Harmadszor is simán átlépett a San Antonión a Houston

Nem okozott gondot Hardenéknek a három playmakerét nélkülöző Spurs - megvan a sorozatban 10. Portland-siker - nyert az OKC és a Bucks.

Három fontos játékosát is nélkülözte a Spurs az észak-amerikai profi kosárliga (NBA) ma hajnali rangadóján, nélkülük pedig nem is tudta megszorítani a társaság a ligaelső Houstont - Gregg Popovich együttese ezzel a vereséggel jelenleg nem tartózkodik rájátszást érő helyen. A Portland ezúttal sem hibázott és megszerezte sorozatban tizedik győzelmét, illetve nyerni tudott az OKC, valamint a Bucks is - nézzük, hogy mi történt hajnalban!

Houston Rockets - San Antonio Spurs 109-93

Sima vereség. Kawhi Leonard, LaMarcus Aldridge és Manu Ginobili nélkül reménytelen volt a Spurs támadójátéka és esély nélkül kapott ki a társaság, csak addig voltak partiban Murrayék, ameddig a back-to-backet játszó Rockets nem pörgött fel igazán. Az alig 40%-os mezőnymutató és az 50-36-ra elveszített lepattanózás is jelzi, hogy nem álltak a helyzet magaslatán a vendégek, de ez természetes ott, ahol (minden tisztelettel) Bryn Forbes és Derrick White a két legjobb pontszerző. Gregg Popovich annyira nem is erőltette meg játékosait, a kezdőben ugyanis Patty Mills mindössze kilenc, Pau Gasol és Kyle Anderson 15-15, Dejounte Murray 20 percet kapott, túlságosan tartalékolni viszont nincs már idő: az együttes az utóbbi hat meccséből ötödször szenvedett vereséget és jelen pillanatban nincs playoff-helyen a tabellán.

Üzembiztos győzelem. Annak ellenére hozta simán ezt a mérkőzést a Houston, hogy a back-to-back érződött a dobásokon és 30% alatt tripláztak Arizáék, de a védekezésre ezúttal is odafigyeltek, támadásban pedig a visszatérő James Harden gyújtotta be a rakétákat a harmadik negyedben: egymaga 16 pontot szórt ebben a játékrészben, a hazai előny pedig bőven húsz egység fölé hízott. Ez elégnek is bizonyult ahhoz, hogy Mike D'Antoni is pihenőt adjon játékosainak, csapata pedig idén harmadszor is könnyedén lépett át a San Antonión, így kétmeccses előnnyel várhatja a Clippers elleni ütközetet - a hátralévő 15 találkozóból kilencet otthon, hatot idegenben játszik le a gárda, de a következő egy hét azért nem lesz egyszerű számára, sorozatban négy nyugati rangadót vív meg, ebből hármat idegenben, közte egy back-to-backkel. 

A Rockets legjobb dobói: Harden 28/6, Paul 18/6, Ariza 15/9
A Spurs legjobb dobói: White 14/12, Forbes 14/3, Gay 13/3

Memphis Grizzlies - Milwaukee Bucks 103-121

Brandon Jennings visszatért. Egészen három évvel ezelőttig rendben volt Brandon Jennings NBA-pályafutása, voltak nagy meccsei és 15-19 pont között átlagolt első hat szezonjában Milwaukee-ban és Detroitban, aztán jöttek a sérülések, problémák és azóta egyre kevesebbet láttuk - olyannyira, hogy az idei szezont Kínában kezdte meg. Nemrég csatlakozott a Bucks G-ligás együtteséhez, majd most vasárnap az első csapatnál tűnt fel és rögtön letette a névjegyét az első meccsén: csak a második negyedben 11 pontot és 5 gólpasszt jegyzett, végül pedg 16 pontos, 12 lepattanós dupla-duplával nyitotta "új" NBA-karrierjét 24 játékperc alatt. Joe Prunty elismerősen beszélt róla és volt is lehetősége próbálgatni a hátvédet, mert a Memphis ezúttal sem fejtett ki túl nagy ellenállást, "csökkentett módban" is nagyarányú győzelmet aratott a Milwaukee - simán hozták a kötelezőt a vendégek, ezzel ismét megelőzték a tabellán a Miamit. 

Hol lesz a vége? Sorozatban 18. vereségét gyűjtötte be a Memphis, ezen a téren már utolérte a Phoenixet és eggyel kevesebb győzelmének köszönhetően jelenleg a liga legrosszabb mérlegét birtokolja. A 18-as bukószéria a leghosszabb ilyen jellegű sorozat, mióta Memphisben van a franchise, a szezon során pedig már a 27. különböző összetételű kezdőcsapat futott ki a gárda színeiben a parkettre .- meglátjuk, hogy meddig megy így ez a Grizzliesnél...

A Grizzlies legjobb dobói: Gasol 17, Brooks 16/6, Martin 16/3, McLemore 16/9
A Bucks legjobb dobói: Middleton 24/6, Antetokounmpo 20/3, Jennings 16/9

Oklahoma City Thunder - Sacramento Kings 106-101

Már negyedik a Thunder. Ugyan a vártnál nehezebben, de hozta a kötelezőt az OKC, ezzel a sikerrel pedig már fellépett a nyugati negyedik helyre, fél meccsel megelőzve a Pelicans-Timberwolves kettőst. Egyszerű viszont nem volt a mérkőzés a hazaiak számára, ugyan Carmelo Anthony és Paul George is jobban dobott, mint az utóbbi meccseken, de nem tudtak komoly előnyt felépíteni, sőt, a harmadik negyed végén a Kings vezetett és egészen a hajráig partiban is volt. Russell Westbrook aztán 88-85-nél tért vissza a pályára és az ő energiája eldöntötte a küzdelmet, pillanatok alatt kipipálhatta idei 20., karrierje 99. tripla-dupláját és bár nem dobott jól, vezérletével itt meglépett ellenfele elől a Thunder - innen egyszer még feljött a Sacramento 104-101-re, de 17 másodperccel a vége előtt Corey Brewer elsüllyesztett két büntetőt, ez volt az utolsó szó. Az All-Star óta 7-3-ra áll a gárda és bár egyáltalán nem meggyőző a kisebb csapatok ellen, a győzelmeket azért hozza, Brewer kiválóan beépült, az egyetlen problémát Steven Adams sérülései jelentik: két napja a bokája, most a csípője miatt fejezte be a meccset a harmadik negyedben. 

Jár a taps a Kingsnek. Egy back-to-back második felén volt nagyon stabil a vendégcsapat úgy, hogy előző este kis túlzással feltartott kezekkel kapott ki a Denvertől - ezúttal viszont harcosan kosárlabdáztak Hieldék és megszorították ellenfelüket. Egy kis extra kellett volna még támadóoldalon és meglepetést is okozhattak volna, de hiába jutott el 19 pontig Bogdanovics, illetve hiába dupla-duplázott Fox, összességében gyengén (alig 40%-kal, átütőerő nélkül) dobott az együttes, így hiába nyerte meg a lepattanózást, a hajrában végül alulmaradt - csütörtök hajnalban a Miamit fogadja, ott lehet javítani. 

A Thunder legjobb dobói: Anthony 21/15, George 21/12, Westbrook 17/6
A Kings legjobb dobói: Bogdanovics 19/9, Jackson 15/9, Temple 15/9

Portland Trail Blazers - Miami Heat 115-99

Megvan a tizedik is. Nem rontotta el a kötelezőnek számító győzelmet a Portland és megszerezte sorozatban tizedik sikerét is, ezzel megerősítette a nyugati harmadik helyét - sok rangadó vár még a társaságra az alapszakaszban, de jó úton jár egy kiemelkedő eredmény felé. Damian Lillard ezúttal is MVP-formát hozott (32 pont, 7/14 tripla, 10 gólpassz), Jusuf Nurkic dominált a festékben (27 pont, 16 lepattanó, 3 blokk), CJ McCollum is hozzátette, amit kellett (17 pont, 5 gólpassz), a padról pedig Evan Turner és Zach Collins érte el a tízpontos határt. Simán is alakult a meccs a hazaiak számára, de a negyedik negyed elején jött egy rövidzárlat és egy 18-2-es Heat-futás, amellyel három pontra csökkent a távolság, de ekkor ismét előlépett Lillard, bevert egy triplát és kirángatta csapatát a gödörből, így végül magabiztos Blazers-siker született.

Hiába a felzárkózás. Dwyane Wade és Hassan Whiteside nélkül alárendelt szerepet játszott a Miami a mérkőzés nagy részében, Bam Adebayo 1/10-es mezőnymutatója is érzékenyen érintette a társaságot, de a záró etapban így is sikerült (főleg) a cseréknek szűk négy percre mindent feledtetni: a Tyler Johnson-McGruder-Ellington-Winslow-Olynyk sor parádézott elöl-hátul és egyetlen kosárnyira csökkentette a hátrányt, de ennél tovább nem jutottak, jött Lillard és minden visszatért a korábbi kerékvágásba. A floridaiak ezzel ismét csak nyolcadikak Keleten, de az előnyük öt meccs a Pistonsszal szemben, a rájátszásba jutás miatt egyelőre nem kell különösebben aggódniuk. 

A Trail Blazers legjobb dobói: Lillard 32/21, Nurkic 27, McCollum 17/6
A Heat legjobb dobói: Dragic 23, T. Johnson 17/12, Winslow 15/6

A tabella ezen a linken megtekinthető!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus