Lezárhatja a Denver és az OKC is

Újrázna Miamiban a Celtics, a Thunder idegenben, a Nuggets otthon zárhatja le a maga párharcát: ez vár ránk hajnalban.

 

Miami Heat - Boston Celtics 01:30

A Celtics legutóbb "rendet tett", kellő fizikalitással és koncentrációval a helyére küldte a Miamit, amely a Butler-Rozier páros nélkül továbbra is elég limitált támadójátékra képes - a második meccsen jött a totális meglepetés, a rekordszámú tripla és a váratlan bravúrgyőzelem, de a realitás egyáltalán nem ez, sokkal inkább az, amit legutóbb láttunk. Ha Tyler Herro ugyanott folytatja, és nem történik valami jelentős fordulat, akkor hasonló játékképre számíthatunk most is, a Miami nehezen kreál helyzeteket, és bár fizikális, kemény csapatról beszélünk, amely a második mérkőzésen nagyon határozott zárásokkal, jó végrehajtással tudott sok helyzetet kialakítani, de ez egy bizonyos szinten túl már kevés. A Bostonnál nincsenek sérültek, mindenki bevethető, mindenki egészséges, és mindenki koncentrált is, hiszen a kellemetlen pofont már megkapták otthon, úgyhogy most talán még nagyobb meglepetés lenne egy Heat-siker - de ha kellően odafigyelnek Jayson Tatumék, akkor a papírforma a 3-1-es bostoni vezetés lesz a mérkőzés után.

A párharc állása: 2-1 a Celtics javára.

 

New Orleans Pelicans - Oklahoma City Thunder 02:30

Ez a széria lezárulhat ezen a ponton, ha a New Orleans nem talál valami hasonló csodát, mint amire a Miami is vár: a Zion Williamson nélküli társaság eddig háromból egyszer sem tudott 92 pontnál többet dobni az OKC-nek, legutóbb a hazai pálya sem segített, úgyhogy nehéz pozitív fordulatot várni a részükről. A Thunder az első mérkőzés bizonytalankodása óta egyszer nagyon, legutóbb pedig kellően magabiztos volt, nincsenek sérültjei, a fiatalok hozzák, amit tudnak, a minőségbeli különbség pedig jelenleg hatalmas. Emellett CJ McCollumék még a Williamson nélkül elvárt formájukat sem hozzák, úgyhogy a két csapat együttes erőfeszítései kellenének ahhoz, hogy megmeneküljön a New Orleans - nyilván megremeghet Holmgrenék keze ilyen helyzetben, hiszen nem volt előttük még ilyen lehetőség, de a papírforma mellettük szól.

A párharc állása: 3-0 a Thunder javára.

 

Denver Nuggets - Los Angeles Lakers 04:00

A Nuggets legutóbb nem tudta kisöpörni ellenfelét, a Lakers több biztató periódus, egy komolyabb előny, és sok-sok vezetéssel töltött játékperc, ámde három vereség után a negyedik mérkőzésen végre söszerakott egy korrekt estét és elkerülte a kiesést. Az esélyek persze a Denver mellett szólnak, amely otthon amúgy is szenzációs, illetve azt is tegyük hozzá, hogy legutóbb azért egy zaklatott felkészülés, bemelegítés után kellett pályára lépni idegenben, ami sosem segít ilyen fontos helyzetben. Súlyos sérültjeik viszont nincsenek, a kulcsemberek jó formát mutatnak, úgyhogy elvileg nincs akadálya annak, hogy azt csinálják, ami 3-0-ig működött, de ne felejtsük el, hogy a Los Angelesnek addig is rengeteg sansza volt, amikből végül vereségek lettek - a kérdés most is az, hogy össze tud-e rakni egy komplett meccset Darvin Ham alakulata. Ha a James-Davis páros formája kitart, és megint kapnak egy jó meccset a Russell-Reaves párostól egyszerre, akkor bármi benne lehet a pakliban, akár az is, hogy visszatérnek a csapatok LA-be - főleg, hogy a hazaiaknál azért Jamal Murray és Reggie Jackson sem 100%-os. Ezzel együtt a realitás inkább az, hogy a Nuggets otthon megfeszíti az akaratát és a koncentrációját, amivel lezárja a szériát - de az eddigiek alapján a Lakers azért nem egy 1-4-es csapat, ahogy tavaly sem volt 0-4-es...

A párharc állása: 3-1 a Nuggets javára.

 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

Kérjük, hogy látogass el a Kezdő5 támogatói felületére, ahol plusz tartalmak várnak! Részletek ide kattintva!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus