Hajnalban Warriors-Bucks a Sport TV-n

Denverbe látogat a Toronto, pályán a Miami és a Chicago is. 

 

Miami Heat - Minnesota Timberwolves 02:00

Mindkét csapat back-to-back lép pályára, de amíg a Heat egy önbizalomnövelő győzelmet aratott a Cavs ellen, addig a Wolves egy némileg váratlan pofonba szaladt bele Orlandóban. A vendégek előtte remek formában voltak, kérdés, hogy mennyire volt kisiklás ez az összecsapás és mennyire szívják fel magukat a következő estére, de a keleti éllovas otthonában nyilván mindenhogyan nehéz dolguk lesz. A Heatnél elvileg nincsenek sérültek, a húzóemberek mind játszhatnak (Oladipo pihenőt kap, de ő egyelőre nem faktor), otthon általában meggyőzőek, míg a Minny idegenben azért csak 16-18-ra áll. Kiemelten érdemes lesz követni a nagy formában lévő Adebayo és Towns csatáját centerposzton, ez döntő faktor is lehet, de azt is figyelhetjük, hogy Jimmy Butler mire megy volt csapattársai ellen - vagy éppen Anthony Edwardsszal szemben. 

 

Chicago Bulls - Cleveland Cavaliers 02:00

Itt a Cavs a b2b-es csapat a Miamiban elszenvedett vereség után, míg a Chicago legutóbb a Detroit ellen megtörte hosszabb vereségszériáját, azóta pedig két teljes napot pihenhetett és készülhetett. Ez és a hazai pálya is DeRozanék mellett szól, támadásban feltétlenül több van bennük, mint a Clevelandben, de meglátjuk, hogy Lauri Markkanent mennyire motiválja majd a chicagói visszatérés és hogy a Bulls hosszú ideje harmatos védekezése tud-e valamit kezdeni Darius Garlanddal. Ha dobópárbaj lesz, akkor azért inkább a Chicago az esélyesebb, de ha az Allent nélkülöző vendégek képesek lesznek kicsit limitálni ellenfelüket, akkor egy jó Garlanddal lehet keresnivalójuk. Egy dolog még kicsit boríthatja papírformát, az pedig Zach LaVine sérülése, aki tegnap nem tudott edzeni és jelenleg nem biztos, hogy ott lehet a pályán. 

 

San Antonio Spurs - Indiana Pacers 02:00

A Spurs "másnaposan" lép pályára és ezt akár szó szerint is érthetjük, hiszen nem tudjuk, hogy pontosan mi és meddig zajlott a Jazz legyőzése után - ugyanis ez volt Gregg Popovich rekorddöntő estéje, meglátjuk, hogy milyen állapotban lesznek a játékosok. A gyengécske Pacerst egyébként akárhogyan is megverhetik Murray-ék, a vendégek pocsékul védekeznek, gyengék a festékben, nincs is semmilyen motivációjuk már a szezonjukkal kapcsolatban, idegenben pedig csak 7-26-ra állnak, a liga legrosszabbjai közé tartoznak. A vendégek mellett igazából csak a frissesség szól, egyébként a Spurs még fáradtabban is esélyesebbnek tűnik, ha Popovich nem oszt ki pihenőket (a hírek szerint nem és halvány esélyük még van a playinre), akkor inkább nekik áll a zászló. 

 

Golden State Warriors - Milwaukee Bucks 02:30 (Sport 1)

Ez lesz a játéknap kiemelt rangadója két topcsapat között, hiszen a nyugati harmadik fogadja a keleti másodikat és mindkét társaság a top ötben van jelen pillanatban ligaszinten. A Warriors egy hosszabb vereségsorozat után most megnyerte az előző két meccsét, mindkét alkalommal egészen jól védekezett, főleg az addigiakhoz képest, Steph Curry legutóbb már kifejezetten jól játszott és azért a denveri siker mindig siker, úgyhogy javuló tendenciát mutatnak. A Bucks viszont jobb formában van, a hullámvölgyet szépen leküzdötték Giannisék és most már sorozatban hat győzelemnél tartanak, a tavalyi döntő MVP-je parádés formában van mérkőzések óta, de támadásban az egész csapat abszolút elit szinten teljesít a sikerszéria során - 120 pont alá sem nagyon férnek be és megverték a Bulls-Heat-Suns triót is. Egymással eddig egyszer találkoztak idén, akkor otthon simán nyert a Bucks, ott Curry pocsékul játszott, meglátjuk, hogy most otthon lesz-e bármilyen válasza a Kerr-legénységnek - papíron azért jobb kerettel rendelkezik és a leírtak szerint jobb formában is van a Milwaukee, a Greent nélkülöző GSW játéka még mindig kérdéses, de védekezésben Middletonék sem törik össze magukat, úgyhogy bármi elképzelhető. 

 

Denver Nuggets - Toronto Raptors 03:00

A Raptors back-to-back érkezik a Phoenixben aratott szép győzelem után és az előző két meccsén már újra jól játszott Nick Nurse alakulata, a kérdés az, hogy energiában mennyi maradt benne - Anunoby és Flynn amúgy sem bevethető, a keret pedig még velük együtt sem túl hosszú. A Denver pihentebb, otthon játszhat, viszont legutóbb éppen kikapott egy szép sikerszéria után, akkor fáradtabban mozgott a Warriors ellen és annak vereség lett a vége, meglátjuk, hogy sikerült-e kicsit felfrissítenie magát a gárdának. Nikola Jokics ellen azért elég nehéz dolguk lesz a kanadaiaknak Birch-csel vagy egy small-ball-lal és azért jobb napjain a Nuggets is tud pörgős periméter-védekezést alkalmazni, jó meccs lehet ebből - mindkét félnek fontos lenne a győzelem, a Nuggetsnek még a nyugati negyedik hely is elérhető, a Raptors pedig a keleti hatodikat szeretné megcsípni. 

 

Utah Jazz - Sacramento Kings 03:00

A Jazz a San Antonióban elszenvedett vereségből érkezik, ahol sokáig kontrollálta az eseményeket a gárda, az utolsó negyedet viszont nagyon elrontotta, a végjátékban sokat hibázott és végül kikapott. A Kings ellen otthon kötelező lenne javítani, a Sacto védekezése még mindig annyira ligaalja, hogy még pihentebben is bravúr lenne Foxéktól egy esetleges győzelem - volt két szünnapjuk, de az előző három meccsüket elbukták, összességében pedig csak 9-24-re állnak idegenben. A Jazznél elvileg nincs fontos hiányzó, minden fontos játékos bevethető, úgyhogy javítaniuk kell Gobert-éknek, főleg mert a Dallas-Denver páros már "kitette az indexet" mögöttük és pillanatok alatt pozíciókat veszíthetnek, ha nem hozzák az ilyen kötelezőket. 

 

Portland Trail Blazers - Washington Wizards 04:00

Ugyan a Washington sem nagy csapat, ráadásul back-to-back érkezik a Lakerstől elszenvedett vereség után, de a Portland ellen így is egyértelmű favoritok a fővárosiak.  A Blazers az All-Star óta "érvénytelen" és jelenleg az egyéb körülményektől függetlenül minden csapat számára kötelező megverni ezt a gárdát - a Wizards még reménykedik is a keleti playinben, tehát van miért hajtania, úgyhogy nem hibázhat. 

 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus