Hajnalban Sixers-Jazz csúcsrangadó, Harden visszatér Houstonba

Nézzük, hogy mit érdemes tudni a hajnali tíz NBA-mérkőzés előtt. 

Cleveland Cavaliers - Indiana Pacers 01:00

A Cavs óriási formában van, az előző négy meccsét megnyerte, kiegyenesedtek a korábbi problémák, míg a Pacers egyre mélyebb gödörbe kerül, zsinórban négyet bukott és az idegenbeli túrán is már a negyedik állomáshoz érkezett - az aktuális formák és a hazai pálya alapján abszolút jó esélyei lehetnek a Clevelandnek annak ellenére, hogy papíron az Indy azért jobb csapat. A vendégeknél McDermott és Lamb játéka is erősen kérdéses, bár utóbbiról Nate Björkgren vezetőedző azt mondta, hogy játszani fog, míg a Cavsnél nincsenek új sérültek, a jó szériát összerakó rotáció tagjai bevethetőek. Érdekes lesz látni, hogy a Sexton-Garland-Allen trió és a köréjük épülő játék elég lesz-e a kissé zaklatott, a játékát csak kereső Pacers ellen - idei első találkozójukat ugyan simán nyerte az Indy, de akkor még nagyon más volt a helyzet...

Philadelphia 76ers - Utah Jazz 01:00

Ez jelenleg abszolút csúcsrangadó, hiszen a két konferencia első helyezettje feszül egymásnak, ráadásul az alacsonyabban rangsorolt csapat otthonában. Egyszer találkoztak már a felek, akkor magabiztosan nyert a Jazz, de ott Joel Embiid nem játszott, Ben Simmons 42 pontos karriercsúcsa pedig csak egy látványos vereségre és tisztes helytállásra volt elég. Most viszont Embiid bevethető, legutóbb javítottak a Cavs elleni blama után, míg a Jazz kicsit akadozik idegenben, az utóbbi három meccséből kettőt is elvesztett és főleg a védekezés az, ami nem akart összeállni ezeken a mérkőzéseken. Így izgalmas derbire van most kilátás, ha Embiid és Simmons vezetésével a Philly is dominálni tud Gobert-ék ellen a festékben, akkor minden esélye meg lehet a hazai együttesnek a visszavágásra, főleg ha közben esetben Mitchellék kinti dobásait is tudják valahogy limitálni. Félreértés ne essék, a Utah a ligaelső, így most is jó esélyei lesznek, főleg hogy Tobias Harris továbbra is sérült és erősen kérdéses a játéka, de most sokkal jobb helyzetben várhatja a meccset a Philly, mint azt, amelyiket Salt Lake Cityben játszottak. 

Toronto Raptors - Detroit Pistons 01:00

A mérkőzést eredetileg előző nap játszották volna le, de a Torontónál zajló kontaktkutatás miatt ez nem jött össze, viszont most már nem halasztják tovább és megrendezik. A Raptorsnál nem lesz ott Nick Nurse vezetőedző, valamint a Siakam-VanVleet-Anunoby-Flynn-McCaw sor, így erősen foghíjas lesz a gárda és nem biztos, hogy ezt elbírja még a Detroit ellen sem. A vendégek nincsenek jó passzban, az előző három, összességében pedig hétből hat meccsüket elbukták, idegenben eddig összesen három győzelmet arattak, szóval ha valamikor, akkor most kimozoghatja a hiányzókat a Toronto, de nagyon nem lesz egyszerű - a Lowry-Powell duótól mindenképpen extra kell és magas poszton is nagy meccset kell kapniuk legalább Boucher-től. Tegyük persze hozzá, hogy a vendégeknél is többen hiányoznak, Jerami Grant játéka is kérdéses. 

Houston Rockets - Brooklyn Nets 01:30

A mérkőzés a szezon közben meghúzott Harden-csere miatt érdekes, kíváncsian várjuk, hogy a Rockets mennyire fog az "életéért menni", mindenesetre a nyilatkozatok alapján annyira azért nem haragszanak egymásra a felek, sőt, Houstonban vissza is akarják vonultatni Szakáll mezszámát. Ezt leszámítva túl nagy csodákat nem várhatunk, nincsenek egy szinten a felek, a Nets remek formában van és bajnokesélyes, míg a Rockets jelenleg a liga legrosszabb formában lévő csapata, amely sorozatban 12 vereséget szenvedett el. A Harden-faktor hozhat ki extrát John Wallékból, de összességében azért nagyon meglepődnénk, ha nem hozná ezt a meccset a Brooklyn, amely a Sixers esetleges vereségével akár a keleti első helyet is átveheti az All-Star előtt. A vendégeknél Durant, Green és Luwawu-Cabarrot sem lesz, ez nem segít, de bele kell férnie...

Orlando Magic - Atlanta Hawks 02:00

A Hawks back-to-backet játszik a Miamiban aratott szép győzelem után, ahol mindössze 80 pontot engedélyeztek a Heatnek - ez volt Nate McMillan első meccse a csapatnál vezetőedzőként, meglátjuk, hogy sikerül-e állandósítani ezt a formát. A Magic az előző négy mérkőzését elvesztette és bár legutóbb nem volt rossz a Dallas ellen, de túl sok mindenbe most sem kapaszkodhat a hazai pályán és a frissességén kívül - Vucsevicsnek aligha lesz könnyű dolga Capelával, úgyhogy megint nagy meccsre lesz szükség Evan Fournier-től. Persze ne tegyünk úgy, mintha egy győzelemtől az Atlanta hirtelen kategóriákat javult volna: nem, nem sokkal van a Magic szintje felett a gárda, Trae Young nincs jó formában, továbbra is vannak hiányzók, ami nem segíti a back-to-back megoldását, ráadásul könnyen lehet, hogy Bogdan Bogdanovicsra éppen a másnaposság miatt megint nem számíthat. Akármi lehet, de tény, hogy az Atlanta a playoffért menne, ahhoz pedig kellenek az ilyen győzelmek.

Minnesota Timberwolves - Charlotte Hornets 02:00

A Minnesota sorozatban nyolcszor kapott ki, egyelőre érdemi változást az edzőváltás sem hozott a csapatnál, míg a Hornets eddig 2-3-ra áll a kőkemény nyugati túráján, ez az utolsó állomása. A vendégek jobb csapatot alkotnak, de fáradtak, Graham biztosan, Hayward és Zeller pedig lehet, hogy továbbra sem játszhat, ismét nagy teher lesz a fiatalokon, meglátjuk, hogy hogyan bírják ezt a helyzetet. A Wolves jelenleg ligautolsó, szóval egyrészt nincs vesztenivalója, másrészt nem véletlenül szerepel ilyen gyengén és nem véletlenül váltott edzőt sem, hiszen szeretne feljebb kapaszkodni - azt viszont nehéz jósolni, hogy nyerni fognak...

New Orleans Pelicans - Chicago Bulls 02:00

A New Orleans mostanában jobban játszik, ötből hármat nyert, legutóbb a ligaelső Jazzt is legyőzte, a két veresége pedig egyaránt szoros, kiélezett derbi volt, ahol a végjátékot rontotta el a gárda. Alapvetően viszont a Chicago is jó formát fut, bár most elvesztett két hazai meccset két jó nyugati ellenféllel szemben, meglátjuk, hogy erre hogyan tud reagálni a gárda - a Pelicanst idén egyszer már megverték Zach LaVine-ék, igaz, akkor más volt a helyzet. Mindkét együttes képes rengeteg pontot dobni és nagyon eredményesen támadni, de a Bulls inkább a LaVine-White páros kinti játékára alapozva, míg a Pelicans Williamson benti erősségeit kihasználva - a hazaiaknak több fegyverük van, a pályaelőny is őket segíti, ha védekezésben odafigyelnek a periméteren (úgy, mint a Jazz ellen), akkor jó esélyeik lehetnek. 

Dallas Mavericks - Oklahoma City Thunder 02:30

A Dallas abszolút elkapta a fonalat, a brooklyni győzelem után a Magicet is túldobta a gárda, összességében tízből nyolcat nyert, úgyhogy most is abszolút favorit és mivel Nyugaton nem könnyű felzárkózni, így most is nagyon kell a győzelem a texasiaknak - egyelőre nincsenek playoff-helyen, hiába vannak ilyen formában. A Thunder nyilván verhető ellenfél, bár Horfordék nemrég nyertek négyből hármat, de legutóbb harminc ponttal kaptak ki a Denvertől, kérdés, hogy azután sikerül-e "újraindítaniuk" magukat - azt a meccset jobb elfelejteni, semmi sem sikerült nekik. Nyilván nem véletlenül okoztak már kellemetlenségeket sok nagycsapatnak, tudnak nagyon keményen játszani, de azért a Dallasnak az ilyen mérkőzéseit hoznia kell, ha oda akar érni, ahova helyezi magát - az egyetlen igazi kérdőjel, hogy mi lesz Doncic derekával, akinek emiatt kérdéses a játéka, nyilván ha ő nincs, az borít mindent...

Portland Trail Blazers - Golden State Warriors 04:00

A Portland legutóbb négy vereség után képes volt javítani és nyerni, meglátjuk, hogy ezzel helyrerázták-e magukat Carmelo Anthonyék, a GSW viszont három győzelmet követően legutóbb nagyon simán kikapott a Lakerstől, ott az a kérdés, hogy sikerül-e átlépni azon a találkozón- Összességében a Lillard-Curry párharc mindenképpen izgalmasnak és látványosnak ígérkezik, a győzelmet pedig alighanem a csapatmunkák fogják eldönteni: mindkét gárdának megvan a működőképes rendszere, mostanában a Warriorsé többször nézett ki jól, de ahogy legutóbb láttuk, Greenék is "le tudnak fulladni", míg egy jó dobóformával a Blazers bármire képes, főleg otthon. A keretekben elvileg nincs változás, a mostanában látott rotációkra számíthatunk. 

Sacramento Kings - Los Angeles Lakers 04:00

A Lakers back-to-backet játszik a Suns elleni hazai vereség után úgy, hogy Davis mellett Kuzma és Gasol sem léphetett pályára, ők ketten pedig most sem állnak rendelkezésre, úgyhogy nem lesz könnyű dolguk LeBron Jameséknek. A jelenlegi Kings ellen persze így is lehet nyerni, mert Buddy Hieldék eléggé mérsékelt játékerőt képviseltek mostanában, de azért a hosszú vereségszéria után megverték a Detroitot, majd csak a saját leolvadásuk miatt nem győzték le a Charlotte-ot, azóta pedig több napot is pihenhettek. Most otthon, frissebben nekieshetnek a Lakersnek, de a játéktudás még ebben a formában is a vendégek mellett szól, ha lesz elég energiájuk erre a meccsre, akkor inkább rájuk fogadnánk. 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus