erősen tartalékos Fox, Bagley, Holmes, Mitchell, Len és King nélkül, másrést a Washington legyőzését leszámítva nem is nagyon volt sikerélménye mostanság. A két csapat előző meccsét is 19 ponttal nyerte a San Antonio, amely sokkal egészségesebb és egységesebb csapat, az utóbbi tizenegy meccséből pedig hetet is megnyert, abszolút mostanában kapta el a fonalat. A texasiak jelenleg sokkal folyékonyabb játékra képesek, mint a fontos játékosait és Fox révén a konkrét fazonszabászát, vezérét nélkülöző Sacto, ráadásul érthetik is, hogy mi a tét, hiszen a playin-vonal körül mozgó közvetlen riválisokról beszélünk, ha nyernek a vendégek, akkor meg is előzik ellenfelüket.

 

Philadelphia 76ers - New Orleans Pelicans 01:00

A Sixersnek itt most kötelező lenne nyernie, úgy tűnt, hogy a csapat elindult felfelé és rendezte a sorait, megverte a Warriorst is, azóta viszont sorozatban hármat bukott, visszasüllyedt 50%-ra és teljesen szokatlan módon negatív hazai mérleggel szerénykedik. A Pelicans közben Nyugat egyik leggyengébb csapata és bár négyből hármat nyert, de ezek gyakorlatilag mind kötelező meccsek voltak, továbbra sem váltja meg a világot a társaság és igazából semmi nem szól mellette. A Philly nem hibázhat, ha azt akarja, hogy komolyan vegyék - mondjuk Maxey sérült és Joel Embiid játéka is kérdéses, ha a center nem lesz, akkor meleg lehet a pite, de ha végül vállalja a pályára lépést, akkor nyerniük kell, hogy kicsit megnyugtassák magukat és stabilizálják a pozíciójukat a tabellán. 

 

Atlanta Hawks - Cleveland Cavaliers 01:30

A Cavs back-to-back lép pályára a Milwaukee-ban aratott kiütéses győzelem után és azért nagyon-nagyon nem kellett megszakadnia a társaságnak, így talán a b2b sem üt be annyira. A gárda sorozatban hat győzelem után, nagy különbségű, tükörsima sikereket követően, holtversenyes keleti második-harmadikként és a liga negyedik legjobb netratingjével lép pályára, úgyhogy b2b ide vagy oda, egyszerűen esélyesként kell kezelnünk. A Hawks ingadozó, legutóbb éppen teljesen simán kikapott otthon a Denvertől és Nate McMillan vezetőedző már kifejezte aggodalmát a csapat védekezése miatt, a fő kérdés az, hogy erre reagálnak-e Youngék és összeszedik-e magukat hátul. Ha igen, akkor a fáradtabb Cavs ellen lehet keresnivalójuk, ha nem, akkor kijön a két csapat között jelenleg meglévő jelentős különbség - egyszerűen élmény nézni Garlandék letisztult, tudatos, gyors és hatékony kosárlabdáját, ha ezt tudják folytatni, akkor most is nyerni fognak. 

 

Brooklyn Nets - Denver Nuggets 01:30

A Netsnél jelenleg 14 játékos szerepel a sérültjelentésben valamilyen besorolással, ez jól jelzi, hogy milyen állapotban van ez a keret, ráadásul back-to-backet vív a társaság a Magic elleni hazai vereség után - azt a meccset teljességgel elengedte Steve Nash és most sem nagyon tehet mást, egyszerűen alig van bevethető embere bármilyen minőségben. A Nuggets ehhez képest azért jobban áll, a megszokott hiányzókon felül nincs új sérült, vagy beteg, az utóbbi négy meccsükből hármat nyertek, legutóbb idegenben is parádéztak a Hawks ellen, Nikola Jokics továbbra is MVP-formában van, úgyhogy jelen pillanatban kötelezőnek tűnik számukra a győzelem. Ez a Nets most nem "az" a Nets, a pihentebb, egészségesebb vendégek egy átlagos nappal könnyedén hozhatják a meccset. 

 

Chicago Bulls - Los Angeles Lakers 02:00 (Sport 2)

Itt mindkét csapat "térden" van jelenleg. A Chicago egy hete nem játszott, két meccsét is elhalasztották, azóta tegnap edzhetett először a gárda, ráadásul ugyan DeMar DeRozan már kijött a karanténból, de ez a keret még mindig csak a nevében emlékeztet az eredetire, amire ráerősít az edzetlenség is. A Lakersnél viszont a COVID miatt kiesettekhez jött hozzá az, hogy Anthony Davis egy hónapra dőlt ki térdsérüléssel, Frank Vogel szerint őrület folyik náluk jelenleg, ugyan ők edzhettek és játszottak is a héten, de sok örömre nekik sincs okuk - az ő keretük is pocsék állapotban van, fizikálisan és mentálisan is nagyon nehéz szituációban vannak. Ezek után nehéz jósolni, hogy ki küzdi le hatékonyabban a maga problémáit - a Lakers azért jobban ritmusban van és a James-Westbrook párossal talán kiharcolhatja a győzelmet, de mérget nem vennénk rá...

 

Minnesota Timberwolves - Dallas Mavericks 02:00

Az utóbbi egy hétben nyert két meccset, egyet pedig csak hosszabbításban vesztett el a Mavs, míg azóta három teljes napot pihenhetett, edzhetett, regenerálódhatott a társaság, ami óriási előny - igaz, Luka Doncic továbbra sem játszhat, ő még mindig nem épült fel. A Minny viszont abszolút jó formában van, sorozatban hármat nyert, legutóbb a Lakerst is elintézte, otthon játszhat, de nála is van fontos hiányzó az egészségügyi protokoll alá került Anthony Edwards révén. Nehéz jósolni, de az biztos, hogy közvetlen riválisokról beszélünk, ha a Wolves nyer, akkor megelőzi a Dallast és az utóbbi meccsek alapján bizakodóak lehetnek Russellék - a Towns-Porzingis csata jó lehet, de ha Beverley-ék a periméteren kicsit megfogják Brunsont és odaérnek a triplákra, akkor a dallasi támadójáték méregfogát eléggé ki lehet húzni, a "maradékot" pedig nagy erőfeszítések nélkül is túl lehet dobni. Szoros meccs lehet és tétje is van, meglátjuk, hogy merre billen a mérleg nyelve. 

 

Phoenix Suns - Charlotte Hornets 02:00

Itt természetesen a ligaelső Suns az esélyes, mostanában lazán vannak Chris Paulék, mert nem voltak nehéz meccseik, bőven volt pihenőjük is és erre a találkozóra is két teljes napot készülhettek, így fogadhatják a liga legrosszabb védekezésével érkező Charlotte-ot. A vendégek kerete már kiegészült, de tartalékosan sem voltak reménytelenek és kiegészülve sem léptek szintet, legutóbb Portlandben kaptak ki és most már a nyugati túra negyedik állomásához érkeztek úgy, hogy eddig mindhárom meccsükön kaptak legalább 115 pontot. Egy ilyen ellenféllel szemben nem nagyon szokott hibázni a Suns még Devin Booker nélkül sem, ha a hazaiak egy átlagos fordulatszámig felpörögnek és koncentráltan lejátsszák a figuráikat, hátul pedig beleteszik a munkát (ligamásodikak védekezésben) Ballék lassításába, akkor nem okozhat nekik nagy problémát a győzelem. 

 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

 

FRISSÍTÉS: Három meccset is elhalasztanak, bajban az NBA - részletek ide kattintva!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus