Oklahomában a Lakers, Warriors-Clippers a Sport TV-n

Kilenc meccsből áll az éjszakai program, mutatjuk a legfőbb tudnivalókat.

 

Cleveland Cavaliers - Portland Trail Blazers 01:00

Papíron egyértelmű esélyesek a hazaiak, ugyanakkor a Trail Blazers az elmúlt három meccséből kettőt megnyert, és a Bucks ellen is úgy kaptak ki, hogy vezettek már 26 ponttal is, mielőtt visszaengedték volna ellenfelüket a meccsbe. Malcolm Brogdon és Scoot Henderson visszatérése óta sokkal veszélyesebbé váltak, ugyanakkor a Cavaliers is két nyert meccsből jön, rengeteget jelent számukra, hogy minden kulcsemberük egészséges jelenleg. Donovan Mitchell is kezd formába lendülni, legutóbb már 40 pontot szórt a Hawks ellen, rá a Trail Blazersnek sem biztos, hogy lesz megfelelő válasza.

 

Brooklyn Nets - Charlotte Hornets 01:30

Rövid ideig volt csak teljes a Hornets kezdője, LaMelo Ball bokasérüléssel hosszabb időre kidőlt, Brandon Miller játéka is kérdéses, ráadásul Steve Clifford másik három rotációs játékosa is változatlanul sérült, nehéz helyzetben vannak. A túloldalon Jacque Vaughn szebb napokat él meg, az elmúlt három meccsükön három keleti riválisukat múlták felül, Nic Claxton is visszatért már, és a Hornets ellen Cameron Thomas (boka) és Dennis Smith Jr. (hát) ismételt bevetésére is van esély, mindkettejükről a feldobást megelőző órákban döntenek. A Hornets tán egyetlen reménye Miles Bridges lehet, aki remek játékkal tért vissza az eltiltását követően, bár pont a legutóbb kicsit haloványabb volt a Knicks ellen, és ha valamiben, akkor wing-védőkben jól áll a Nets, nem lesz egyszerű dolga.

 

Miami Heat - Indiana Pacers 01:30

Ez akár keleti rangadó is lehet, de sok múlhat azon, hogy hányan lesznek ott ténylegesen a pályán a Heat kulcsemberei közül, mert az elmúlt két meccset bokasérülés miatt kihagyó Jimmy Butler mellett Bam Adebayo (csípő), Duncan Robinson (hüvelykujj) és Haywood Highsmith (hát) játéka is kérdéses, míg Tyler Herro továbbra sem bevethető. A túloldalon kevesebb a kérdőjel, csak Jalen Smith fog biztosan hiányozni, míg Isaiah Jackson és T.J. McConnell szereplése kérdéses, előbbit betegség, utóbbit combhajlítóizom-sérülés hátráltatja. Egyik csapat sincs kimondottan jó formában, a Heat sorozatban három meccset bukott, míg a Pacers mostanában felváltva nyeri, illetve veszíti el a meccseit – a sorminta alapján most egy győztes meccsnek kellene náluk következnie, legutóbb viszont a papíron gyengébb Trail Blazerst sem tudták megverni.

 

New York Knicks - Detroit Pistons 01:30

Gyakorlatilag semmi sem szól itt a vendégek mellett, sorozatban 15 meccset veszítettek el, ami a franchise történetének a leghosszabb negatív sorozata, ráadásul back-to-back kell pályára lépniük, előző este még a Lakerst látták vendégül, és szenvedtek ellenük 26 pontos vereséget. A Knicks játékosai kipihentebbek is lehetnek, legutóbb önbizalomnövelő győzelmet arattak a Hornets ellen, és az a siker azt is jelentette, hogy a kiharcolták maguknak a szabadkártyát a Szezonközi Torna kieséses szakaszára, náluk egyedül az ad okot aggodalomra, hogy RJ Barrett a néhány meccses kihagyása óta nem találja a dobóformáját. Hamarosan talán új impulzust kaphat a Pistons, Bojan Bogdanovic és Joe Harris is közel a visszatéréshez, de meglepő lenne, ha nem perclimiten történne ez meg, akár a Knicks ellen, akár később kezdik meg a szezont.

 

Chicago Bulls - Milwaukee Bucks 02:00

A Bulls sorozatban öt vereségből érkezik meg erre az összecsapásra, ugyanakkor lezárhatták az idegenbeli túrájukat, és hazai pályán eddig kevésbé tragikus a teljesítményük, Chicagóban 4-6-ra állnak. A Bucks az elmúlt hetekben javuló tendenciát mutatott, az előző kilenc meccsükből nyolcat behúztak, a jó időszakuk pedig pont egy Bulls elleni 118-109-es győzelemmel vette kezdetét. Ami talán reményt adhat a Bullsnak, hogy ellenfelük is inkább hazai pályán teljesít jobban, Milwaukee-tól távol csak 5-4-re áll a Bucks, ugyanakkor Antetokounmpóék az elmúlt öt idegenbeli fellépésükből négyet megnyertek, és csak Bostonban kaptak ki. A rosszabb forma mellett a sérülések is a hazaiak ellen szólnak, Zach LaVine, DeMar DeRozan és Alex Caruso sem teljesen egészséges, mindhármuk bevetéséről a meccs előtt döntenek csak, míg a Bucksnál Pat Connaughton (boka) az új sérült, ellenben egyik sztár neve sem szerepel a sérültjelentésben.

 

Minnesota Timberwolves - Utah Jazz 02:00

Az egyik legjobb hazai pályás csapat fogadja az egyik leggyengébb idegenbeli együttest: amíg a nyugati éllovas Timberwolves 8-1-re áll Minneapolisban, addig a Jazz 1-8-ra Salt Lake Citytől távol. A Jazz ráadásul back-to-back lép pályára, előző este a nem túl acélos Grizzliestől is sikerült kikapniuk, és Lauri Markkanen szolgálataira még mindig nem számíthatnak. A Timberwolvesnál legutóbb Anthony Edwards nagy esése okozott aggodalmat, nem is teljesen biztos, hogy vállalni tudja ezt a meccset, de nélküle sem lennének esélytelenek a hazaiak, legfeljebb nagyobb teher hárulna Karl-Anthony Townsra – a két csapat első találkozóján is tudott villogni, az ő nagy harmadik negyedének is köszönhetően nyertek 123-95-re a Jazz otthonában.

 

Oklahoma City Thunder - Los Angeles Lakers 02:00

Mindkét csapat hetet nyert meg a legutóbbi 10 meccséből, ugyanakkor mindkét oldalon vannak viszonylag friss negatív élmények. Mióta nyilvánosságot látott Josh Giddey ügye, a Thunder mindkét meccsét elbukta, míg a Lakers története egyik legnagyobb vereségét könyvelhette el a 76ers ellen, 46 ponttal maradtak alul Philadelphiában. Anthony Davisék hajnalban a Pistons ellen javítani tudtak, viszont idegenbeli meccseken lépnek pályára egymást követő napokon, nem ők lesznek a pihentebbek, ugyanakkor az jó hír, hogy Davis és James neve sem tűnik fel a sérültjelentésben – legalább ekkora pozitívum, hogy Jarred Vanderbilt is közelít a visszatéréshez. A Thundernek nincs sérültje, Shai Gilgeous-Alexander változatlanul a liga egyik legjobb formában játszó kosarasa, és mellette Chet Holmgren is egyre nagyobb szerepet követel magának támadásban, igazi kuriózum lehet a külön párharca Davisszel.

 

San Antonio Spurs - Atlanta Hawks 02:00

A Spurs a jó idénykezdete óta sorozatban 12 vereségnél jár, és Victor Wembanyama felvillanásai is általában csak arra elengedőek, hogy tisztességesen helyt tudjanak állni egyik-másik meccsen. Nem biztos, hogy ez lesz az a meccs, ahol megszakíthatják a rossz sorozatukat, Wembanyama játéka ugyanis csípősérülés miatt kérdéses, ahogyan Jeremy Sochan (térd) sem teljesen egészséges. A Hawks sincs jó formában, az idegenbeli túrájukat egy Celtics és egy Cavaliers elleni vereséggel nyitották, viszont a Spurs ideális ellenfél lehet ahhoz, hogy megszakítsák ezt a negatív szériát, ráadásul Trae Young dobóformája is elkezdett feljavulni mostanában – mondjuk legutóbb csak 3/14-et hajított mezőnyből.

 

Golden State Warriors - Los Angeles Clippers 04:00 (Sport 1)

A Warriors a közelmúltban megszakított egy hatmeccses vereségsorozatot, de az elmúlt 10 találkozójukon így is csak 2-8-ra állnak, ráadásul a legutóbb úgy kaptak ki a Kings ellen, hogy 24 pontos előnyük is volt. Ennél is nagyobb probléma számukra, hogy azon a találkozón Chris Paul és Gary Payton II is megsérült, egyikük sem játszhat a Clippers ellen, Paytonra ráadásul hosszabb kihagyás várhat, így még inkább létszükséglet lehet az, hogy ne csupán Stephen Curry hozza a tőle elvárt szintet támadásban. A Clippers ma hajnalban talán a legjobb teljesítményét nyújtotta azóta, hogy megszerezték James Hardent, a kezdőjük 111 pontot szórt a Kings ellen, ugyanakkor George 40, Harden 39, Leonard 37 percet töltött a parketten – egyelőre egyikük neve sem tűnik fel a potenciális hiányzók névsorában, Norman Powell játéka viszont kérdéses egy lábsérülés miatt.

 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

 

Kérjük, hogy látogass el a Kezdő5 támogatói felületére, ahol plusz tartalmak várnak! Részletek ide kattintva!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus