Spurs-Lakers visszavágó a Sport TV-n

Back-to-backet játszik a Milwaukee - a Boston a Detroit, a Jazz pedig a Pelicans veretlenségét venné el - íme a játéknap felvezetője.

 

Detroit Pistons - Boston Celtics 1:00

Keleti rangadó, ahol az eddig veretlen Pistons a botladozó, de mindenképpen a konferencia egyik mércéjének számító Bostont látja vendégül. Az egyértelmű, hogy a Detroit annyira nem jó, mint ahogy a mérleg mutatja, szoros végjátékokat húztak be nem túl jó csapatok ellen, míg a Celtics sorsolása nehezebb volt, de az is egyértelmű, hogy Kyrie Irvingék támadójátéka egyelőre nem az igazi. Ami igazán érdekes lehet, az a matchupok kihasználása: a Celticsnél a sokoldalú kisemberek dominálnak, a festékben viszont komoly erő- és súlyfölényben lehet a Drummond-Griffin kettős a Pistons oldalán. Griffinre még rá lehet rakni Horfordot, aki ha felpörög, egészen extra védőmunkára képes, de Drummond ellen nincs más fegyver, mint a faultolás és a minél gyorsabb játék, hogy kevésbé lehessen pályán tartani. A hazaiaknál Luke Kennard nem fog pályára lépni, a vendégeknél pedig Aron Baynes játékára van elég kevés esély.

New Orleans Pelicans - Utah Jazz 1:00

Ez pedig egy nyugati rangadó lesz, hiszen a még veretlen Pelicans fogadja az eddig akadozó, de sokkal jobb játékban reménykedő Jazzt. A hazaiak back-to-backet játszanak, méghozzá egy végletekig kiélezett, Nets elleni győzelem után, ahol a szerencse is melléjük szegődött, de az azért látszik, hogy az első két találkozó parádéja óta "lassulnak", Julius Randle nem is 100%-os, meglátjuk, hogy mit tudnak ebből kihozni. A Utah oldalán a védekezéssel voltak nagy bajok, de azt az előző két meccsen összerakták, ez viszont "elvitte" az eredményes támadójátékot, amit ugyan Donovan Mitchell 38 pontja ellensúlyozott Houstonban, de ennél több kell majd tőlük ahhoz, hogy nyerni tudjanak. A Gobert-Davis csata érdekesnek ígérkezik, a Rubio-Payton párharc sem lesz rossz, Holiday pedig megnehezítheti Mitchell dolgát, de a "jokerek", mint Mirotic és Ingles is nagy szerepet kaphatnak.

Atlanta Hawks - Chicago Bulls 1:30

Mérsékelt érdeklődésre számot tartó alsóházi rangadónak tűnik, ahol leginkább Trae Young és Zach LaVine dobópárbaját lesz érdemes figyelni - a vendégek back-to-backet játszanak, nagyon komoly verést kaptak előző este, ez és a hazai pálya az Atlanta mellett szól. A sérülések sem segítik a Bulls dolgát, egy back-to-backnél ráadásul plusz negatívumot jelenthet a beszűkülő rotáció, de a Hawksnál sem lesz ott Collins és Anderson. A hazaiak eddig 2-2-re állnak, több biztató dolgot produkáltak mostani ellenfelüknél, de ebben is benne lehetnek az említett sérülések.

Cleveland Cavaliers - Indiana Pacers 1:30

Itt előzetesen egyértelműek az erőviszonyok, mert a Cavs eddig nagyon pocsék formában van és bár legutóbb mutatott némi életjelet Kevin Love nélkül, meccset nyernie még nem sikerült - a Pacers egy jó meccsre egy rosszat játszik általában és bár papíron most a rossz következik, komoly blama lenne, ha nem tudna nyerni a társaság. Love-ról nincs hír, könnyen lehet, hogy ezt a meccset is kihagyja, meglátjuk, hogy mire lesz képes így a Lue-legénység, a vendégeknek viszont most már rá kell találniuk a kiegyensúlyozott védekezésre - nincs igazán komoly, veszélyes támadófegyvere a Cavsnek, az agresszív csapatvédekezés elég lehet a Pacers számára ezen az estén.

Philadelphia 76ers - Charlotte Hornets 1:30

Itt a Hornets játszik back-to-backet és ezt most már ki kellene használnia a Phillynek, mert eddig elmaradnak a várakozásoktól Joel Embiidék - védekezésben nagyon harmatosak, csak 2-3-ra állnak, bár tény, hogy otthon még nem kaptak ki. Ben Simmons már visszatért, most viszont Embiid sérült meg, kiment a bokája edzésen és ha nem tudja vállalni a játékot, akkor megint bajban lehet Brett Brown csapata, hiszen őt nem igazán lehet pótolni. A hazai pálya és a frissesség szólhat mellettük, de valamit kezdeniük kell Kemba Walkerrel, mert a vendégek irányítója hatalmas formában van és elnézve a Sixers eddigi védekezését, dörzsölgetheti is a tenyerét. Ha nem lesz Embiid, akkor valószínűleg alacsonyabb, gyorsabb, még több triplával operáló szerkezetet küld fel Brown, de ehhez a kiegészítőknek is elő kell most már lépniük, mert eddig nem hozzák igazán azt, amit kellene.

Miami Heat - Portland Trail Blazers 2:00

A Heatnél továbbra is öt fontos játékos hiányzik, így bár legutóbb otthon 23 ponttal verték a floridaiak a New Yorkot, elég nehéz dolguk lesz az eddig mindössze egy hosszabbításos vereséget begyűjtő, az előző meccsén Orlandóban is 128 pontig jutó Portlanddel. A kulcs nyilván az lesz, hogy Damian Lillarddal tudnak-e valamit kezdeni Goran Dragicék, az azért valószínű, hogy Jusuf Nurkic most kevésbé fog dominálni Hassan Whiteside ellen, Lillard viszont egymaga képes eldönteni a meccseket és ilyen sztárja most nincs igazán a Heatnek. Alapvetően jobb csapatnak tűnik a Portland, ráadásul jelen állapotában mélyebb is, az egyetlen, ami a Miami mellett szól, az a hazai pálya.

Memphis Grizzlies - Phoenix Suns 2:00

A Suns a győztes szezonkezdet óta három tükörsima vereséget gyűjtött be 119, 123 és 131 kapott ponttal, amíg nem tudnak állítani a védekezésen, addig sok esélyük nem lesz meccseket nyerni, míg a Grizzlies éppen hátul szedte össze magát az elmúlt két találkozón, igaz, legutóbb 97-92-re így is kikapott Sacramentóban. A stílusok csatája lesz ez, a vendégek rohannának, dobnának és "etetnék" a Booker-Ayton kettőst, míg a hazaiak leginkább lassítanák a játékot, a Conley-Gasol páros kezébe adnák a labdát és rendkívül agresszíven védekeznének a periméteren. Hogy ebből mi sül ki, azt nehéz megítélni, az viszont döntő lehet, hogy Booker most nem lesz ott a parketten sérülés miatt és Ayton, sőt, Ryan Anderson játéka is kérdéses - ha a center is hiányzik majd, akkor már egyértelmű favorit lehet otthon a Memphis.

Milwaukee Bucks - Orlando Magic 2:30

A Bucks back-to-backet játszik, de a könnyebb fajtából, előző este ugyanis 20-25 percet játszott csak a kezdőcsapat és egy önbizalomnövelő 30 pontos győzelmet aratott a gárda Minnesotában - kevésbé fáradtak, mint egy "véresebb" meccs után, ráadásul továbbra is veretlenek és a 19 bevert tripla is bizakodásra adhat okot náluk. Persze a Magicet se kell nagyon félteni, pazar meccseket is játszottak már idén, bár legutóbb éppen nem jött ki nekik a lépés, 128 pontot kaptak otthon a Portlandtől - a kérdés most is az lesz, mint akkor, vagyis hogy ki kontrollálja majd a tempót. Ha rohanós, gyors lesz a játék, akkor a Milwaukee otthon mindenképpen favorit, ha meg tudja törni a ritmust a vendégcsapat, erőltetni tudja a festékben Vucsevicset, a Bucks kinti dobásaira pedig kellően odaérnek hátul, akkor lehet keresnivalójuk.

San Antonio Spurs - Los Angeles Lakers 2:30 (Sport 2)

Ebből remek meccs lehet, a felek öt napja Los Angelesben hosszabbításos küzdelmet vívtak és bár akkor nyerni tudott a Spurs, a LAL azóta mindkét meccsét behúzta, míg a SAS egy húszpontos verést kapott otthon a Pacerstől. A vendégek most már visszakaphatják Rajon Rondót is, nagyobb önbizalommal vághatnak neki a találkozónak, de az említett egymás elleni összecsapáson DeMar DeRozan és LaMarcus Aldridge is azt csinált velük, amit akart, ha ez most is így lesz, megint maximum egy dobópárbajt tudnak nyerni az arany-lilák. A Spursnél van min javítani, az Indiana nagyon szétszedte őket, muszáj lenne gyorsabban játszaniuk ahhoz képest, de ha a két említett vezér hozza magát, akkor otthon bőven lehet esélyük a győzelemre.

A mérkőzésekhez élőképes streamet ezen, vagy ezen a linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus