Ja Morant 31 pontjával nyert a Memphis

Látványos megoldásokat és igazi memphises játékot hozott a Grizzlies, sorozatban negyedik győzelmét is behúzta a Thunder. 

Detroit Pistons - Memphis Grizzlies 111-126

Gyenge volt a detroiti kezdő. Az első sor komolyabb hátrányt lapátolt össze a Pistonsnál, Cade Cunningham (29 perc, 15 pont, 6 lepattanó, 6 gólpassz) például -25-ben zárt és bár Isaiah Stewart, valamint Saddiq Bey 16-17 pontokat dobált jó lepattanózással, velük a parketten sem volt közük a Memphishez, a kezdőben mindenki kétszámjegyű mínusszal zárt. A 14 ponttal elvesztett első negyed után azért közelítettek, de védekezésben nem tudták megvetni a lábukat, a Grizzlies átrohant rajtuk, amin segítettek is a 19 eladott labdájukkal és végül a 40%-os dobóteljesítményt sem érték el. A záró etapban újra szétnyílt az olló, összességében sima vereséget szenvedtek és túl sok pozitívumot nem tudunk kiemelni tőlük, Bojan Bogdanovic például "öregembernek tűnt" az ugráló-rohanó memphisiek ellen, 1/7-et dobott mezőnyből 28 perc alatt...

Most jól muzsikált a Memphis. Legutóbb a kezdőket alapszakasz-szinten használva is kikapott a Grizzlies, most viszont végig kézben tartotta az eseményeket a társaság. Ennek motorja természetesen Ja Morant volt, aki 31 ponttal, 8 lepattanóval, 4 gólpasszal és 2 blokkal húzta övéit, mellette Desmond Bane (16 pont 16 dobásból) és Brandon Clarke (16 pont, 5 támadópattanó 18 perc alatt) is jól mozgott, de Roddy és LaRavia is kétszámjegyű pontterméssel zárt - Kenneth Lofton Jr. viszont most sem léphetett pályára, ő az utóbbi időben kikerült az aktív rotációból. Ugyan csapatként pocsékul tripláztak, de amolyan "memphises" módon benyomták ellenfelüket a gyűrű alá és ott megsemmisítették őket, ugyanis 74 pontot szereztek a festékből és csak 46-ot kaptak onnan - ehhez jött a 19-cel több kiharcolt büntető (13-mal több faultot ütött a Detroit) és kész is volt a győzelem receptje, tarthatatlannak bizonyultak. Akadtak hibák, de az alapok rendben voltak, így 3-2-vel zárták az előszezont, következőleg már tétmeccset játszanak a New York ellen.

A Pistons legjobb dobói: Bey 17/3, Stewart 16/12, Cunningham 15/6
A Grizzlies legjobb dobói: Morant 31/3, Bane 16/3, Clarke 16

Ja Morant 31 pontos meccse - szétzsákolta a Detroitot és látványos megoldásokkal operált:

 

San Antonio Spurs - Oklahoma City Thunder 112-118

Az OKC cseréi döntöttek. Az első sorok nem bírtak egymással, az első negyedet a Spurs, a másodikat a Thunder nyerte, félidőben egál volt az állás, a harmadik negyedet kettővel megint a SAS vitte és végül a záró etap döntött, amikor már a cseréken múlt a dolog - ott tudott nyolc pontot verni ellenfelére az OKC, amely végül elégnek bizonyult a sikerhez. Az utolsó bő három percnek még 110-110-ről feszültek neki a felek, aztán Eugene Omoruyi szerzett egy labdát, beodobott két büntetőt, kiosztott egy blokkot, majd volt még egy duplája is, ehhez tett hozzá egy ziccert és két büntetőt Jalen Williams, miközben a Spursnek csak egy Sochan-tempó jutott ebben az időszakban. A Thundernél Williams egyébként is a legjobb dobó lett 21 ponttal, 7/8 mezőnykísérletét a gyűrűbe küldte, Josh Giddey 18-6-6-ja a szokásos szint, a padról pedig Tre Mann (17 pont, 6 gólpassz), Ousmane Dieng (11 pont, 5/8 mezőnyből) és az említett, alig kilenc percre becserélt Omoruyi villogott leginkább, de Pokusevski vagy Bazley is meg-megvillant. Így összességében 5-1-gyel és sorozatban négy győzelemmel zárták az előszezont, optimistán várhatják az alapszakaszt, ahol reményeik szerint már Shai Gilgeous-Alexanderre is számíthatnak.

Semmi extra a Spurstől. Váratlant nem mutatott a San Antonio, a 20% alatti hatékonysággal a gyűrűbe szenvedett öt tripla sem számít annak, a 17 támadópattanó mondjuk jól mutat, illetve egyénileg azért többen is jó teljesítményt nyújtottak. Josh Primo 23 ponttal és 4 gólpasszal segített, Devin Vassell (18 pont 16 dobásból) és Keldon Johnson (19 pont 19 dobásból) pedig már-már szintén megszokott módon került előtérbe - hasznos és sokoldalú (4/4 jó dobás, 10 lepattanó, 5 gólpassz) volt Jakob Pöltl, 11 pontot dobott Doug McDermott, igazából azt hozták, amit várhatunk tőlük. Összességében egy győzelemmel zárták az előszezont, nem tudták megingatni a velük kapcsolatos elvárásokat az alapszakaszra vonatkozóan. 

A Spurs legjobb dobói: Primo 23/3, Johnson 19, Vassell 18/3
A Thunder legjobb dobói: Jal. Williams 21/3, Giddey 18/6, Mann 17/12

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus