Harmadszor is megverné a bajnokot, ezzel utolérné a Portlandet a Jazz

A liga egyik legjobbjához látogat a címvédő - a Lakersszel meccsel a Houston - pályán a Boston, a Sixers és a Pacers is. 

 

Indiana Pacers - Charlotte Hornets 01:00

Két napja randevúztak egymással a felek a Hornets otthonában, akkor látványos meccsen 123-117-re nyert a Pacers és most hazai pályán is Oladipóék számítanak esélyesnek - az egyetlen kérdés az, hogy mennyire veszik komolyan a találkozót, hiszen már biztos, hogy az ötödik helyről kezdik meg a rájátszást. Ha frissítenek, pihentetnek, akkor a Charlotte-nak lehet keresnivalója, ha koncentrált, fegyelmezett védekezést mutatnak be a hazaiak, akkor viszont jó eséllyel ők nyerik az összecsapást, mert a vendégek érthető okokból nem nagyon törik magukat egy ideje. Fontos sérült egyik oldalon sincs, Cody Zeller fog hiányozni a Hornetsnél és ennyi, kivéve persze, ha Nate McMillan kiülteti a kezdőit az alapszakasz utolsó meccsén. 

Atlanta Hawks - Philadelphia 76ers 01:30

Két dolog maradt hátra az alapszakaszból a Philly számára, az egyiket elérheti már most, a Hawks ellen, a másikhoz viszont valószínűleg majd a Bucks elleni meccsét is meg kell nyernie: új franchise-rekordot állíthat fel a gárda sorozatban 15 győzelemmel és legközelebb megszerezheti a keleti harmadik helyet is. Ehhez azt az Atlantát kellene megverni most, amely ugyan a liga egyik leggyengébb csapata, de az előző két meccsét éppen megnyerte és bár Mike Budenholzer szinte minden meghatározó(bb) játékosát kiülteti, Taurean Prince és a fiatalok lelkesen gyűjtögetik a győzelmeket. Jó lesz tehát vigyázniuk a vendégeknek, de Ben Simmonsék olyan formában vannak, olyan gyors és hatékony támadójátékot produkálnak, hogy ha csak nem fognak ki többen is rossz napot, akkot hozniuk kell a kötelezőt. 

Washington Wizards - Boston Celtics 02:00

Érdekes meccs lehet, a Bostonnál legutóbb kiültette a kezdőit az utolsó negyedben Brad Stevens, ezzel is jelezte, hogy már nem a győzelmek érdeklik és ha most is hasonló tettre készül, az a Wizards malmára hajthatja a vizet - ami rá is fér a fővárosiakra, mert az utóbbi négy meccsüket elvesztették és már csak nyolcadikak Keleten. Ha viszont most nyernek, akkor jó esélyeik lehetnek arra, hogy éppen a Celticsszel találkozzanak a rájátszás első körében, ami most sokak szerint jobb üzlet, mintha a Sixers, a Cavs, vagy a Raptors lenne az ellenfél. Egyik csapat sincs jó passzban, de a Washington számára még van tét, John Wall most játszhat és mindenki bevethető náluk, míg a Bostonnál közel sem ez a helyzet. 

Dallas Mavericks - Phoenix Suns 02:30

"Tudjuk le" mérkőzés, a Suns már biztosan a liga legrosszabb mérlegével zár, míg a Mavs még "harcban van", hogy lecsússzon a Hawks-Magic páros mögé, jelenleg egyforma mérleggel áll a három csapat. Sérültek, hiányzók bőven lesznek mindkét oldalon, jósolni pedig éppen ezért (is) lehetetlen, hiszen fogalmunk sincs, hogy melyik csapat hogyan áll hozzá a találkozóhoz, mit szeretne és mit tud elérni - az biztos, hogy mindkét társaság most lép pályára utoljára ebben a szezonban. Alapvetően azért jobbnak tűnik a Mavs és a hazai pálya is Barnesék mellett szól, de hogy ez számít-e majd valamit... 

Utah Jazz - Golden State Warriors 03:00

Ez lesz a játéknap rangadója és ez lesz az egyetlen olyan, ahol tényleg nagyon komoly a tét legalább az egyik csapat számára - a Utah egy győzelem esetén utoléri a nyugati harmadik helyen álló Portlandet és ha így lesz, akkor a csütörtök hajnali egymás elleni derbin dől el, hogy melyik együttes végez előrébb. A Warriors legyőzése viszont azért nem lesz egyszerű feladat, bár tegyük hozzá, hogy a címvédő közel sincs igazán jó formában: ugyan legutóbb Klay Thompson 22 pontos negyedével megverték a Sunst, ez még sokat nem bizonyít, főleg hogy előtte kétszer is kikaptak, mindkétszer 126 pontot engedve az ellenfélnek. A Jazz egyébként hónapok óta ligaelit szintet hoz, úgyhogy hazai pályán most esélyesebbnek is tűnik, mint a GSW és bár persze Duranték esetében sosem írhatunk olyat, hogy bravúr lenne a győzelem, de jelen helyzetben egyáltalán nem lenne bravúr, ha a Utah nyerne - főleg, hogy legutóbbi két találkozásukkor kiütéses győzelmet arattak Gobert-ék. Itt említsük meg, hogy a gárda január közepe óta vezeti a ligát védekezésben és azóta 28-5-ös (!), elképesztő mérleget tudhat magáénak, míg a Warriors oldalán Curry, Iguodala és McCaw is biztosan hiányozni fog most. 

Los Angeles Lakers - Houston Rockets 04:30

Itt már nincs tét, a Lakersnél rengeteg a sérült, Thomas és Ingram biztosan, Ball és Kuzma pedig lehet, hogy nem tudja vállalni a játékot, igaz, utóbbi kettőnél legalább van esély a visszatérésre, mert hivatalosan "kérdéses" az állapotuk. A meccs lényege a ligaelső playoffra való felkészülése lesz, hiszen bár legutóbb kikapott a Thundertől a Rockets, Mike D'Antoni többször is jelezte, hogy a rájátszásra lendületben, nem leeresztve szeretne érkezni, így aligha adja fel ezt a találkozót. A hírek szerint nem is pihentet senkit, csak a sérült Ryan Anderson nem játszik, még Eric Gordon is visszatér és ha a játékon is tükröződik majd a tréner akarata, akkor azért jóval esélyesebb a vendégcsapat. 

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus