Westbrook bemutatkozott a Wizardsban, nem maradt veretlen a Grizzlies

Lezárult az NBA előszezonja, győzött az Orlando és a Washington, Ja Morant vezérletével ismét megállíthatatlannak tűnt a Memphis, ám a végjátékot jobban bírta a Hawks.

 

Orlando Magic – Charlotte Hornets 120-117

Magabiztosnak tűnt, de megizzadt a Magic. Fűtötte a visszavágás vágya a floridaiakat, néhány nappal ezelőtt ugyanis a Hornets sikerét hozta a két csapat találkozója. Az Orlando hatalmas elánnal kezdte a mérkőzést, az első negyedet tizenegy ponttal nyerte, a nagyszünetben pedig már tizennégy volt a differencia. A szezon éles rajtját megelőzően Nikola Vucsevics remek formája biztató előjel, a montenegrói center huszonhat perc alatt 18 pontig és 12 lepattanóig jutott 7/11-es dobásmutatóval, közte 4/6 triplával. Mellette Aaron Gordon (20 pont, 9 lepattanó) és Markelle Fultz (11 pont, 4 lepattanó, 4 gólpassz) is odatette magát, miközben a padról érkezve egyre nagyobb teret és figyelmet követel magának az újonc Cole Anthony, aki ezúttal 19 pontig jutott. Az utolsó negyed kezdetén teljesen lefagytak a hazaiak, így előbb felzárkózott, majd a vezetést is átvette a Charlotte, ám az utolsó percen belül Devin Cannady triplájával, majd Anthony duplájával és büntetőivel visszavették az irányítást, így győztesen hagyhatták el a parkettet.

Nem adta fel a Hornets. Az első három negyedet túlnyomó fölénnyel a hazaiak uralták, ám a Hornets egy pillanatig sem adta fel, s mivel az Orlando kissé kiengedett a záró játékrész elején, így a darazsak visszakapaszkodtak, sőt egy rövid időre még a vezetést is átvették. Négy perc leforgása alatt egy 23-0-s rohammal ijesztettek rá a házigazdára, amelyből a végig remek egységet alkotó hátvédpáros, Devonte' Graham (25 pont, 4 lepattanó) és Terry Rozier (24 pont, 5 lepattanó, 6 gólpassz) duója vette ki leginkább a részét, de mellettük a padról érkező Miles Bridges (12 pont, 15 lepattanó) teljesítményét is dicséret illeti. Az Év Újonca cím egyik legfőbb várományosa, LaMelo Ball ezúttal sem találta a gyűrűt – ez úgy tűnik, hogy visszatérő probléma nála -, tíz ráemeléséből mindössze egy kosarat szerzett, ráadásul négy labdát is eladott, végül csupán 4 pont, 4 lepattanó és 4 gólpassz került fel a statisztikai lapjára.

A Magic legjobb dobói: Gordon 20/9, Anthony 19/6, Vucsevics 18/12
A Hornets legjobb dobói: Graham 25/18, Rozier 24/15, Zeller 13/3

Washington Wizards – Detroit Pistons 99-96

Bemutatkozott új csapata színeiben Russell Westbrook. Nagyon sokan vártak már Westbrook debütálását a Wizards mezében, ami a Pistons elleni utolsó előszezonbeli mérkőzés alkalmával vált reálissá. A Houstontól érkező kiválóság kicsit több mint tizenhét percet tölthetett a parketten, amely idő alatt 8 pontot, 7 lepattanót és 3 gólpasszt tett be a közösbe 4/10-es mezőnymutatóval. Olyannyira jól kezdtek a hazaiak, hogy a nagyszünetre lényegében el is döntötték az összecsapás sorsát, Thomas Bryant (22 pont, 7 lepattanó) és Bradley Beal (15 pont, 5 gólpassz) vezérletével tizennégy pontos előnnyel vonulhattak az öltözőbe. A második félidőben még az is belefért, hogy visszazárkózzon a Detroit, ám Jerome Robinson, majd Troy Brown Jr. gyors egymásutánban elsüllyesztett tripláival a fővárosiak pontot tettek az összecsapás végére. Hazai oldalon kiemelendő még az újonc Deni Avidja (9 pont, 10 lepattanó), aki nem dobott ugyan túlságosan pontosan, de a mezőnymunkája ezúttal is dicséretet érdemelt.

Valami mintha hiányzott volna a Pistonsból. Csapatként eloszlottak a terhek a Detroitnál, amit mi sem bizonyít jobban, minthogy hat játékosuk is átlépte a tízpontos határt. Jerami Grant (14 pont, 9 lepattanó) és Josh Jackson (13 pont, 8 lepattanó) duója próbálta magához ragadni a vezetői szerepkört, ám előbbi 28,6%-s dobásmutatója jócskán hagyott kívánnivalót maga után. Az első öt percet leszámítva csak üldözték ellenfelüket, s bár az utolsó negyed elején utolérték őket, a vezetést egyetlen másodperc erejéig sem sikerült magukhoz ragadni. Derrick Rose (14 pont, 5 gólpassz) és Blake Griffin (11 pont, 4 lepattanó) is jól dolgozott mezőnyből, előbbi a padról érkezve tett hozzá az összképhez, de ettől azért tőlük is több kell majd az alapszakaszban.

A Wizards legjobb dobói: Bryant 22/9, Beal 15 pont, Lopez 13/3
A Pistons legjobb dobói: Grant 14/6, Rose 14/6, Jackson 13/9

Memphis Grizzlies – Atlanta Hawks 116-117

Kiénekelték a sajtot a Grizzlies szájából. Bő negyven percig az történt a pályán, amit a Memphis szeretett volna, remek ütemben járatva a labdát, könnyűszerrel szórták a kosarakat. A csapat sztárja, Ja Morant (15 pont, 4 lepattanó, 8 gólpassz) sem vállalta túl magát, leginkább betöréseit erőltetve, büntetőkből gyűjtögette pontjait, így mellette Dillon Brooks (17 pont) és Kyle Anderson (10 pont, 4 lepattanó) is szépen élt az adódó lehetőségekkel. A második játékrész végén Grayson Allen a dudaszó pillanatában beemelt triplája még inkább elkedvtelenítette a Hawkst, ekkortájt vélhetően senki sem gondolt arra, hogy a Memphis elveszíti előszezonbeli veretlenségét. Hét perccel a végső dudaszó megszólalása előtt tizennégy pont volt a hazaiak fórja, ami szűk négy perc alatt leolvadt, a Hawks fordított és meg is nyerte a meccset. Mindezek ellenére a Memphis teljesítménye nagyon ígéretesnek tűnt az elmúlt napokban, Justise Winslow és Jaren Jackson Jr. hiányában is 105 pont felett átlagoltak.

Nem túl meggyőző játékkal is nyert a Hawks. A mérkőzés teljes egészét nézve nem nyújtott kifejezetten pozitív képet az Atlanta támadójátéka, bár Rajon Rondo és Kris Dunn ezúttal sem került pályára. Az első félidőben mindössze a kispadról érkező Danilo Gallinari (19 pont, 5 lepattanó) hozott némi reményt a csapat szurkolói számára, bár az első negyed 7/24-es dobásmutatója sok mindennek volt nevezhető, csak éppen elfogadhatónak nem. A játék irányvonala az utolsó negyedig nem sokat változott, bár időnként próbálták összekapni magukat a vendégek, többnyire sikertelenül. Amikor talán már mindenki azt gondolta, hogy ennek a mérkőzésnek vége, egy 16-0-s rohanással fordított a Hawks. Gallinari mellett a szintén a padról érkező Kevin Huerter (16 pont), valamint Cam Reddish (18 pont), John Collins (15 pont, 6 lepattanó) és Trae Young (12 pont, 4 lepattanó, 4 labdaszerzés) is még időben összekapta magát.

A Grizzlies legjobb dobói: Brooks 17/15, Morant 15/3, Melton 14/12
A Hawks legjobb dobói: Gallinari 19/6, Reddish 18/6, Huerter 16/12

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus