Hajnalban jön a Lakers-Bucks csúcsrangadó második felvonása

Lesz még többek között Celtics-Jazz, Pelicans-Heat és Dallas-Memphis csata is - tíz mérkőzést rendeznek, mutatjuk a beharangozót.

 

Washington Wizards - Atlanta Hawks 01:00

A Wizards négyből három vereséggel messzebb került a playofftól és bár papíron még van rá esélye, de a gyakorlatban azért egyre inkább fogy a levegő a csapat körül, nagyon kellene neki például ez a győzelem is. Könnyűnek viszont nem ígérkezik a találkozó, az Atlanta jobb napjain bármire képes, legutóbb ugyan nagyjából semmit sem csinált jól a gárda a Memphis ellen, de előtte nyert kettőt, sosem lehet megjósolni, hogy éppen milyen estét fog ki. Látványos lehet a védekezés nélküli Beal-Young csata, egyébként túl nagy jóslásokba azért nem bocsátkoznánk, amelyik csapat éppen többet akar tenni védekezésben, vagy jobb napot fog ki dobásban, az pályázik nagyobb eséllyel a győzelemre.

Brooklyn Nets - San Antonio Spurs 01:30

Érdekes meccs lehet, mert mindkét csapat rossz formában van, a Spurs ugyan legutóbb egy ponttal legyőzte a Charlotte-ot, de ettől még nem lett jobb, a Nets pedig a bravúros bostoni siker másnapján óriási pofont kapott a Memphistől. Most nyilván egy fokkal pihentebbek lehetnek Dinwiddie-ék, de túl sok kapaszkodójuk nekik sincs, igaz, talán számukra kisebb a tét abból a szempontból, hogy ők jól állnak a playoff-céljaikkal, van előnyük, míg a Spursnek abszolút rohannia kéne, hogy még becsússzon valahogy a vonal fölé. A vendégeknél egyébként fontos hiányzók is vannak, Aldridge, Pöltl és Belinelli sem fog játszani, így még rövidebb lesz a rotáció - a csapatok között nagy különbség nincs, de az egészség és a hazai pálya a Brooklynt segíti.

New York Knicks - Oklahoma City Thunder 01:30

Nyernie kell az OKC-nek, Billy Donovan csapata fél meccsel előzi meg a Dallast és másféllel van a Rockets-Jazz páros mögött, az pedig azért nem mindegy, hogy valaki a negyedik, vagy a hetedik kiemelést szerzi meg a playoffra. Az esélyek mindenképpen mellettük szólnak, legutóbb két vereség után a Detroitot már meg tudták verni, most sincs komolyabb sérültjük, idegenben pedig ligaelit mérlegük van, ez sem akadályozza őket annyira. A Knicks nem rossz, két győzelem után legutóbb nyolc ponttal kikaptak a Jazztől, nem reménytelenek, de sosem lehet náluk tudni, hogy mikor esnek össze - bennük lehet egy újabb bravúr, de ez azért inkább a Thundertől függ, ha a vendégek kellő intenzitással játszanak, akkor nekik áll a zászló.

Boston Celtics - Utah Jazz 02:00

Ez kiemelt rangadó lesz két jó csapat között, amelyek egészen sokáig is juthatnak majd a playoffban. A Bostonnak volt egy-két fájdalmas veresége mostanában, de legutóbb megint behúzott egy nagyon értékes győzelmet, most pedig legalább Kemba Walker visszatérhet már, igaz, két alapember így is hiányozni fog, Jaylen Brown és Gordon Hayward most sem léphet pályára a hírek szerint. A Jazz nincs ilyen jó passzban, de mostanában azért behúzott sorozatban három kötelezőt, egyre jobban játszott, igaz, Donovan Mitchell elmondta, hogy az igazi teszt ez a meccs lesz számukra. A felek amúgy nemrég, február végén találkoztak egymással, akkor a Celtics 11 ponttal nyert idegenben, meglátjuk hogy most otthon, de Brown és Hayward nélkül mire lesz képes - illetve inkább a Utah játéka a kérdéses, a Boston általában tartalékosan is stabil, a Jazz inkább ingadozóbb és sokszor puha kosárlabdát játszik. 

Chicago Bulls - Indiana Pacers 02:00

A Bucks elleni sima vereség után szeretne javítani a Pacers, főleg hogy a Sixers közben visszaelőzte a csapatot, a sérülések viszont nagyon megtizedelik a társaságot: Lamb kidőlése után többen is megsérültek, Brogdon valószínűleg nem játszik, de Oladipo, Warren és McDermott pályára lépése is kérdéses. A Bullsnál Lauri Markkanen visszatért, Zach LaVine viszont minden bizonnyal még nem bevethető, úgyhogy náluk sincs minden rendben, legutóbb a Wolvestól kaptak ki és most sem ők számítanak esélyesnek, hiába a hazai pálya - az ő győzelmükhöz az Indy nagyon gyenge teljesítményére lenne szükség, amire azért lehet esély, ha a kérdésesek közül senki sem tud játszani.

Minnesota Timberwolves - Orlando Magic 02:00

Egymás után kettőt nyert a Minnesota, jó a hangulat a csapatnál, a látványos támadójáték itt-ott már kifizetődőnek bizonyult - a trade deadline óta ők átlagolják a harmadik legtöbb pontot ligaszinten, úgyhogy most sem szabad leírni őket. A Magic sorozatban háromszor kapott ki, igaz, ebből kétszer is csak egy dobással, Vucsevicsék számára még van tét, mivel benne vannak a playoff-harcban, úgyhogy nekik nyerniük kéne - mostanában ők sem voltak rosszak a könnyed támadójátékban, de ezt a Minnyt inkább levédekezni kellene, túldobni nem lesz könnyű. A dolgukat nehezíti, hogy Evan Fournier játéka valószínűtlen, rá minden bizonnyal nem számíthatnak. 

New Orleans Pelicans - Miami Heat 02:00

Mindkét csapatnak fontos lenne nyernie, a Pelicans három vereséggel távolabb került a playofftól és most már minden egyes meccsükön óriási a tét, míg a Miami ugyan otthon összeszedte magát, de idegenben még mindig nem nagyon tudott bizonyítani, pedig lassan itt lenne az ideje. A kérdés most is főleg az, hogy vendégként mennyire lesz jó Erik Spoelstra csapata, Miamiban inkább Jimmy Butlerék lennének az esélyesek, de Floridán kívül már nem ez a helyzet - JJ Redick nem játszhat egyébként a vendéglétóknál, de ettől még rajtuk nagyobb a teher és a hazai pálya előnye is mellettük van. Idei első meccsüket otthon 15 ponttal nyerte a Heat, most valószínűleg más lesz a felállás, bár nekik is nagyon bizonyítaniuk kéne, hogy vendégként is komolyan kell venni őket, mert lassan Philly-szintre süllyednek...

Dallas Mavericks - Memphis Grizzlies 02:30

Kiélezett csatára számíthatunk, a Memphis három nagyon domináns mérkőzésből érkezik, idegenben is oktatott a gárda, míg a Dallas kissé hullámzó volt mostanában, bár legutóbb éppen hosszabbításos győzelmet aratott a New Orleans ellen. A hazaiaknál a parádés támadójáték dominál, a vendégek viszont az előző három meccsük egyikén sem kaptak 90 pontot sem, úgyhogy a nagy kérdés az, hogy melyikük akarata érvényesül - Jackson Jr. és Clarke nélkül a Memphis támadófegyverei azért limitáltak, szóval nekik mindenképpen hátul kellene megalapozniuk a sikerüket. Érdekes matchup lehet, hogy mihez kezd a Grizzlies Kristaps Porzingisszel, mert igazi emberük nincs rá, illetve azért a Doncic-Morant csata is jónak ígérkezik - mindkét félnek fontos lenne a győzelem, a Dallas menne előre, a Memphis pedig a playoff-helyét óvná, egymással a tabellán nem nagyon kell törődniük. A Mavsnél egyébként Doncic, Hardaway Jr. és Barea játéka is kérdéses.

Phoenix Suns - Portland Trail Blazers 03:00

A Portland jelenleg nyugati kilencedik, Damian Lillardot már visszakapta, így pedig nagyon hajrázna a playoffért és a Memphis utoléréséért, most is ez lehet a célja a 3,5 meccsel hátrébb lévő, így ezekről az álmokról valószínűleg már lemondó Suns ellen. A hazaiak sorozatban négyszer kaptak ki, nagyon rossz formában vannak, otthon is voltak megégéseik a jelenlegi Blazersnél gyengébb csapatok ellen is és amíg védekezésben azt csinálják, amit csinálnak, addig túl sok reményük nem lehet. A Portland sem volt eddig stabil, de most már muszáj azzá válnia, a Lillard-McCollum párosnak le kell nyomnia a Booker-Rubio kettőst, Whiteside-nak megnyernie az Ayton elleni párharcot (illetve Ayton játéka erősen kérdéses, ha ő nincs, akkor Whiteside-nak dominálnia kell, mert itt lyukas lesz az ellenfél), a kiegészítőknek pedig túldobni, vagy levédekezni a Suns kiegészítőit, aztán remélni, hogy a Grizzlies hibázik.

Los Angeles Lakers - Milwaukee Bucks 04:30

A liga két legjobb csapata találkozik ezen a mérkőzésen, ebben a szezonban egyértelműen ez számít a kiemelt csúcsrangadónak - hacsak nem történik valami váratlan, akkor bizony ők ketten fogják elvinni a nyugati és a keleti első kiemeléseket. A Lakers helyzete egy fél fokkal azért még bizonytalanabb, mert a Clippers nagyon jön és mert kisebb is az előny, éppen ezért egy kicsit talán fontosabb lenne megnyerniük ezt a csatát az arany-liláknak, meglátjuk, hogy sikerül-e - a Bucks magához képest kifejezetten visszafogott volt az utóbbi meccseken, de a Lakers is bukott egyet nemrég Memphisben. A sérültek terén a vendégeknél George Hill játéka kérdéses, a Los Angelesnél pedig elvileg mindenki bevethető, mondjuk Dion Waiters valószínűleg nem most fog még debütálni, de így is van épp elég jó játékosuk ahhoz, hogy nyerjenek. Külön csemege lesz a LeBron-Giannis csata, amelynek az MVP-cím szempontjából is lehet jelentősége, a görögnek nyilván Davisszel is lesz dolga, érdeklődve várjuk, hogy mi történik majd - idei első találkozójukat Milwaukee-ban megnyerte hét ponttal a Bucks, akkor Giannis 34, Davis 36 pontot dobott, James tripla-duplázott, de a keletiek akkor mélyebbnek bizonyultak.

A meccsekhez élő streameket az alábbi linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus