Jön az újabb Doncic-varázslat, vagy ismét előnybe kerül a Clippers?

2-2-ről folytatódik a Clippers-Mavs párharc, a Denver viszont a kiesés elkerüléséért és az életben maradásért lép pályára a Jazz ellen.

 

Denver Nuggets - Utah Jazz 00:30

Két sima vereség után itt összeszedte magát legutóbb a Denver, Mike Malone taktikai változtatásai mellett főleg Jamal Murray 50 pontjának és 9 triplájának köszönhetően, de a nagy formában lévő Jazz ellen ez is kevésnek bizonyult - most viszont már nincs mire várni, nyerni kell, különben mehetnek haza Nikola Jokicsék. Nagy kérdés, hogy lesz-e bármilyen megoldásuk a szárnyaló Mitchell-Conley hátvédpárra és a Utah alapjátékára, Murray azért nem biztos, hogy képes sorra hozni az ilyen meccseket (eddig két extrára két felejthető jutott), akkor pedig támadásban nem tudnak javulni (sőt...), úgyhogy védekezésben kell - ebben viszont olyan szörnyűek már jó ideje és ebben a párharcban is, hogy nehéz ezt belelátni a csapatba. Egy dolog hozhat változást, ha Gary Harris megkezdheti a rájátszást, most már hivatalosan "kérdéses" a játéka, biztosan mindent elkövetnek azért, hogy valahogy pályára kerülhessen - ha ő ott lesz, akkor védekezésben sokat tehet Mitchellék ellen, anélkül nagyon nehéz dolguk lesz az életben maradással. Persze nyilván az is benne van, hogy a Utah kihűl, Mitchell kifog egy rosszabb napot, az eddig két remek meccset hozó Conley formája visszaesik, vagy mondjuk Gobert faultgondokba kerül, vagy bármi, de az eddigi négy összecsapás abszolút az ő szájízük szerint alakult - az elsőt ugyan még elvesztették, de azóta nincs mese...

A párharc állása: 3-1 a Jazz javára.

Los Angeles Clippers - Dallas Mavericks 03:00

Ez talán az első kör legizgalmasabb párharca eddig, bár most már a Rockets-Thunder is felnőtt mellé - meglátjuk, hogy a Clippers, vagy a Mavericks tud-e előnybe kerülni. A LAC eddig kétszer vezetett már, de a Dallas mindkétszer egyenlített, legutóbb Luka Doncic egészen elképesztő teljesítményével és dudaszós triplájával annak ellenére, hogy Kristaps Porzingis nem léphetett pályára - a lett magasember MRI-je negatív lett, de továbbra sem léphet pályára, ma este is hiányozni fog. Nélküle az abszolút Doncic-központú Dallast azért illene legalább vállalhatóra megfognia a Clippersnek. Nagy kérdés, hogy Doc Rivers szavai eljutottak-e csapatához az előző meccs után, amikor nagyon kritikusan fogalmazott a 21 pontos előnyből elvesztett találkozóval kapcsolatban - mentális gyengeségeket és szörnyű védekezést említett, ha ez nem pörgeti fel a Los Angelest, akkor semmi. Nyilván kellene ehhez az eddig téglagyárként dolgozó Paul George támadásbeli feljavulása is, de az vagy jön, vagy nem - Pat Beverley játéka egyébként most sem biztos, sőt, inkább a "nem" felé hajlanánk az információk alapján.

A párharc állása: 2-2.

A mérkőzésekhez élőképes streamek itt találhatók!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus