Visszajátszás – Öröm nézni a parádézó New Orleanst

Kawhi Leonard leteszi a névjegyét a Gasol-Randolph duó által húzott Memphis ellen - Kyrie Irving clevelandi és bostoni mezben is villog - a Bucks először még kevés, utána már foghatatlan - ez történt ezen a napon az utóbbi három évben.

2019: Nincs ellenszer a Houstonra és a Milwaukee-ra

A játéknap során három mérkőzést rendeztek és mindhárom esetben hazai győzelem született. Ebből egy meccs volt szorosabb, a Bostonnak 37 pontra volt szüksége Kyrie Irvingtől és 26-ra, valamint több clutch dobásra Jayson Tatumtől ahhoz, hogy legyűrje az Indianát - a végjátékban vezér nélkülinek bizonyuló Pacers végül csak 91 pontot dobott és nyolccal kikapott, így 2-0-ra módosult a párharc állása.

A másik két meccs sima volt, a Milwaukee esélyeshez méltó módon, remek harmadik negyeddel mozogta ki Giannis Antetokounmpo faultgondjait és a második félidőben 22 pontot vert a Detroitra, míg a Houston ismát simán kimatekozta a Jazz védekezését. Donovan Mitchellék esélytelennek bizonyultak James Hardenékkel szemben, egy negyed alatt húsz pont lett közte, Szakáll 32 egységgel tripla-duplázott, úgyhogy itt is 2-0-ra álltak a felek.

Érdekesség, hogy a Milwaukee-nál itt még úgy tűnt, hogy ez a playoff Eric Bledsoe-ról szólhat, az első két meccsen aztán még egy szintet lépett, 21 pontot átlagolt eddig 57,1%-os mezőnymutatóval, közte közel 42%-os triplázással, emellett játékszervezésben (5.5 gólpassz) és védekezésben (2.0 szerzett labda) is extrát játszott – tudásban, fizikalitásban és akaratban is dominálta az ellenfél hátvédjeit. A Jazz itt még a "balról védős" megoldást alkalmazta Hardennel szemben, a Pacers pedig mindkét meccsen összeesett egy-egy negyedre, innen kellett (volna) kitalálni valamit.

A játéknap összefoglalója 

Playoff-percek – a játéknap érdekességei

2018: Szárnyalt a Pelicans

Ez a játéknap még abszolút a New Orleans Pelicansről szólt, furcsa visszagondolni, hogy mindez alig két éve történt. A sok lábon álló gárda elképesztően látványos és hatékony játékkal, az Anthony Davis - Rajon Rondo - Nikola Mirotic - Jrue Holiday négyes remeklésével megint nyerni tudott Portlandben, így pályahátrányból került 2-0-s előnybe, így nagyot lépett a továbbjutás felé - a Blazersnél "üres" volt a játék, a Lillard-McCollum páros nem dobott jól, így pedig ennél több nem volt a csapatban.

A Milwaukee sem tűnt még világverőnek, Giannis Antetokounmpo ugyan jól játszott, de a csapat megint könnyűnek találtatott Bostonban: Jaylen Brown 30 pontjával, fegyelmezett csapatjátékkal győzött a Celtics és 2-0-s előnybe került. A Bucksnál itt még szinte nem létezett a tripladobás, a védekezésük sem közelítette meg a későbbit - persze nem véletlen, hiszen a Budenholzer-éra előttről beszélünk, igaz, már csak néhány meccs erejéig...

A játéknap harmadik meccsén a Raptors 130 dobott ponttal hozta a második győzelmét, az első negyedben szerzett 44 egység elég volt a sikerhez - a Washingtonnál Bradley Beal teljesen eltűnt és hiába volt még egészséges John Wall, egyedül nem bírhatott a még DeMar DeRozan által vezetett Torontóval.

Itt még az volt a helyzet, hogy a Bucks nem kész a nagy feladatokra, a Boston fiataljaival is hasít, a Pels játékát pedig öröm nézni...

A játéknap összefoglalója 

Playoff-percek – a játéknap érdekességei


2017: Kawhi Leonard előlép PO-vezérré

Egy döntő-MVP cím már a zsebben volt Kawhi Leonard számára, de azért ekkor még csak bontogatta szárnyait, mint PO-szinten is első opció, már ami a támadást illeti. A San ANtonio Spurs klasszisa viszont bizonyította, hogy képes erre a szintre: a Conley-Randolph-Gasol-Carter sor által fémjelzett Memphis ellen egy igazi brusztolós, vért izzadós meccsen vezette győzelemre csapatát 37 ponttal és 19/19 büntetővel, látszott, hogy neki való ez a szerep. A Grizzlies ebben a felállásban a végnapjait élte és bár itt még nem tudtuk, de igazából a Spurs is...

Egyébként hasonlóan utolsó napjait élte így a címvédő Cleveland is, hiszen Kyrie Irving az utolsó heteit töltötte a klubnál, de itt még ment a szekér: az irányító 37 ponttal, parádés játékkal húzta csapatát, a mezőnymunkában jeleskedő LeBron Jamesszel és a 27-et szóró Kevin Love-val pedig igazi BIG3-ként hozták a sikert. A Cleveland így 2-0-ra vezetett a Pacers ellen, ahol Paul George és Jeff Teague vitte a prímet...

 

A játéknap összefoglalója

Playoff-percek – a játéknap érdekességei

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus