Jön a keleti nagyfiúk meccse: Atlanta - Cleveland

LeBronék a ligaelsőhöz látogatnak - az Indiana a Chicagón is átlépne  - pályán a GSW, a Houston és a Memphis.

Charlotte Hornets – Toronto Raptors 01:00

Nehéz hárommeccses idegenbeli túrára indul a Toronto, főleg úgy, hogy Kyle Lowry játéka minimum kérdéses – az a valószínűbb, hogy kihagyja minimum a mai találkozót. A Charlotte egyre inkább megtalálja a támadójátékát a Williams-Jefferson-Henderson trióval, a védekezésük pedig nem enyhült, így ma inkább ők az esélyesek – az előző öt egymás elleni összecsapást meg is nyerte a Hornets. A hazaiak legutóbb a Brooklynon léptek át simán, és az is egyértelmű, hogy muszáj hozniuk a meccseket, ha playoffba akarnak kerülni – a Raptors számára a csoportelsőség már szinte biztos, a Cavs-Bulls páros pedig erősebbnek tűnik. Kérdés, hogy DeRozanék javítani tudnak-e a dobóteljesítményükön, egy extra nappal bárkit megverhetnek, főleg az utóbbi három meccsen 23 pontot átlagoló Lou Williams révén, azonban összességében jobban együtt van most a Charlotte.

Indiana Pacers – Chicago Bulls 01:00

A Bulls 5-2-re hozta a hétmeccses hazai szériát, most azonban komoly idegenbeli sorozat jön számukra – ennek első állomása rögtön a pazar formában lévő Indiana. Ugyan Paul George (még) nem léphet pályára, Roy Hibbert visszatér kisebb pihenője után, és egyébként is nagyon egyben vannak – utóbbi 11 meccsükből 9-et megnyertek, miközben átlagosan 101,2 pontot dobtak és 94,4-et kaptak. Érdekesség, hogy legutóbbi hat találkozójukon a Chicagót is 90 pont alatt tartották, a Rose, Butler és Gibson nélkül kiálló vendégek pedig jelenleg nem éppen egy tarthatatlan támadócsapatnak tűnnek – Gasol mellett a parádézó Mirotic húzza a Bikákat. Mirotic lehet egyébként a fegyverük ma is, rá nem igazán van opció hazai oldalon, de a csapatvédekezés és a palánk alatt Hibbert elég lehet – főleg úgy, hogy George Hill vezérletével a támadójátékuk is nagyon rendben van.

Orlando Magic – Sacramento Kings 01:00

A Kings 3-4-re áll George Karl irányítása alatt, de legutóbb nagyon kikaptak a San Antoniótól ,és idegenben egyébként sem állnak túl fényesen – utóbbi 19 meccsükből 16-ot buktak, igaz, ezt még javarészt Karl előtt. A védekezésükkel komoly gondok vannak, ehhez kapcsolódóan nem túl jó hír számukra, hogy Victor Oladipo legutóbb például 38 pontot termelt – a gyenge periméter-védekezést a fiatal dobóhátvéd és Elfrid Payton könnyen ízekre szedheti. Döntő lesz a palánk alatti harc, Vucsevics általában csak szenved Cousins ellen, összesen háromszor kezdett ellene, ezek alatt együttvéve csak 11 pontot tudott szerezni – ha most is hasonló lesz a végeredmény, komoly esélyük lesz a vendégeknek. A Magic sorozatban négy vereségnél jár, elmúlt Borrego varázsa, ezért is lenne fontos egy hazai győzelem számukra.

Philadelphia 76ers – Utah Jazz 01:00

A Jazz mostanság minden vereségére két győzelemmel válaszol, így a legutóbbi bukás után ma is erre számíthatunk – szerdán a Boston verte meg őket az utolsó utáni pillanatban. A Sixers meglepetésre parádésan játszott a Thunder ellen, és csak hosszabbításban, Westbrook óriási meccsével maradtak alul – Canaan és Jason Richardson együtt hatvan pontot termelt. A Utah védekezése ellen csak kintről megy általában az ellenfeleknek, a festéket kőkeményen védik Gobert-ék, akik majd alighanem kezelésbe veszik Nerlens Noelt is, így triplákkal kell őket megverni – bármily meglepő, ebben pont képes remekelni a Philly. Ha meg tudják ismételni a hazaiak az OKC elleni támadójátékot, lehet esélyük, viszont általában ezek nem jönnek náluk sorozatban…

Washington Wizards – Miami Heat 01:00

Ugyan még mindig keleti ötödik a Washington, január 28-a óta az NBA legrosszabb mérlegét produkálják, 3-12-t futottak azóta Wallék. A támadójátékuk még gyengébb lett az elmúlt négy mérkőzésen, ezek alatt csupán 87,3 pontot átlagoltak, bár legalább már mutattak némi életjelet védekezésben. A Heatnél a másik irányba tartanak a dolgok, a Dragic-Wade kettős kezd megfelelően működni együtt, ráadásul az irányító érkezése óta Deng is magára talált – Whiteside pedig január 25-e óta Kelet legjobb centere 15 pontos, 14,6 pattanós átlagával. Nem lesz egyszerű dolguk a fővárosiaknak ma hátul, de azért nagyon megijedniük sem kell, a Miami az utóbbi hét idegenbeli meccséből ötöt elbukott, és közel sem nevezhetőek stabilnak, főleg hátul.

Atlanta Hawks – Cleveland Cavaliers 01:30

Ma már ez számít Kelet igazi rangadójának, az utcahosszal vezető Atlanta a bombaformában lévő Clevelandet fogadja. A jelenlegi erőviszonyok szerint könnyen elképzelhető, hogy a főcsoport-döntő előcsatározását láthatjuk – fontos szempont, hogy a Hawks brutális hazai pályán, főleg a keleti ellenfelekkel szemben. Ennek ellenére valamit kezdeniük kell a félelmetes formában lévő LeBron Jamesszel, amire Carroll, Sefolosha vagy Millsap lehet esetleg alkalmas – hosszútávon egyikük sem, márpedig ez lehet a kulcs a Cavs legyőzéséhez. A palánk alatt vannak általában gondban a hazaiak, a Love-Mozgov páros pattanóira és LeBron agressziójára építhet Blatt, de nagyon kiélezett meccsre van kilátás: idén már háromszor megmérkőztek, egy-egy sima győzelem után legutóbb szoros derbin nyert a Hawks.

Brooklyn Nets – Phoenix Suns 02:00

A keleti tizedik helyezett a nyugati tizediket fogadja, így egyértelmű, hogy mindkettejük számára kulcsfontosságú a győzelem – talán a hazai pálya miatt a Nets számára még fontosabb. Deron Williamsék megtalálták a játékukat, maga az irányító is idei legjobb formájában pattogtat, de legutóbb a Charlotte-tól méretes verést kaptak, ezen a meccsen nagyjából semmi nem működött. A Sunsnál talán vége Brandon Knight hullámvölgyének, legutóbb pazar meccsel húzta csapatát, és a Suns le is tudta győzni az Orlandót – ma is ebben bízhatnak a vendégek, hiszen ha ő jól játszik, Bledsoe-val nagyon veszélyes párost alkothatnak. Morrisékkal a Nets szerkezeti előnyét is eltüntetheti a Suns, így most már muszáj lenne az iszonyatosan mély gödörben lévő Joe Johnsonnak is hozzászólni – a korábbi években a csapat vezéreként játszó dobógép 3/13-at termelt az előző két mérkőzésén.

Houston Rockets – Detroit Pistons 02:00

Bár zsinórban kétszer kikapott a Houston, a Memphisben elszenvedett vereség után felpaprikázva várják a Detroitot. Az utolsó percekben 12 pontos hátrányból álltak fel, de Harden nem kapta meg a faultot öt másodperccel a vége előtt, és végül Gasol megnyerte a meccset a Grizzliknek. A Pistons nincs túl jó formában, hárommeccses idegenbeli túrájuk végére értek, de még nem nyertek, sőt, négy találkozó óta nem érezték a győzelem ízét – ez idő alatt 28%-kal dobták a triplákat, ami a fő ok a sikertelenségükre. Ugyan a Drummond-Monroe páros hozza, amit kell, a periméterről nagyon kevés támogatást kapnak – márpedig ma Terrence Jones ellensúlyozhatja belül a Detroit magasembereit. Josh Smith nem zárt túl sikeres időszakot a Pistonsnál, az ő személye is külön érdekessége ennek a találkozónak.

Memphis Grizzlies – Los Angeles Lakers 02:00

A Lakers sorozatban három vereségből érkezik ide ötmeccses túrája harmadik állomásaként, a Grizzlies pedig a korábbi gödörből úgy néz ki, hogy lassan kikecmereg – Marc Gasol már belendült, a Houston elleni győztes kosarával talán megtört a jég. Az még nem biztos, hogy Nick Young játszhat-e, de a Clarkson-Lin páros így is veszélyes bárkire, kivéve talán pont a Memphist, hiszen Tony Allenék védekezése a szupersztárok elől is elszívja a levegőt. A Lakers védekezése nem alkalmas az igazi brusztolásra, de az is igaz, hogy általában szoros meccseket vívnak Randolph-ékkal – azt azonban most sem látni, hogy hol fogják megverni őket. Az arany-lilák utóbbi 14 idegenbeli meccsükből 13-at elveszítettek…

New Orleans Pelicans – Boston Celtics 02:00

Bár társai remekül „tartották a frontot” nélküle is, Anthony Davis a biztonság kedvéért stílusosan tért vissza – 39 ponttal, 13 pattanóval és 8 blokkal tette le a névjegyét. Vele újra a playoffért megy a Pelicans, ebbe pedig nem fér bele egy hazai vereség a Boston ellen, ma kötelező számukra a győzelem. A Celtics támadójátéka amúgy is kisebb gödörbe került, az előző három találkozón 88 pontot átlagoltak, Davis ellen pedig ez nem lesz könnyebb – a festékben óriási fölényben lesznek a hazaiak. Ugyan a vendégek is a rájátszásért mennek, jelen állapotukban más szintet képviselnek, mint a New Orleans, szerkezetileg is rossz nekik ez a párosítás, meglepetés lenne, ha nyerni tudnának.

San Antonio Spurs – Denver Nuggets 02:30

A kilencmeccses idegenbeli túra végeztével úgy tűnik, hogy jót tett a hazatérés a címvédőnek, két meggyőző siker után, visszatérő önbizalommal várják a Nuggets elleni összecsapást. Ez a Nuggets azonban már az a Nuggets, aki volt az utóbbi két hónapban, Shaw kirúgása óta mintha megtáltosodtak volna: egészen más mentalitással játszanak, sorozatban kettőt nyertek, és mindkétszer hozták a lepattanózást is. Ez azonban nem biztos, hogy elég lesz ma, a jó formában lévő, nyugodtabb Spurs ellen senki nem esélyesként lép parkettre, így ők sem – az is hozzátartozik a képhez, hogy az utóbbi 18 egymás elleni meccsből 14-et behúztak a texasiak. Bár hátul is energikusabb a Denver, Parkerék általában meg tudják fogni Lawsont, míg Leonardra nem igazán van megoldás vendégoldalon, érdekes találkozónak ígérkezik.

Golden State Warriors – Dallas Mavericks  04:30

Alig egy hónapja találkoztak a felek Dallasban, és azt a meccset megemlegeti mindkét gárda – Steph Curry 51 pontos estével vezette győzelemre a nyugati éllovast. Hazai pályán egyébként is szinte verhetetlen csapat a Warriors, 25-2-es mérlegük félelmetes, miközben a Mavericksben jelenleg nincs arra utaló jel, hogy bármi is rendben volna – tegnap a Portland ellen nagyon simán és nagyon rosszul játszva kaptak ki. A hátvédsoruk elég ingadozó teljesítményt nyújt, Nowitzkinek nehéz dolga lesz Draymond Greenék ellen, Tyson Chandler pedig még nem igazán találta meg a formáját tegnap, így, főleg Parsons hiányában szinte elfogytak a fegyvereik. A GSW otthon brutális támadójátékot képes előadni, jelen állapotában pedig óriási meglepetés lenne, ha a vendégek tudnák velük tartani a lépést.

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus