Harden debütál a Sixersben, Jazz-Mavericks rangadó

Lakers-Clippers és Knicks-Heat derbiket is rendeznek, de megnézhetjük a Sunst is.

 

Charlotte Hornets - Toronto Raptors 01:00

A Raptors összességében jól játszott a szünet előtt és bár becsúszott néhány gyengébb meccs, az utolsót megnyerte a gárda, így mehetett el szünetre, míg a Charlotte pocsék formában, sorozatos vereségekkel, a tabellán lecsúszta zárt az All-Star előtti időszakot. A Torontónak idegenben is jobb mérlege van, mint a Hornetsnek, viszont van fontos hiányzója: OG Anunoby biztosan nem játszhat és Fred VanVleet pályára lépése is erősen kérdéses - mivel a keret egyébként is elég rövid, így kíváncsian várjuk, hogy ezt hogyan mozogják ki. Persze a Charlotte sem 100%-os, McDaniels és Hayward sem lesz - meglátjuk, hogy a védekezésükön tudnak-e csavarni a szünet előttihez képest, ha nem, akkor nehéz estéjük lesz. 

 

Indiana Pacers - Oklahoma City Thunder 01:00

A Thunder back-to-backet játszik a Suns elleni viszonylag sima vereség után, amely sorá negy hónap kihagyást követően térhetett vissza Shai Gilgeous-Alexander. A vendégek vezére jól is játszott elsőre, a hírek szerint a b2b ellenére megint ott is lesz a pályán, úgyhogy lehet esélyük, mert a Pacers azért alapvetően nem tart sokkal előrébb most - az All-Star előtti utolsó meccsét megnyerte a Wizards ellen, pihentebb, otthon játszhat, nagyjából ennyi szól mellette. Az pozitívum, hogy Malcolm Brogdon elvileg pályára léphet, de így sem lesz teljes a keretük, különösebb tét pedig már egyik csapat számára sincs - nincs reális esélyük a playinre, a cél a tankolás. 

 

Orlando Magic - Houston Rockets 01:00

Ez is tankcsata a keleti és a nyugati sereghajtó között, nem feltétlenül ezt a meccset ajánljuk a hajnali kínálatból. Sem túl nagy színvonalra, sem túl nagy brusztolásra nem számíthatunk, az a csapat fog nyerni, amelyik akar és ebben semmi túlzás nincs - aki úgy dönt, hogy kell neki a győzelem, az behúzhatja, nincs nagy különbség a két gárda játékereje között. Otthon nyilván több motivációt találhat a Magic. 

 

Washington Wizards - San Antonio Spurs 01:00

Mindkét együttes nyeregetett az All-Star előtt és a Spursnek még lehetne is keresnivalója a playin terén, illetve papíron a Washingtonnak is, de a gyakorlatban ezzel a kerettel nem szabadna odaérniük a fővárosiaknak. A találkozó érdekessége Kristaps Porzingis bemutatkozása lehetett, aki először léphetett volna pályára a Wizards mezében a Dallasból való elcserélése után, de végül még erről a meccsről is kihúzták, ezúttal sem lesz ott a parketten. A forma és a keretek minősége alapján a San Antonio esélyesebb, a húzóemberei mind egészségesek is, egy jó Murray-Pöltl párossal idegenben is inkább a texasiak az esélyesek - az ESPN szerint közel 60-40% az arány a vendégek javára.

 

New York Knicks - Miami Heat 01:30

Itt nyernie kellene a Heatnek, a floridaiak a keleti első helyért vannak harcban a Chicagóval, ha győznek, akkor továbbra is egálban lesznek riválisukkal és a New York azért a verhető csapatok közé tartozik még idegenben is. Butlerék kicsit megtorpantak a szünet előtt, visszaesett a játékuk színvonala, de a Morris-Oladipo párost leszámítva mindenki a fedélzeten van, pihentek is, ha pedig a húzóembereik megvannak, akkor nagyon-nagyon ritkán kapnak ki - amennyiben nem lesznek rozsdásak a visszatérő meccsükön és a védekezésük megüti az elvárt szintet, akkor nekik áll a zászló. A Knicksnél baj van, sorozatos vereségeket szenvedett a gárda az All-Star előtt, tízből nyolcat bukott és már három meccs a hátránya a playin-helyekhez képest - Rose nincs, Noel és Barrett játéka pedig kérdéses, őedig főleg utóbbira nagy szükségük lenne most is. 

 

Minnesota Timberwolves - Philadelphia 76ers 02:00

A találkozó és az egész játéknap legnagyobb sztorija James Harden bemutatkozása lesz, akit már nagyon vártak Phillyben és bár idegenben, de végre debütálhat új csapatában, Joel Embiid mellett. A Minnesota back-to-backet játszik az előző esti szoros győzelem után, amely során megverte a ligaharmadik Memphist, úgyhogy jó passzban, magabiztosan, de kissé fáradtan léphet pályára, míg a Sixers kipihente magát azóta, hogy a szünet előtti utolsó meccsen rangadót nyert Milwaukee-ban. A Towns-Embiid csata érdekes lehet, de a szemek nyilván elsősorban Hardenre szegeződnek majd, hogyan mozog, mennyit lesz nála a labda, mennyire lesz motivált - ne feledjük, hogy sérült is volt, hetek óta nem játszott. Ezzel együtt természetesen a Sixerstől várnánk a győzelmet, bár tegyük hozzá, hogy a Minnesota egy nagyon stabil nyugati playoff-csapat, amely ugyan nem védekezik jól, de éppen előző este mutatta meg, hogy a legjobbakat is képes meglepni...

 

Phoenix Suns - New Orleans Pelicans 03:00

Itt a Suns a back-to-backes csapat, a ligaelső már az idei 50. győzelmére hajt ezen az estén azok után, hogy tegnap Oklahoma Cityben tudott nyerni - Chris Paul nélkül, hiszen a vezér hetekre kidőlt. A Pelicans pihent, de a szünet előtt ötből négyet bukott és elsősorban a védekezése omlott össze, CJ McCollum hiába játszik parádésan az idecserélése óta, a csapat valahogy nem akar összeállni körülötte - hátul nem találnak megoldást, túldobni pedig nem biztos hogy érdemes ezt a Phoenixet (illetve megpróbálni nem az). Új sérült egyik oldalon sincs, a Pelsnél is meglesz a McCollum-Ingram-Valanciunas trió, míg a Sunsnál a Paul és Payne nélkülo rotáció bevethető - elvileg az is elég lehet, főleg otthon. 

 

Utah Jazz - Dallas Mavericks 03:00

Nyugati rangadó a konferencia negyedik-ötödik helyezettje között úgy, hogy a Jazz már csak másfél meccsel előzi riválisát, vagyis vendégsiker esetén szinte utoléri a Utah-t a Mavs. A Jazz a szünet előtt hosszú sikerszériában volt, majd kikapott a Lakerstől, de azóta rendezhette a sorait és szinte teljes kerettel, otthon nyugodtan léphet pályára - a Dallas is jó formát futott, megverte például a Miamit is, úgyhogy szintén bizakodhat. A vendégeknél Bullock elvileg nem játszhat, de ha Luka Doncic a deadline óta futott formáját hozza, akkor bármi elképzelhető, azóta gyakorlatilag megállíthatatlan a szlovén klasszis. Centerposzton nyilván érdekes lesz, hogy mire mennek Rudy Gobert-rel, de mindkét gárda extra védekezésre képes, meglátjuk, hogy melyik tudja ezt élesebben, agresszívebben művelni.

 

Los Angeles Lakers - Los Angeles Clippers 04:00

A Los Angeles-i rangadón két 50% alatti csapat találkozik egymással és elég nehéz megjósolni, hogy mit látunk majd. Alapvetően a Clippers volt jobb formában a szünet előtt, voltak ugyan gondjai Tyronn Lue legénységének, de amikor keményen tudott védekezni, akkor bármi ellen volt esélye nyerni, megverte a Dallast és a Warriorst, majd szorongatta a Phoenixet is, elégedett lehetett magával. A Lakers padlón volt több meccs erejéig, majd remek játékkal, magát összeszedve, nagy védekezéssel bravúrt mutatott be a Jazz ellen, csak közben megsérült Anthony Davis, akire a közeljövőben megint nem számíthatnak Frank Vogelék. Nagy kérdés, hogy ez milyen hatással lesz a társaságra, igazából a playinnél nagyobb reményeik nem lehetnek, de ahhoz is küzdeniük kell. Avery Bradley nem játszhat és LeBron James pályára lépése sem biztos, nyilván ha esetleg ő sem lesz, akkor kötelező meccs ez a Clippers számára, de a várakozás szerint James azért ott lesz a parketten. 

 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus