New Orleansban kapott ki a Clippers, magabiztos volt a címvédő

A Denver a San Antoniót győzte le, miközben a Miami, a Phoenix és az Orlando is hozta a kötelezőt - kiváló meccset játszott a Utah és az Atlanta.

New Orleans Pelicans – Los Angeles Clippers 112–104

Williamson klasszisa döntött. A játéknap rangadóján a nyugati ötödik Pelicans fogadta a negyedik Clipperst. A házigazda remek formában várta a feldobást, bár két napja kikapott ugyan a Clevelandtől, de azt megelőzően hatból öt meccset is megnyert a gárda. Az első negyed tapogatózását követően a második felvonásban elkapta a ritmust a vendéglátó, elsősorban Zion Williamson (34 pont, 7 lepattanó, 4 gólpassz) révén, de a padról Trey Murphy III. (14 pont, 6 lepattanó, 4 gólpassz) is remekül szállt be, a találkozó végére pedig még Brandon Ingram (13 pont, 5 lepattanó, 7 gólpassz) is megtalálta önmagát. A festékben végig kontrollálta a meccset a Pels, a záró tizenkét percben pedig már a triplái is beestek, erre pedig már nem volt válasza a Los Angeles-i egyletnek.

Nem volt több a Clippersben. Az elmúlt időszakot tekintve eléggé ingadozó teljesítményt nyújt a Clips, bár a napokban több alsóházi csapatot is legyőzött. Back-to-back léptek pályára Leonardék miután az előző este a Chicago otthonában győztek. Ezúttal viszont nem jött ki a lépést Tyronn Lue gárdája számára, amely végig csak futott az eredmény után, miközben Zion Williamsont nem tudta tartani. A fordulást követően próbálta ugyan átvenni az irányítást, Paul George (26 pont, 5 lepattanó, 6 gólpassz) és Kawhi Leonard (23 pont, 6 lepattanó, 7 gólpassz) is odatette magát, ellenben Russell Westbrook és James Harden hiányában érdemben nem tudott melléjük felnőni egy harmadik számú opció még akkor sem, ha Norman Powell (15 pont) ezúttal is jól szállt be a kispadról.

A Pelicans legjobb dobói: Williamson 34, Murphy III. 14/12, Ingram 13/6
A Clippers legjobb dobói: George 26/9, Leonard 23/3, Powell 15/6

Detroit Pistons – Miami Heat 95–108

Megszakadt a Heat negatív sorozata. Zsinórban négy vereséggel a tarsolyában érkezett a Miami Detroitba, ráadásul ezek között a fiaskók között egy a Washington elleni zakó is ott éktelenkedik. A Pistons ellen nem fért bele még egy botlás még akkor sem, ha az autóvárosi egylet kissé meglepő módon a legutóbbi négy meccséből hármat is megnyert. A nagyszünetig fej-fej mellett haladtak a csapatok, hazai oldalon Simone Fontecchio (24 pont, 6 lepattanó) és Jalen Duren (15 pont, 17 lepattanó) párosa brillírozott, miközben Cade Cunningham (11 pont, 6 lepattanó, 9 gólpassz) a térdfájdalmai ellenére is vállalta a játékot. A nagyszünetet követően aztán beindult a floridai alakulat, melyben ezúttal Bam Adebayo (22 pont, 9 lepattanó) vállalta fel a vezér szerepkört, de Caleb Martin (18 pont, 8 lepattanó, 6 gólpassz) és Terry Rozier (18 pont, 5 lepattanó) is fontos kosarakat szerzett, minek eredményeképpen megszakadt a csapat negatív sorozata.

A Pistons legjobb dobói: Fontecchio 24/15, Duren 15, Ivey 14/6
A Heat legjobb dobói: Adebayo 22/3, Martin 18/3, Rozier 18

 

Charlotte Hornets – Phoenix Suns 96–107

Megpróbálta a lehetetlent a Hornets. A Suns kétszer is kikapott a ligaelső Bostontól, s habár back-to-back lépett pályára, a Charlotte otthonában kötelező volt a győzelem. Ennek megfelelően alakult a mérkőzés, a Phoenix kontroll alatt tartotta a történéseket, majd Devin Booker (21 pont, 6 lepattanó, 11 gólpassz), Grayson Allen (17 pont), Bradley Beal (15 pont, 6 lepattanó, 7 gólpassz) és Jusuf Nurkic (13 pont, 21 lepattanó) vezérletével felépített egy huszonöt pontos fórt. Frank Vogel vezetőedző viszont túl korán kezdte el rotálni a csapatát, a házigazda pedig vérszemet kapott, Vasilije Micics (21 pont), Grant Williams (20 pont, 6 lepattanó) és Miles Bridges (17 pont, 10 lepattanó) triója elkapta a fonalat. Ám ekkor már túl késő volt, így hiába zárt egy 29–15-ös futással a Hornets, ez már csak az eredmény szorosabbá tételéhez volt elegendő.

A Hornets legjobb dobói: Micics 21, Williams 20/9, Bridges 17
A Suns legjobb dobói: Booker 21/3, Allen 17/9, Beal 15/3

 

Toronto Raptors – Orlando Magic 103–113

Továbbra is csak keresi önmagát a Raptors. A Magic ismét elkapta a fonalat, amit kiválóan bizonyít, hogy legutóbbi tíz meccséből hetet is megnyert, miközben a Toronto sorozatban öt vereséggel a tarsolyában lépett pályára. A hazai egyletet ráadásul sérülések és magánéletbeli problémák is sújtják, így többek között RJ Barrett és Scottie Barnes párosa sem vállalta a játékot. Mindezek ellenére a Raptors kezdett jobban, köszönhetően annak, hogy Gary Trent Jr. (31 pont, 4 lepattanó, 7/11 tripla) ihletett estét fogott ki, ellenben ez a lendület csak a második negyed derekáig tartott. Onnantól az Orlando kontrollált, Franz Wagner (19 pont, 7 lepattanó, 4 gólpassz) mellett Paolo Banchero (17 pont, 9 lepattanó, 8 gólpassz) és Wendell Carter Jr. (15 pont, 8 lepattanó) is kiválóan teljesített, a Magic pedig egy a harmadik negyedben bemutatott 14–0-s futással le is zárta az összecsapást. Innen már nem tudott visszazárkózni a kanadai egylet, amely így hatodszor is vereséggel hagyhatta el a játékteret.

A Raptors legjobb dobói: Trent Jr. 31/21, Nwora 14/9, Brown 12/6
A Magic legjobb dobói: F. Wagner 19, Banchero 17/3, Carter Jr. 15/6

 

San Antonio Spurs – Denver Nuggets 106–117

Hozta a kötelezőt a Nuggets. A nyugati első az utolsóval találkozott, egyértelmű odszokkal, hiszen a Denver már hetek óta konzisztensen teljesít, 9–1-es mérleget felmutatva a legutóbbi tíz fellépése alkalmával. A Spurs az esélytelenek nyugalmával várta ezt az összecsapást (is), habár Gregg Popovich alakulata is képes egy-egy meglepetésgyőzelemre. Az első negyedet 37–18-ra hozta a Nuggets, innentől pedig már rotálta a keretét Michael Malone mester, így nem lett nagyarányú a győzelem, de annál magabiztosabb. Nikola Jokics (31 pont, 7 lepattanó, 5 gólpassz) mellett a csapat öt további játékosa lépte át a tíz dobott pontos határt. A harmadik felvonásban azért egyszer még ráijesztett ellenfelére a Spurs, amely Jeremy Sochan (19 pont, 6 lepattanó, 4 gólpassz), Devin Vassell (17 pont) és Victor Wembanyama (17 pont, 9 lepattanó) révén négy pontra zárkózott, ám ennél közelebb már nem került, így összességében probléma nélkül hozta a kötelezőt a címvédő.

A Spurs legjobb dobói: Sochan 19/3, Vassell 17/9, Wembanyama 17/3
A Nuggets legjobb dobói: Jokics 31/3, Murray 15/3, Holiday 13/9, Porter Jr. 13/6, Braun 13/6

 

Utah Jazz – Atlanta Hawks 124–122

Látványos meccs Utahban. A Jazz 2–8-cal zárta a legutóbbi periódusát, s bár annak ellenére, hogy voltak jobb szakaszai az idény során, összességében most pont ott áll, ahová beárazták a szezon előtt. A Hawks is hasonló cipőben jár, habár az Atlanta biztos playin-résztvevőnek tűnik, ám az már most biztosra vehető, hogy a nyáron komoly változások várhatók a keretben. Remek meccset, kiváló dobópárbajt hozott kettőjük találkozója, végig fej-fej mellett haladva egymás kezéből csavargatta ki a vezetést a két gárda. Keyonte George (25 pont, 4 lepattanó, 5 gólpassz), Collin Sexton (21 pont, 4 lepattanó, 6 gólpassz) és Johnny Juzang (19 pont) triójára Dejounte Murray (33 pont, 6 lepattanó, 9 gólpassz), De'Andre Hunter (27 pont) és Jalen Johnson (26 pont, 5 lepattanó, 5 gólpassz) volt a válasz. Habár szoros volt a végjáték, azt magabiztosan tartotta kézben a házigazda, s nyerte meg végül a mérkőzést. A vendégek szempontjából tehát nem sült el túl jól Quin Snyder vezetőedző visszatérése Salt Lake Citybe.

A Jazz legjobb dobói: George 25/3, Sexton 21/9, Juzang 19/15
A Hawks legjobb dobói: Murray 33/15, Hunter 27/15, Johnson 26/12

 

Az alapszakasz tabellája itt megtekinthető!

Kérjük, hogy látogass el a Kezdő5 támogatói felületére, ahol plusz tartalmak várnak! Részletek ide kattintva!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus