Heat-Raptors rangadó Miamiban, Mavs-Nets a Sport TV-n

Bőséges program, kilenc mérkőzés vár ránk a következő NBA-játéknapon, íme az, amit érdemes tudni előtte.

 

Cleveland Cavaliers - Charlotte Hornets 01:00

A Cavs jelenleg jobb formában van, hatból négyet nyert és csak Bostonban, valamint Torontóban kapott ki, amik azért beleférnek, a Hornets viszont teljesen megtorpant, az addigi erősségei elvesztek és zsinórban hat mérkőzést veszített el. Emiatt jelenleg inkább a Cleveland tűnik esélyesebbnek, főleg otthon, ahol 6-10-re áll és ahol korábban egyszer már meg is verte a Charlotte-ot - a vendégekben több lehet, de mostanában valahogy ritmust vesztettek, amíg a Rozier-Graham páros nem hozza ismét a korábbi formáját, addig nehéz helyzetben vannak. Fontos sérült egyik oldalon sincs, jelen állás szerint mindenki játszhat, aki számít.

Indiana Pacers - Denver Nuggets 01:00

Ez rangadó lesz, hiszen két jó csapat találkozik majd egymással: a Pacers hetet, a Nuggets nyolcat nyert az utóbbi tíz meccséből és mindketten ott vannak a liga top10-ében a mérlegeket tekintve. A hazai pálya fontos faktor és ez most az Indyt segíti, Brogdonék 15-3-ra állnak otthon, míg a Denver csak 8-6-ra idegenben, úgyhogy ez komoly tényező lesz most is, ráadásul Nikola Jokicsék legutóbb egészen förtelmes játékkal kikaptak Houstonban - 130 pontot engedtek ellenfelüknek, annál sokkal harcosabb, energikusabb játékra lesz most szükségük. A Pacers néhány gyengébb meccs után legutóbb átgázolt a Sixersen és otthon most jó esélyei lesznek, a kérdés az, hogy Brogdon hiánya belefér-e: a hátvéd valószínűleg nem tudja vállalni a játékot, nélküle ismét óriási teher lesz majd Aaron Holidayen. A vendégeknél Paul Millsap és Gary Harris is sérült, de mindkettejük játékára van reális esély.

Miami Heat - Toronto Raptors 01:30

Kiemelt keleti rangadó lesz a konferencia jelenlegi harmdaik és negyedik helyezett csapata között, bár akármi is történik itt, a Raptors nem tudja ezzel az egy meccsel megelőzni a Miamit. A floridaiak egy remek széria után meglepő vereséget szenvedtek legutóbb Washingtonban, kérdés, hogy most ismét összeszedik-e magukat, vagy megint azt a lagymatag, puha játékot produkálják, ami egyébként kicsit sem jellemző rájuk - a Raptors váltogatja a jó és rossz meccseit a Siakam-Gasol-Powell trió nélkül, legutóbb éppen remek játékkal verte a Clevelandet. A hazai pálya a Miami mellett szól, főleg hogy Jimmy Butlerék 15-1-et hoztak eddig ebben a csarnokban, ráadásul idén egyszer már Torontóban is győzni tudtak - ők egészségesebbek, mint a vendégek és ha működni fog a támadójátékuk, akkor azért inkább nekik állhat a zászló.

Minnesota Timberwolves - Golden State Warriors 02:00

A Minnesota back-to-backet játszik, miután az utolsó pillanatig partiban volt a ligaelső Milwaukee vendégeként a két legjobb játékosa nélkül, úgyhogy érdeklődve várjuk a folytatást - most egy sokkal-sokkal gyengébb csapat ellen, otthon bizonyíthat a gárda, viszont természetesen jóval fáradtabb is lesz, mint előző este. A Warriorst nem könnyű manapság megverni, legutóbb San Antonióban is hosszabbítást játszottak Draymond Greenék D'Angelo Russell nélkül, a hátvéd pedig most sem léphet pályára, ahogy Cauley-Stein és Looney sem. Ettől független azért frissebben, az elmúlt időszakban látott tartásukkal veszélyesek lehetnek, hiszen bár megszorongatta a Milwaukee-t, de azért reálisan nézve a Towns és Wiggins nélküli, fáradtabb Minnesotára sem tudnánk nagy kedvvel fogadni...

Chicago Bulls - Utah Jazz 02:00

A Jazz a liga egyik legjobb formában lévő csapata jelenleg, kilencből nyolc meccset megnyert és bár idegenben jóval gyengébb, mint otthon, de így is abszolút esélyesnek számít most. A Chicago viszont szintén nincs rossz passzban, ugyan legutóbb a Bucks ellen beleszaladtak a késbe LaVine-ék, de előtte nyerték a meccseiket és otthon most is lehet keresnivalójuk - feltéve, hogy jól dobnak és ismét annyi jó egyéni teljesítményük lesz, mint például az Atlanta ellen. A Utah alapvetően természetesen jobb csapat még Mike Conley nélkül is, ha a Mitchell-Gobert tengely működik, az Ingles-Bogdanovic duó pedig bedobálja a triplákat, akkor idegenben is esélyesebbek, de nem dőlhetnek hátra, ezt a mostani Bullst nem könnyű legyőzni.

Dallas Mavericks - Brooklyn Nets 02:30 (Sport 1)

A Mavset kicsit megfogták mostanában a sérülések, előbb Doncic dőlt ki, majd Hardaway és Porzingis, utóbbi kettő pedig még most is sérült - a hátvéd biztosan nem játszik, a magasember szereplése kérdéses. A jó forma nincs is meg náluk, az előző két meccsüket elvesztették, támadásban az utóbbi négy mérkőzésükből háromszor is eléggé szenvedtek, úgyhogy nincsenek könnyű helyzetben, viszont a Nets éppen ideális ellenfél lehet emiatt: Dinwiddie-ék szintén támadásban zuhantak meg és az előző három meccsüket zsinóban elvesztették. Ők is gödörben vannak (sőt, ők jobban), Kenny Atkinson vezetőedző kicsit aggódik is csapatáért, meglátjuk, hogy fel tudják.e rázni magukat - ha nem, akkor azért Doncic vezetésével, otthon jobb lehet a Dallas, főleg ha végül Porzingis is bevethető lesz.

San Antonio Spurs - Oklahoma City Thunder 02:30

Az OKC élcsapathoz illő formát mutat mostanában, úgyhogy ha a tabellán nem is számít annak a gárda, de az eredményei alapján bárhol lehet esélye manapság - főleg, hogy a Spurs egyébként nincs ezen a szinten, bár otthon azért 50% alatt vannak DeRozanék. A vendégek szinte minden szoros végjátékot megnyernek és Chris Paul igyekszik megszolgálni a fizetését, a Schröder-Gallinari páros sérüléseit is kimozogták és most már mindkettejükre számíthatnak, úgyhogy semmi sem hátráltatja őket. A SAS a hosszabbítások nagymestere, legutóbb a GSW-t verte túlórában és hazai pályán azért ők is képesek lehetnek bármire - náluk sok függ a kinti dobásoktól, de ha jól tripláznak az erre tartott embereik, akkor bennük lehet a győzelem.

Sacramento Kings - Memphis Grizzlies 04:00

A Memphis már a tabellán is a Kings előtt tart, emellett pedig egyértelműen jobb formában is van, hiszen rendszeresen nyer meccseket, míg a Sacramento nelenleg egy nyolcas vereségszériába csúszott bele. December 21-én Memphisben 119-115-re tudott győzni a Grizzlies, azért is szeretne visszavágni a Kings, de ennek megtételéhez jelentős javulásra lesz szükség, mert sem elöl, sem hátul, sem mentálisan, sem semmilyen módon nincs a megfelelő szinten Luke Walton együttese és ha így folytatja, akkor megint nem lesz ott a rájátszásban. A fő kérdést ennek megfelelően az ő játékuk jelenti, a Memphis is ingadozik, de általában gyorsan, lendületesen játszik, van fegyvere kint és bent is, támadásban jó, hacsak nem fog ki különösen gyenge napot - a Kings viszont sokkal többre képes, mint a mostani formája, meglátjuk, hogy sikerül-e most már leküzdenie saját magát. Marvin Bagley nem fog játszani, ez biztos, míg a hazaiaknál Jae Crowder pályára lépése kérdéses.

Los Angeles Clippers - Detroit Pistons 04:30

Itt egyértelműek az erőviszonyok, a Clippers ugyan nagyon messze van a csúcsformától, rendszeresen hibázik és legutóbb a Kings elleni győzelem során sem játszott jól, de a Detroit tíz meccsből nyolcat elvesztett, vannak sérültjei és idegenben eddig összesen négy mérkőzést tudott megnyerni a szezon során. A Los Angelesnél elvileg ott lesz a Leonard-George páros, Beverley az, aki még mindig sérült és nem játszik, illetve Lou Williams legutóbb személyes okok miatt hiányzott, vele nem tudni, hogy mi lesz ezen az estén. Mindenesetre akár játszik, akár nem, ennek a Clippersnek komoly blama lenne kikapni a gyenge formában lévő Detroittól otthon, ráadásul a vendégeknél Blake Griffin és Markieff Morris a hírek szerint ezúttal sem lesz bevethető.

A meccsekhez élő streameket az alábbi linken találtok!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus