Újabb Sixers-Celtics rangadó, Phoenixben a Wolves

Washingtonban játszik a Dallas, jön egy újabb Lakers-Kings, Torontóban meccsel a Milwaukee: ez vár ránk hajnalban.

Washington Wizards - Dallas Mavericks 01:00

A Mavs back-to-back érkezik New Orleansból, méghozzá egy viszonylag sima vereség után, de a Wizards jelenleg olyan szintet képvisel, hogy még így is hozni kell a győzelmet a texasi alakulatnak. Doncic és Irving alapvetően jó formában van és Jason Kidd időben elengedte az előző estét, nem hajtotta szét őket, a figyelmetlen, dekoncentrált, puha fővárosiakban pedig nehéz azt látni, hogy legyőzik a Dallast még akkor is, ha utóbbi nincs tökéletes állapotban. A hazaiaknál ugyan elvileg mindenki bevethető, de nem véletlenül állnak 2-8-cal, bár tegyük hozzá, hogy 11 meccsükből csak hármat játszottak otthon - ezzel együtt az a védekezés nem védekezés, ha egy erős átlagot hoznak magukhoz képest Doncicék, akkor nyerniük kell. 

 

Atlanta Hawks - New York Knicks 01:30

Itt a Hawks a back-to-backes csapat, amely összességében nincs is rossz formában, és a detroiti sikerét követően 6-4-re áll, míg a New York 5-5-nél tart a bostoni vereség után, viszont pihentebb, mint ellenfele. Jelenleg hatalmas különbség nincs a csapatok szintje között, október végén ugyanitt találkoztak már egyszer, akkor 126-120-ra nyerte a New York és valami hasonló lehet most is a legvalószínűbb forgatókönyv: sok pont, kevés védekezés, és szoros mérkőzés, amelyen a pályaelőny az Atlanta, a frissesség viszont a Knicks mellett szól. RJ Barrett legutóbb nem játszhatott és betegség miatt most sem biztos, hogy ott lehet a pályán, míg a Hawksnál Trae Young sorsa kérdéses: személyes okok miatt kihagyta a detroiti győzelmet, így ha most játszik, akkor ő legalább friss lesz, de nem biztos, hogy ott lehet majd a parketten.

 

Philadelphia 76ers - Boston Celtics 01:30

A Sixers a Pacers elleni találkozó másnapján lép pályára, ráadásul nem túl jó szájízzel: sorozatban nyolc győzelem után megszakadt a széria és elúszott a hazai veretlenség is, így a két csapat most egálban, 8-2-vel vezeti Keletet. A Celtics viszont pihentebb és egészségesebb is, a hazaiaknál Oubre Jr. nem játszhat és Batum szereplése is erősen kérdéses, Embiid sem 100%-os, erre jön rá a back-to-back, a kispad már az Indy ellen is nagyon halovány volt, míg a Celtics pihenten és motiváltan érkezik meg - legutóbb kikapott ebben a csarnokban, azóta viszont zsinórban három győzelemmel újra irányba tudott állni. Egyetlen kérdés van csak a vendégeknél, Kristaps Porzingis állapota hivatalosan "game time decision" térdproblémák miatt, ha ő nem játszik, az módosítja a következő állítást, de alapvetően az előjelek és a kialakult helyzet a Boston felé billentik a mérleg nyelvét.

 

Toronto Raptors - Milwaukee Bucks 01:30

A felek szűk két hete találkoztak ugyanitt, és akkor 130-111-re, meglepően simán nyert a Raptors, a kanadaiaknak pedig most is minden esélyük meglesz a győzelemre. Pascal Siakam nagy formába lendült az elmúlt időszakban és korábbi önmagát idézve húzza övéit, míg a Milwaukee még mindig nem az igazi: Giannis Antetokounmpo igyekszik, de Damian Lillard formája ingadozó, legutóbb pocsék játékkal tért vissza a sérüléséből, míg Khris Middleton egyelőre "félember" a játékperceit tekintve. A Bucks idegenben eddig egyetlen győzelmet aratott és ha most kikap, akkor a Toronto utol is éri a tabellán, úgyhogy mindkét együttesnek fontos lenne ez a győzelem. A hazaiaknál Anunoby és Trent Jr. játéka kérdéses kisebb sérülések miatt, a Bucksnál viszont Giannis az, akinek gondja van a vádlijával és hivatalosan csak "game time decision" az állapota, nem biztos, hogy bevethetik őt a vendégek. Jósolni nehéz, nyilván többet várnánk a Milwaukee-tól és ha Lillard jó napot fog ki, akkor ez minden további nélkül teljesülhet is, de egyelőre messze van a stabiltól és a kiegyensúlyozott meneteléstől a wisconsini alakulat.

 

Chicago Bulls - Orlando Magic 02:00

A Magic Brooklynból érkezik egy sima vereség után, amely során ráadásul elfáradt és kifulladt a negyedik negyedre, nem feltétlenül jó ómen ez a back-to-back második fele előtt. A Bulls felemásan teljesít az elmúlt meccseken, a hozható estéket hozza, bravúrra viszont nem képes, de ez most megint bőven hozhatónak tűnik az ellenfél fáradtsága és a hazai pálya miatt is. Kérdés, hogy Zach LaVine helyzete mit eredményez, a hírek szerint ő most már elvágyódna Chicagóból és a klub sem tartóztatná nagyon, egyelőre sem ő, sem DeMar DeRozan nem játszik igazán nagy szezont, a gondot viszont az jelenti, hogy utóbbi személyes okok miatt valószínűleg kihagyja ezt az összecsapást - ráadásul Caruso sem lesz, úgyhogy a playmaking nem tűnik könnyű feladatnak a Bulls oldalán...

 

Phoenix Suns - Minnesota Timberwolves 03:00

A Minny a GSW csarnokában játszott előző este és egy végletekig kiélezett, szoros küzdelem végül megint nyerni tudott, úgyhogy összességében zsinórban hetet nyert és 8-2-vel, Nyugat legjobb netratingjével ott van a liga legszűkebb elitjében - a back-to-back ellenére jó esélyekkel utazhat Phoenixbe is. A Suns legutóbb az OKC-től, előtte a Lakerstől kapott ki otthon, hazai pályán csak 1-4-re áll, Bradley Beal beszállása egyelőre nem oldotta meg a gondokat, most pedig megint nagyon kérdéses lesz a keret: Beal, Booker és Gordon játéka sem biztos, mindegyikükről csak a feldobás előtt fognak végleges döntést hozni. Papíron minden adott ahhoz, hogy működjön a Phoenix, a gyakorlatban ezt még nem sikerült megmutatni és jelenleg igazából csak a frissesség szól mellettük, hiszen két teljes napot pihenhettek az összecsapás előtt, míg a Minny b2b érkezik. Az aktuális forma viszont egyértelműen a Wolves sikerét jósolja, a kérdés az, hogy mennyi energia marad Gobert-ékben.

 

Los Angeles Lakers - Sacramento Kings 04:00

A Lakers tegnap még a Memphist fogadta és simán, könnyedén hozta az önbizalomnövelő győzelmet, ráadásul Darvin Ham a játékpercekre is figyelhetett a back-to-back első felén, LeBron James például csak 23 minutumot töltött a parketten, így talán kevésbé fog fájni ez a derbi. A Kings mindenesetre jó formába lendült, sorozatban hármat nyert és 50% fölé javította a mérlegét, Fox visszatérésével kiegyenesedett a támadójáték, a helyükre kerültek a szerepek és szépen haladnak előre, úgyhogy most frissebben az ő lendületes, gyors, agresszív kosárlabdájuk komoly károkat okozhat a Los Angelesnek. A Davis-Sabonis csata igazi csemegének ígérkezik, de azt még nehéz látni, hogy mondjuk Russell mihez kezd Foxszal - ezzel együtt a Lakers is W3-ból és 6-5-tel érkezik, úgyhogy nagyon a b2b-en kívül nincs mitől tartaniuk az arany-liláknak. A felek egyébként október végén egy hosszabbításos derbit vívtak már Sacramentóban, ott a Kings nyert a végén, hasonló izgalmak most is benne lehetnek a pakliban.

 

Portland Trail Blazers - Cleveland Cavaliers 04:00

A Blazers back-to-backet  vív a Jazz elleni mérkőzés után, ahol ismét sikerült simán kikapni, már sorozatban negyedszer, és a rendkívül tartalékos keretnek reálisan nézve most sem lehet túl sok reménye - minőségben nincsenek a Cavs közelében sem, ráadásul a b2b is nehezíti a dolgukat. A Cavaliers egyelőre nem brillírozik, csak 4-6-ra áll, nem működik a védekezés és egyelőre a támadásokból is hiányzik az átütőerő, de ettől függetlenül ez most a helyzet miatt idegenben is egy kötelező győzelem az ohióiak számára - akkor is, ha Garland és Okoro sem lehet majd ott a pályán.

 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

 

Kérjük, hogy látogass el a Kezdő5 támogatói felületére, ahol plusz tartalmak várnak! Részletek ide kattintva!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus