Megtörné a Cavs szériáját az Atlanta

Howardék utaznak a veretlen Clevelandhez - a Dallast fogadja a Lakers - visszavághat a Sunsnak a Portland - pályán a Memphis is.

 

Cleveland Cavaliers – Atlanta Hawks 01:00 (Sport1 - ÉLŐ)

Érdekes meccs lehet, mindenképpen rangadónak számít, ráadásul a Cavs az előző két rájátszásban kisöpörte az Atlantát, Millsapéknek nyilván a címvédő van a célkeresztben. LeBron Jamesék eddig veretlenek, 6-0-lal állnak, és a támadójátékuk elég meggyőző eddig, de kis híján kikaptak a Philadelphiától, és a védekezésük messze van a jótól, eddig 103,5 pontot kaptak átlagban. A Hawks két vereség után összekapta magát, és a Houston ellen meggyőző játékkal nyert, agresszívebben védekeznek a Cavsnél, és Dwight Howardnak most is fontos szerepe lehet a betöréseknél, hogy a kisemberek kint tudjanak maradni és ne kapjanak a tavaszihoz hasonló triplarekordot...

Brooklyn Nets – Minnesota Timberwolves 01:30

A Minnesota nem rajtolt jól, hiába gyártott egymás után két 30+ pontos meccset Karl-Anthony Towns, a csapat többi része nem találta a ritmust, és csak 1-5 a mérlegük eddig – Brooklnyban nagyon jól jönne nekik egy önbizalom-növelő győzelem. A fő gond az, hogy rendre leadják az előnyüket, a végjátékban pedig nem elég higgadtak, Ricky Rubio hiányában nincs igazán vezére az együttesnek – ezt a jó védekezéssel ellensúlyozhatják, de ebben sem álltak eddig mindig a helyzet magaslatán. A Netsnél hiányzik Lin, és egyébként is elég harmatos a periméter, kérdés, hogy Lopez köré mennyire tudják felhúzni most a játékot, papíron rá és Bogranovic-ra is megvan a védő a túloldalon, az ő extrájuk nélkül pedig nem igazán látni, hogy mivel tud meccset nyerni a hazai alakulat.

Memphis Grizzlies – Denver Nuggets 02:00

Érdekes csatát vívhatnak a magasemberek, a Denvernél is komoly szerepet kap a Jokics-Nurkic kettős, míg a túloldalon Marc Gasol, illetve a padról érkező Zach Randolph is meghatározó játékos – hogy köztük mi történik, alapvetően meghatározhatja a meccs alakulását. A Nuggets periméterén egyébként is vannak gondok, Barton továbbra sem bevethető, és bár Mudiay legutóbb produkált egy 24 pontos negyedet, eddig minimum ingadozó formát mutatott. Ráadásul Conley és Allen ellen egyébként is nagyon megszenvedhetnek a vendégek kisemberei, nagy szerep hárulhat Gallinarira, míg a túloldalon a legutóbb visszatérő Chandler Parsons próbálja felvenni a ritmust – ha belendül, ő is sokat segíthet a Memphisnek.

Portland Trail Blazers – Phoenix Suns 04:00

Látványos találkozónak ígérkezik, hiszen mindkét fél a támadójátékából él, és mindkét oldalon nagy formában vannak a hátvédek – a hazaiaknál CJ McCollum legutóbb először nőtt fel Damian Lillard mellé, a túloldalon pedig Devin Booker két karriercsúcs után érkezik. Találkozott már a két csapat, akkor hosszabbításban nyerni tudott a Suns, de összességében azért előrébb tart a Blazers – védekezésben viszont mindkét periméter finoman szólva szellős, így most is pontzáporos, szoros meccsre számíthatunk.

Los Angeles Lakers – Dallas Mavericks 04:30

A Lakers eddig abszolút pozitív meglepetés, több nagycsapatot is megvert már Luke Walton csapata, 110 pontot átlagolnak, és könnyed, látványos játékkal menetelnek – a védekezésük elég szellős, de ezt eddig többnyire ellensúlyozni tudták. A Mavsnél finoman szólva nem túl erős a támadójáték, ők éppen védekezésben masszívak, és legutóbb első győzelmüket is megszerezték már – Harrison Barnes egyre inkább beilleszkedik az első opció szerepébe. A vendégeknél Nowitzki és Deron Williams is sérült, így most is elég rövid rotációval érkeznek, míg a Los Angelesnél meglehetősen bőnek tűnik a keret – érdekes lesz, hogy Walton „ismeretsége” a Barnes-Bogut kettősről mennyit ér majd a hazaiaknak.

Sacramento Kings – New Orleans Pelicans 04:30

A Pelicans a GSW elleni meccsből érkezik, az idegenbeli back-to-back pedig bizonyára rontja az esélyeiket, ráadásul kérdés, hogy fejben milyen állapotban lesznek – meglepően jól játszottak az Oracle-ben, de ezúttal is vereséget szenvedtek. A Kings a gyengébb széria után szép győzelemmel zárta le az idegenbeli túrát, és idei második hazai sikerére készül, nyilvánvalóan győzelmi reményekkel a ligautolsó ellen. Eddig 100 pont alatt átlagolnak támadásban, kérdés, hogy saját pályájukon ezen tudnak-e javítani, illetve hogy mire mennek Davisszel védekezésben, ő és Cousins nagy csatát vívhat a palánk alatt.

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus