Magára ijesztett, majd lejátszotta a Spurst a GSW

Közel hússzal égett, végül hússzal nyert a GSW a Spurs ellen - hiába zárkózött fel a Lakers, Lillard triplájával győzött a Portland.

Tizenkilenc pontos hátrányból fordított és nyert végül hússzal a címvédő Golden State San Antonióban az észak-amerikai profi kosárliga (NBA) alapszakaszának ma hajnali rangadóján - a másik mérkőzésen Damian Lillard utolsó másodperces triplája jelentette a Portland győzelmét a Lakers ellen. 

Visszajátszás c. videós rovatunk itt elérhető!

San Antonio Spurs - Golden State Warriors 92-112

Belealudt, majd fordított a GSW. Egészen borzalmasan kezdte a mérkőzést a címvédő, Kevin Durant az első nyolc dobását elrontotta, védekezésben az egész csapat "pihent", így a San Antonio köszönte szépen és 31-12-es előnybe került - már az első negyedben a húsz pontot közelítette a hazai előny. Itt aztán megrázta magát a Warriors, Durant a következő hét dobásából hetet értékesített, elkezdtek védekezni és ledolgozni a hátrányt, a harmadik negyedben átvették a vezetést, onnantól pedig nem volt pardon, lejátszották a pályáról ellenfelüket. A második félidejük szinte tökéletesre sikerült, Steve Kerr szerint ha ezen múlik, inkább kezdjenek minden meccset -20-ról - védekezésben idei legjobbjukat hozták eddig, ezzel teljesen levették a pályáról a Spurst. Ebben a meccsben benne volt minden, ami GSW: laza vállalások, szörnyű eladott labdák, "elcsalt" védekezés, majd mindennek a fordítottja - bedobtak 14/28 triplát, kiosztottak tizenegy blokkot és nullára redukálták a Spurs kinti dobásait. A gárda 6-3-mal utazik tovább Denverbe, ahol befejezi hárommeccses idegenbeli túráját.

Elfogytak a Spurs-triplák. A Warriors hozzáállását kihasználva alaposan belőtték magukat a hazaiak és az első negyedben hat hármast is elsüllyesztettek, ezt viszont csúnya leolvadás követte, ahogy a GSW elkezdett védekezni: a második félidőben egyetlen egyet sem (!) tudtak bedobni távolról, végül 7/24-gyel zártak. Ezt Aldridge (24 pont, 10 lepattanó, 2-2 gólpassz, labdaszerzés és blokk) sem tudta ellensúlyozni, támadásban ezúttal is egészen botrányosak voltak, ahogy azt az elmúlt meccseken is láthattuk - Gregg Popovich sem bírta cérnával, egy reklamálás után kiállították, az utolsó percekre elküldték a kispadról. A San Antonio a második félidőt huszonöt ponttal veszítette el, az említett 31-12-es előny után 39 egységgel maradt alul és sorozatban negyedik vereségét szenvedte el - már csak 4-4-re áll, igaz, most játszik még egymás után öt hazai találkozót. 

A Spurs legjobb dobói: Aldridge 24/6, Anderson 16, Gasol 11/3
A Warriors legjobb dobói: Thompson 27/15, Durant 24/6, Curry 21/9

Portland Trail Blazers - Los Angeles Lakers 113-110

Lillard megnyerte. Klasszikus győztes dobással jelentkezett a Portland irányítója, tizenöt másodperccel a vége előtt kapta meg a labdát, felvezette, leütötte párszor, majd Brandon Ingram felett elsüllyesztett egy triplát 110-110-nél, az utolsó másodpercben. A hazaiak így két vereség után tudtak ismét javítani, bár nagyon meg kellett érte szenvedniük, hiszen hiába vezettek már az első negyedben 16 ponttal, ezt eltüntette a Lakers és a második félidőben már fej-fej mellett haladtak a felek. Úgy tűnt, hogy a végjátékból jobban jön ki a Portland, de érkezett Caldwell-Pope hármasa, amivel kiegyenlített tizenöt másodperccel az órán, ezt követte Lillard alakítása - az irányító végül 32 ponttal, hat lepattanóval és öt gólpasszal zárt, mellette idei eddigi legjobbját (28 pont 29 perc alatt) hozta Jusuf Nurkic, de CJ McCollum (22 pont, 5/8 tripla) is hozzátette a magáét. Az 5-4-gyel álló együttes most pihenhet egy kicsit, vasárnapról hétfőre virradó éjszaka fogadja a Thundert.

Kuzma igen, Ball nem. Eddig azt azért nem mondhatjuk, hogy elkápráztatott volna minket a Lakers franchise-playernek szánt újonca, de Lonzo Ball most minden eddigit alulmúlva pont nélkül fejezte be a meccset - két blokkja és négy gólpassza rendben lenne, de a nulla pont nem elfogadható akkor sem, ha egyébként nem mozgatta rosszul csapatát. A másik újonc, Kyle Kuzma viszont kitett magáért, a padról beszállva 22 pontot (10/17 mezőnyből) szórt, a második negyedben ő indította el a Lakers felzárkózását, de a végjátékban is lehetett rá számítani. Rossz hír viszont az arany-liláknak, hogy Larry Nance Jr. ujjtörést szenvedett a harmadik negyedben, ez pedig többhetes kihagyást jelent. 

A Trail Blazers legjobb dobói: Lillard 32/6, Nurkic 28, McCollum 22/15
A Lakers legjobb dobói: Lopez 27/3, Kuzma 22/3, Ingram 14, Clarkson 14

A tabella ide kattintva megtekinthető!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus