Nyolc triplát dobott egy negyed alatt a Boston újonca

Carsen Edwards volt a játéknap hőse, de Karl-Anthony Towns is oktatott - nézzük, hogy mi történt hajnalban. 

 

Cleveland Cavaliers - Boston Celtics 95-118

Carsen Edwards Steph Curry legőrültebb napjait idézte. Egészen döbbenetes teljesítményt nyújtott a Boston újonc hátvédje, aki ugyan a kezdőben kapott szerepet, de az első félidőben meglehetősen csendes volt - hogy aztán a fordulás után teljesen megőrüljön, jó értelemben. Edwards ugyanis a harmadik negyedben egymaga nyolc (!) triplát süllyesztett el, gyakorlatilag úgy nézett ki a játékrész, hogy a Celtics labdabirtoklásából ő vállalt egy dobást kintről és kíméletlenül be is verte - leütésből, zárások mögül, mindegy volt neki, félelmetes produkciót rakott le az asztalra, az egy negyed alatt bedobott nyolc hármasra nehéz jelzőket találni, mindenesetre eléggé "Splash". Ő végül 30 ponttal és 9/15 triplával zárta a meccset, a Boston pedig annak ellenére nyert simán, hogy a húzóemberek el sem utaztak a találkozóra, így Walker, Smart, Brown, Tatum, Theis, Hayward és Kanter sem volt ott. Edwards mellett még Tremont Waters (24 pont, 7 gólpassz) és Javonte Green (16 pont, 9 lepattanó) is nagyon kapart azért, hogy beférjen az alapszakasz-keretbe, végre lehetőséghez jutott és élt is vele Vincent Poirier (20 perc, 8 pont, 6 lepattanó, 3 gólpassz, 2-2 labdaszerzés és blokk, +28-as +/-, legjobb a csapatban), Tacko Fall viszont nem váltotta meg a világot - 18 perc alatt 5 pontot, 2 lepattanót, 1 blokkot és 4 eladott labdát tett a közösbe.

John Beilein csalódott. A legutóbbi tükörsima bostoni vereség után most azért javulást várt a Cavs vezetőedzője, úgy pedig főleg, hogy a Celtics gyakorlatilag a B csapatával érkezett a mérkőzésre - a végső dudaszó után azonban Beilien csak annyit mondhatott, hogy csalódott amiatt, mert egy csomó dolgot nem tudtak megvalósítani. Tegyük hozzá, hogy Tristan Thompson és Ante Zizic is hiányzott, Beilein pedig a kezdők közül Matthew Dellavedovát 9 (megsérült), Kevin Love-ot 11 percig tartotta csak pályán, pontosabban a stáb kérte, hogy Thompsont ne játszassa, Love-ot pedig csak pár percig használja a tervezett 25-30 helyett - ez utóbbival Love sem volt maradéktalanul elégedett, ő játszott volna. Collin Sexton is azt mondta, hogy visszalépés volt számukra ez a meccs, gyengén támadtak, gyengén dobtak, védekezésben pedig még a bostoni cseresor ellen sem volt esélyük, úgyhogy egyetlen győzelemmel zárták az előszezont - azt sem NBA-csapat ellen aratták...

A Cavaliers legjobb dobói: Sexton 20/3, Garland 16/6, Clarkson 15/12
A Celtics legjobb dobói: Edwards 30/27, Waters 24/9, Green 16

Indiana Pacers - Minnesota Timberwolves 111-119

Towns részéről kezdődhet a szezon. A center oktatott ezen a mérkőzésen a Pacers magasaival szemben, 26 perc alatt elvállalt 20 dobást, bevert 13-at, volt közte 4/8 tripla, így végül 33 pontot szórt - amely mellé lekapott 10 lepattanót, kiosztott 4 gólpasszt, védekezésben pedig 3 blokkot is hozzátett. Volt egymás után három olyan labdabirtoklás, amikor ízekre szedte az Indianát, elsőre hatalmasat zsákolt, utána megcsinált egy szép betörést, majd harmadjára bevágott egy visszalépős triplát - azt csinált, amit csak akart, abszolút alapszakasz-formát mutatott. Rajta kívül viszont nehéz pozitívumot találni a Minnynél, Andrew Wiggins például 4/16-os mezőnymutatóval koldult össze 11 pontot, Jeff Teague 3/14-et szenvedett ki magából, úgyhogy lenne még min javítani - az újonc Jarrett Culver teljesítménye (15 pont 50%-kal, 4 lepattanó, 3 gólpassz) azért biztató volt, Rob Covington pedig 19 lepattanót szerzett meg, ő elöl-hátul egészségesnek tűnt, ami nagy segítség lehet majd számukra tavalyhoz képest. Végül még a győzelmet is sikerült behúzniuk a negyedik negyedben, azonban a Wiggins-Teague páros folyamatos szenvedése aggodalomra adhat okot - nekik muszáj hatalmasat javulniuk, ha a csapat szeretne valamit idén.

Bitadze debütált. Eddig nem került pályára az előszezonban, most viszont lehetőséget kapott a fiatal grúz magasember, a tavaly még az Euroligában is ismeretlenül feltűnő Goga Bitadze - 24 perc jutott neki, amely alatt 14 pontot szerzett, 2/3 triplával jelezte, hogy szét tudja húzni a pályát, volt még 4 lepattanója és 2 gólpassza, de természetesen sok hibája is. Elsősorban a hat eladott labdája fájt csapatának, de a faultokat is gyűjtögette, összességében látszott rajta a rutintalanság, de az is, hogy némi csiszolással komoly faktor lehet később. Rajta kívül túl sok érdekesség nem történt most a Pacersszel, a kezdők keveset és kevés energiával játszottak, TJ Warren például csak kilenc percet töltött a pályán, nagyrészt a cserék kapták meg ezt a meccset, akik közül Bitadze mellett a 4/5 triplás Doug McDermott teljesítményét érdemes kiemelni. 

A Pacers legjobb dobói: McDermott 14/12, Bitadze 14/6, Sabonis 11/3, Sumner 11/3
A Timberwolves legjobb dobói: Towns 33/12, Culver 15, Wiggins 11

Philadelphia 76ers - Detroit Pistons 106-86

Lehozta a meccset a Sixers. Al Horford, Ben Simmons és James Ennis sem lépett pályára a Phillynél, a csapat pedig egyébként sem szakadt meg, legalábbis támadásban semmiképp - Tobias Harris és Josh Richardson együtt 8/23-at dobott mezőnyből 21 pontért, ezt a 10 lepattanójuk és 9 gólpasszuk sem ellensúlyozta teljesen. Joel Embiid hozta, amit kellett (24 pont, 8 lepattanó 22 perc alatt), a kezdőbe kerülő Korkmaz 10 pontot szerzett, a szintén kezdőként lehetőséget kapó Thybulle pedig továbbra is kiváló védőnek tűnik, most négy labdát szerzett és két blokkot osztott ki, elöl pedig hét pontjába belefért egy nagy tripla is. Két játékost emeljünk még ki a padról, egyrészt Kyle O'Quinn valamiért ismét remekül osztogatott (2 pont, 11 lepattanó, 5 gólpassz, 2 blokk), másrészt Norvel Pelle 6/7 jó dobással és 5 blokkal hívta fel magára a figyelmet - hátul összességében jól zártak, úgyhogy annak ellenére nyertek húsz ponttal, hogy támadásban finoman szólva is visszafogott teljesítményt nyújtottak. 

Szörnyű volt a Pistons. 33% alatt dobott mezőnyből és 23%-kal triplázott a Detroit, minimális átütőerő, vagy kreativitás nélkül, pocsék teljesítménnyel kapott ki a gárda - mentségére szóljon, hogy Blake Griffin, Andre Drummond és Markieff Morris sem játszott, nélkülük azért ez a keret meglehetősen sovány. Aki továbbra is jól teljesít, az Christian Wood, a cseremagas beszórt 19 pontot 10 lepattanóval 24 perc alatt, rajta kívül azonban csak Tony Snell (17 pont, 6/11 mezőnyből) jelentett veszélyt a gyűrűre, Thon Maker például 0/8-as mezőnymutatóval zárt, Reggie Jackson 1/8-at, Derrick Rose 2/10-et hajított, így nem lehetettek komoly reményeik. Most back-to-back játszanak egyet a Charlotte-tal is, ezzel zárják az előszezont, aztán jöhet az alapszakasz.

A 76ers legjobb dobói: Embiid 24, Pelle 13, Richardson 11/3
A Pistons legjobb dobói: Wood 19, Snell 17/6, Kennard 11/6

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus