Összecsap a két konferencia listavezetője, Phoenixben lép pályára a Sixers

Az utolsó utáni esélyével élne a Pacers, fontos meccset játszik a feltámadó Heat és a süllyedő Nets, szuperrangadóra utazik Denverbe a Milwaukee, újra győzne a Sixers a sztárjait nélkülöző Suns ellen, ismét összecsap a Kings és a Jazz, a Clippers pedig Paul George nélkül játszik fontos meccset a Pelicans ellen. Ez vár ránk az NBA következő játéknapján, mutatjuk a programot.

Atlanta Hawks – Indiana Pacers 22:00 (ÉLŐ - Sport 2)


A Hawks a jelenlegi állás alapján úgy tűnik, hogy úgy jut be a playinbe, ahogy igazán nem nyújtott középszerűnél jobb teljesítményt a szezonban és az edzőváltást követően sem sikerült javítania az eredményein. Az elmúlt öt meccséből kettőt megnyerő hazaiak jelenleg nyolcadik helyen állnak, szorosan követi őket a Raptors és a Bulls, viszont a tizenegyedik, már a vonal alatt lévő Pacersszel szemben három és fél meccs Youngék előnye, így a 7-10. helyüket már csak valami hatalmas fordulatot követően bukhatják el. Az Indy szintén ötből csak két győzelmet számlál, kezdenek lemaradni a tizedik Bullstól, már tényleg csak az utolsó utáni szalmaszálba kapaszkodhatnak, kérdés, hogy egy tizedik hellyel mennyivel lennének egyébként előrébb. A vendégek az előző játéknapon a Celtics ellen szenvedtek papírforma vereséget, most back-to-back lépnek pályára és a Hawks ellen sem feltétlenül ők az esélyesek. Bár az előző estén Tyrese Haliburton már visszatérhetett, Chris Duarte játéka viszont ma is kérdéses, a túloldalon pedig Hunter mellett Young szereplése bizonytalan egyelőre. Ha a hazaiak irányítója játékra jelentkezik, akkor a fáradtabb és jóval nehezebb helyzetben lévő Pacersnek nem lesz könnyű dolga, bravúrnak számítana egy vendéggyőzelem.

 

Miami Heat – Brooklyn Nets 01:00


Bár a csapatok jelenlegi formái mást mondatnak velünk, ez egy fontos rangadó lesz a keleti playin felső határán, ahol a hatodik Heat fogadja az őt hetedik helyen követő Nets csapatát. A Miami az elmúlt időszakban megtáltosodott, az utóbbi tíz meccséből hetet, ötből pedig négyet tudott behúzni Spoelstra csapata, megérdemelten előzték meg tehát hosszú idő után az egyre inkább lejjebb süllyedő Brooklynt. A vendégeknél eleinte úgy tűnt, hogy várakozáson felül élték túl a sztárok elcserélését és hosszú hetekig tartották magukat a legjobb hat között, most viszont elérkezett a mélypont, zsinórban ötször kaptak ki Bridgesék, azzal, hogy a Heat éppen magára talált ebben az időszakban, papírforma volt, hogy előbb-utóbb kiszorulnak az egyenes ágú rájátszás helyekről. A hetedik helyen viszont biztonságban érezheti magát a csapat, nem sokkal az alapszakasz vége előtt három meccs az előnye a nyolcadik Atlanta előtt, a playin mindenképpen meglesz nekik a szezon végén. A Heatnél Kyle Lowry játéka kérdéses az aktív rotációból, míg a vendégeknél a legfrissebb hírek szerint Ben Simmons hátsérülése miatt könnyen elképzelhető, hogy már nem lép pályára az idei szezonban, illetve Seth Curry is sérültlistán van. A csapatok aktuális formáját tekintve egyértelmű favorit a Miami, nagy meglepetés lenne, ha éppen közvetlen riválisa ellen törné meg a negatív szériáját a Nets, ha ez megtörténik, ismét felfordulás lehet a keleti hatodik-hetedik hely környékén.

 

Denver Nuggets – Milwaukee Bucks 03:00


A forduló kiemelt rangadóját játssza a két konferencia listavezetője, ahol kifejezetten örülhetünk annak, hogy ez a mérkőzés most kerül lejátszásra, hiszen bár a Denver az elmúlt hetekben nem volt túl meggyőző, de az utóbbi meccseken képes volt kilábalni a gödörből és újra régi fényében tündököl. A Bucks viszont nyolc meccsét is megnyerte az utóbbi tíz pályára lépése alkalmával, a Pacers elleni botlás óta zsinórban hármat nyertek Giannisék, akik gőzerővel robognak az alapszakaszgyőzelem felé, jelenleg két és fél meccs előnyük van a második Boston előtt, ha kitart a remek formájuk, akkor izgalmak nélkül nyerhetik meg újra Keletet. Ez a találkozó nagy erőpróba lesz mindkét csapat számára, a Nuggets egy sikertelenebb időszak után egy valós bajnokesélyes ellen mutathatja meg, hogy valóban csak egy ideiglenes megingás volt a korábbi meccseken bemutatott játék, ha a Milwaukee-t is legyőzik, meggyőződhetünk erről. A Bucks pedig hosszú idő után szintén egy komolyabb ellenféllel találja ma szemben magát, egy hasonló presztízsű meccsen néhány hete legutóbb a Sixers ellen vereséget szenvedtek Giannisék, most ismét próbára tehetik magukat egy velük azonos súlyú bajnokesélyes ellen. A hírek szerint a Nuggets kerete közel teljes, az aktív rotáció minden tagja bevethető, a Bucksnál viszont Crowder, Dragic és Meyers Leonard is kérdéses a kiegészítő személyzetből, sőt, Middleton játékáról is csak a feldobás előtt dönt az edzői stáb. A vendégek ráadásul pihenőnap nélkül lépnek pályára Denverben, más kérdés, hogy az előző játéknapon annyira simán verték a Utah-t, hogy a kezdőcsapatból senkinek sem kellett 30 percet sem játszania, meglátjuk, hogy ez mennyire lesz tényező a mérkőzésen. A Nuggets egyébként kiváló, 30-6-os mérleget hoz idén hazai pályán, kíváncsian várjuk, hogy mire megy egymással a támadásban második Denver és a védekezésben szintén a legszűkebb elitbe tartozó Milwaukee, a playoff-hangulat minden bizonnyal garantált lesz.

 

Phoenix Suns – Philadelphia 76ers 04:00


Papíron ez is remek meccsnek számítana, a Suns azonban egyelőre még mindig tartalékos, Kevin Durant mellett De’Andre Ayton is hiányzik, emiatt pedig komolyan visszaesett a csapat teljesítménye az utóbbi időben. A hazaiak az utóbbi hét találkozójukból csak egyet tudtak megnyerni nagy nehezen az Orlando ellen, hiába dominálja sorra Durant sérülése óta a meccseket Devin Booker, ezeket nem tudja a csapat győzelmekre váltani, ami azt eredményezte, hogy egyre közelebb kerültek a playin-vonalhoz. A Sixersnek az elmúlt két meccsét James Harden nélkül kellett megvívnia, a Bulls elleni siker után a Golden State ellen viszont már nem bírta el az irányító hiányát, az idén legtöbb gólpasszt átlagoló sztár státusza ezúttal is csak kérdéses. Mindkét csapat egyébként back-to-back meccset játszik, a Suns a Kings ellen szenvedett várható vereséget, amiből a padról érkező Terrance Ross 30 pontja nélkül nagyon sima zakó is lehetett volna. A vendégek a címvédő otthonában maradtak alul tegnap, ahol Joel Embiid 46 pontos klasszis teljesítménye sem volt elég a győzelemhez. A Sixers jelenlegi állapotában jóval előrébb jár mai ellenfelénél, kérdés, hogy Harden tudja-e vállalni a játékot és melyik csapatból mennyit vett ki az előző játéknap. Az esélyesebbek a vendégek, nagy bravúr lenne, ha éppen a támadásban és védekezésben is a top 5 körül lévő bajnokesélyes ellen sikerülne megtörnie a jeget a sztárjai nélkül felálló Sunsnak.

 

Sacramento Kings – Utah Jazz 04:00


A Kings és a Jazz is pályára lépett az előző fordulóban, a hazaiak a Phoenix ellen nyertek meg egy fontos meccset és biztosították be gyakorlatilag a nyugati dobogós alapszakaszukat, míg a vendégek hazai pályán a keleti listavezető Milwaukee ellen néztek bele egy nagyobb pofonba. A Sacramento az elmúlt időszakban tízből hét meccsét is megnyerte, az évezred talán legjobb Kingsét láthatjuk idén, leginkább amiatt izgulhatnak most, hogy a mögöttük lévő versenyfutás milyen végeredménnyel zárul és kit kapnak az első körben. De’Aaron Fox egészsége miatt már kevésbé, hiába ment be tegnap idő előtt az öltözőbe a hazaiak sztárja, a hírek szerint nincs komoly sérülése, már ezen az estén is ott lehet a pályán. A vendégeknél nagyobb kérdőjelek vannak, Markkanen, Sexton és Clarkson szereplése is bizonytalan, húzóemberei nélkül pedig komoly bajba is kerülhetnek a mormonok, jelenleg fél meccsel vannak a tizedik helyezett mögött a tabellán. Egy tartalékos Jazz ellen még akár Fox nélkül is hoznia kellene a kötelezőt a Kingsnek, érdekesség, hogy mindkét csapat a liga legjobb tíz támadógárdája között van, mégis viszonylag nagy a minőségbeli különbség a játékukban. A felek már találkoztak egymással néhány napja, akkor hatalmas meglepetésre a Jazz tudott örülni a végén, ha ezt meg tudnák ismételni, akkor amellett, hogy természetesen hatalmas bravúr lenne, legalább ideiglenesen újra ott lennének a legjobb tízben Nyugaton.

 

Los Angeles Clippers – New Orleans Pelicans 04:30


A Clippersnél az utóbbi napok elsősorban Paul George sérüléséről szóltak, a Los Angeles-iek sztárjának előreláthatólag minimum 2-3 hetet kell kihagynia, valamikor a rájátszás első körében térhet vissza. Nélküle érthetően nehezebb dolguk lesz Leonardéknak, és egyébként is, az elmúlt időszakban felváltva szerezték a győzelmeiket, legutóbb előbb kikaptak a Thundertől, majd már George nélkül magabiztosan vágtak vissza Gilgeous-Alexaneréknek. A Pelicans az utolsó szalmaszálba kapaszkodik, az éppen aktuális állás szerint jelenleg kilencedik a csapat, de csupán csak fél meccsel van a vonal fölött, szokatlan módon hiába nyertek Ingramék zsinórban most három meccset is, ebben az extrán kiélezett mezőnyben semmi sem garantált számukra. Az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy a vendégek sorsolása igen kedvező volt a héten, bár nagy csalódást jelentett a Houston ellen vereség, de azóta vissza tudtak vágni a Rocketsnek, illetve legyőzték a Spurst és a Hornetset is – hozták tehát a minimumszintet, amit kötelező volt, hogy éltben maradjanak. Most még George nélkül is a LAC felé billen el a mérleg nyelve, a legutóbbi alkalommal Russell Westbrook is fellépett Kawhi Leonard mellé, ha erre most is képes lesz a tripla-dupla rekorder, akkor könnyen elképzelhető, hogy  dominálni tudják a vendégeket, meglátjuk, hogy mennyire fog nekik hiányozni ebben a matchupban Ingram ellen George.


A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus