Sixers-Nuggets rangadó Philadelphiában, pályán a Bucks is

Nyolc mérkőzéssel folytatódik az NBA alapszakasza a deadline után, nézzük, hogy mit kell tudni a találkozók előtt.

Detroit Pistons - New York Knicks 1:00

Három napja New Yorkban találkoztak a felek, akkor ha nem is jól játszva, de végül 13 pontos különbséggel nyerni tudott a Pistons és most hazai pályán természetesen megint kötelező a győzelem Blake Griffinék számára - közel vannak a playoff-vonalhoz, a liga legrosszabb csapata ellen, otthon nem hibázhatnak. A Knicks zsinórban 14 vereség után továbbra sem bízhat sok mindenben, most a keret is elég szűknek tűnik a sérült Mudiay és Ntilikina nélkül, míg a Pistonsnál nem lehet gond sem a motivációval, sem a sérülésekkel - Ish Smith játékára is jó esély van, jó formában is vannak (négyből három győzelem), minden mellettük szól.

Philadelphia 76ers - Denver Nuggets 1:00

Ez lesz a játéknap kiemelt rangadója, amely mindkét csapat számára meglehetősen fontosnak ígérkezik. A Denver az előző két idegenbeli meccsét elvesztette és most már jó ideje nem nagyon találja a korábbi védekezését, legutóbb ezen Jamal Murray visszatérése sem segített, Gary Harris biztosan hiányozni fog most is és Paul Millsap sem 100%-os, az ő játéka kérdéses - idegenben egyébként is sokkal gyengébbek, mint otthon, így nincsenek könnyű helyzetben. A Phillynek viszont muszáj lenne nyernie, a Toronto ellen elvesztett hazai rangadó után nem engedhetik meg maguknak, hogy egy újabb ilyen meccset bukjanak otthon, Joel Embiid és Nikola Jokics csatája fantasztikusnak ígérkezik, de... A frissen megszerzett játékosok valószínűleg még nem fognak pályára lépni és abban is csak bíznak, hogy JJ Redick már vállalni tudja a játékot - azért ha ő sem lesz és a Harris-Scott-Marjanovics trió sem kerülhet parkettre (a deadline-nál behúzott Ennis-Simmons duó biztosan nem), úgy nagyjából hat-hét bevethető játékosuk marad, ami elég combos feladatnak tűnik...

Washington Wizards - Cleveland Cavaliers 1:00

Gyenge formában van a Washington, a fővárosiaknál megint szétesett a védekezés és az előző hat meccsükből ötöt is elvesztettek, ráadásul mondhatnánk, hogy a Cavset így is verniük kell, de éppen Clevelandben is megégtek január végén, úgyhogy elég komoly a gond. A Cavs két győzelem után két szoros hazai vereséget szenvedett, ha a minőséget tekintve nincs is sok közük Sextonéknak a Wizardshoz, az utóbbi néhány mérkőzést nézve több tartás van bennük még úgy is, hogy náluk is elég sok a gond. A Washington cserélt a deadline-nál, az érkezők nyilván még nem állnak rendelkezésre, náluk is elég rövid lesz a rotáció, de ha gondolnak még a playoffra, akkor ezt a mérkőzést nem veszíthetik el - négy meccsre vannak a nyolcadik helytől, előttük van még a Pistons és a Magic is, nincs mire várni...

Brooklyn Nets - Chicago Bulls 1:30

A Brooklyn legutóbb bizonyította, hogy nem szabad még leírni, a sérülések és a kicsit rosszul kijövő sorsolás miatt belecsúsztak ugyan egy hármas vereségszériába, de az előző találkozójukon túldobták a Denvert, most pedig a hírek szerint a novemberben megsérülő Caris LeVert is visszatérhet - ez főleg mentálisan adhat nekik pluszt, azt majd meglátjuk, hogy a sérülés előtt nagy formában lévő LeVert milyen állapotban lesz. A Bulls cserélgetett a deadline-nál, de Otto Porter még nem edzett a csapattal, aligha léphet pályára és összességében komoly meglepetés lenne, ha meg tudnák szorítani a minden tekintetben előttük lévő Brooklynt - legutóbb a New Orleanstól is kikaptak hazai pályán, védekezésben nagyon ritkán tudnak elfogadható szintet hozni, ami a Nets gépezete ellen finoman szólva sem biztató.

Dallas Mavericks - Milwaukee Bucks 2:30

A Mavericks az előző négy meccséből hármat megnyert és a négy közül egyiken sem érte el a száz kapott pontot, ebben bízhatnak Rick Carlisle-ék, Harrison Barnest viszont elcserélték és bár a Porzingis-cserében érkezők már debütáltak, azért ez a csapat így önmagában nem tűnik elégnek a Bucks ellen - főleg, hogy Luka Doncic is sérüléssel bajlódik, az ő játéka kérdéses. A ligaelső bombaformában van, a deadline-nál tovább erősített Nikola Miroticcsal és bár ő még nem léphet pályára, jelenleg idegenben is abszolút favoritnak számít Mike Budenholzer alakulata - viszont ennek megfelelően a tréner pihenteti is Khris Middletont, aki biztosan nem játszik és Giannis Antetokounmpo sem 100%-os, bár ő a hírek szerint ott lesz a pályán. Meglátjuk, ha Doncic játszik és a Mavs ugyanilyen eredményesen tudna védekezni egy ligaelit csapat ellen is, akkor lehetne keresnivalója, de amennyiben Antetokounmpo pályára lép, a Milwaukee még Middleton nélkül is egyértelmű esélyes.

Phoenix Suns - Golden State Warriors 3:00

Természetesen kötelező mérkőzés a címvédő számára, amely az előző 14 mérkőzéséből 13-at megnyert, legutóbb 41 ponttal verte meg a Spurst, hiszen az ellenfél az a Suns, amely zsinórban 12 vereségből érkezik, a GSW ellen pedig az elmúlt 17 találkozóját elvesztette - egyetlen dolog sem szól a Phoenix mellett a jelen esetben elhanyagolható hazai pálya mellett. Steph Curryéknél Damian Jonest leszámítva mindenki egészséges, könnyedén, jó formában hozzák a találkozóikat, vezetik Nyugatot, míg a Suns teljesen más ligában játszik, ráadásul a biztosan hiányzó Melton-Warren pároson felül Booker játéka is kérdéses. A szezon meglepetése lenne, ha most nyernének a hazaiak.

New Orleans Pelicans - Minnesota Timberwolves 3:30

A tabella alapján mondhatánk, hogy ki-ki meccs, de a valóság azért nem teljesen ez, hiszen a New Orleans már nem akar playoffba jutni, míg a Minnesotának lenne még rá esélye, ha például itt nyerni tudna. Townsék viszont back-to-backet játszanak, az utóbbi hat meccsükből csak egyet nyertek meg, idegenben egyébként is gyengék, Teague és Rose nélkül küzdenek, úgyhogy nagyon nehéz helyzetben vannak és könnyen lehet, hogy ezekben a napokban számukra is elúszik a playoff - meglátjuk, hogy képesek-e nyerni. A Pels helyzete amiatt érdekes, hogy Anthony Davis már játszana, a csapat viszont először nem akarta ezt engedni, most a hírek szerint mégis játszhat, úgyhogy talán már ott lehet a csapatban most is, ha pedig visszatér, az nyilván megdobja a New Orleans esélyeit erre az estére - Randle legutóbb már visszatért és nyertek is, ha AD is játszhat, akkor a back-to-back érkező, gyenge formában lévő Minnyt akár meg is foghatják minden további nélkül.

Sacramento Kings - Miami Heat 4:00

A Kingsnél érzik, hogy van esély a playoffra, erősítettek is az elmúlt két napban, de a friss szerzemények most még nem léphetnek pályára, igaz, így is vannak elegen ahhoz, hogy otthon megverjék a Miamit még akkor is, ha a floridaiak idegenben sokkal jobbak, mint saját csarnokukban. A Sacramento hazai pályán szép győzelmi szériában volt, mielőtt legutóbb simán kikapott itt a Houstontól, meglátjuk, hogy az a vereség hogyan hat a társaságra, míg a Heat csalódást keltő hazai meccsek után legutóbb idegenben verte a Portlandet, ami elég komoly skalpnak tűnik. Erik Spoelstráék is mozgolódtak, de az aktív rotáció jelenleg inkább gyengült, meglátjuk, hogy mit tudnak most ebből kihozni egy nálul sokkal gyorsabb, rohanósabb csapat ellen - a kulcs mindenképpen a ritmus és a tempó lesz, egy lassabb, fizikálisabb meccsen a Miaminak egészen jó esélyei lehetnek, ha viszont nem tudják lelassítani Foxékat, akkor a Kings felé billenhet a mérleg nyelve.

A mérkőzésekhez élőképes streamet ezen, vagy ezen a linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus