Hajnalban Nets-Warriors és Jazz-Sixers rangadót is rendeznek

Mutatjuk a játéknap felvezetőjét. 

Brooklyn Nets - Golden State Warriors 01:30

Ez kiemelt rangadónak számít, hiszen a listavezető Warriors látogat a keleti második Brooklynhoz. A vendégek éppen legutóbb kaptak ki egy hosszú sikerszéria után, ezzel 11-2-re romlott a mérlegük, de még így is vezetik a tabellát, meglátjuk, hogy képesek lesznek-e javítani egy ilyen jó csapat ellen. A Nets hasonlóan jó formában van, az utóbbi kilenc meccséből nyolcat is megnyert, védekezésben nagyszerű, támadásban pedig Kevin Durant tarthatatlan, aki mellé azért Harden, Aldridge, vagy éppen Joe Harris fel-felnő, amivel stabilan hozzák a győzelmeiket. A GSW nekik is más szint lesz azért, úgyhogy természetesen ők sem mehetnek biztosra, de a hazai pálya őket segíti, ráadásul a Warriors oldalán Jordan Poole utóbbi meccsei már nem sikerültek olyan jól, de Steph Curry mellé azért tőle is kéne nekik a korábban párszor megvillantott extra. A vendégeknél Gary Payton II. ugyan nem 100%-os, de játszani fog, a Brooklynnál viszont Harris bokája nincs jó állapotban és kihagyja ezt a derbit - érzékeny veszteség lehet ő a hazaiak számára. 

 

Utah Jazz - Philadelphia 76ers 04:00

Ez is rangadónak számít, de most mindkét csapat gyenge formában van: a Jazz egészen váratlanul ötből négy meccset elbukott, ráadásul az utóbbi két alkalommal otthon is kapitulált, míg a Sixers még mindig nem szedte össze magát a sérülés- és koronavírus-hullám után és immár zsinórban négy vereségnél tart. Éppen ezért mindkét fél számára rendkívül fontos lenne, hogy most találjon megoldást és valahogy összekaparja ezt a győzelmet, mert a tabella mellett az önbizalmuknak is jót tenne. A Phillynél viszont továbbra sincs Joel Embiid, nincs Matisse Thybulle és ezúttal nem lesz Danny Green sem, aki nem tudott edzeni, így azért elég nehéz helyzetben lesznek megint - Andre Drummondnak kell birkóznia Rudy Gobert-rel és támadásban azért Embiid nélkül jelentősen csökken a potenciáljuk. A Utah oldalán nincs új sérült, ők a megszokott keretükkel állhatnak ki. 

 

Los Angeles Clippers - San Antonio Spurs 04:30

Itt alapvetően a Clippers az esélyesebb, a hazaiak egy hosszú sikerszéria után kaptak ki legutóbb a Chicagótól, de a Spurs nem képes olyan játékra jelenleg, mint a Bulls, nem tudja annyira elfojtani Paul George-ék támadógépezetét, így most valószínűleg könnyebb dolga lesz Tyronn Lue együttesének. A LAC dolgát nehezíti, hogy Terance Mann játéka erősen kérdéses, de a kulcsemberek így is adottak és ha védekezésben hozzák a megszokott elit szintjüket és kellő fordualtszámon pörögnek, akkor nekik áll a zászló. A San Antonio csak 4-9-et hozott eddig, idegenben 2-5-öt, az előző két meccsén kifejezetten gyengén védekezett és négyből hármat el is bukott, úgyhogy nincs igazán jó passzban. A vendégek sikeréhez egy remek dobóforma és egy alulmotivált Clippers kellene jelen állás szerint. 

 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus