Hajnalban megkezdődik az NBA idei nagydöntője

Útjára indul a Los Angeles Lakers és a Miami Heat csatája - nézzük, hogy mit érdemes tudni az első meccs előtt.

 

Los Angeles Lakers - Miami Heat 03:00 (Sport 1)

Eljött a pillanat, kezdődik az idei NBA-szezon utolsó párharca - jön a nagydöntő első meccse a Lakers és a Heat között. Minden fontos tudnivalót összeszedtünk az alább linkelt szériafelvezetőnkben, úgyhogy most csak az első meccsre koncentrálunk: az egyik nagy kérdés most, hogy Frank Vogel két magassal kezd-e, vagy small-ballozik már az első találkozón. Biztos, hogy Davis sokat fog játszani centerben, de azért az edző valószínűleg megnézi, hogy mondjuk Dwight Howarddal hogyan néznek ki - magasságban biztos, hogy ők vannak fölényben, de kérdéses, hogy a túloldalon így mennyire lesznek sebezhetőbbek.

Fontos kérdés még, hogy Erik Spoelstra készül-e valamivel - mennyit használja a zónát, van-e valami finomsága támadásban, esetleg felforgatja-e ismét a rotációt. Most még bármi történhet, mindkét fél tud rá később reagálni - LeBron Jamesnél szokás is, hogy az első meccset az ismerkedésre szánja, de a Denver ellen ez már nem fért bele és ezen a szinten már direkt biztosan nem fognak oda nem illő dolgokat csinálni. Próbálkozni viszont most még lehet - meglátjuk, hogy elsőre hogyan illeszkednek egymáshoz a csapatok, mert azért a Heathez hasonló ellenféllel még nem találkozott a Los Angeles, de ez fordítva is igaz.

Apróbb sérülések vannak mindkét oldalon, de komolyabb nincs, elvileg mindenki játszhat, aki eddig is - kezdődjön a tánc!

A párharc részletes felvezetője itt olvasható!

A mérkőzéshez élőképes stream itt található!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus