OKC-Houston rangadó, pályán a GSW, a Portland és a Raptors is

Westbrook vs. Harden - a Clippers állítaná meg a New Orleanst - otthon játszik a GSW és a Toronto is. 

 

Charlotte Hornets - Philadelphia 76ers 01:00

Az utóbbi heteket összesítve a Philly kiemelkedő formát futott, de az előző öt meccséből hármat elveszített a társaság, legutóbb Milwaukee-ban rontott el egy félig már megnyert összecsapást és nagy kérdés, hogy mikor sikerül végleg elhagyni ezeket a leolvadásokat - már úgy tűnt, hogy ezen túl vannak, de kiderült. hogy mégsem. A meccs másik kérdése, hogy a Hornets milyen mentalitással lép pályára, mert az előző három találkozón elszenvedett vereség után már csak matematikai esélyük van bejutni a playoffba, de hazai pályán nem nagyon tehetik meg azt, hogy "elengedik" a dolgot és otthon egyébként eredményesek is mostanában. Négy napja Philadelphiában 110-99-re nyert a Sixers, akkor Joel Embiid lejátszotta Dwight Howardot, meglátjuk, hogy D12 és a Hornets otthon vissza tud-e vágni. 

Toronto Raptors - Atlanta Hawks 01:00

Itt nem lehet kérdés, a liga jelenlegi harmadik legjobb csapata fogadja a keleti sereghajtót, a "lazázáson" kívül nincs olyan indok, amely keresztülhúzhatná a Raptors sikerét. A Hawks ugyan az elmúlt három meccséből kettőt is megnyert, de idegenben csak 5-25 a mérlege a szezonban, ezen felül is több kategória a felek közti különbség, míg a Toronto egyrészt kirobbanó formában van (13-2 az utóbbi 15 meccsből...), másrészt otthon az NBA legjobbja, harmadrészt nincsenek sérültjei, minden adott tehát a kanadai sikerhez. 

Washington Wizards - Miami Heat 01:00

Ezen a találkozón a Heat vív back-to-backet, de különösebb teher nélkül léphet pályára, amit kellett, azt mostanában megnyerte, az utóbbi öt meccséből négyet is behúzott és most a Washingtonnak lenne kötelező a győzelem: a fővárosiak zsinórban háromszor kaptak ki, nem hibázhatnak megint. A hazai pálya és a frissesség is Bealék mellett szól, de támadásban eléggé megborultak az utóbbi találkozókon, ezen mindenképpen javítaniuk kell, kérdés, hogy tudnak-e - a receptjük megvan, de mostanában valamiért nem igazán működik. Alig két meccs van egyébként a csapatok között, ha nem szedi össze magát a Wizards, bajba kerülhet. 

Oklahoma City Thunder - Houston Rockets 02:00

Ez lesz a játéknap rangadója, ahol a hetek, egészen pontosan tizenöt mérkőzés óta verhetetlen ligaelső látogat a kirobbanó formától messze lévő Thundertől. A hazaiak az utóbbi időben eléggé szenvedtek, de a kötelezőket végül mindig behúzták, legutóbb viszont kikaptak Portlandben, így jelenleg csak hetedikek Nyugaton. A hazai pálya azért segíthet nekik és a hírek szerint most Carmelo Anthony is pályára léphet, de nagyon kapkodtak és erőlködtek mostanában Westbrookék, ha nem sikerül nyugodtan és koncentráltan támadniuk, akkor bajban lesznek. Egyébként is könnyen bajba kerülhetnek, mert a Rockets félelmetes, többféle harcmodorral is képes nyerni és idegenben is hasonlóan életveszélyes, mint otthon - a nehezítés annyi, hogy Ryan Anderson továbbra is sérült, Joe Johnson pedig betegség miatt fog hiányozni. Érdekesség: a két csapat előző meccsét 112-107-re megnyerte az OKC az idei szezonban. 

Dallas Mavericks - Denver Nuggets 02:30

Remek formában érkezik a Nuggets, sorozatban négyszer nyert most már vendégként is és az utóbbi időben csak akkor kapott ki, amikor az ellenfél túldobta, de a Dallas esetében ez azért meglepetésként hatna. A hazaiak még a húsz győzelmet sem érték el a szezon során és a liga leggyengébb mérlegéért vannak harcban, ugyan sok ellenfelüket meg tudták szorítani, de a meccsek végét rendszeresen elrontják, meglátjuk, hogy hasonló lesz-e a képlet most is. A Denvernek nagyon kellene is ez a kötelező győzelem, mert jelenleg nyolcadik Nyugaton és csak fél meccsel vezet a Clippers előtt, így nem hibázhat - Paul Millsap visszaépítése remekül halad, jól működik a gépezet, minden megvan ahhoz, hogy nyerjenek. 

Portland Trail Blazers - New York Knicks 04:00

Ugyan back-to-backet játszik, de így is abszolút favorit otthon a Portland, hiszen a társaság sorozatban hét győzelemnél jár és a nyugati harmadik helyen tartózkodik, előző este a Lakerst is két vállra fektette idegenben, így nincs mitől tartania. Csak a fáradtság lehet gond számukra, de Damian Lillard MVP-formája és a hagyományosan masszív védekezés azért így is nagyon soknak tűnik a folyamatosan zuhanó New York számára. A vendégek legutóbb Sacramentóban kaptak ki, idegenben 8-26-ra állnak és egyébként is a tankoló csapatok szintjét képviselik jelenleg, ráadásul nincs vezérük, így nem remélhetnek sok jót. 

Golden State Warriors - Brooklyn Nets 04:30

Természetesen itt is egyértelműek az erőviszonyok, a GSW "leszegte a fejét" és 5-0-ban van az All-Star óta, három idegenbeli mérkőzés után most ismét hazai pályán játszhat és tovább üldözné a Houstont - alig fél meccs köztük a különbség, akár már a játéknap végén újra ligaelső lehet a bajnok. Kisebb-nagyobb sérüléseik azért vannak, de a hírek szerint Steph Curry bokája rendben van és játszhat, Livingston is kipihente magát és valószínűleg Jordan Bell is pályára léphet, erre nem panaszkodhatnak. A vendégek sorra gyűjtik be a vereségeket, főleg a védekezésük harmatos, így pedig kisebb csoda lenne, ha nyerni tudnának az Oracle-ben. 

Los Angeles Clippers - New Orleans Pelicans 04:30

Ez viszont abszolút ki-ki meccs lesz, a Thunder-Rockets után ez is mindenképpen kiemelt rangadónak számít. Mindkét együttes remek formában van és bár csak két meccs köztük a különbség, ez jelen pillanatban azt eredményezi, hogy a Pelicans pályaelőnnyel indulhatna a rájátszás első körében, míg a Clippers el sem jutna odáig. A vendégek sorozatban nyolc győzelem után és a liga jelenlegi legeredményesebb támadójátékával érkeznek, Jrue Holiday és Anthony Davis is egészen elképesztő meccseket hoz most már jó ideje, idegenben is bizonyítottak, de nyolcból hatot a LAC is megnyert és a két vereség a GSW, illetve a Houston ellen született. A hazaiaknál továbbra sem lesz ott Gallinari, de a kispad legutóbb is parádézott, Davist megpróbálhatja limitálni a festékben Jordan, míg Holidayt Lou Williamsék foghatják munkára, de azt azért ne várjuk, hogy a Clippers majd száz pont alatt tartja ezt a New Orleanst, ha a vendégek formája nem esik hirtelen vissza...

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus