Javulnia kell a Cavsnek, New Yorkban meccsel a Rockets

Tizenkét találkozót rendeznek hajnalban az NBA alapszakaszában, mutatjuk, hogy mire számíthatunk!


Charlotte Hornets - Milwaukee Bucks 00:00

A Milwaukee back-to-backet játszik és előző este kapott egy komoly pofont a Thundertől, ahol ismét kiderült, hogy Antetokounmpo körül azért nem a legjobb ez a csapat - kérdés, hogy ma estére mit tudnak változtatni azon felül, hogy nem az OKC lesz az ellenfél. Azonban a Charlotte sem lesz könnyű feladat, Kemba Walkerék kiváló formában vannak, támadásban nagyon működik a gépezet Nic Batum nélkül is, Dwight Howard korábbi önmagát idézi, így az elmúlt négy meccsükből hármat is megnyertek, közte a Memphisszel, vagy az Orlandóval. Howard most is okozhat gondokat a fáradtabb és Greg Monroe-t nélkülöző Bucksnak, de érdekes lesz látni, hogy Walker hogyan vezényli le a kettő-kettőket az atletikus vendégek ellen, illetve hogy Kidd-Gilchristék képesek lesznek-e limitálni Antetokounmpót, vagy a sarokba kilőtt labdáit. 

Cleveland Cavaliers - Indiana Pacers 00:00

Most már azért komoly gondban van a Cavs, három sima vereséget szenvedtek el Jamesék egymás után, volt köztük hazai bukás is, a játékkal pedig óriási gondok vannak - főleg a védekezés harmatos, de támadásban is erőtlen a gárda, hiába próbálkozik LeBron James. Kérdés, hogy sikerül-e változtatniuk, mert nyilván sokkal több van bennük, de az eddigiekhez képest nem apró dolgokon kell módosítani, hanem gyakorlatilag mindenen - ez nem igaz a Pacersre, amely meglepően egyben van így a szezon elején. Oladipóék back-to-backet játszanak, ami nem mellettük szól, de valamennyit azért pihenhettek a Kings ellen, nem kellett megszakadniuk, így ennek kevésbé lesz jelentősége. 

Philadelphia 76ers - Atlanta Hawks 00:00

Kezdi elkapni a fonalat a Sixers, az előző négy meccsből hármat megnyert a gárda, egyszer pedug dudaszóra kapott ki a Houstontól, így otthon magabiztosan léphet pályára a negatív szériát gyártó Atlanta ellen. A vendégek továbbra sem képviselnek túl nagy játékerőt, az első meccsük óta sorozatban hatszor kaptak ki és bár senki nem veri őket agyon, valami mindig hiányzik a sikerhez. Kérdés, hogy mihez kezdenek most az Embiid-Simmons párossal, ez a kettős ugyanis náluk jóval komolyabb csapatok ellen is dominálni tudott az elmúlt időszakban és JJ Redick esetleges hiánya (kérdéses a játéka) is beleférhet - legalábbis eddig belefért. Érdekes szerkezetet használnak a hazaiak és kérdés, hogy a Hawks mit tud tenni ellene, de az biztos, hogy Dennis Schröder extrája nélkül nem lesz keresnivalójuk. 

Washington Wizards - Phoenix Suns 00:00

A Suns back-to-backet játszik, előző este fontos győzelmet arattak Brooklynban, így megmaradt a lendületük, ráadásul most olyan tartásuk volt, ami tavaly nem nagyon volt jellemző - erre még így, "másnaposan" is építhetnek. A Washington persze nyilvánvalóan jobb csapat, főleg hazai pályán, ahol még veretlen, ráadásul pihentebb is ellenfelénél, így mindenképpen blama lenne Wallék számára egy esetleges vereség. Alapvetően mindenük megvan a fővárosiaknak a győzelemhez, a Wall-Beal párossal nagyon meggyűlik majd a harmatos Suns-védekezés baja, Gortat okozhat gondot a palánk alatt, ráadásul a vendégek rohanós játéka is fekszik a Wizardsnak. 

Boston Celtics - Sacramento Kings 00:30

Itt egyértelmű favorit a Boston, a hazaiak zsinórban öt győzelemnél járnak, kiváló védekezéssel és kellően hatékony támadójátékkal hozzák sorban a meccseiket, míg a Kings egymás után már ötödször kapott ki, ráadásul back-to-backet játszik. A Sacramento az előző öt meccséből háromszor a 84 pontot sem érte el, ellenben zsinórban négyszer kapott száz felett, ebből háromszor száztíz felett, így elég nehéz mérkőzéseket nyerni. Most minden a Celtics mellett szól, ahol Kyrie Irving kezd ráérezni a vezérszerepre, Al Horfordot tökéletesen használja Brad Stevens és a Tatum-Brown kettős is meghatározó játékot hoz. 

Miami Heat - Chicago Bulls 00:30

Mindkét oldalon gond van, a Heatnél az elbeszélgetés sem hozott változást, kikaptak otthon a Minnesotától, így egyre nagyobb rajtuk a nyomás, hogy elkezdjenek nyerni - zsinórban három vereség után egy olyan hazai meccs következik, amit hozniuk kellene. A Bulls sem kezdett jól, bár náluk ez kevésbé volt meglepetés, hiszen az egyébként sem gyenge keretből jó páran hiányoznak, így egy-két jobb produkció mellett ők sem remekeltek, jelenleg 1-4-re állnak. A hazaiaknál most van esély Hassan Whiteside visszatérésére, a center pedig sokat dobhat a játékon elöl-hátul, de a két együttes jelenleg a liga öt leggyengébbje között van a triplázást tekintve, ezen sem ártana javítani - ahogy az eladott labdákon sem, ebben is a liga aljához tartoznak a felek. 

New York Knicks - Houston Rockets 01:00

Ez izgalmas meccs lehet, a New York sorozatban három győzelmet aratott, Kristaps Porzingis ellenállhatatlan üzemmódba kapcsolt, a gárda pedig feljött a víz alól - ezzel a lendülettel a botladozó Houston ellen is minden esélyük meg lehet a győzelemre. A vendégeknél ugyan nagyobb a tűzerő, de kissé tompák voltak az elmúlt meccseken, az előző kettőt el is veszítették, azzal a játékkal pedig most is komoly gondjaik lehetnek. Chris Paul továbbra is hiányzik és még mindig borzasztóan függnek a triplaszázaléktól, amik ellen a Knicks egészen jól védekezett az előző összecsapásokon - az is kérdés, hogy a palánk alatt vékonyabb Houston mire megy Porzingisszel (Ryan Anderson nem épp ideális megoldás rá), nagyon érdekes találkozó lehet ebből. 

Memphis Grizzlies - Orlando Magic 01:00

A szezon két meglepetése találkozik most, hiszen Nyugaton a Memphis, Keleten pedig a Magic teljesített várakozáson felül az első találkozókon - jelenleg mindketten 5-2-vel állnak. Gasolék a Hornets ellen kaptak ki először otthon, akkor annyira pocsékul dobtak, hogy nem lehetett esélyük, az említett Gasol és Conley együtt 8/33-at hajítottak mezőnyből. A Magic javított már a legutóbbi veresége óta, náluk pedig semmi gond nincs a támadójátékkal, a kezdőből mindenki képes megszórni magát, sőt, legutóbb a padról éppen Mo Speights volt a döntő faktor. Kérdés, hogy Gasol és a memphisi periméter mennyire tudja lelassítani a labdát kiválóan járató, sokat mozgó, bátran vállalkozó Orlandót, illetve hogy Conley-ék tudnak-e jelentősen javítani a dobóformájukon erre az estére. 

New Orleans Pelicans - Minnesota Timberwolves 01:00

A Pelicans 3-4-gyel, a Wolves 4-3-mal áll, a vendégek egy gyengébb időszak után nyertek két mérkőzést, míg a New Orleans bár elindult felfelé, legutóbb gyenge játékkal kapott ki Orlandóban. Nehéz tippelni erre a találkozóra, mert máris annyi mindent láttunk mindkét csapattól, hogy bármi elképzelhető, bár a hazaiaknak nag szükségük lenne DeMarcus Cousins jó játékára, mert a legutóbbi 12 pont nagyon vérszegény attól a játékostól, aki 36 pontos, 16 lepattanós átlagot hozott addig. Ha mindkét magas hozza magát, akkor Townsnak pocsék estéje lehet, bár Gibson és Dieng kisegítheti valamennyire, a periméteren viszont eddig erősebbnek tűnik a Teague-Butler-Wiggins trió. Érdekesség: tavaly 3-0-ra nyerte az egymás elleni harcot a Pelicans, Anthony Davis 38,3 pontot átlagolt, de Cousins is dominálni tudott Towns ellen...

Denver Nuggets - Toronto Raptors 02:00

Eddig abszolút elégedettek lehetnek a Torontónál, Valanciunas és Ibaka is sérült, Nogueira is hiányzott már, de az eddigi hat meccsükből négyet megnyertek, csak a Warriors és a Spurs otthonában maradtak alul. Ezek után Denverben is jó esélyeik vannak annak ellenére, hogy ez már sorozatban az ötödik idegenbeli meccsük lesz, hiszen ha azt a védekezést hozzák, amit az elmúlt időszakban a magasembereik nélkül is hozni tudtak, akkor bárhol képesek nyerni. A Denver két győzelem után legutóbb kikapott New Yorkban, így ismét negatív a mérlegük Bartonéknak, most otthon mindenképpen nyerni szeretnének, de kérdés, hogy a fiatal hátvédsor mennyire állja majd a sarat a kőkeményen védekező Lowryékkal szemben. Döntő lehet, hogy a Millsap-Jokics páros mire megy a hiányos torontói frontcourttal, ahol egyébként a hírek szerint van esély Valanciunas és Ibaka játékára is. 

Utah Jazz - Portland Trail Blazers 02:00

Mindkét gárda 4-3-ra áll, de itt sokat számíthat a hazai pálya, mert a Jazz otthon 4-0-t, idegenben 0-3-at mondhat magáénak, saját közönsége előtt sokkal meggyőzőbb a társaság. Védekezésben egyértelműen előrébb tartanak Rubióék, támadópotenciálban Lillardék felé billenhet a mérleg nyelve, de ez nem biztos, hogy elég lesz - éppen a Rubio-Lillard párharc lehet döntő, ha a hazaiak játékmestere limitálni tudja a vendégek vezérét. A palánk alatt is érdekes lehet a harc, mert Gobert és Nurkic csatája sokat jelenthet, bár a vendégek centere eddig eléggé visszafogott teljesítményt nyújt idén. 

Los Angeles Clippers - Dallas Mavericks 03:30

Két hazai vereség után mindenképpen javítana a Clippers, az 1-7-es mutatóval álló Dallas ellen kötelező a győzelem Griffinék számára, de éppen az ilyen mérkőzésekben rejlik komoly veszély - ahogy a Memphist, úgy a Los Angelest is meglephetik Nowitzkiék. Előzetesen erre azért nagy pénzt nem tennénk, egyedül a tripladobás az, amiben jó a Mavs, bár a két vereség során kicsit úgy tűnt, hogy máris elfáradt a Clippers - nagy terhet rakott a kezdőkre Doc Rivers az első meccseken, ez pedig kicsit talán visszaütött. Ez most is gond lehet, ha nem jönnek a dobások, a kintről veszélyes Mavs megviccelhezi őket, de a minőség és a hazai pálya mellettük szól. 

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus