Phillyben kapott ki a Boston, Denverben a GSW

Tyler Herro és Cam Thomas is bokasérülést szenvedett, bevette Dallast a Raptors, simán kikapott a Lakers, Brooklynban sem ment a Clippersnek: ez történt hajnalban az NBA alapszakaszában.

Philadelphia 76ers - Boston Celtics 106-103

Jobb volt, de majdnem elrontotta a Sixers. Hullámzó meccset vívott a szezon eddigi két legjobb keleti csapata, a Philly kezdett jobban, aztán előbb leindításokkal, majd jól kitalált játékokkal összekapta magát a Boston és át is vette az irányítást, méghozzá olyannyira, hogy a második negyed elején 11 ponttal is vezettek a vendégek. A Sixers azonban hamar rendezte a sorait és ráerőltette akaratát ellenfelére, szűk hat perc alatt egy 20-5-öt rohant Nick Nurse alakulata, amely darabjaira szedte a Celticset ebben az időszakban, és a negyed végére hétpontos előnybe került. A fordulás után is folytatódott a hullámzás, de a Philly ott már nem adta ki a kezéből a vezetést, ugyan néha közelített a Boston, de összességében a hazaiak diktálták a tempót, a harmadik negyed végén meglett a közte tíz, és a záró etapban leginkább az volt a kérdés, hogy innen merre billen el a mérleg nyelve. Nos, a Philly irányába billent, Tobias Harris öt pontjával 102-87-re módosult az állás és két perccel a vége előtt is még 14 pont volt a hazaiak előnye - de itt talán kicsit korán kezdtek a meccs utáni ünneplésre gondolni, a Boston ugyanis nem adta fel és egy-két nagy játékkal pillanatok alatt visszajött látótávolságra, majd fél percnél 106-103-ra. A Philly az utolsó támadását is elrontotta, így a Celtics a roham végén kis híján egyenlített, Kristaps Porzingis dobhatott a hosszabbításért, de a triplája alig érte el a gyűrűt, így kimozogta a leolvadást a Sixers és összességében az este nagy részében jól játszva megnyerte a kiemelt rangadót.

Az első gyengébb meccs. A Celticsnél visszatért Derrick White, így újra teljes erejében állhatott fel Joe Mazzulla alakulata a legutóbbi minnesotai vereség után, ám ezúttal idén először nem működött gördülékenyen a támadójáték. Jayson Tatum nehezen jutott dobásokhoz és végül csak 6/14-gyel zárt mezőnyből alig három kiharcolt büntetővel, Jaylen Brown 4/13-at szenvedett össze, White előtt több lehetőség nyílt, de csak 6/18-at dobott, Jrue Holiday sokszor tűnt el támadásban, és nagyon kellett nekik Porzingis extrája (29 pont, 10/19 mezőnyből) ahhoz, hogy partiban maradjanak - a 40%-ot sem érték el mezőnyből, 32%-kal tripláztak, egyszerűen nem ment a szekér. A Sixers sem dobott jól (44% mezőnyből, 26,5% távolról), viszont 56-43-ra megnyerte a lepattanózást, 56-40-re győzött a festékben és 24 pontot dobott gyorsindításból, fontos faktorokban tudott felülkerekedni, ami elégnek bizonyult a sikerhez. Joel Embiid (27 pont, 10 lepattanó, 4 gólpassz, 4 blokk, 10/20 mezőnyből) a harmadik negyedben lépett előre és dobott 13 pontot, a záró etap pedig szokás szerint Tyrese Maxey-é lett, ott ő vette a kezébe a gyeplőt és sorra vállalta a dobásokat, osztotta a jobbnál jobb passzokat támadásról támadásra - végül 25-9-5-tel zárt, de csak 11/27-et dobott mezőnyből. Viszont Tobias Harris és Kelly Oubre Jr. is 10 pont fölé jutott, a padról pedig Reed, Beverley, Batum és Covington is eleget tudott hozzátenni, míg a bostoni cseresorból Al Horford például -23-mal zárt - a Celtics nem fogott ki jó napot, a Sixers pedig az utolsó két perc leolvadása előtt ezt tökéletesen ki is használta.

A 76ers legjobb dobói: Embiid 27/3, Maxey 25/9, Harris 17/3
A Celtics legjobb dobói: Porzingis 29/6, White 19/9, Tatum 16/6

 

Brooklyn Nets - Los Angeles Clippers 100-93

A második félidő a Netsé volt. Nagyon nehezen kezdte a meccset a vendéglátó, az első negyedben alig 13 pontot tett fel a táblára, és nyolc ponttal égett, mielőtt sikerült rendezni a sorait és életet lehelni a támadójátékába. A második negyed már rendben volt, dobtak 33 pontot a hazaiak és átvették az irányítást, a nagyszünet után pedig annak ellenére is az ő akaratuk érvényesült, hogy Cam Thomas bokasérülés miatt már nem lehetett ott a parketten: fordítottak, majd a záró etap elején egy 9-2-es futással kétszámjegyűvé növelték az előnyüket. Ezt pedig innentől már be is tudták osztani, ugyan a Clippers Russell Westbrook vezetésével igyekezett még veszélyeztetni, de Mikal Bridges visszazsákolt támadópattanója, majd Spencer Dinwiddie triplája lezárta a küzdelmet, az utolsó percben már nem volt kérdés. Összességében a második félidőben már nagyjából az történt, amit a Brooklyn akart, és bár Thomas csak 20 percet játszhatott, illetve Ben Simmons kihagyta a mérkőzést, de egyrészt O'Neale és Finney-Smith fejenként 4-4 triplát tett hozzá, másrészt a kispad villogott: Lonnie Walker IV 21 ponttal, Dennis Smith Jr. 5 gólpasszal, Day'Ron Sharpe pedig dupla-duplával szállt be, de Trendon Watford is hozzá tudott tenni. Ezzel meglett az első hazai sikerük úgy is, hogy csak 40%-kal céloztak mezőnyből, következőleg viszont Bostonba látogatnak, ami egy egészen más feladatnak ígérkezik.

Megint 100 alatt. James Harden második meccsén sem érte el a 100 dobott pontot a Clippers, és megint kicsit lassúnak, bizonytalannak tűnt a társaság támadásban. A szerepek felosztása még mindig zajlik, ezúttal a legutóbb eltűnő Paul George úgy gondolta, hogy márpedig ő most vállalni fog, úgyhogy bele is állt 20 mezőnydobásba és kiharcolt 8 büntetőt, de mezőnyből csak hét kísérlete akadt be és megállt egyetlen egy gólpassznál - 24 pontjával azonban így is ő lett a LAC legeredményesebb játékosa. Kawhi Leonard (17 pont, 7/16 mezőnyből) volt az egyetlen a padról érkező PJ Tucker mellett, aki pluszban zárta az estét, de Russell Westbrook (13 pont, 7 lepattanó, 8 gólpassz, 1 eladott labda, 6/18 mezőnyből) energiája is rendben volt, csak a dobásait nem találta - Harden 12 ponttal, 8 lepattanóval és 5 gólpasszal zárt, csak 9 dobást vállalt, de eladott 5 labdát és -15-tel megint ő volt a leginkább "mínuszos" játékos a Los Angeles-ieknél, vagyis a nélküle lejátszott 12 percet 8 ponttal megnyerte a Clippers. Összességében 40% alatt maradtak mezőnyből és 22%-kal tripláztak, kicsit lassúnak és körülményesnek tűntek, úgyhogy már zsinórban harmadszor kaptak ki, idegenben pedig továbbra is nyeretlenek.

A Nets legjobb dobói: Walker IV 21/9, Thomas 14, Finney-Smith 12/12, O'Neale 12/12
A Clippers legjobb dobói: George 24/6, Leonard 17/6, Westbrook 13/3

 

Dallas Mavericks - Toronto Raptors 116-127

Hiányzott Dereck Lively. Az újonc center eddig a Mavs-szezon egyik alappillére, most viszont betegség miatt kihagyta a találkozót, a Dallas pedig rögtön meg is érezte a hiányát: 50-38-ra elbukta a lepattanózást és szezoncsúcsot jelentő 72 pontot kapott a festékben - a védekezés szétcsúszott, ezzel pedig a stabilitás is odaveszett. Ugyan Luka Doncic (31 pont, 7 lepattanó, 8 gólpassz, 4 labdaszerzés) és Kyrie Irving (22 pont, 5 gólpassz) igyekezett támadásban ellensúlyozni mindezt, de az első félidőben 11 labdát adott el a csapat, amelyből folyamatosan rohanni tudott a Raptors, majd ugyan a fordulás után ezt sikerült orvosolni, de összességében 12 büntetőt hagytak ki, ami szintén nem fért bele. Hiába a 41,5%-kal bevert 17 tripla, túl sokat hibáztak és ezzel az üres festékvédekezéssel ez nem érhetett győzelmet - a harmadik negyedben hátrányba kerültek és onnantól már csak futottak az eredmény után. Jason Kidd szerint egyszerűen pontatlanok voltak, nem tudták megcsinálni, amit megbeszéltek, így összességében másodszor, hazai pályán pedig először kaptak ki a szezon során.

Pascal Siakam felpörgött. Gyengébben kezdte a szezont a Raptors erőcsatára és korábbi vezére, ezen a mérkőzésen viszont felvette a megszokott fordulatszámát és darabokra szedte a Dallast: 31 pontot dobott úgy, hogy kivétel nélkül mindegyiket a festékből szerezte, ő volt az oka annak, hogy Lively hiánya ekkora lyukat ütött a Mavs benti védekezésében. Siakam 15/20 kétpontost küldött a gyűrűbe, leszedett 12 lepattanót (4 támadó) és kiosztott 5 gólpasszt is, a meccs bizonyos szakaszaiban abszolút tarthatatlannak tűnt, és a szintén nagyot játszó OG Anunobyval (26 pont, 5 lepattanó) ketten intéztek egy 11-0-s rohamot a harmadik negyedben, amivel az addigi egál állásról a Toronto irányába billentették el a mérleg nyelvét. Mellettük Dennis Schröder (18 pont, 5 gólpassz), Scottie Barnes (csak 4/15 mezőnyből, de 14 pont, 14 lepattanó, amiből 6 támadó, 7 gólpassz, 4 labdaszerzés), valamint a padról 4/8 triplával beszálló Gary Trent Jr. is dicséretet érdemel, a jó második negyed és az említett 11-0-s roham után pedig már kézben tartották a dolgokat - onnantól nem adták le az előnyt és lemenedzselték a záró etapot. Ezzel négyből harmadszor is nyertek, 2-1-re állnak a túrájukon, következőleg viszont Bostonba látogatnak, mielőtt hazatérhetnek egy négyes szériára.

A Mavericks legjobb dobói: Doncic 31/6, Irving 22/9, Hardaway Jr. 17/15
A Raptors legjobb dobói: Siakam 31, Anunoby 26/9, Schröder 18/3

 

Denver Nuggets - Golden State Warriors 108-105

Curry kezében maradt az egyenlítés. Végig szoros meccset vívtak a csapatok, ugyan a harmadik negyed elején volt olyan pont, amikor úgy tűnt, hogy kontrollálhatja a találkozót a Denver, de aztán a játékrész végén és a negyedik etap elején Chris Paul villanásaival sikerült fordítania a Warriorsnak és onnantól fej-fej mellett haladtak a legvégéig. Négy és fél percnél még 97-97 volt az állás, ott Nikola Jokics négy pontjával került ritmuselőnybe a Nuggets, majd egy perccel a vége előtt a befutó Reggie Jackson váltotta két pontra Jokics átadását, végül Chris Paul kimaradt triplája és Andrew Wiggins eladott labdája után 107-102 állt az eredményjelzőn, ráadásul Klay Thompson dobása is lejött a gyűrűről 45 másodperccel az órán. 22 másodpercnél azonban Steph Curry visszaszerezte a labdát, majd dobott belőle egy valószerűtlen hármast és Jokics megremegett clutch helyzetben, amikor 15 másodperccel a vége előtt mindkét büntetőjét kihagyta, így a Golden State-nek esélye nyílt egyenlíteni vagy nyerni. Curry el is ment a gyűrűig, azonban hét másodpercnél kihagyta a könnyűnek tűnő ziccert, így az ő kezében maradt a hosszabbítás - Jackson büntetője beállította a végeredményt, válaszra már nem maradt idő, úgyhogy a kiélezett rangadón egy hajszállal a listavezető bizonyult jobbnak.

Murray nélkül sem lassít a Nuggets. Hetekre elvesztette kezdő irányítóját, Jamal Murray-t a címvédő, de egyelőre úgy tűnik, hogy ez nem jelent problémát: elfoglalta a helyét Reggie Jackson és mintha mi sem történt volna, halad tovább a gárda. Jackson most 20 ponttal és 6 gólpasszal, 0 eladott labdával pótolta Murray-t, abszolút illeszkedett az első ötösbe, ahol Jokics (35 pont, 13 lepattanó, 5 gólpassz) természetesen most is parádézott, míg a Porter-Gordon kettős 31 pontot és 19 lepattanót tett hozzá, a festékben ők helyeztek nagy nyomást a Warriorsra. A vendégeknél Draymond Green hagyta ki a meccset a meghatározó játékosok közül, pedig nagyon kellett volna a védekezése és a passzjátéka is, Curry ugyanis alig tudott megszabadulni Kentavious Caldwell-Pope-ék szorításából, és bár bedobott 6/13 triplát, de ezen felül semmilyen más mezőnykosara nem volt az este folyamán, csak öt büntetője. A társak pedig nem igazán segítettek neki, Klay Thompsonnak csk villanások jutottak, Andrew Wiggins még mindig nem kezdte meg úgy igazán a szezont, Chris Paulnak csak percek jutottak abból, hogy érvényesüljön, a Green helyén kezdő Dario Saric sem váltotta meg a világot, egyszerűen nem volt bennük elég tűzerő. Így is egy Curry-dobásra voltak a hosszabbítástól, a védekezés náluk is nagyjából egyben volt, vigyáztak a labdára, Green nélkül is jól lepattanóztak a magasabb Denver ellen, de egy-két fontos dobás hiányzott most az idegenbeli győzelemhez, úgyhogy 6-3-ra romlott a mérlegük. A Nuggets eközben 8-1-gyel vezeti Nyugatot és a komplett ligát, otthon 6-0 a mutatója, a következő 14 meccséből viszont 11-et is idegenben játszik majd le.

A Nuggets legjobb dobói: Jokics 35/3, Jackson 20/9, Porter Jr. 17/9
A Warriors legjobb dobói: Curry 23/18, Thompson 15/6, Wiggins 11

 

Houston Rockets – Los Angeles Lakers 128–94

Beleszaladt a késbe a Lakers. Az idegenbeli 0–4-es mutató ismeretében nagyon kellett volna ez a siker a Los Angelesnek, a legutóbbi három meccsét megnyerő Rockets ellen azonban nem mehettek Jamesék biztosra, pláne annak a tudatában, hogy Anthony Davis, Gabe Vincent és Jarred Vanderbilt sem volt bevethető. Arra azonban talán senki sem számított, hogy a Houston már az első negyedben eldönti az összecsapást. A texasiak Jalen Green (28 pont, 7 lepattanó, 5/6 tripla), Alperen Sengün (19 pont, 7 lepattanó, 4 gólpassz) és a kispadról érkező Jae'Sean Tate (14 pont) remeklésével nem hagytak kérdéseket, olyannyira nem, hogy végül több mint harminc ponttal múlták felül az arany lilákat. A kaliforniaiaknál a padról beszálló Rui Hachimura (24 pont, 8 lepattanó) játékát illeti dicséret, mellette D'Angelo Russell (22 pont) és LeBron James (18 pont, 6 lepattanó) is sokat tett a közösbe, ám ez ezúttal nem sok mindenre volt elegendő.

A Rockets legjobb dobói: Ja. Green 28/15, Sengün 19, Tate 14/6
A Lakers legjobb dobói: Hachimura 24/6, Russell 22/12, James 18


Memphis Grizzlies – Miami Heat 102–108

Elvesztette Herrót, megnyerte a meccset a Heat. Egyik csapatról sem mondható el, hogy hatalmas támadóarzenált mutatott volna be a bajnokság eddigi szakaszában, s habár a Miami kezdi összekapni magát és a Memphis is megszerezte az első sikerét, ez mégsem ad túl sok okot az örömre. Egyértelműen a vendég gárda számított a találkozó esélyesének, a Heat pedig egy az első negyed végén indított futással ki is alakította azt a különbséget, amelyet a meccs végéig meg is tudott tartani még akkor is, ha Jaren Jackson Jr. (28 pont, 4 lepattanó) és Desmond Bane (15 pont, 5 lepattanó) párosának vezérletével egyszer visszakapaszkodott a Grizzlies. A floridaiaknál Bam Adebayo (30 pont, 11 lepattanó) mellett ezúttal az eleddig elég sok kritikát kapó Kyle Lowry (17 pont, 11 lepattanó, 9 gólpassz) táltosodott meg, olyannyira, hogy közel került a tripla-duplához. Ennek okán pedig még az is belefért, hogy Jimmy Butler (15 pont) kissé lazábbra vegye ezt a találkozót: a hajrában az újonc Jaime Jaquez Jr. nagy triplája is kellett ahhoz, hogy kimozogják a feltámadó Memphis 8-0-s futását. A Miami azonban nagy árat fizetett a sikerért: Tyler Herro súlyosnak tűnő bokasérülést szenvedett nyolc perc játék után, már az első hírek is többhetes kihagyásról szólnak.

A Grizzlies legjobb dobói: Jackson Jr. 28/6, Bane 15/6, Aldama 12/6
A Heat legjobb dobói: Adebayo 30, Lowry 17/12, Butler 15/6


Milwaukee Bucks – Detroit Pistons 120–118

Nem volt könnyű dolga a Milwaukee-nak. Zsinórban öt vereséggel a háta mögött utazott Wisconsinba a Pistons, így egyértelműen hazai győzelmet várhatott a nagyérdemű, a Bucks pedig Damian Lillard (34 pont), Bobby Portis (18 pont, 5 lepattanó) és Giannis Antetokounmpo (15 pont, 9 lepattanó, 5 gólpassz) révén úgy tűnt, hogy hamar pontot is tesz a találkozó végére. Igen ám, de a Detroit nem adta fel, Cade Cunningham (33 pont, 8 lepattanó, 8 gólpassz) felvette a versenyt Lillarddal, s mivel a kispadról beszálló Marcus Sasser (26 pont, 6 lepattanó), illetve a most is stabil számokat hozó Jalen Duren (11 pont, 12 lepattanó, 5 gólpassz) személyeiben társakat is talált, így tizenöt pontos hátrányból visszakapaszkodva, a harmadik negyed végén átvette a vezetést a Pistons. A Bucks azonban tudott újítani, ami végül azt eredményezte, hogy hozva a kötelezőt, megnyerte a találkozót.

A Bucks legjobb dobói: Lillard 34/6, Portis 18/3, Antetokounmpo 15
A Pistons legjobb dobói: Cunningham 33/6, Sasser 26/9, Hayes 14


Minnesota Timberwolves – New Orleans Pelicans 122–101

A Pelicans sem tudta megállítani a Wolvest. A Boston és a Denver veretlenségének elvételével igencsak elkapta a fonalat a Minnesota, amely makulátlan hazai mérleggel fogadta a New Orleanst. A vendégeknél CJ McCollum mellett Zion Williamson sem volt bevethető, ez pedig rányomta a bélyegét a teljesítményükre, még akkor is, ha mérkőzés legelején Brandon Ingram (24 pont, 6 gólpassz), Jordan Hawkins (14 pont) és Matt Ryan (14 pont, 4 lepattanó) révén még úgy ahogy tartották magukat. A második felvonásban azonban huszonnégy pontot vert ellenfelére a Timberwolves, Rudy Gobert (17 pont, 20 lepattanó) ezúttal is klasszisteljesítményt nyújtott a védőoldalon, miközben támadásban Anthony Edwards (26 pont, 8 gólpassz) és Karl-Anthony Towns (23 pont, 4/5 tripla) is kitett magáért. Összességében magabiztosan nyert a vendéglátó, amely ezzel hetedik meccsén immáron az ötödik sikerét ünnepelhette.

A Timberwolves legjobb dobói: Edwards 26/6, Towns 23/12, Gobert 17
A Pelicans legjobb dobói: Ingram 24/3, Hawkins 14/6, Ryan 12/6


Oklahoma City Thunder – Cleveland Cavaliers 128–120

Gilgeous-Alexander tarthatatlan volt. Egyik csapat sem várta túl jó előjelekkel ezt az összecsapást, minek kapcsán adott volt a kérdés: melyikük tud kilábalni a hullámvölgyből? Shai Gilgeous-Alexander (43 pont, 7 lepattanó, 6 gólpassz, 15/22 mezőnyből) viszont rövidre zárta ezt a felvetést, miután klasszisteljesítményt nyújtva győzelemre vezette az övéit. Mellette Chet Holmgren (15 pont, 7 lepattanó) és Jalen Williams (15 pont, 4 lepattanó) is remekül muzsikált, ami nem adott esélyt a Cavsnek. Pláne úgy, hogy Donovan Mitchell (20 pont, 5 lepattanó, 5 gólpassz) nem tudta felvenni a ritmust legfőbb riválisával, eljutott ugyan húsz pontig, de 8/23-at dobott mezőnyből – 1/9-et a triplavonalon kívülről. Vendégoldalon a kispadról érkező Caris LeVert (29 pont, 5 lepattanó, 5 gólpassz) hozta a legjobb egyéni teljesítményt, de Evan Mobley (22 pont, 5 lepattanó) játékára sem lehetett panasz. A találkozó üde színfoltja volt a Thunder újonca, Cason Wallace (14 pont), aki a második negyedben 12 pontot rámolt be.

A Thunder legjobb dobói: Gilgeous-Alexander 43/3, Holmgren 15/3, Jal. Williams 15/3
A Cavaliers legjobb dobói: LeVert 29/6, Mobley 22, Mitchell 20/3


Sacramento Kings – Portland Trail Blazers 121–118 h.u

Parázs meccs Sacramentóban. Csalódást keltően kezdte a szezont a Kings, amely jóval komolyabb célokkal vágott neki az idénynek, mint amit eddig felmutatott. Persze nem segíti a dolgukat De'Aaron Fox hiánya, aki ezen az estén sem volt hadra fogható. A Portland sincs sokkal jobb helyzetben, a két csapat pedig bízva a pozitív fordulatban parázs kis csatát hozott tető alá. Végig fej-fej mellett haladtak a felek, egymás kezéből csavarva ki a vezetést – a hazaiak legnagyobb fórja öt, míg a vendégeké tíz pontra rúgott. Az utolsó percre fordulva négy ponttal vezetett a Trail Blazers, ám előbb Malik Monk (23 pont, 6 lepattanó, 10 gólpassz) szerzett egy duplát, majd Domantas Sabonis (27 pont, 11 lepattanó, 9 gólpassz) blokkolt kulcsszituációban, hogy aztán ismét Monk kezébe kerüljön a labda, akit faultoltak, s mivel a büntetővonalról nem hibázott, így jöhetett a hosszabbítás. Az ötperces ráadásban sem változott túl sokat a játék képe, azt leszámítva, hogy itt már sokat hibáztak a csapatok. Végül stílusosan Monk büntetői döntöttek, melyekkel lezárta a meccset a Kings. Jerami Grant (38 pont, 9 lepattanó, 5 gólpassz) nagyot játszott a vendégeknél, Deandre Ayton (18 pont, 10 lepattanó) is hozta a dupla-dupláját, ám ezzel együtt sem tudtak a házigazda fölé kerekedni.

A Kings legjobb dobói: Sabonis 27, Monk 23, Huerter 17/12
A Trail Blazers legjobb dobói: Grant 38/15, Sharpe 18/3, Ayton 18, Mays 18

 

Charlotte Hornets - Washington Wizards 116-132

A Wizards kispadja döntött. A hazaiak kezdték jobban a meccset, de a második negyedet 41-17-re húzta be a Wizards, és innentől kezdve végig kézben tartották a találkozót. A vendégeknél egyrész Kyle Kuzma jegyzett 33 pontot, 9 lepattanót és 4 gólpasszt, másrészt a cserék 72-23-ra túldobták a Hornets kispadját. Danilo Gallinari és Delon Wright is nagyon hatékonyan dolgozva jutott el 18-18 pontig, továbbá Landry Shamet és Cory Kispert is kétszámjegyű termést ért el a padról beszállva, így az Avdija-Poole kettős rossz dobóformája is belefért. A Hornetsnél minden kezdő eljutott legalább 13 pontig, és LaMelo Ball közülük is kiemelkedett a 34 pontjával és 7 gólpasszával, Mark Williams (14 pont, 7 lepattanó, 5/5 mezőnyből) is újabb meccset hozott le rontott dobás nélkül, de hiányoztak a triplák a játékukból, miközben ellenfelük 18/43 hármast süllyesztett el. A Wizards négy vereség után tudott ismét nyerni, és mindkét csapat mérlege 2-5-re alakult ezzel az eredménnyel.

A Hornets legjobb dobói: Ball 34/9, Hayward 18/6, Washington 14, Williams 14
A Wizards legjobb dobói: Kuzma 33/12, Gallinari 18/12, Wright 18/6

 

Indiana Pacers - Utah Jazz 134-118

A végét megnyomta a Pacers. Nehéz helyzetből kezdték a meccset a vendégek, még a találkozó előtt bejelentették, hogy Walker Kesslert legalább két hétre elveszítették könyöksérülés miatt, a center nélkül pedig alacsonyabb szerkezetre váltottak. Három negyeden keresztül jól tartotta magát a Jazz, a 33 pontos Jordan Clarkson, valamint a 24 pontig és 9 lepattanóig jutó Lauri Markkanen vezetésével meccsben voltak, a végére viszont kiütközött, hogy ellenfelük több lábon állt, a hazaiak 33-20-ra nyerték az utolsó 12 percet. A Pacersnél nyolcan dobtak legalább 9 pontot, hárman közülük átlépték a 20 pontos határt is, így Myles Turner (22 pont, 6 lepattanó), Bennedict Mathurin (22 pont, 9 lepattanó, 4 gólpassz) és a padról beszálló Aaron Nesmith (24 pont, 9/13 mezőnyből) is. Mindezt remekül egészítette ki az egyaránt dupla-duplázó Tyrese Haliburton (16 pont, 6 lepattanó, 13 gólpassz) és Jalen Smith (16 pont, 11 lepattanó) kettőse, miközben csapatként 51,5 százalékkal dobtak mezőnyből, és Kessler hiányát kihasználva 74-66-ra nyerni tudtak a festékből is.

A Pacers legjobb dobói: Nesmith 24/12, Mathurin 22/12, Turner 22
A Jazz legjobb dobói: Clarkson 33/3, Markkanen 24/9, Collins 14/3

 

New York Knicks - San Antonio Spurs 126-105

Randle egyre jobb formában. Nem férhetett kétség a Knicks sikeréhez ezen az estén, már az első negyedet is 33-16-ra nyerték meg, és később vezettek már 30 ponttal is, ráadásul 19/42 triplát süllyesztettek el. Julius Randle legutóbb a Clippers ellen is mutatott már életjeleket, és a Spurs ellen összerakott egy 23 pontos, 16 lepattanós, 5 gólpasszos estét, azzal együtt is jó meccset játszott, hogy a hatékonysága még mindig nem volt az igazi. Jalen Brunson és RJ Barrett is megszórta magát, ketten együtt 49 pontot, 10/17 triplát és 12 gólpasszt értek el, Immanuel Quickley (19 pont, 5 gólpassz) a padról hozott lendületet, miközben a vendégeknél senki sem tudta elérni még az ő pontmennyiségét sem. Jeremy Sochan (16 pont, 6 lepattanó, 5 gólpassz) és Keldon Johnson (9 pont, 7 lepattanó, 8 gólpassz) is sokoldalú volt, Victort Wembanyama viszont most nagyon szenvedett, 4/14 dobása ért célba, és a gyűrűt sem mindig sikerült eltalálnia – összeszedett végül 14 pontot és 9 lepattanót, de nem sikerült jól a bemutatkozása a Madison Square Gardenben.

A Knicks legjobb dobói: Brunson 25/15, Barrett 24/15, Randle 23/6
A Spurs legjobb dobói: Sochan 16/6, Branham 14/6, Wembanyama 14

 

Chicago Bulls - Phoenix Suns 115-116 h.u.

Nurkic nyerte a centerharcot. Izgalmas csata alakult ki a palánkok közelében, a hazaiaknál Nikola Vucevic jelentkezett 11/18 jó dobással és 26 ponttal, míg a vendégeknél Jusuf Nurkic zárt 20 ponttal, 17 lepattanóval és 8 gólpasszal. A centerek a legvégén is főszereplők voltak, 115-114-es állásnál Nurkic labdát szerzett Vucevic-től 18,1 másodperccel az órán, majd 7,1 másodperccel a vége előtt megszerezte a győztes kosarat is. DeMar DeRozan potenciális meccsnyerője kimaradt, de maradt még némi izgalom, mert a lepattanót megszerző Nurkic kihagyta mindkét büntetőjét 0,4 másodperccel a vége előtt, a második gyűrűt sem ért, amikor szándékosan próbált hibázni, de a Bulls már nem tudott újabb játékot megcsinálni. Kiemelendő még Grayson Allen 8/13 bedobott triplája és 9 lepattanója, Kevin Durant (25 pont, 6 lepattanó, 9 gólpassz) is sokoldalú volt, noha a rendes játékidő végén kimaradt a meccsnyerőnek szánt dobása, míg Bradley Beal végre bemutatkozhatott a Sunsban: a hátvéd 24 perc alatt 13/4/4-es számsort hozott össze 3/12-es mezőnymutatóval. A Bullsnál Vucevic mellett Zach LaVine és DeRozan is 22 pontig jutott, de amíg előbbi 8-8 lepattanóval és gólpasszal egészítette ezt ki, addig utóbbi 6/20-at hozott össze mezőnyből.

A Bulls legjobb dobói: Vucevic 26/6, LaVine 22/9, DeRozan 22/3
A Suns legjobb dobói: Allen 26/24, Durant 25/6, Nurkic 20

 

A tabella ezen a linken megtekinthető!

 

Kérjük, hogy látogass el a Kezdő5 támogatói felületére, ahol plusz tartalmak várnak! Részletek ide kattintva!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus