Otthon meglepi a GSW-t a Cleveland, vagy eldől a párharc?

Kötelező nyernie a Cavsnek, különben véget ér a döntő érdemi része - visszatérhet Iguodala - sokkal jobban kell dobniuk Jameséknek. 

Cleveland Cavaliers - Golden State Warriors 03:00 (TV: Sport 1 - ÉLŐ)

A Golden State eddig hozta a két hazai mérkőzését és most idegenben döntő ütést mérhet ellenfelére, hiszen ha ezt most nem tudja megnyerni a Cavs, akkor 3-0-lal gyakorlatilag eldől a párharc. Az első összecsapáson megvolt a Cleveland esélye a sikerre, a másodikon már a címvédő akarata érvényesült, meglátjuk, hogy most képes-e javulni Tyronn Lue csapata.

Egy dolog elengedhetetlen a hazai sikerhez, méghozzá a sokkal jobb clevelandi dobóforma, az eddiginél sokkal-sokkal veszélyesebbé kell válniuk kintről Korveréknek ahhoz, hogy legyen érdemi esélyük, különben nem nagyon tudnak mit kezdeni a vendégcsapattal. Az is biztos, hogy kell az extra LeBron Jamestől, az is, hogy az eddigi támadópattanózásból nem szabad visszavenniük és az is, hogy valamit kezdeniük kell Steph Curryvel - a Warriors irányítója diktál eddig a párharcban, amíg őt nem sikerül kibillenteni, addig nagyon nehéz dolguk van védekezésben.

Tovább ronthatja a keleti bajnok esélyeit, hogy Andre Iguodala játéka most már valószínűsíthető, ezzel pedig újra halálos lehet a Hamptons 5 - nem mellesleg megérkezik a GSW LeBron-stoppere, tudnak a "rendes" szerkezetükben játszani, újabb fegyvert kapnak. Egy kolosszális James-meccs és egy extra kinti dobóforma otthon (a Boston ellen is sokat ért a hazai pálya) azért még így is érhet Cavs-sikert, de most már ott is van a győzelmi kényszer a társaságon, hiszen vereség esetén borítékolható az újabb Warriors-gyűrű.

A párharc állása: 2-0 a Warriors javára.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus