Houston után Dallast is bevenné a Celtics

Nyolc mérkőzéssel folytatódik az NBA alapszakasza, íme a program.

Detroit Pistons – Milwaukee Bucks 01:00

A Pistons az elmúlt időszakban életjeleket mutatott, két nappal ezelőtt is végig jól tartották magukat a Bucks ellen, köszönhetően az igencsak ponterős cseresoruknak, de akkor nem tudtak mit kezdeni a Lillard-Antetokounmpo kettőssel, így végül 141-135-ös vereséget szenvedtek. Ismét a Bucks ennek a párosításnak az egyértelmű esélyese, a szezon során negyedszer győznék le mai ellenfelüket, de amennyire kiugró volt múltkor a hazaiaknál, hogy 80 pontot dobott a Pistons kispadja, annyira aggasztó volt az is a vendégek szempontjából, hogy Damian Lillardtól egy 45-6-11-es, Giannis Antetokounmpótól pedig egy 31-10-9-es számsorra volt szükség a liga leggyengébb csapatának a legyőzéséhez. A Bucks védekezése egyébként sem stabil mostanában, sorozatban háromszor kaptak legalább 135 pontot, és ha nem szedik össze magukat, esetleg a Pistons megint kiemelkedően jó kinti dobóformát fog ki, akkor a hazaiak akár meglepetést is okozhatnak, főleg akkor, ha Antetokounmpo nem tud pályára lépni – a kétszeres MVP játéka egy vállsérülés miatt kérdéses, miközben a Pistonsnál Cade Cunningham és Isaiah Stewart esetleges visszatérése hozhatna lendületet, bár a játékmesternél inkább az a valószínűbb, hogy egy-két meccsel később jön majd vissza.

 

Orlando Magic – Cleveland Cavaliers 01:00

A Magic visszakapta Franz Wagnert, ráadásul Jamahl Mosley rendesen meg is kavarta a lapokat a Heat elleni meccsen, Wendell Carter Jr. és Markelle Fultz is visszakerült a kezdőbe, ugyanakkor kérdéses, hogy a back-to-back második felén mire lehet számítani a sérülésből visszatérőktől. A Magic a hajnali győzelme előtt hatból öt meccset bukott, miközben a Cavaliers kiváló formának örvend, úgy nyertek sorozatban hét összecsapást, hogy Darius Garland és Evan Mobley változatlanul maródi, és az elmúlt négy meccsükön összesen 35 másodpercet voltak hátrányban. A kulcs itt a triplázás lehet, mindkét csapat remekül védi a kinti dobásokat, ugyanakkor a Cavaliersnél mostanában többen is nagyon elkapták a fonalat, Donovan Mitchell mellett Sam Merrill, Georges Niang és Dean Wade is állandó veszélyt jelent kintről, komolyan megizzadhat ellenük a Magic védekezése – amennyiben a fáradtság nem lesz akadály, csinálhatnak ebből egy izgalmas, kevés pontos keleti derbit is.

 

Philadelphia 76ers – San Antonio Spurs 01:00

Joel Embiid és Victor Wembanyama először találkozhat a pályán, és ennek elvben semmi akadálya, mert a 76ers centere felépült már a sérüléséből, illetve a Spurs sem back-to-back játszik, úgyhogy mindketten ott lehetnek a feldobásnál. A Spursnél mostanában egyszerű a képlet, amikor Wembanyama és Tre Jones a pályán van, fel tudják venni a versenyt a legtöbb ellenfelükkel, viszont amikor ők leülnek, jelentősen gyengülnek, és ez az, amit kihasználhat a 76ers is, ráadásul az borítékolható, hogy Wembanyama legfeljebb 27 perc környékén játszik. A hazaiaknál többen is egészségügyi problémákkal küzdenek, De’Anthony Melton és Robert Covington bizonyosan nem lesz ott a pályán, de nélkülük is kötelező ez a győzelem a 76ersnek. A vendégeknél Zach Collins játéka kérdéses, ami azért is lehet érzékeny pont, mert Embiid egyébként is komoly nyomást helyezhet a Spurs gyűrűjére, és az egészen biztos, hogy rajta több embert kellene forgatnia Gregg Popovich alakulatának. Az aktuális forma is a 76ers mellett szól, sorozatban öt nyert meccs van a hátuk mögött, míg a Spurs hiába jön győztes meccsből, változatlanul utolsók nyugaton.

 

Toronto Raptors – Memphis Grizzlies 01:30

Két pocsék formában lévő csapat találkozik Torontóban, a Raptors a legutóbbi hét meccséből hatot, a Grizzlies az elmúlt öt találkozójából négyet veszített el, de nagyon máshogy jutottak el idáig – amíg a Raptors Pascal Siakam és OG Anunoby elcserélésével komoly átalakuláson esett át, addig a Grizzliesnél nem lehet egy kézen megszámolni a sérült kulcsembereket. Az elérhető játékosok minőségét tekintve a hazaiak tűnnek az esélyesebbnek, ha a Quickley-Barrett-Barnes trióból legalább ketten jól teljesítenek, akkor valószínűleg meglesz nekik ez a meccs, de ha Jaren Jackson Jr. jó napot fog ki, illetve kap elegendő segítséget a bevethető társaktól, akkor azért nem teljesen esélytelen a Grizzlies sem. Az legalább jó hír a csapatoknál, hogy az egyik oldalon Jakob Pöltl, a másikon Derrick Rose közelít a visszatéréshez, de azért az a valószínűbb, hogy ezen a meccsen még nem lépnek pályára.

 

Minnesota Timberwolves – Charlotte Hornets 02:00

Noha a Hornets megszakította a vereségsorozatát a Spurs ellen, majd nagy csatában maradtak alul a 76ers ellen is, egyértelmű esélyes a nyugati listavezető, ráadásul Anthony Edwardséknak is van miért bizonyítaniuk, legutóbb a Thunder ellen veszítettek el egy kiemelt rangadót, illetve nem sokkal korábban a Hawks ellen is becsúszott nekik egy vereség. A hazai pálya mellett szintén a Timberwolves mellett szól, hogy náluk nincs komolyabb hiányzó, míg a túloldalon Gordon Hayward és Mark Williams is maródi, továbbá LaMelo Ball és Nick Richards a kérdéses megjelölést kapta a csapat sérültlistáján. Terry Rozier ugyan remek formának örvend idén, és akár meg is nehezítheti a Timberwolves dolgát, de a Hornets magasember-rotációja ismét foghíjasnak tűnik, és ez különösen végzetes lehet a Towns-Gobert kettőssel szemben, a mostanában alacsony szerkezetet használó Hornets számára.

 

Dallas Mavericks – Boston Celtics 02:30

A játéknap rangadóját Dallasban rendezik, a ligaelső Celtics a mostanában botladozó, de összességében még így is jól teljesítő Mavericks vendége lesz. A hazaiaknál szép csendben kezdenek visszaszivárogni a fontos emberek, az sem kizárt, hogy Jason Kidd minden játékosára számíthat ezen az összecsapáson – Seth Curry és Dante Exum játéka kérdéses. A tervezettnél is pihentebben várja ezt a meccset a Mavericks, a Warriorsnál történt tragédia miatt halasztották egy meccsüket, így az előző hét közepén léptek utoljára pályára, ellenben a Celtics back-to-back kénytelen játszani, előző éjszaka még Houstonban nyertek meccset. A vendégek fáradtabbak lehetnek, viszont ezt is némileg ellensúlyozhatja, ha Al Horford (pihentetés) és Jrue Holiday (könyök) is visszatér, és az is mindig izgalmas, amikor Kristaps Porzingis valamelyik volt csapata ellen lép pályára. Kevésbé szakmai szempont, de Luka Doncic számára az is extra motivációt jelenthet, hogy szlovén estet tartanak ezen a meccsen a Mavericksnél.

Frissítés (19:42): A Celtics bejelentése alapján Kristaps Porzingis térdproblémák miatt nem lép pályára.

 

Phoenix Suns – Chicago Bulls 03:00

Egyre jobban belelendül a Suns sztártriója, előző éjszaka 91 ponttal terhelték meg a Pacers gyűrűjét, és egy ötös nyerőszériában is vannak, viszont most egy időre elbúcsúznak a hazai közönségtől, a Bulls-meccs után sorozatban hétszer játszanak majd idegenben. A hazaiak helyzetét nehezíti, hogy back-to-back lépnek pályára, ellenben nincs komolyabb hiányzójuk, nem úgy a vendégeknél, akiknél Zach LaVine újfent maródi, illetve Patrick Williams és Andre Drummond sem teljesen egészséges. A Bulls sincs rossz formában, az elmúlt nyolc meccsükből hatot megnyertek, bár az is igaz, hogy az elmúlt időszakban nem is volt nehéz a sorsolásuk, a Rockets legyőzése számít a legnagyobb skalpnak ebből az időszakból, és az is biztosnak tűnik, hogy a Sunstól nagyobb ellenállásra számíthatnak, mint legutóbb a tartalékos Grizzlies ellen. A két csapat első, novemberi ütközete egyébként kimondottan izgalmasra sikerült, akkor Jusuf Nurkic és Nikola Vucevic vívott izgalmas centerharcot, és végül előbbi kosarával nyert a Suns hosszabbításban.

 

Sacramento Kings – Atlanta Hawks 04:00

Kisebb gödörbe került a Kings, sorozatban négy meccset veszítettek el, bár az is igaz, hogy nem is volt egyszerű a sorsolásuk, sorrendben a 76ers, a Bucks, a Suns és a Pacers ellen maradtak alul. A Hawks sem optimális helyzetből várja ezt a meccset, legutóbb a Cavaliers megszakította a három meccsből álló pozitív szériájukat, de ennél is érzékenyebb veszteség, hogy Trae Young agyrázkódást szenvedett azon a találkozón, így nélküle kell megvívniuk ezt az összecsapást. Dejounte Murray vállaira így még nagyobb teher nehezedhet, a közelmúltban két meccsnyerőt is elsüllyesztő hátvéd viszont egyedül valószínűleg nem lesz elég ahhoz, hogy ellensúlyozza Domantas Sabonis és De’Aaron Fox kettősét, függetlenül attól, hogy védekezésben milyen formában van a Kings. Az is izgalmas lehet, hogy melyik csapat milyen arcát mutatja, mert a Hawks az elmúlt hat meccsén egyszer sem érte el a 110 dobott pontot, de mostanában a Kingsből is kicsúszott néhány 100 pont körüli teljesítmény a 120-130 dobott pontos esték mellett.

 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

Kérjük, hogy látogass el a Kezdő5 támogatói felületére, ahol plusz tartalmak várnak! Részletek ide kattintva!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus