Képes megizzasztani a GSW-t a Blazers, vagy most sem lesz esélye?

Az első meccs után nagy meglepetés lenne, ha a másodikon elvenné a címvédő pályaelőnyét a Portland - mutatjuk, hogy mit kell tudni az összecsapás előtt.

Golden State Warriors - Portland Trail Blazers 3:00

Az első mérkőzést könnyedén, ujjgyakorlattal nyerte a Warriors még akkor is, ha összességében csak a legvégén lett nagy a különbség és a Portland többször is vissza tudott jönni a meccsbe - Steve Kerr alapszakasz-rotációt használt, a Curry-Thompson páros "csoszogós" dobóedzést tartott, közben Thompson és Iguodala mosolyogva vették le a pályáról a Lillard-McCollum kettőst. Ha ez így folytatódik, akkor nem lesz esélye a Blazersnek, de azért számíthatunk arra, hogy a legutóbbi estéhez képest most élesebbek, mentálisan erősebbek lesznek a vendégek, a Denverben megnyert párharc érzelmi töltete után még nem biztos, hogy rendezni tudták magukat az első összecsapásra.

Most elsősorban a védekezésüket kell teljesen átállítani, nyilván Enes Kanterrel váltani is borzasztóan nehéz, mert kizárt, hogy megfogja mondjuk Curryt lábon, de annak sincs értelme, hogy behúzódik hagyják üresen dobálgatni a Splash Brotherst, mert teljesen reménytelen, hogy így nyerni fognak. Ráadásul a Warriorsban olyan szinten van még tartalék, hogy azért ha nagyon kell, lehet szűkíteni a rotáción és többet használni a legjobb ötöst, mert azért legyünk őszinték, Kerr múltkor nem úgy állt hozzá, hogy feszüljünk rá a meccsre...

Szóval védekezésben teljesen mást kellene csinálniuk Lillardéknak, támadásban pedig sokkal-sokkal több átüterővel kellene rendelkezniük, de Lillard az OKC-széria utolsó meccse óta azért nem az igazi, nem is 100%-os, Hood szintén messze van a 100%-ostól, ahogy Kanter is, úgyhogy nem igazán látni, hogy Stotts hova tud nyúlni - meglátjuk, hogy képesek-e felvenni a kesztyűt, vagy most sem lesz érdemi keresnivalójuk.

Ami a sérüléseket illeti: Lillard nem érzi magát igazán jól, de játszani fog, a Golden State-nél viszont sem Durant, sem Cousins nem térhet vissza egyelőre.

A párharc állása: 1-0 a Warriors javára.

A mérkőzéshez élőképes streamet ezen, vagy ezen a linken találtok!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus