Összeszedi magát a Suns, vagy idegenben is győz a Bucks?

Két Phoenix-győzelem után két Milwaukee-siker következett, most jön az ötödik meccs, ismét Arizonában - döntő jelentőségű, hogy ki tudja megnyerni. 

Phoenix Suns - Milwaukee Bucks 03:00 (Sport 1)

A két phoenixi mérkőzésen egyértelműen jobb volt a Suns, főleg az elsőn, az azt követő kettőn viszont kiegyenlítette a párharcot a Bucks úgy, hogy a negyedik derbin minden esélye megvolt a sikerre a Phoenixnek, de elrontotta a szoros végjátékot. Most nagyon össze kell szednie magát Monty Williams legénységének, mert ha sorozatban harmadszor is kikap, főleg otthon, akkor minden szempontból átfordul a párharc és 2-0-s előnyből a szakadék szélére kerül a társaság.

A Sunsnak elsősorban az eladott labdákon és a leindításokon kell változtatnia, gyakorlatilag nem tudnak rohanni Bookerék ebben a szériában az első meccs óta és azt követően sokkal-sokkal több labdát adnak el, mint ellenfelük - nyilván a két statisztika összefügg, de ha ezeken nem sikerül javítani, akkor pokoli nehéz dolguk lesz. A festéket abszolút uralja a Bucks Giannisszal és a magasabb szerkezettel pontszerzésben, védő- és támadópattanózásban is, ebben nem nagyon várható jelentős változás, Paulék kintről is csak a második meccsen tudtak igazán jól dobni, de ha még a leindításokat is odaadják és buta eladott labdákkal könnyítik meg ellenfelük dolgát, akkor nem nagyon tudnak nyerni. 

Kérdés, hogy mi várható Bookertől és Middletontól, mindketten borzasztó ingadozóak, viszont legutóbb mindketten elérték a 40 pontos határt - ha most mindegyikük gyengén játszik, az lehet, hogy inkább a Sunst érinti érzékenyen. Chris Paultól mindenképpen nagy meccs kell, de Jrue Holiday szorításában eddig inkább csak jobb periódusai voltak, ebben a helyzetben viszont nyilván ő is érzi, hogy mi forog kockán, ha kikapnak, akkor lehet, hogy lemondhat a gyűrűről. Nyilván megint nagyon fontos lesz a büntetőzés, Deandre Ayton szerepe, a faultproblémák (főleg a Sunsnál) és az említett Holiday dobóformája is - most egyértelműen a Milwaukee van fölényben, de idegenben jóval gyengébb, mint otthon és egy pontosabb, koncentráltabb, kellően agresszív, de jó döntéseket hozó Suns képes lehet a győzelemre.

A párharc állása: 2-2.

A mérkőzéshez élőképes stream itt található!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus