Hajnalban Grizzlies-Suns csúcsrangadót rendeznek

Tíz mérkőzést rendeznek hajnalban, mutatjuk, hogy mit érdemes tudni előttük - Anthony Davis például a tervek szerint visszatér.

Orlando Magic - Toronto Raptors 01:00

A Raptors nagy csatában van a keleti ötödik-hatodik helyen, de ha most hibázik, akkor még a hetedik pozíciót sem kerüli el biztosan, bár arra azért jó esély van, hogy ott lesz a playoffban egyenes ágon. Orlandóban mindenesetre kötelező nyernie a céljai eléréséhez, amúgy is sorozatban négy győzelemből érkezik, míg a keleti utolsó helyért "harcoló" Magic az előző négy találkozóját elvesztette. Suggs és Carter Jr. nem is játszhat a hazaiaknál, míg a Torontónál minden fontos játékos bevethető lesz, úgyhogy meglepetésként hatna, ha nem folytatnák sikerszériájukat - mint említettük, szükségük van rá. 

 

Washington Wizards - Dallas Mavericks 01:00

A Dallas legutóbb már utolérte a Golden State-et és immár a nyugati harmadik helyen áll, az előző három mérkőzését megnyerte, mindegyiken remekül támadott, Luka Doncic szenzációs formában van, a védekezésük pedig akkor éles, amikor szükség van rá. A Wizards sincs rossz passzban, négyből hármat nyert, a találkozó érdekességét pedig az adja, hogy a felek egymással cseréltek a szezon közben: Porzingis, Dinwiddie és Bertans is korábbi csapata ellen, extra motivációval léphet pályára. Akárhogy is, de az esélyes természetesen még idegenben is a Mavs, náluk mindenki játszhat, míg az amúgy is jóval alacsonyabban jegyzett Washingtonnál Kyle Kuzma nem, úgyhogy hacsak Porzingis nem most táltosodik meg (bár legutóbb pont ez történt vele), akkor egyértelműek az erőviszonyok - főleg, hogy a fővárosiak számára már egy ideje nincs tét ebben az alapszakaszban. 

 

Boston Celtics - Indiana Pacers 01:30

Kötelező meccs a Celtics számára, Ime Udoka legénysége januára óta először kapott ki egymás után kétszer, de ennek első felén cserecsapattal állt ki, legutóbb pedig a Miamit fogadta - mindenesetre két meccs a hátránya az első helyhez képest, a Pacers ellen nem hibázhat. Az Indy teljesen más kategória, tartalékos is és sorozatban ötöt bukott, nincs egy súlycsoportban a két csapat, ha a Boston odateszi magát, akkor nem lehet kérdés a győzelme. A hazaiaknál egyébként Robert Williams III-ön kívül mindenki játszhat, a Heat elleni vereség után a motivációval sem lehet baj, minden adott a sima sikerükhöz. 

 

Houston Rockets - Sacramento Kings 02:00

A felek két napja ugyanitt találkoztak és akkor váratlanul izgalmas és jó mérkőzésen győzött a Kings, valami hasonlót most is el tudnánk képzelni és igazából nincs is ok, amiért ne olyasmit várjunk. A csapatok azóta sem lettek motiváltabbak, erősebbek vagy gyengébbek, ugyanarra képesek, mint akkor, a keretekben nincs változás, az összecsapásnak pedig továbbra sincs tétje. Annyi változás lehet mégis, hogy Sengün lehet, hogy rendelkezésre fog állni a hazaiaknál, de a játék képe valószínűleg hasonló lesz akkor is, ha ez megtörténik - nem ezt ajánljuk a kínálatból, de legutóbb nem volt rossz...

 

Memphis Grizzlies - Phoenix Suns 02:00

Most egyértelműen ez a csúcsrangadó, hiszen a már egész biztosan ligaelső látogat a már egész biztosan ligamásodik otthonába, az alapszakaszban mindkét fél bebiztosította már a jelenlegi pozícióját, se előre, se hátra nem tudnak haladni, Ennek ellenére mindketten remek formában vannak, a Grizzlies hat, a Suns pedig már kilenc mérkőzést nyert meg zsinórban, egyikük sem eresztett le, sőt abszolút meggyőző játékot nyújt és a Phoenix legutóbb például a szoros végjátékban is nagyon koncentrált. Hogy egymással mire mennek, az más kérdés, itt azért mégis hiányozhat Ja Morant, aki nélkül ugyan szinte hibátlanul dolgozik a társaság, de egy Sunsszal szemben csak nem lenne baj, ha bevethető lenne a vezér. A vendégeknél nincs fontos hiányzó, elvileg Cam Johnson és JaVale McGee is ott lehet a pályán, a Memphisnél viszont elképzelhető, hogy tartalékos lesz a felállás: Adams, Jackson Jr., Bane és Jones is "valószínűtlen" besorolást kapott, ha ez tényleg így lesz, akkor nyilvánvaló, hogy Taylor Jenkins feladta a meccset és kötelező nyernie a Sunsnak. Tét biztosan nincs, presztízs is csak akkor, ha az említettek mégis játszanak, ha ők nem lesznek, akkor csak névleg lesz ez csúcsrangadó, az igazi harc pedig majd (talán) a playoffban következik. 

 

Milwaukee Bucks - Los Angeles Clippers 02:00

Mindkét együttes back-to-backet vív, ráadásul mindkettő egy hosszabbítás után lép pályára: a Bucks Brooklynban nyert, a Clippers pedig Chicagóban kapott ki túlórában. Emiatt van rá esély, hogy a nemrég visszatért és még óvatosan kezelt Paul George nem lép pályára a vendégeknél, a Milwaukee-nál viszont elvileg nincs érdemi hiányzó, az a kérdés, hogy kiben mennyi energia maradt - ezen segít, hogy a Bucks játszik otthon, hogy egyébként is jóval előrébb tart és az is, hogy a Clippers számára abszolút semmilyen tét nincs, tutibiztos nyolcadik Nyugaton. A Milwaukee még harcol a keleti top négyben, ha most is nyer, akkor utoléri az első kiemelt Miamit és nagyon nem mindegy, hogy mi lesz az alapszakasz vége, úgyhogy bizonyára nyerni akar a társaság - Giannis Antetokounmpo amúgy is szenzációs formában van, Khris Middletont pedig a harmadik negyedben kiállították tegnap, így ő annyira nem is lesz fáradt. 

 

OKlahoma City Thunder - Detroit Pistons 02:00

Tét nélküli alsóházi meccs, amelyre a Pistons back-to-back érkezik meg azok után, hogy előző este bravúrt mutatott be a Philadelphiával szemben. Amúgy is sokszor megmutatta már az utóbbi hetekben a csapat, hogy jobb napjain bármire képes, a jelenlegi, tartalékos, rossz formában lévő OKC-nél pedig egyértelműen stabilabb, összeszedettebb, minőségibb jelenleg még Jerami Grant nélkül is. A kérdés az, hogy a Thunder hazai pályája és frissessége mit ellensúlyoz ebből, ha lesz elég energia a Detroitban, akkor esélyesebbek Cunninghamék. 

 

San Antonio Spurs - Portland Trail Blazers 02:30

Kötelező meccs a Spurs számára, hiszen Murrayék a playinbe jutásért küzdenek és ehhez minimum ugyanannyi győzelmet kell hozniuk a hátralévő időszakban, mint a Lakersnek, a liga jelenlegi leggyengébb csapata ellen pedig nem lehet hibázni ilyen helyzetben. A sorsolást elnézve és a visszavágó abszolút "ajándék" a San Antonio számára, ezeken a mérkőzéseken kell mindenképpen nyerniük, a többit majd meglátják, kérdés, hogy van-e rajtuk nyomás emiatt. Akárhogy is, a Blazers nem NBA-szint, egy koncentrált, felkészült, motivált csapatnak nem okozhat gondot a legyőzése, új és fontos hiányzója pedig nem lesz a Spursnek. 

 

Denver Nuggets - Minnesota Timberwolves 03:00

A csapatok nemrég még egálban voltak, most viszont már három meccs köztük a különbség és a Denver igazából nem is a Minnesotára, hanem előre figyel: egálban van a Jazz-zel és csak két meccs a hátránya a zuhanórepülésben lévő Golden State-hez képest. A Wolvesnak emiatt nagy tét már nincs, ha most nyer, akkor is komoly bravúr kellene a folytatásban a top hatba kerüléshez, mögötte viszont hat meccsre van a Clippers, nem csúszhat hátrébb. Edwardsék mostanában szinte csak topcsapattal játszottak és nem is nagyon volt sikerélményük, a Denver viszont jó formában van, az előző három mérkőzését meg is nyerte, úgyhogy bizakodva várhatja ezt az összecsapást is. A Jokics-Towns csata érdekes lesz, a vendégeknél Beasley és McDaniels nem játszik, a hazaiaknál pedig JaMychal Green játéka kérdéses - esélyesebb a Nuggets, főleg otthon, de nyilván a Wolves azért nem véletlenül van ilyen közel és ne feledjük azt sem, hogy idén eddig 2-1-re vezet az egymás eslleni párharcban. 

 

Los Angeles Lakers - New Orleans Pelicans 04:30

A mérkőzés érdekessége LeBron James és főleg Anthony Davis visszatérése lesz: a Lakers már a playinből is kicsúszik, nincs mire várni, mert ha nem előzik vissza a Spurst, akkor bő egy hét múlva véget ér számukra a szezon. Emiatt (?) most James is visszatér a kisebb sérüléseiből, Davis pedig február 16-a óta először állhat rendelkezésre, kicsit a semmiből, úgyhogy kíváncsian várjuk, hogy mire lesznek képesek - AD-től ennyi kihagyás után nagy csodákat nem érdemes várni, ráadásul idén akkor is szinte mindig gyenge volt, amikor pályára lépett. Ezt tetézi, hogy a Los Angeles back-to-backet játszik az előző esti vereség után, míg a Pelicans pihentebb, négyből hármat nyert és a hétvégén éppen a Lakerst is le tudta győzni - jó formában van, nyugodtabb is lehet, igazából minden mellette szól. A csapatok között két meccs a különbség, de az egymás elleni a New Orleansé, tehát ha most nyer a Los Angeles, akkor sem feltétlenül reális egy visszaelőzés, de meglátjuk, hogy Davisszel megtáltosodnak-e az arany-lilák...

 

A tabella ezen a linken megtekinthető!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus